357
-
Papichulo #277 "Most beraktál egy másikat ugyanarról a BLOG-ról"
Lovesed sincs, hogy mirol beszelsz, csak szalmaszalakba kapaszkodsz... a vilag egyik legnagyobb kozvelemenykutato ceget, a Nielsen-t nevezted "nem komolyan vehető forrás"-nak, ez ugyanis az o kutatasuk volt... :)
Itt az eredeti cikk, de inkabb a kepet linkeltem, mivel tudtam, hogy az irott szoveggel - foleg angolul - hadilabon all az itt a kopkodok tulnyomo resze: http://blog.nielsen.com/nielsenwire/consumer/u-s-kids-continue-to-look-forward-to-iholiday/
ps: A blog resz ne riasszon el, itt szoktak elemezni a sajat felmereseiket.
pps: Szivesen latnam, hogy te egy ennel "komolyabban veheto" forrast mutatsz :) -
willcox #276 Kezdjük azzal, hogy az első táblázat, amit beraktál, szart sem ért. Most beraktál egy másikat ugyanarról a BLOG-ról, ami aztán minden, csak nem komolyan vehető forrás. Ráadásul oda feltöltött képekről van szó (ez a képek linkjéből kiderül). Talán te töltötted fel? Vagy egy hozzád hasonló elborult? Vagy valamelyik rohadtalma marketinges?
A cikk eredetijét miért kellett volna elolvasnom? Én mindig a cikkről mondok véleményt, sokszor a baromságaikra is rámutatok. Meg persze vitázom a többiekkel.
"az eredetijet nem olvastad el - mivel az is angolul van" - ez különösebben nem gátolna, és esetenként utána is megyek, ha valami oltári nagy valótlanságot olvasok. Az itteni cikk tartalma viszont pont passzol a jelenlegi tendenciákhoz, hogy te ezt a rózsaszínű rohadtalmás szemüvegeden keresztül nem látod, azon nem csodálkozom. Egy vagy az elvakult hülyék közül. -
Papichulo #275 "Kibaszottul nem fontos nekem, hogy te komolyan veszel vagy sem. "
Teged, en, mar hogy a fenebe ne vennelek komolyan?! Ha gyerek lennek, akkor te lennel az a felnott akire felneznek, akit apa modellkent tudnek kezelni, akive szeretnek valni nyugdijas, demencias koromra... egy olyan szanalmas, megkeseredett imbecil, aki kepes itt post, post utan nyomni nekem a buta szemelyeskedeseit, mikozben en remek tarsasagban elvezem a hetveget es eszem agaba sincs, hogy az o mocskolodasaira reagaljak egy forumon :)
Rolad kizarolag egy dolog jut eszembe, mely tokeletesen jellemez teged: "Le style c'est l'homme meme" ;) -
Papichulo #274 "A táblázatod 6-12 évesek gyerekekről szól, nem tinikről, magyarán szart sem ér."
"Egy felmérés lóf@szt sem ér, ami nem tényeken alapul."
Kiveve ha abban az Apple szamara negativ dolgot irnak le, mint peldaul ez a cikk... aminek persze az eredetijet nem olvastad el - mivel az is angolul van - mert akkor mar ez sem lenne igaz, mivel abbol kiderulne, hogy megis az Apple termekek vezetik a tinik kivansaglistait :)
-
M2 #273 Az iOS mostanra sokkal kevesebbet tud, mint az Android. De amit tud, azt nagyon profin, nagyon jól összehangolt rendszerben, kényelmesen, egyszerűen és biztonságosan.
Androidról áttérés után viszont kihalt sivatag érzés. Aztán vagy rájön az ember, hogy ennyi neki pont elegendő vagy visszatér Androidra.
Aki kezdő és érdeklik a technikai dolgok, annak Android. Aki kezdő és nem is szeret hallani a tech dolgokról, annak csak iPhone. Aki haladó, annak meg kötelező mind a kettőt kipróbálnia! :-) -
M2 #272 Bekapcsolódok én is, hátha tudok új dolgot írni. Válaszaimnál alap a jailbreak nélküli iOS.
-Bluetoothon nem lehetséges a szabad fájlátvitel (ezt nekem panaszként mondták, nem tudom pontosan, hogy fájltípus szűrés van vagy abszolút elérhetetlen a dolog, a lényeg nem tudtak egy valamilyen fajta fájlt szabadon fogadni egy iPhone 3GS-en)
Igaz. A Bluetooth csak eszközcsatoló, iOS-en belül fájlt nem tudsz vele mozgatni.
-Az USB fájltátvitel a készülékkel rögzített anyagokra (képek, videók, hangfelvételek, ezek könyvtáraira vagy fájltípusaira) korlátozott.
-Nem lehetséges alkalmazást telepíteni az Apple Store/iTunes alkalmazást megkerülve direkt módon (jailbreak-el talán, de azt most ne keverjük ide, az Android ezt root nélkül tudja).
i-Funbox
Nem iTunes, ingyenes és mindent tud, fájlokat lát és másol, appokat telepít... stb.
