357
  • Renegade
    ha viszont csak egy cikket linkelsz akkor az secundum quid?
  • Renegade
    ha az ember kellően öreg, akkor csomó ilyen vitát megért :-)
    Intel vs AMD, NVidia vs ATI, most meg ezek.

Nekem egyébként nem fér a fejembe, hogy grafikusokon kívül miért akarna bárki Iphonet, persze azt leszámítva, hogy nagyon szép, és hülye biztos volt. De már sokkal jobb, olcsóbb és hasonlóan szép készülékek vannak.

Mondjuk az is tény, hogy nekem csak rossz tapasztalatom volt velük.
    Az első pár generációt összeimádkozni exchangel rémálom volt és ugye presztizs teló, tehát ilyen kellett a menedzsereknek.
    Állandóan hordták szervízbe, a kompatibilitás is horror, ami mondjuk egy Ipad vs bármi másnál kijön mondjuk nyaralásnál.

Csak én gondolom, azt, hogy a cikk azt sugalja, hogy a butus, de trend követő tinik felnőttek és rájöttek arra, hogy értelmetlenül rajongtak egy nagyon drága brandért, aminek csak az első modelje volt innovatív?
  • Papichulo
    Nezdd, ha mashol ez az informacio nem talalhato meg, akkor elfogadom az "Orosz,Román, Olasz,Német,stb"[sic!] forrasokat vagy ha nekem cimeztek es nem ertem, akkor magyarazatot kerek. Ennyire egyszeru. De azert azt ismerjuk el, hogy az angol azert mas szinten van, az ennek a temanak a quasi elfogadott nyelve, mellyel raadasul a google translate is remekul megbirkozik... itt sem azok az emberek hoborogtek, akiknek esetleg angol nyelvu linket kuldtem, hanem azok, akik altalaban a velemenyemmel nincsenek tisztaban es ezert egy ellenszenvet taplalnak iranyomba.

Nem is a linkekkel van gondjuk, hanem azzal a velemennyel, amit kepviselek. Mivel targyilagosan nem tudnak vitatkozni, ezert a szemelyemet tamadjak... erre egyebkent van egy remek ervelestechnikai hiba, melyet most a kedvukert, magyarul fogok idezni:

"Az argumentum ad hominem (latinul „személy elleni érvelés”, „személyeskedés”), vagy röviden ad hominem, olyan érvelési hiba, amely a vitapartner személyét, tulajdonságait, vagy személyes érdekeit veszi célba, esetleg cselekedeteit, szavait használja fel vele szemben, gyakran elvonva a figyelmet arról, amit a másik fél állít." - http://hu.wikipedia.org/wiki/Argumentum_ad_hominem
  • Papichulo
    " Egyébként meg az interneten bármilyen állítás megtalálható, meg annak az ellenkezője is. Ezzel aztán ki is törölheted."

Neked megsem sikerult soha linkekkel alatamasztani a mondandodat... ez meg szomorubb kepet fest rolad ;)

"Ráadásul egy beemelt angol nyelvű szöveg igazoló link nélkül nem ér semmit."

WTF? Ezt miert nekem mondod?
  • willcox
    Ne csúsztass! Más topicokban (jellemzően, ahol valami ifosról van szó) ugyanezt csinálod.
  • csimmasz
    Anyiban igazat adnék NEXUS6 nak, hogy elég kirekesztő magatartás az idegen nyelvű idézet vagy link magyarázat nélkül.

Képzeld el mi lenne ha mindenki ezt csinélná és tele lenne Orosz,Román, Olasz,Német,stb irásokkal a topik és senki nem értene semmit.

Mert ahogy az egyik végja az Angolt úgy vágja a másik egy más nyelvet.
  • Papichulo
    "mert ugyan belinkelsz egy halom oldalt, meg besmittelsz egy oldalnyi szöveget, csak azt felejted el odaírni, hogy mi a rézfánfütyülő lófaxt akarsz ezekkel közölni."

Orulok, hogy a diskurzus vegere te is beestel, de feltetelezem, hogy nem olvastad vegig a threadet... ha megtetted volna latnad, hogy osszesen ket angol mondatot ideztem, a tobbit, mind forraskent jeloltem meg a magyar szoveghez.

Angol vizsgan meg valoban csunyan meghasaltam... mibol jottel ra? Amugy az altalam forditott tobb konyv is ezt tamasztja ala ;)
  • willcox
    Meglepődtem volna, ha nem értetek egyet. Egy alomból valók vagytok.
  • NEXUS6
    Nem azért!

