A tinik már nem az Apple-ért rajonganak

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

"Pedig jó dolog egy ilyen kártya, ha van céged akkor sokkal egyszerûbb vele az élet." - annál nincs egyszerûbb, hogy ott van nálam a zseton. Azzal bárhol!!! (nem csak kútnál) tudok fizetni.

"Pedig nem is egyszer jártam már így. Igaz ha mondjuk fél tanknál elmegyek egy OMV kút mellett akkor biztosan nem állok meg tankolni." - ahogy írtam, fél tank benzinnel egész Magyarországon keresztül tudsz menni az autóddal. Vagy a tied nagyon rosszul fogyasztana?

"Nekem bõven elég ha a partner megtisztel annyival hogy õ is öltönyben jön." - a ruhát csak példaképp írtam, ezen kívül van még egy sor apróság.
narumon
Ezt most én sem értem. Általában a mi reakciónk már válasz egy provokációra (vagy szimpla hülyeségre). Nem is emlékszem, hogy lett volna olyan, hogy én vagy M2 vagy papichulo kezdjen egy vitát. Általában én már akkor szólok bele amikor teljes valótlanságokat látok komoly tényként leírva. A helyzet meg ilyenkor könnyen eldúrvul, amikor esetleg bármilyen bizonyítékot kérünk a hülyeség alátámasztására (pontosan tudom elõre, hogy nem fog sikerülni), de szinte egyetlen egy alkalommal sem jött még ilyenkor beismerés, hogy bocsi srácok hülyeséget beszéltem (vagy szándékosan flame keltés volt a célom), hanem elõszõr jön a terelés majd az anyázás. A beismerés az esetek 99%-ban sajnos elmarad. Amiben a fõ probléma igazából csak annyi, hogy jön egy új emberke akinek valami vélt sérelme van az apple-lel (vagy bármelyik ilyen vitás céggel, termékkel) kapcsolatban - és egybõl kimazsolázza a hazugságot és már mint igazság osztja tovább mindenféle forumon ahol megfordul.

Tudod mennyi ideig tartott olyanokat kigyomlálni (és még most sem sikerült teljesen), hogy az iphone-hoz nem lehet fülhallgatót csatlakoztatni mert az is saját szabvány, hogy az iphone nem tud mp3-at!! lejátszani (FLAC-ról és társairól ne is beszéljünk), hogy az iphonera csak apple storeból vásárolt zene tölthetõ fel, hogy lehet netezés közben zenét hallgatni, stb stb. Ezt mindig valami hülye elkezdte és a többi meg ment utána mint a bírka anélkül, hogy leellenõrizte volna az elsõ hozzászólás igazság tartalmát.

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

narumon
"Adhatnál erre pár linket, mert ilyet nem szoktam mondani."

Természetesen nem te szoktad ezt mondani hanem Vol Jin, csak nem figyeltem kinek válaszolok! Elnézést!

"Nekem nem adott senki semmilyen kártyát, kápéra tankolok a saját pénzembõl."

Pedig jó dolog egy ilyen kártya, ha van céged akkor sokkal egyszerûbb vele az élet.

"Út közben meg nem hiszem, hogy ne találnál OMV kutat. Gyenge dolog volt a példád."

Pedig nem is egyszer jártam már így. Igaz ha mondjuk fél tanknál elmegyek egy OMV kút mellett akkor biztosan nem állok meg tankolni.

"akinek nincs zsetonja, az abból spórol, amibõl csak tud, függetlenül attól, hogy te megérted-e vagy sem."

Tehát olyan csóró, hogy nem eszik, hogy iphonet vegyen? Ez nálam tényleg a meg nem értem kategória.

"nem tudom, hogy neked milyen üzleti partnereid vannak, de bizony sokszor még az is számít az általad leírtakon kívül, hogy milyen ruha van rajtad. Én is baromságnak tartom, de ettõl ez még így van."