-Az asztalkezelő és alkalmazásindító alkalmazás nem cserélhető le, azaz nem lehet más alkalmazást a home gombhoz rendelni
Igaz, Home gomb működése nem piszkálható.
-Nincs widget támogatás
Igaz. És ez hiányzik is - szerintem.
-Az akkumulátor szétszerelés nélkül nem távolítható el (nem végezhető azonnali fizikai kényszerleállítás)
Igaz. Elsőre furcsa volt, de megszokja az ember és később nem is gondol rá, hogy aksi is van ezekben a cuccokban.
-A folyadékbehatás érzékelő a készülék külső részén helyezkedik el, számos esetről tudni, amikor egy zsebbeizzadás garanciavesztéssel járt emiatt
Egyiknél tudom, hogy a jack aljzat belső végén van (szemmel látható). Ha valaki odaizzad, annak én se adnák garit. :-)
-Az iOS új verzióira a régebbi verziókra fordított alkalmazások (minimum) újrafordítása szükséges
Nem igaz. Durva is lenne. Amikor külön megemlítik, az azt jelenti, hogy kihasználnak valami újdonságot (vagy csak marketingelik)
-Az alternatíva nélküli iTunes program pocsékul fut Windows rendszeren (nem egyszer láttam már, hogy idle állapotban a háttérszolgáltatás modern többmagos gépeket verejtékeztet megállás nélkül, a komplett uninstall volt az egyedüli megoldás)
Voltak gondok vele. A mostani verzió már nagyon szépen fut, kellemes a használata, sok dolgot tud. Alternatíva van. -
Dodo55 #271 "WM8"
*WP8 :) -
Dodo55 #270 "Ez nem arról szól, hogy mindent cáfolni akarunk ha így gondolod akkor nagy tévedsz."
Nem gondolom így, csupán úgy gondoltam akkor már felsorolom az én (iPhone ellenes) érveimet is, kíváncsi voltam mennyire állják meg a helyüket Apple szakértők köreiben :)
"Pontosabban sajnos én sem tudom mert még soha nem használtam bluetoothot fájlküldésre."
Igen, itt azért tényleg kiütköznek a sokat emlegetett eltérő igények. Hozzáteszem aki panaszkodott nekem, annak volt ugye a 3GS, plusz mellé egy Androidos tablet. Arra kellett volna neki egy alkalmazás, ami a Play Store-ból nem volt elérhető. Mondom neki átküldöm BT-n az iPhone-odra, nekem itt a telepítő a Gio-n, azt arról majd otthon áttolod a tabletra. Erre jött a válasz, hogy felejtsd el az ilyesmit iPhone-on...
"Ezt nem teljesen értem ez alatt mit értesz? Mármint USB átvitel abban az esetben ha a fogadó gépen nincs itunes vagy itunes alternatíva?"
Akkor inkább megkérdezem: Ha rádugsz egy iPhone-t egy gépre, és legyen akkor az már iTunes-al is ellátva, akkor te kapsz egy (szabványos, akármilyen fájlkezelővel elérhető) meghajtót amin direktbe elérhető a teljes user memória fájlrendszere úgy ahogy kell írható-olvasható formában, vagy sem?
"Valóban nem lehet. Viszont ugye máshonnan nem is tudsz alkalmazást beszerezni, tehát ha lehetne máshonnan telepíteni akkor sem tudnál mert nem lenne mit :)"
Legális forrásból nyilván nem lehet (ellentétben az Androiddal, ahol nem kötelező a Play Store-t használnod a disztibúcióhoz), de ez azért van, mert másképp nem lehetséges telepíteni gyári állapotú iOS eszközökre, így a fejlesztők rá vannak kényszerülve az Apple Store-on keresztüli terjesztésre minden esetben, nyilván nagyon ritkán teszik közzé azon kívül a telepítőcsomagokat, mivel jailbreak nélkül nincs semmi értelme. Pedig egyébként lenne, hiszen miért is vegyek én pénzért az adott platform storejára fejlesztői fiókot, ha tegyük fel csak egy kis apró játékot fejlesztgetek, azon próbálom elsajátítani, gyakorolgatni az adott platform programozását, de azért pár havernak megmutatnám. Vagy miért is tennék fel egy belső használatra szánt alkalmazást egy nyilvános store-ba? Ellenben lehet, hogy a belső használat annyira nem szűk kört jelent, hogy én elkéregessem (elkéregethessem!) mindenkinek a telefonját és jailbreakeljem azt, tehát mondjuk nem alkalmazottakról van szó, hanem üzletkötőkről vagy üzleti partnerekről ahol már ez "meghackelem a telefonod hogy tudd használni a belső rendszerünket" téma nem lenne túl népszerű.
[asztalkezelő és alkalmazásindító alkalmazás] => "Ööö ezt nem teljesen értettem."
Angolosan launcher :) Androidon olyat raksz rá, amilyet akarsz, van pl iOS, meg WM8 koppintás is :D Megnyomod a home gombot, és ha több ilyen van rákérdez melyiket szeretnéd használni.