Mint azt 10000000X megbeszéltük, azért baxogatnak, mert ugyan belinkelsz egy halom oldalt, meg besmittelsz egy oldalnyi szöveget, csak azt felejted el odaírni, hogy mi a rézfánfütyülő lófaxt akarsz ezekkel közölni.

Az emberek ugyan nem dedósak, mert ki tudják a legtöbbször silabizálni, de enyhénszólva tahóság másnak az idejét rabolni, amikor oda is lehetne írni.

Vagy nem meg a tömörítés?
    Pedig úgy tudom valamelyik angol vizsgán van ilyen feladat, hogy az 1 oldalas szöveget 3 mondatban össze kell foglalni.

Megbuktál mi!?
    Ciki!!!
    :DDD
  • willcox
    Saját tapasztalatot hogyan igazolsz linkkel? Egyébként meg az interneten bármilyen állítás megtalálható, meg annak az ellenkezője is. Ezzel aztán ki is törölheted.
    Mellesleg én nem azt írtam neked, hogy ne adj linket, hanem azt, hogy mellőzd az angol szövegek beemelését, szorítkozz azok linkjére. Ezt olyan nehéz felfogni?
    Ráadásul egy beemelt angol nyelvű szöveg igazoló link nélkül nem ér semmit. Nem hitelesebb, mintha azt magyarul, vagy más nyelven írták volna.
  • narumon
    Egyetértek. Minden forumban ez van. Név nélkül lehet mocskolódni és hülyeséget állítani (bármilyen témában), de amikor jön az ember, hogy na akkor erről jöjjön egy link vagy bármilyen bizonyítás akkor ez mindig elmarad, helyette jön a terelés, a vagdalkozás és a csakazértisigazam van duma.
  • Papichulo
    "Te tényleg nem vágod, hogy miért baszogatnak téged az emberek az angol linkjeidért?"

Dehogynem vagom, azert mert en tudok linkeket kuldeni, mig ok csak mende-mondakra alapoznak es semmivel sem tudjak alatamasztani az erveiket... ez fursztralja oket. Meg persze azt is keptelenek megerteni, hogy magyarul az internetnek csak egy nagyon kis szelete elerheto es bizony sok allitas igazolasahoz ebbol a korbol ki kell lepni.

Azert nezz korul az itteni commentekben, hogy hany ember kepes forrast adni a kijelenteseihez es hanyan verik az asztalt, hogy de ez pedig akkor is ugy van, mivel ok azt tudjak es ezert ezt axiomanak kell tekinteni!
  • Bibike85
    Már a konkurencia is előállt olyan hardverrel, software-el, appokkal, sőt jobbakkal....persze,hogy már nem megy úgy a szekér!
    Konkurencia olcsóbb. Már nem szólnak olyan érvek az Apple mellett amiért megérné kifizetni a felárat. Ez látszik is az új vásárlók választásain...
  • M2 #144
    Ja és nem utolsó sorban figyelj a többi emberre és ne keverd össze őket. :-)
  • M2 #143
    Segítek, hogyan ne nézz ki tininek:
    - szedd össze a gondolataidat és tagold a mondanivalódat pár sortöréssel,
    - miután váltottál a legújabb készülékre, ne szidd az előzőt gyerekes kifejezésekkel, természetes, hogy fejlődnek a dolgok,
    - értelmes felnőtt ember megérti, hogy más embereknek mások az igényei,
    - értelmes felnőtt ember felfogja a piac működését: ha valami túlárazott, abból nem adnak el sok száz millió darabot hosszú éveken keresztül,
    - nem, nincs marketing varázspor ami vásárlás után is hosszú évekig kábulatban tartja a vevőket (ha lenne is, minden cég kihasználná),
    - hogy egy készülék mennyibe kerül valakinek, azt nem a vételi ár határozza meg, hanem a vételi ár mínusz eladási ár osztva a használati idővel (ha így számolsz, bizony sokkal olcsóbbra jön ki egy iPhone),
    - meg kell érteni, hogy más embereknek nem tetszhet ugyanaz, mint ami éppen most neked.