Hát én szerencsés körökben mozgok ezek szerint. Nekem bõven elég ha a partner megtisztel annyival hogy õ is öltönyben jön. (Egyébként ha meg lazább találkozóról van szó akkor még soha nem volt gond casual ruhával sem. - ezen felül viszont, hogy armani van rajta vagy a ballagási öltönye az már nem érdekel, max hülyén néz ki benne)

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

narumon
"Aber wer ist nicht seine Frau Inge, ist es nicht zu persönlich nehmen"

Google szerint: De aki nem a felesége Inge, nem, hogy személyesen

Értem :)

Ezt a hét viccének szántad?
Mikor írtunk mi cégrõl, termékrõl vagy vásárlókról bármi negatívat?

Nálatok elég megnézni itt az utolsó pár tucat hozzászólást...
Ez a "negatív kampány" rátok jellemzõ. Mi az igazságot írjuk le, amit ti nem tudtok sem felfogni, sem elfogadni.
"pont telibeszarom (ahogy te szoktad mondani)" - Adhatnál erre pár linket, mert ilyet nem szoktam mondani.

"Én pl szoktam így járni (no nem feltétlen öt litert akkor már lehet, hogy tizet is tankolok), mivel OMV tankolókártyám van, de ha nincs OMV kút a közelben akkor bizony beállok az E60-al a közeli kúthoz és csurgatok bele 5-10l benyát amíg eljutok OMV.ig" - Nekem nem adott senki semmilyen kártyát, kápéra tankolok a saját pénzembõl. De ha te ilyen röghöz kötött vagy, miért nem tankolsz úgy, hogy elég legyen bárhova? 70 literes a tankja Magyarország két legtávolabbi pontját bõven oda-vissza megjárod 1 tank benzinnel! Út közben meg nem hiszem, hogy ne találnál OMV kutat. Gyenge dolog volt a példád.

"Ezt viszont nem tudom megérteni. Fõleg, hogy nálam amúgy is a minõségi kaja az elsõ" - akinek nincs zsetonja, az abból spórol, amibõl csak tud, függetlenül attól, hogy te megérted-e vagy sem. Amit leírtam, az a felszínes csórókról szólt.

"Szerintem sem mutogatni nem kell sem takargatni." - jól írtad, szerinted.

"Engem még soha nem érdekelt, hogy az üzleti partnerem milyen kocsival jön a találkozóra, de az sem érdekel, hogy mit gondol az én kocsimról. Valamint nem érdekel, hogy macbookja vagy asusa, samsung telója vagy iphoneja van-e" - nem tudom, hogy neked milyen üzleti partnereid vannak, de bizony sokszor még az is számít az általad leírtakon kívül, hogy milyen ruha van rajtad. Én is baromságnak tartom, de ettõl ez még így van.
Jajj, most miért kell lerombolni!? Olyan kis ügyin összeraktak egy szidható célcsoportot és jól csámcsogtak rajta. :-)
Tök jól elvitatkoztok így hárman a generált ellenségeitekkel. Mint három nyugger a padon. :-)
"más gyártó termékeit rendszeresen fikázod"

Mirõl beszélsz?
NEXUS6
"mindenki, hogy miben ül és mi van a kezében. Aztán hazasiet, nehogy kihûljön a zsíroskenyér. Van ilyen nem is egy."

Ezt viszont nem tudom megérteni. Fõleg, hogy nálam amúgy is a minõségi kaja az elsõ :)"

Erre van egy jó mondás:
"Aber wer ist nicht seine Frau Inge, ist es nicht zu persönlich nehmen. - Mr Google"
<#hehe>

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

narumon
"Van egy benzinkutas haverom, õ szokott mesélni emberekrõl, akik valami presztízs értékû autóval beállnak tankolni 5 (ÖT!!!) liter üzemanyagot. És nem azért 5 litert, mert nem fér több a tankba, hanem azért, mert annál kevesebbet nem lehet tankolni."

Én pl szoktam így járni (no nem feltétlen öt litert akkor már lehet, hogy tizet is tankolok), mivel OMV tankolókártyám van, de ha nincs OMV kút a közelben akkor bizony beállok az E60-al a közeli kúthoz és csurgatok bele 5-10l benyát amíg eljutok OMV.ig És pont telibeszarom (ahogy te szoktad mondani), hogy mit gondol rólam a benzinkutas.