"(A másik felét nem értem mi az a fizikai kényszerleállítás?)"
Amikor te fizikai módszerrel egy eszköz működését annak tönkretétele nélkül 100% biztosra megállítod. Pl PC-nél tápkábel kiránt, laptopnál adapter kihúz + akksi kivesz, mobiloknál akksi kivesz, vagy akár autóknál slusszkulcs kivesz és ha még úgy sem áll meg (tuningolt Trabantok szokása volt régen forró motorral gyújtás nélkül tovább járni :)) akkor sebességbe rak és satufék+kuplung ráereszt. Persze nem mindennapi, hogy ilyesmire szükség lenne, de én szeretek totális hatalmat gyakorolni az önműködő eszközeim felett, és ebbe ez is beletartozik.
"Ez egy az egyben nem igaz. A régebbi alkalmazások az esetek 99%-ban továbbra is tökéletesen működnek."
Na látod akkor ezt rosszul tudtam, kösz a felvilágosítást. Azért feltételeztem, mert sokat hallani a hírekben mostanában, hogy "X cég Y alkalmazása már IOS6-ra is elérhető".
"No ezzel megint nem értek egyet; egyrészt van alternatíva, több is, tehát szabadon választhatsz. Másrészről nekem még az iTunes-al sem volt soha gondom, még édesapám Celeron-os ezeréves notiján is tökéletesen fut, még ismerősök között sem találkoztam problémás esettel"
Az alternatívákról nem volt tudomásom. Ellenben a tapasztalataim nekem nagyon mások. Az iPodok magyarországi fénykorában (kb 2-3 éve) nagyon sokan panaszkodtak nekem, hogy lassú a gépük. Számtalan esetben az iTunes háttérszolgáltatása ketyegett 50% feletti processzoridővel, majd annak eltávolítása/letiltása után a probléma azonnal megoldódott. Annyit még elképzelhetőnek tartok, hogy valami vírusírtó vagy egyéb memóriaszkenner háborúzott vele, bár akkor inkább annak a szolgáltatásfolyamatának kellett volna így pörögnie. -
#269 No így van ezek szélsőséges esetek. Pont mint a család ahol éhenhalt a kisgyerek mert a szülők a wow-on pörögtek. Ettől nem lesz minden wow játékos ilyen. Vagy a fiú amelyik a Doom hatására lövöldözött, vagy szerintem bármiről tudsz ilyet mondani. -
#268 "Na akkor szerintem felsorolok most én párat, ezeket cáfoljátok meg ha tudjátok:"
Ez nem arról szól, hogy mindent cáfolni akarunk ha így gondolod akkor nagy tévedsz.
"-Bluetoothon nem lehetséges a szabad fájlátvitel (ezt nekem panaszként mondták, nem tudom pontosan, hogy fájltípus szűrés van vagy abszolút elérhetetlen a dolog, a lényeg nem tudtak egy valamilyen fajta fájlt szabadon fogadni egy iPhone 3GS-en)"
Tudtommal ez tényleg így van. Mármint, hogy a fájlküldés bluetoothon korlátozott Jailbreak nélkül. Pontosabban sajnos én sem tudom mert még soha nem használtam bluetoothot fájlküldésre.
"-Az USB fájltátvitel a készülékkel rögzített anyagokra (képek, videók, hangfelvételek, ezek könyvtáraira vagy fájltípusaira) korlátozott."
Ezt nem teljesen értem ez alatt mit értesz? Mármint USB átvitel abban az esetben ha a fogadó gépen nincs itunes vagy itunes alternatíva? Abban az esetben azt hiszem ez is igaz, természetesen ez is csak jailbreak nélkül.
"-Nem lehetséges alkalmazást telepíteni az Apple Store/iTunes alkalmazást megkerülve direkt módon (jailbreak-el talán, de azt most ne keverjük ide, az Android ezt root nélkül tudja)."
Valóban nem lehet. Viszont ugye máshonnan nem is tudsz alkalmazást beszerezni, tehát ha lehetne máshonnan telepíteni akkor sem tudnál mert nem lenne mit :) [Viszont ugye a tisztánlátáshoz - PC nem kell az alkalmazások telepítéséhez, mert közvetlen a telefonon is meg tudod ezt oldani]
"-Az asztalkezelő és alkalmazásindító alkalmazás nem cserélhető le, azaz nem lehet más alkalmazást a home gombhoz rendelni"
Ööö ezt nem teljesen értettem.
"-Nincs widget támogatás"
Ez így nem teljesen igaz, mert még tört készülék nélkül is van lehetőség olyan dolgokat elérni mint a widgetek csak itt nem widgeteknek hívják. Jailbreakkel meg ugye szintén teljesen okafogyott a kérdés.
"-Az akkumulátor szétszerelés nélkül nem távolítható el (nem végezhető azonnali fizikai kényszerleállítás)"
Igen az akkumulátor eltávolításához csavarhúzó kell. (A másik felét nem értem mi az a fizikai kényszerleállítás?)