Nagy részét akár Vol Jin-nek is írhattam volna.
  • zlatzky #142
    Meg valami, M2. Semmi gondom az angollal, eveket eltem Angliaban, a menyasszonyom, es igy a fel leendo csaladom angol. Egyszeruen el sem olvasok semmifele linket, legyen az barmily nyelven. Hogy miert nem? Elmagyarazom, egyszeruen, hatha megerted. Mert en SAJAT tapasztalataimrol beszelek. Ertheto? Azon pedig semmifele link, cikk, iromany, statisztika nem fog valtoztatni. Remelem ezuttal felfogtad. Koszontem.
  • zlatzky #141
    Narumon, persze, igy mar ertelek. M2, en nem tudom, mennyire tunok "tininek", de te rendkivul ostobanak tunsz, az egeszen biztos. Elnezest a szemelyeskedesert. De, hogy visszaterjek eredeti mondandomhoz, (es egyben ismeteljem onmagam), korabbi iPhone4S, majd GNote, es jelenlegi GNoteII tulajdonoskent tovabbra is allitom, hogy az Apple termeke semmilyen szempontbol (kiveve az anyag-, illetve osszeszerelesi minosget) meg sem kozeliti a koreai gyar ezen ket tipusat. Hozzateve, hogy nem vagyok Apple-ellenes, vannak, voltak iPod Touch-jaim, es kifejezetten kedvelem oket. (Viszont semmirevalonak talaltam az iTunes-t, szerencsere vannak helyette megfelelo alternativak). Igy nem arrol van szo, hogy "zsigerbol" utalom az Apple-t, egyszeruen semmi okot nem latok arra, mitol ilyen dragak azok a keszulekek. Gyakorlatilag a reklemon kivul semmi sem indokolja ezt. Nos, osszefoglaltam (ujra) nagyjabol mindent, amit hozza szerettem volna fuzni a temahoz.
  • Vol Jin
    Nem azért, de a nagyi pulóverét általában ciki hordani.
  • Vol Jin
    Mondom, hogy kurvára látszott. Kiderült a szövegkörnyezetből. Ezért is csak magadat égetted. Meg az Applet. Én kívülállóként jegyeztem meg. Semmi mást nem tudtál erre reagálni, mint sértegetni.
  • willcox
    Meg olyan ósdi.
  • csimmasz
    Ez nagy duma!
  • M2 #136
    Hát igen, az iOS olyan mint a nagyi pulóvere: kötött de kényelmes. :-)
  • M2 #135
    "Egyrészt kurvára látszott, hogy zlatzky nem tini."

Qrvára nem látszott. Értelmes felnőtt ember miért írna olyanokat, hogy iFos?
    De te se tűnsz többnek 16 évesnél - csak szólok.
  • Vol Jin
    "Valoban szanalmas, ha 41 eves korod utan egy ovodas szintjen tudsz csak ervelni es angol szoveget ertelmezni... "

Te tényleg nem vágod, hogy miért baszogatnak téged az emberek az angol linkjeidért?
  • Vol Jin
    "Apple ott rontotta el, hogy a telefonjában már nem tudott nagyot alakítani, akkor az OS-be kellett volna sok újdonság.
    Egyetlen dolgot újítottak, a térképet, de azt meg hibásan - gáz.

Folyamatosan terepet adnak a lejárató kampányoknak és mára ott tartunk, hogy ha valaki leír a blogjában valami negatívat az Apple-ről, azt máris mint tény kezelik és veszik át a többiek, mert hihető. Ez még nagyobb gáz.

Azt még meglátjuk, a piac hogyan díjazza ezeket a hibákat."

Ezt a szabadalomtrollkodásnak, és a tisztességtelen cégmagatartásnak köszönhetik. Továbbá a blogon itt is olvasható lelkes applehuszároknak, akik szerint a konkurencia gagyi fos, és az a sikeresség fokmérője, hogy van-e iphoned. Ilyet komolyan leírnak itt.
  • Vol Jin
    "Csak nem egy sznob tinihez van szerencsénk?
    (azoknál volt eddig menő az iPhone és jellemzően a NoteII-re tértek át, persze rögtön iFos és iSheep lett az előző kedvencük)"

Kibaszottul magadat égeted, meg az Apple megítélését rontod ezekkel a reagokkal.