"mindenki, hogy miben ül és mi van a kezében. Aztán hazasiet, nehogy kihûljön a zsíroskenyér. Van ilyen nem is egy."

Ezt viszont nem tudom megérteni. Fõleg, hogy nálam amúgy is a minõségi kaja az elsõ :)

"Aki tényleg jómódú, az inkább takargatja, hogy mije van, nem mutogatja."

Szerintem sem mutogatni nem kell sem takargatni. Engem még soha nem érdekelt, hogy az üzleti partnerem milyen kocsival jön a találkozóra, de az sem érdekel, hogy mit gondol az én kocsimról. Valamint nem érdekel, hogy macbookja vagy asusa, samsung telója vagy iphoneja van-e, de valahogy fordítva sem szoktam ezt érezni csak SG-n. Itt már voltam buzi azért mert iphone-om van, voltam sznob köcsög az autóm miatt - mind mind olyan emberektõl akik nem is ismernek.

narumon
"Retardált pöcs az aki azt hiszi, hogy azért, mert saját maga jól beszéli az angolt, azt mindenkinek kötelezõ azonos szinten ismerni, és aki ebben olyan szinten nincs a toppon, az dögöljön meg."

Ezt senki nem írta, de számonkérni egy informatikai forumban angol linket az is elég retardáltság. Ráadásul teljesen meglepõ módon ez is SG specialitás, egy másik jó nevû portál forumában szoktunk angol linkeket berakni (mivel ugye magyar nem nagyon elérhetõ szinte semmibõl), és jött egy új srác, de nem azzal kezdte, hogy mekkora büdös paraszt mindenki mert nem tud angolul, hanem írt egy hozzászólás, hogy narumon lefordítanád pár mondatban mirõl van szó? Szó nélkül megtettem neki a következõ hozzászólásban. Ez a kultúrált elintézési mód szerintem civilizált emberek között.

"Ti azért vagytok ketten Papichuloval büdösgyökerek, mert ezt kibaszottul sokszor megírták nektek ékesszólóan, de szartok rá magasról."

Ez nekem megint furcsa stílus de hagyjuk. A magyar hírlap forumában értem, hogy nincs angol link, de itt nem nagyon. No mindegy úgyis olyan mélyen van SG, hogy egyre ritkábban nézek be ide...

"Most hõböröghetsz baszod, hogy némá hogy beszél ez itt velem, ez kérem szépen felháborító, de ha egy büdös tahó vagy, hát ezt fogod kapni."

Maradok a hõbörgésnél.

"Mert azt fejtegeted ki, hogy akinek nehézséget okoz egy angol nyelvû szakszöveg, az egy senki. Konkrétan tehát azért, mert egy büdös paraszt vagy azért."

Mikor és hol írtam ilyet? Miért is tennék ilyet? Ez is hihetetlen számomra, hogy szintén csak és kízárólag SG-n fordul elõ folyamatosan , hogy nem létezõ dolgokat magyaráznak. Tényleg valami oviscsoport gyûjtõhelye lett SG.

Divatmajmok mindig is voltak és mindig is lesznek. Ezek között vannak jómódúak és csórók egyaránt. A csórók látszatemberek, akik kifelé jómódot, gazdagságot szeretnének mutatni, de belül siralmas a helyzet. Láttam már nem egy ilyen fazont, aki inkább koplal, csak az aktuális üveggyöngy meglegyen.
Van egy benzinkutas haverom, õ szokott mesélni emberekrõl, akik valami presztízs értékû autóval beállnak tankolni 5 (ÖT!!!) liter üzemanyagot. És nem azért 5 litert, mert nem fér több a tankba, hanem azért, mert annál kevesebbet nem lehet tankolni. Az ilyeneknél kivétel nélkül ifos van, mert ugye a látszatot fenn kell tartani, amikor a lakótelepen kétszer végig gurul lassan, leengedett ablakkal, telefonálva (jó hangosan, hogy mindenki odanézzen), és lássa mindenki, hogy miben ül és mi van a kezében. Aztán hazasiet, nehogy kihûljön a zsíroskenyér. Van ilyen nem is egy.
Aki tényleg jómódú, az inkább takargatja, hogy mije van, nem mutogatja.
Mindig meglepõdöm ezen a nem is vagy ember, ha nem iphone-d van hozzáálláson.
NEXUS6
Az a gond, hogy az Apple termékek kvázi státusszimbolumokká váltak. No nem az igazi felsõ 10 ezer körében, hanem az olyanoknál akik a jómód szélén egyensúlyoznak.