"-A folyadékbehatás érzékelő a készülék külső részén helyezkedik el, számos esetről tudni, amikor egy zsebbeizzadás garanciavesztéssel járt emiatt"
Én is hallottam már ilyenről!
"-Az iOS új verzióira a régebbi verziókra fordított alkalmazások (minimum) újrafordítása szükséges"
Ez egy az egyben nem igaz. A régebbi alkalmazások az esetek 99%-ban továbbra is tökéletesen működnek. Abban az esetben van csak probléma ha a régi program által használt utasításokat teljesen átírták, de személy szerint nekem még soha nem volt olyan gondom, hogy új iOS esetén bármelyik szoftverem nem működött volna.
"-Az alternatíva nélküli iTunes program pocsékul fut Windows rendszeren (nem egyszer láttam már, hogy idle állapotban a háttérszolgáltatás modern többmagos gépeket verejtékeztet megállás nélkül, a komplett uninstall volt az egyedüli megoldás)"
No ezzel megint nem értek egyet; egyrészt van alternatíva, több is, tehát szabadon választhatsz. Másrészről nekem még az iTunes-al sem volt soha gondom, még édesapám Celeron-os ezeréves notiján is tökéletesen fut, még ismerősök között sem találkoztam problémás esettel - ami nem azt jelenti, hogy nincs de ugye bármelyik szoftvernél van olyan hardver/driver kombináció ami alatt nem megy optimálisan. Valószínűleg nem is létezik olyan szoftver a világon ami ilyen szempontból tökéletes. (nem is lehet az). Javaslom neki mondjuk valamelyik iTunes alternatívát. -
Dodo55 #267 Na akkor szerintem felsorolok most én párat, ezeket cáfoljátok meg ha tudjátok:
-Bluetoothon nem lehetséges a szabad fájlátvitel (ezt nekem panaszként mondták, nem tudom pontosan, hogy fájltípus szűrés van vagy abszolút elérhetetlen a dolog, a lényeg nem tudtak egy valamilyen fajta fájlt szabadon fogadni egy iPhone 3GS-en)
-Az USB fájltátvitel a készülékkel rögzített anyagokra (képek, videók, hangfelvételek, ezek könyvtáraira vagy fájltípusaira) korlátozott.
-Nem lehetséges alkalmazást telepíteni az Apple Store/iTunes alkalmazást megkerülve direkt módon (jailbreak-el talán, de azt most ne keverjük ide, az Android ezt root nélkül tudja).
-Az asztalkezelő és alkalmazásindító alkalmazás nem cserélhető le, azaz nem lehet más alkalmazást a home gombhoz rendelni
-Nincs widget támogatás
-Az akkumulátor szétszerelés nélkül nem távolítható el (nem végezhető azonnali fizikai kényszerleállítás)
-A folyadékbehatás érzékelő a készülék külső részén helyezkedik el, számos esetről tudni, amikor egy zsebbeizzadás garanciavesztéssel járt emiatt
-Az iOS új verzióira a régebbi verziókra fordított alkalmazások (minimum) újrafordítása szükséges
-Az alternatíva nélküli iTunes program pocsékul fut Windows rendszeren (nem egyszer láttam már, hogy idle állapotban a háttérszolgáltatás modern többmagos gépeket verejtékeztet megállás nélkül, a komplett uninstall volt az egyedüli megoldás)
Kiemelném, hogy a fentiek többsége nem személyes tapasztalat (huzamosabb ideig nem volt még a kezemben iPhone, hogy mindent végipróbálgassak rajta), így tényleg várom a cáfolatokat, amennyiben egy-egy állítás nem igaz -
Dodo55 #266 "Tehát olyan csóró, hogy nem eszik, hogy iphonet vegyen? Ez nálam tényleg a meg nem értem kategória."
Ennek ellenére sajnos volt már sokkal durvább eset is: http://www.sg.hu/cikkek/82445/eladta_vesejet_majd_ipad_2_t_vett_belole
(Volt erről egy későbbi cikk is, de azt most nem találom)
Hozzáteszem nyilván ez talán a világon eddig a legszélsőségesebb ilyen eset amiről hallani lehetett, és persze nem mondom, hogy bármennyire is gyakori vagy általános dologról beszélnénk, de azért előfordulnak néha felfoghatatlan dolgok.