Tipikus divat cuccok, ahol nem az számít igazán, hogy egy igényes ízléses jó minõségû terméket birtokolj, hanem, egy a középréteg számára viszonylag drágát, a kérdés valójában az, hogy le tudod-e követni a divat változásait. Ha valójában csóró vagy akkor sajna nem, és ez a köv trendváltáskor ki fog derülni, mert ezt még meg tudtad venni, de a következõnél beégsz.

Szal a tinik között már nem trendi az iP, ez több mint ciki, ez a legrosszabb hír az utóbbi fél évben.

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

"Ha majd lesz pénzed egy rendes Mac-re, majd szóljál és beszélhetünk..." - kispofám! Ha ismernéd az anyagi helyzetemet, akkor nem beszélnél ilyen ócska baromságot. Csak az órám többe kerül, mint 4db akármelyik hulladék kecske (mac).
Ez vicces lenne, hiszen nem szokásom kritizálni az Apple termékeit, csak a cég bizonyos lépéseit. Veled ellentétben... más gyártó termékeit rendszeresen fikázod. (természetesen kötelezõen a Samsungot)
NEXUS6
"Ha majd lesz pénzed egy rendes Mac-re, majd szóljál és beszélhetünk..."
Azért akár hiszed, akár nem találkoztam én már ilyennel valamelyik cikk fórumán. Szal járnak ide Apl fanatikusok dögivel rajtatok kívül is.

NEXUS6
Te viszont a szaladgáló svábbogár, amit néha bedobnak az egérkéknek, hogy kicsit fehérjedúsabbá tegyék az étrendjüket.

<#nyes>

Azt ír be, ami neki jól esik, és a ti butaságotok (nagyon helyesen) ebben csöppet sem zavarja.

Apple fanatikussal meg esélyetek sincs találkozni, mert azok olyan magasról lenézik az ilyen irigységtõl fröcsögõ primitív emberkéket, hogy szóba se állnak velük. De eleve az sg.hu bulvárlap sem létezik számukra.
Élõben ennyit kapnál:
"Ha majd lesz pénzed egy rendes Mac-re, majd szóljál és beszélhetünk..."
Az a lényeg, hogy te érted (az ostobák mindig jól megértik egymást). Én nem is akarom érteni. De a baromságait sem kívánom olvasni. Olyan, mint egy gyengén muzsikáló rohadtalmás marketinges. Értelmes ember, meg akinek minimális önérzete van, az elgondolkodna kicsit, nem így adná elõ magát. Vagy az õ esetében azt az embert ismerhettük meg, akivel mindenki szembe jön az autópályán?
Te meg csak egyszerû vagy, mint a faék.
Nem nagyon értitek ti ezt, hogy Papichulo miért jár ide. Egérkék vagytok a laborjában.
Nem baj, az is megéri, ha annyira megszeppen, hogy egy napig nem linkelget be angol szövegeket.
Ezt szerintem a Télapó megbízásából készítette egy kis manó, hogy ki mit kér a fa alá a utah-i alsótagozatosok közül.
Ja hogy ez akkor csak nyers összegzés és nem statisztikai kimutatás, értem.
Pedig a jó kérdõív bizony tartalmaz visszatérõ és/vagy egymást fedõ elemeket.
Kerestem benne a turmixgépet <#idiota>

Egyébként nekem meg az szúrt szemet, hogy van:
-Smartphone other than iPhone (20%)
-Android smartphone (16%)
-Samsung Galaxy (Note or Tab) (9%)

Ez így ha én vagyok ott valami fejes rendkívüli felmondás a statisztika készítõjének...