-
willcox #265 Nem konkrétan rólad szólt a dolog, hanem általában. A hibák/hiányosságok valóban léteztek egyes típusoknál, függetlenül attól, hogy neked volt-e olyan, vagy nem. Egyébként is, fogalmam sincs, és nem is érdekel, hogy kinek milyen telefonja volt már, a hibák/hiányosságok ettől függetlenek. -
#264 hmmzz.. melyik hiba volt ilyen? Első iphone-om egy 3G volt amikor megjelent. Azelőtt egyetlen hozzászólást sem írtam a témában (mert ellentétben sok okoskával ahhoz nem szólok hozzá amit nem ismerek). Nos bőven ezután válaszoltam/válaszoltunk a hozzászólásokra. Azt meg ugye elismerjük, hogy a felsorolt gondok már a 3G esetében nem álltak fent? (By the way a 2G-t nem is forgalmazták USA-n kívül). Szóval ez kb olyan mintha én most nekiállnék egy SGS3-at azért szidni amit az SGS1 nem tudott, vagy éppen azért mert szar a legelső android. Pont azért írtam ott lentebb, hogy bizony már rég iphone4-em volt amikor még olyanokat kellett magyarázni egy gyereknek, hogy higgye már el, hogy nyugodtan lehet nem apple fülhallgatót használni hozzá. Szóval szerintem semmi csúsztatás nem volt ebben. -
willcox #263 "Ebben mi volt a csúsztatás szerinted?" - az, hogy te felsoroltad azokat a hibákat és hiányosságokat, amik adott típus(ok)ra igazak is voltak, de jól összemosva, és amik egy későbbi típusban ki lettek javítva. De ettől függetlenül a kritika addig bizony teljesen jogos és helytálló volt. -
#262 Igen én is a samsung tulajok szerint apple fanatikus vagyok (2db apple termékkel LOL - ennél még Samsung is több van itthon), de ha éppen Canon fényépezőről javítok ki valakit akkor Canon fanatikus vagyok, ha valaki oltári nagy baromságot állít egy BMW-ről és véletlen szólni merek, hogy haver ez azért nagyon nem úgy van, akkor elvakult BMW fanatikus vagyok, amikor a linux vs. windows vitában a windows "mellé álltam" akkor windows fanatikus voltam, ha lemerem írni egy házimozi erősítőről próba és tesztelés után, hogy zenére nem szól jól akkor hülye vájtfülű vagyok és még lehetne sorolni. :) Lassan semmihez nem lehet hozzászólni anélkül, hogy valaki egyből be nem rakna valami általa furcsa értékrendszerrel felállított skatulyába. -
#261 "ne csúsztass."
Ebben mi volt a csúsztatás szerinted?
"Az első verziótól kezdve tudta mindezt a gyári állapotú kedvenced?"
Nem feltétlenül, de nem is arról beszéltünk. Még az iphone4 esetén is előjött, hogy de szar nem játszik le semmit csak apple fájlformátumot, mert ezt olvasta a hivatalos weboldalon (vagyis egészen pontosan azt olvasta, hogy mit játszik le szoftver telepítése nélkül - de amikor rászólt az ember akkor tovább kötötte az ebet a karóhoz, hogy márpedig az semmit nem játszik le csak az apple formátumot mert ez van az oldalon). Vagy ugye nem is olyan rég - fél éve talán? A srác aki elkezdte megmagyarázni, hogy milyen jó, hogy a többi telefont USB-vel lehet tölteni az apple termékeket meg nem. És napokig nem is hitte el, hogy bizony ezek is USB-s termékek. Mondjuk ő pont a ritka kivételek egyike volt aki a végén beismerte, hogy tényleg tévedett.
"És persze ne feledjük el, hogy még mindig vannak hiányosságai a legújabbnak is, amiket a konkurencia már rég tud. Hogy mik ezek? Korábban már felsorolta itt valaki, csak vissza kell olvasni."
Biztos van ilyen, de azért rengeteg olyan van amit pl levente68 felsorolt, aztán tételesen megcáfoltuk, hogy ezeket bizony tudja az iphone, és másik topicban előről kezdte mintha mi sem történt volna. Mert ugye ilyen is van. -
#260 "annál nincs egyszerűbb, hogy ott van nálam a zseton. Azzal bárhol!!! (nem csak kútnál) tudok fizetni."
Magánemberként nincs, ha céged van (mint ahogy írtam) akkor ott már más dolgokra is kell figyelni. Nekem egyszerűbb így, hogy havonta megjön az összesített számla, ráérek egyösszegben utalni, kapok kedvezményeket, stb stb. Persze ez megint olyan dolog mint minden más, hogy kinek mi.
"ahogy írtam, fél tank benzinnel egész Magyarországon keresztül tudsz menni az autóddal. Vagy a tied nagyon rosszul fogyasztana?"
Úgy látszik az enyém olyan rosszul fogyaszt. Vagy csak trehány vagyok (mint írtam is). Én akkor megyek tankolni amikor a computer bemondja, hogy lassan tankolni kéne. Lehet hogy rossz szokás nem tudom. -
M2 #259 Vitázni ezek miatt nem is érdemes. Embereket és emberi viselkedéseket megfigyelni viszont igen.
Apple-haterek eleve predesztinációval érkeznek a hozzászólásokhoz, innen kezdve aki nem áll be szidni a céget, azt azonnal áttolják az ellenséges oldalra. Ebből a pozícióból ha szidod az Apple-t, azt is csak azért csinálod, mert imádod - az ő nézőpontjuk szerint. -
willcox #258 "Tudod mennyi ideig tartott olyanokat kigyomlálni (és még most sem sikerült teljesen), hogy az iphone-hoz nem lehet fülhallgatót csatlakoztatni mert az is saját szabvány, hogy az iphone nem tud mp3-at!! lejátszani (FLAC-ról és társairól ne is beszéljünk), hogy az iphonera csak apple storeból vásárolt zene tölthető fel, hogy lehet netezés közben zenét hallgatni, stb stb. Ezt mindig valami hülye elkezdte és a többi meg ment utána mint a bírka anélkül, hogy leellenőrizte volna az első hozzászólás igazság tartalmát." - ne csúsztass. Az első verziótól kezdve tudta mindezt a gyári állapotú kedvenced? És persze ne feledjük el, hogy még mindig vannak hiányosságai a legújabbnak is, amiket a konkurencia már rég tud. Hogy mik ezek? Korábban már felsorolta itt valaki, csak vissza kell olvasni. -
willcox #257 "Pedig jó dolog egy ilyen kártya, ha van céged akkor sokkal egyszerűbb vele az élet." - annál nincs egyszerűbb, hogy ott van nálam a zseton. Azzal bárhol!!! (nem csak kútnál) tudok fizetni.
"Pedig nem is egyszer jártam már így. Igaz ha mondjuk fél tanknál elmegyek egy OMV kút mellett akkor biztosan nem állok meg tankolni." - ahogy írtam, fél tank benzinnel egész Magyarországon keresztül tudsz menni az autóddal. Vagy a tied nagyon rosszul fogyasztana?
"Nekem bőven elég ha a partner megtisztel annyival hogy ő is öltönyben jön." - a ruhát csak példaképp írtam, ezen kívül van még egy sor apróság. -
#256 Ezt most én sem értem. Általában a mi reakciónk már válasz egy provokációra (vagy szimpla hülyeségre). Nem is emlékszem, hogy lett volna olyan, hogy én vagy M2 vagy papichulo kezdjen egy vitát. Általában én már akkor szólok bele amikor teljes valótlanságokat látok komoly tényként leírva. A helyzet meg ilyenkor könnyen eldúrvul, amikor esetleg bármilyen bizonyítékot kérünk a hülyeség alátámasztására (pontosan tudom előre, hogy nem fog sikerülni), de szinte egyetlen egy alkalommal sem jött még ilyenkor beismerés, hogy bocsi srácok hülyeséget beszéltem (vagy szándékosan flame keltés volt a célom), hanem előszőr jön a terelés majd az anyázás. A beismerés az esetek 99%-ban sajnos elmarad. Amiben a fő probléma igazából csak annyi, hogy jön egy új emberke akinek valami vélt sérelme van az apple-lel (vagy bármelyik ilyen vitás céggel, termékkel) kapcsolatban - és egyből kimazsolázza a hazugságot és már mint igazság osztja tovább mindenféle forumon ahol megfordul.
Tudod mennyi ideig tartott olyanokat kigyomlálni (és még most sem sikerült teljesen), hogy az iphone-hoz nem lehet fülhallgatót csatlakoztatni mert az is saját szabvány, hogy az iphone nem tud mp3-at!! lejátszani (FLAC-ról és társairól ne is beszéljünk), hogy az iphonera csak apple storeból vásárolt zene tölthető fel, hogy lehet netezés közben zenét hallgatni, stb stb. Ezt mindig valami hülye elkezdte és a többi meg ment utána mint a bírka anélkül, hogy leellenőrizte volna az első hozzászólás igazság tartalmát. -
#255 "Adhatnál erre pár linket, mert ilyet nem szoktam mondani."
Természetesen nem te szoktad ezt mondani hanem Vol Jin, csak nem figyeltem kinek válaszolok! Elnézést!
"Nekem nem adott senki semmilyen kártyát, kápéra tankolok a saját pénzemből."
Pedig jó dolog egy ilyen kártya, ha van céged akkor sokkal egyszerűbb vele az élet.
"Út közben meg nem hiszem, hogy ne találnál OMV kutat. Gyenge dolog volt a példád."
Pedig nem is egyszer jártam már így. Igaz ha mondjuk fél tanknál elmegyek egy OMV kút mellett akkor biztosan nem állok meg tankolni.
"akinek nincs zsetonja, az abból spórol, amiből csak tud, függetlenül attól, hogy te megérted-e vagy sem."
Tehát olyan csóró, hogy nem eszik, hogy iphonet vegyen? Ez nálam tényleg a meg nem értem kategória.
"nem tudom, hogy neked milyen üzleti partnereid vannak, de bizony sokszor még az is számít az általad leírtakon kívül, hogy milyen ruha van rajtad. Én is baromságnak tartom, de ettől ez még így van."