Miért is?
-Smartphone other than iPhone: Ha már van külön Android akkor ez minimum legyen other than iPhone & Android
-Samsung Galaxy (Note or Tab): Most e szerint akkor én vagy diszleksziás vagyok és igazából nekem Samsung Gaiaxv Gio-m van, vagy pedig úgy kellett volna írni, hogy Samsung Galaxy Note or Tab (zárójel nélkül)?

Bár az is lehet direkt 6-12 évesekkel csináltatták a táblázatot <#hehe>
NEXUS6
Ez azért megindító volt, gratulálok!
<#eljen>

Attól tartok viszont, hogy úgy fog leperegni róluk mint a paraszt zsíros gatyaszáráról a pisa.

Kaptak már õk ilyet, talán tõlem is. Változás? Zéró.
Mintha egy okosan nézõ kiscicának próbálnád elmagyarázni a kajájában levõ mesterséges színezékek és ízesítõ anyagok negatív hatását a metabolizmusára.
Az erélyes hangvétel monnyuk lehet hogy ott használ, ha rászólsz talán többet nem xarik a virágcserépbe.
Na de ezek...?
Felejtsd el!
<#nevetes1>

Az egy dolog, hogy hazudsz, de legalább ésszel csinálnád. Persze, ha neked nincs eszed, akkor csak ilyen primitív dolgokat tudsz kiizzadni. Szánalmas vagy.
Hidd el, visszafog ez ütni.
Nem.
6-12 éves gyerekek.

A cikk meg a tinikrõl szól te fasz.
Ráadásul kurvára nem a telefonok szerepelnek benne, hanem a konzoloktól kezdve a turmixgépig minden. És még jópofizol te gyökér, hogy illene angolul tudni.
Vol Jin, te nem a levente vagy? :-)
Persze, az árakat az Apple írja be a táblázatába - de a piac szabja meg. Ha nem vennék meg a cég által elvárt darabszámot, elindulna lefelé az ára.
"ps: Amugy megintcsak gratulalok, hogy neked sem sikerult a cikk temajahoz hozzaszolni, csak a szemelyeskedessel probaltal a diskurzusban resztvenni...
Válasz 'Vol Jin' üzenetére (#172) "

Kibaszottul hozzászoltam, és az most elég.

Csak jeleztem egy kérdéssel neked, amikor másnak okvetlenkedtél, hogy látom még mindig nem vágod, hogy miért problémáznak neked az angol idézgetéseiddel. Ahelyett, hogy benyögted volna, hogy még mindig nem érted, elkezdtél nekem okoskodni, hogy a személyed ellen indul minden. Akkor meg mi a faszt problémázol?
Mi van ha azt mondom, hogy ha az Apple nem csigalassúsággal csökkentené a régebbi modelljeinek árát vagy nem tartaná õket ilyen sokáig a piacon, akkor használtan az áruk a fele sem lenne?

Mert igen, hülye lesz bárki is valamit 30-ért kínálni használtan, amíg az újonnan 150-180-ba kerül, az már más kérdés, hogy az is hülye, aki így jelen helyzetben ebben kereslet oldalról partner, nélkülük sem mûködne ez, dehát már megtanultam, hogy sokaknak józanul gondolkodni luxus, ez van sajnos.

Ezért is felesleges tényleg bármit is linkelni, minden mögött az ember hülyeség áll mint sok más esetben.
"Te meg nem tudom, hogy miert gondolod azt, hogy a tulzo karomkodasoddal valaki is komolyabban vesz teged."

Kibaszottul nem fontos nekem, hogy te komolyan veszel vagy sem. Szerinted rá vagyok szorulva egy olyan ember pozitív értrékelésére, akit lenézek, és pöcsfejnek tartok?

Akiket én tisztelek itt, azokkal szemben nem fogok ilyen hangnemet megütni. Ha még nem eset le a tantusz, nevelõ célzatú, és fontos információ átvivõ funkciója van annak, amikor úgy beszélek veled, hogy azt egy darab szar is sértésnek venné.