Hát én szerencsés körökben mozgok ezek szerint. Nekem bőven elég ha a partner megtisztel annyival hogy ő is öltönyben jön. (Egyébként ha meg lazább találkozóról van szó akkor még soha nem volt gond casual ruhával sem. - ezen felül viszont, hogy armani van rajta vagy a ballagási öltönye az már nem érdekel, max hülyén néz ki benne) -
#254 "Aber wer ist nicht seine Frau Inge, ist es nicht zu persönlich nehmen"
Google szerint: De aki nem a felesége Inge, nem, hogy személyesen
Értem :) -
willcox #253 Ezt a hét viccének szántad? -
M2 #252 Mikor írtunk mi cégről, termékről vagy vásárlókról bármi negatívat?
Nálatok elég megnézni itt az utolsó pár tucat hozzászólást... -
willcox #251 Ez a "negatív kampány" rátok jellemző. Mi az igazságot írjuk le, amit ti nem tudtok sem felfogni, sem elfogadni. -
willcox #250 "pont telibeszarom (ahogy te szoktad mondani)" - Adhatnál erre pár linket, mert ilyet nem szoktam mondani.
"Én pl szoktam így járni (no nem feltétlen öt litert akkor már lehet, hogy tizet is tankolok), mivel OMV tankolókártyám van, de ha nincs OMV kút a közelben akkor bizony beállok az E60-al a közeli kúthoz és csurgatok bele 5-10l benyát amíg eljutok OMV.ig" - Nekem nem adott senki semmilyen kártyát, kápéra tankolok a saját pénzemből. De ha te ilyen röghöz kötött vagy, miért nem tankolsz úgy, hogy elég legyen bárhova? 70 literes a tankja Magyarország két legtávolabbi pontját bőven oda-vissza megjárod 1 tank benzinnel! Út közben meg nem hiszem, hogy ne találnál OMV kutat. Gyenge dolog volt a példád.
"Ezt viszont nem tudom megérteni. Főleg, hogy nálam amúgy is a minőségi kaja az első" - akinek nincs zsetonja, az abból spórol, amiből csak tud, függetlenül attól, hogy te megérted-e vagy sem. Amit leírtam, az a felszínes csórókról szólt.
"Szerintem sem mutogatni nem kell sem takargatni." - jól írtad, szerinted.
"Engem még soha nem érdekelt, hogy az üzleti partnerem milyen kocsival jön a találkozóra, de az sem érdekel, hogy mit gondol az én kocsimról. Valamint nem érdekel, hogy macbookja vagy asusa, samsung telója vagy iphoneja van-e" - nem tudom, hogy neked milyen üzleti partnereid vannak, de bizony sokszor még az is számít az általad leírtakon kívül, hogy milyen ruha van rajtad. Én is baromságnak tartom, de ettől ez még így van. -
M2 #249 Jajj, most miért kell lerombolni!? Olyan kis ügyin összeraktak egy szidható célcsoportot és jól csámcsogtak rajta. :-) -
M2 #248 Tök jól elvitatkoztok így hárman a generált ellenségeitekkel. Mint három nyugger a padon. :-) -
M2 #247 "más gyártó termékeit rendszeresen fikázod"
Miről beszélsz? -
#246 "mindenki, hogy miben ül és mi van a kezében. Aztán hazasiet, nehogy kihűljön a zsíroskenyér. Van ilyen nem is egy."
Ezt viszont nem tudom megérteni. Főleg, hogy nálam amúgy is a minőségi kaja az első :)"
Erre van egy jó mondás:
"Aber wer ist nicht seine Frau Inge, ist es nicht zu persönlich nehmen. - Mr Google"
-
#245 "Van egy benzinkutas haverom, ő szokott mesélni emberekről, akik valami presztízs értékű autóval beállnak tankolni 5 (ÖT!!!) liter üzemanyagot. És nem azért 5 litert, mert nem fér több a tankba, hanem azért, mert annál kevesebbet nem lehet tankolni."
Én pl szoktam így járni (no nem feltétlen öt litert akkor már lehet, hogy tizet is tankolok), mivel OMV tankolókártyám van, de ha nincs OMV kút a közelben akkor bizony beállok az E60-al a közeli kúthoz és csurgatok bele 5-10l benyát amíg eljutok OMV.ig És pont telibeszarom (ahogy te szoktad mondani), hogy mit gondol rólam a benzinkutas.
"mindenki, hogy miben ül és mi van a kezében. Aztán hazasiet, nehogy kihűljön a zsíroskenyér. Van ilyen nem is egy."
Ezt viszont nem tudom megérteni. Főleg, hogy nálam amúgy is a minőségi kaja az első :)
"Aki tényleg jómódú, az inkább takargatja, hogy mije van, nem mutogatja."
Szerintem sem mutogatni nem kell sem takargatni. Engem még soha nem érdekelt, hogy az üzleti partnerem milyen kocsival jön a találkozóra, de az sem érdekel, hogy mit gondol az én kocsimról. Valamint nem érdekel, hogy macbookja vagy asusa, samsung telója vagy iphoneja van-e, de valahogy fordítva sem szoktam ezt érezni csak SG-n. Itt már voltam buzi azért mert iphone-om van, voltam sznob köcsög az autóm miatt - mind mind olyan emberektől akik nem is ismernek. -
#244 "Retardált pöcs az aki azt hiszi, hogy azért, mert saját maga jól beszéli az angolt, azt mindenkinek kötelező azonos szinten ismerni, és aki ebben olyan szinten nincs a toppon, az dögöljön meg."
Ezt senki nem írta, de számonkérni egy informatikai forumban angol linket az is elég retardáltság. Ráadásul teljesen meglepő módon ez is SG specialitás, egy másik jó nevű portál forumában szoktunk angol linkeket berakni (mivel ugye magyar nem nagyon elérhető szinte semmiből), és jött egy új srác, de nem azzal kezdte, hogy mekkora büdös paraszt mindenki mert nem tud angolul, hanem írt egy hozzászólás, hogy narumon lefordítanád pár mondatban miről van szó? Szó nélkül megtettem neki a következő hozzászólásban. Ez a kultúrált elintézési mód szerintem civilizált emberek között.
"Ti azért vagytok ketten Papichuloval büdösgyökerek, mert ezt kibaszottul sokszor megírták nektek ékesszólóan, de szartok rá magasról."
Ez nekem megint furcsa stílus de hagyjuk. A magyar hírlap forumában értem, hogy nincs angol link, de itt nem nagyon. No mindegy úgyis olyan mélyen van SG, hogy egyre ritkábban nézek be ide...
"Most hőböröghetsz baszod, hogy némá hogy beszél ez itt velem, ez kérem szépen felháborító, de ha egy büdös tahó vagy, hát ezt fogod kapni."
Maradok a hőbörgésnél.
"Mert azt fejtegeted ki, hogy akinek nehézséget okoz egy angol nyelvű szakszöveg, az egy senki. Konkrétan tehát azért, mert egy büdös paraszt vagy azért."
Mikor és hol írtam ilyet? Miért is tennék ilyet? Ez is hihetetlen számomra, hogy szintén csak és kízárólag SG-n fordul elő folyamatosan , hogy nem létező dolgokat magyaráznak. Tényleg valami oviscsoport gyűjtőhelye lett SG. -
willcox #243 Divatmajmok mindig is voltak és mindig is lesznek. Ezek között vannak jómódúak és csórók egyaránt. A csórók látszatemberek, akik kifelé jómódot, gazdagságot szeretnének mutatni, de belül siralmas a helyzet. Láttam már nem egy ilyen fazont, aki inkább koplal, csak az aktuális üveggyöngy meglegyen.
Van egy benzinkutas haverom, ő szokott mesélni emberekről, akik valami presztízs értékű autóval beállnak tankolni 5 (ÖT!!!) liter üzemanyagot. És nem azért 5 litert, mert nem fér több a tankba, hanem azért, mert annál kevesebbet nem lehet tankolni. Az ilyeneknél kivétel nélkül ifos van, mert ugye a látszatot fenn kell tartani, amikor a lakótelepen kétszer végig gurul lassan, leengedett ablakkal, telefonálva (jó hangosan, hogy mindenki odanézzen), és lássa mindenki, hogy miben ül és mi van a kezében. Aztán hazasiet, nehogy kihűljön a zsíroskenyér. Van ilyen nem is egy.
Aki tényleg jómódú, az inkább takargatja, hogy mije van, nem mutogatja. -
Vol Jin #242 Mindig meglepődöm ezen a nem is vagy ember, ha nem iphone-d van hozzáálláson. -
#241 Az a gond, hogy az Apple termékek kvázi státusszimbolumokká váltak. No nem az igazi felső 10 ezer körében, hanem az olyanoknál akik a jómód szélén egyensúlyoznak.
Tipikus divat cuccok, ahol nem az számít igazán, hogy egy igényes ízléses jó minőségű terméket birtokolj, hanem, egy a középréteg számára viszonylag drágát, a kérdés valójában az, hogy le tudod-e követni a divat változásait. Ha valójában csóró vagy akkor sajna nem, és ez a köv trendváltáskor ki fog derülni, mert ezt még meg tudtad venni, de a következőnél beégsz.
Szal a tinik között már nem trendi az iP, ez több mint ciki, ez a legrosszabb hír az utóbbi fél évben. -
willcox #240 "Ha majd lesz pénzed egy rendes Mac-re, majd szóljál és beszélhetünk..." - kispofám! Ha ismernéd az anyagi helyzetemet, akkor nem beszélnél ilyen ócska baromságot. Csak az órám többe kerül, mint 4db akármelyik hulladék kecske (mac). -
Vol Jin #239 Ez vicces lenne, hiszen nem szokásom kritizálni az Apple termékeit, csak a cég bizonyos lépéseit. Veled ellentétben... más gyártó termékeit rendszeresen fikázod. (természetesen kötelezően a Samsungot) -
#238 "Ha majd lesz pénzed egy rendes Mac-re, majd szóljál és beszélhetünk..."
Azért akár hiszed, akár nem találkoztam én már ilyennel valamelyik cikk fórumán. Szal járnak ide Apl fanatikusok dögivel rajtatok kívül is.