Így esetleg lecsapódik neked, hogy egy arrogáns faszfejnek tûnsz, amikor értetlenkedsz, hogy miért kifogásolják az angol nyelvû forrásaid. Na elmondtam minden infót, most már összerakhatod fejben. (mivel ha kedvesen mondják neked, csak okvetlenkedsz, ha a pofádba lapátolják a szarral, hátha bevésõdik)
Egy angol nyelvû oldalon. <#mf1>
"Miert keptelen mindenki felfogni, hogy magyarul nincs meg minden informacio???"

Te meg miért vagy képtelen felfogni, hogy teherbe is baszhatsz vele egy albán szamarat, akkor sem fog jobban érdekelni?

Ha összefoglalod magyarul, az érdekelne. Akkor talán az angol nyelvû változatnak is nekiesnék. De így a linkelgetéseiddel együtt leszarlak.
Retardált pöcs az aki azt hiszi, hogy azért, mert saját maga jól beszéli az angolt, azt mindenkinek kötelezõ azonos szinten ismerni, és aki ebben olyan szinten nincs a toppon, az dögöljön meg.

Ti azért vagytok ketten Papichuloval büdösgyökerek, mert ezt kibaszottul sokszor megírták nektek ékesszólóan, de szartok rá magasról. Most hõböröghetsz baszod, hogy némá hogy beszél ez itt velem, ez kérem szépen felháborító, de ha egy büdös tahó vagy, hát ezt fogod kapni.

Semmi mást nem kellene csinálnod, mint összefoglalni pár mondatban, amit akarsz, utána meg a linket, vagy az eredeti nyelvû szöveget beollózod. Senki nem szólna semmit. De mivel kurvára nem ezt csináljátok, vagy leszarják vastagon, hogy mi a faszt irkáltok itt ti, vagy csak szimplán elküldenek a faszba, hogy a lófasszal a picsádban, azzal szórakozzál.

Hogy konkrétan én miért használom ezt a becsmérlõ stílust veletek szemben ebben a hozzászólásban?

Mert azt fejtegeted ki, hogy akinek nehézséget okoz egy angol nyelvû szakszöveg, az egy senki. Konkrétan tehát azért, mert egy büdös paraszt vagy azért.
Öcsi! Te már az olvasáson elbuktál. Végtelenül ostoba vagy. Hol kértem én linket? Azt kérdeztem, hogy honnan vannak az adatok.
NEXUS6
Nemmondod!
<#vigyor>

Linket???
Az itt szokás?
Mióta? :-)
Te már az olvasáson elbuktál - ez se semmi! :-)
NEXUS6
"... csak tudni kell számolni. :-)"

Aki szerint egy iP4 (de még egy 4S is) összehasonlítható egy SGS3-mal, annak valszeg nem csak a számolási képességeivel nem stimmel valami.
Szerintem.
De természetesen no offence, peace és szabadítsuk ki Vilit is!
<#hehe>

A vételi és eladási árak honnan vannak? A hasadra ütöttél?
Nézzük meg értelmesen számolva, mi mennyire drága: új telefon vásárlás kártyás elõfizetéssel, 2 év használat, majd eladás:
(vételi ár - eladási ár = 2 éves költség, éves költség)
iPhone4: 180e - 70e = 110e, 55e
Samsung Galaxy S: 140e - 30e = 110e, 55e

Akárhogy is nézem, nem sokkal drágább az iPhone (40 ezer forint 2 évre lekötött banki kamata), csak tudni kell számolni. :-)
NEXUS6
"Most akkor en kb. ugyanilyen listat ossze tudnek szedni, hogy miert beszelsz hulyeseget... majd legyszives ezeket a - nagyreszt - alaptalan dolgokat valami relevans kornyezetben probald elovezetni, ahol esetleg meg a vita elomozditasara is eselyed van vele... igy ujracsak az ad-hominem tenyallasnal tartunk ;)"

Állok elébe a lista összeállításnak!
<#vigyor>

Amúgy elkövetek néha én is ilyen retorikai hibákat? Persze! De tudod miért!? Mert az itteni vita szintjén ezt megtehetem. Szerinted miért van majdnem minden hsz-em végén nekem is szmájli? Csak mert ennyire veszem ezt komolyan.
<#papakacsint>