Egyrészt kurvára látszott, hogy zlatzky nem tini. Másrészt meg minden tini elküld téged a faszba magában ezeket olvasva. Amivel náluk is rontod az Apple megítélését.
  • narumon
    Hát úgy, hogy hiába a Média Marktban vagy ha szolgáltatói szerződést kötsz akkor az már kvázi a szolgáltatótól veszed. Ugye a nagyobb magya Tescokban is van telefon részleg ahol a végén ugyanúgy szolgáltatótól lesz a telefonod. (Persze a Tesco adja el, de ha símán veszd akkor mondjuk 40e forint, ha meg kötsz egy szolgáltatós szerződést akkor meg csak 10 - és fizikálisan a tescoban történt minden)
  • zlatzky #130
    Ezt hogy erted, narumon?
  • narumon
    Viszont ebben az esetben már a szolgáltatótól veszed.
  • unrealnoise
    hát igen, jómagam úgy gondolom, hogy kétévente ideális váltani. a S2-esem egy S3-arról "leszedett" rommal (4.1.2) tökéletesen gyors a mai napig, nem sok különbség van igazából az s3 és eközött normális, hétköznapi használattal mérve. :)

az apple mellett szólna a hivatalos, azonnali gyári frissítés, de hát sokkal jobban kötött is az egész, meg hát most már lényegében én is olyan droidot használok, amilyen csak akarok. akkor, amikor akarok.
  • zlatzky #127
    van itt meg valami, ami a Samsung, vagy egyeb, android telefonokat keszito gyartok mellett szol. Maga az OS, amely nyilt forraskodu, (bar ezzel lehetne vitatkozni, szerintem nem, mert ahhoz szabad kezet kene adnia hogy modosithasd az OS-t, de ezt csak rootolas utan teheted meg), deaz olyan oldalakrol, mint az XDA-Developers, "tomegevel" tolthetoek le, es ingyen hasznalhatoak fejlesztok altal feljavitott, modositott OS-ek, sot, kis gyakorlattal te magad keszithetsz egyet, sajat kivanalmaid szerint. Ezzel ugyan elveszted a garanciat (bar egyes forumokon azt is olvastam, hogy ez erosen vitathato), de az igazabol lenyegtelen, tomegtermeles folyik, a gyartok lassan 3 havonta allnak elo uj modellekkel, manapsag senki sem vasarol mobilt evekre. Legfeljebb az idosebb korosztaly.
  • zlatzky #126
    Papuchino, belatom, hogy az erveles tobb helyen tamadhato, nem tolem szarmazik, szamomra is sokkal inkabb ugy tunt, mintha kifogast probalna talalni arra, miert is hasznal iPhone-t, miutan megnezte, es "vesezgette" kicsit a GNoteII-t.
  • Papichulo
    "mert azt tudja szinkronizalni az Apple szamitogepevel"

Nem latom be, hogy miert ne lehetne egy nem Apple telefont OSX-nel szinkronizalni. Nekem jopar androidos telefonommal sikerult. Eleve minek ehhez szamitogep, mindossze egy internetkapcsolat kell?!
  • unrealnoise
    nekem s2-m van, de sosem volt szimpi az almás zárt világ.
    a google rendszere meg fasza. ha egyszer nem samsungot, hanem mondjuk sony-t akarok, akkor is megmarad minden alkalmazásom, hiszen a google nem kötött csupán egy céghez, brutálisan nagy az átjárhatóság.

apple esetében ha bevásároltál pár appot a boltjukban, de megtetszik egy másik gyártó kütyüje, akkor kidobhatod az egészet. mert én pl szoktam vásárolni playen is. sok appot vettem 100-200 FT-ért, de volt több 500 Ft és 1000 Ft körüli vásárlásom is.

plsu a samsung koppint? Az elején lehet. De meg lehet nézni, hogy a galaxy s3-assal egy külön utat indítottak el, nagyobb kijelzővel és nem egy érdekes ötlettel álltak elő. (hol kevésbé, hol komolyabb hasznosságú dolgokkal)

a note 2-vel is ők vezették vissza a PDA-s dolgokat, és hát sikeres a cucc.
    nekem nincs nagy tenyerem, de mivel az okostelefont ma már nagyon kevesen csak telefonálásra használják, igen, én is elgondolkodom majd idén egy galaxy S4-esen vagy note 2-esen. multimédiát és "internetet fogyasztani" nincs is jobb ezeknél.

szóval az, hogy a samsung csak másol, vicces kijelentés.
    az apple most le van maradva. a hype szerintem nem olyan felfogozott körülüttük, mint volt korábban. ez van. az áraikról nem is beszélve. egy S3-as szerintem ma minden komoly igényt ki tud elégíteni, és nem is olyan veszett drága már.

de még az s2-emmel is elégedett vagyok. OS-t cserélni meg talán droidon a legkönnyebb. még S2-re is percek alatt felrakható lesz szerintem a droid 5-ös verziója. ha meg valaki nem ért hozzá, nézzen szét melóban, valaki tuti ért hozzá és megcsinálja hamar...

a maga idején valóban forradalmi készülékekkel állt elő az apple, de ez most már kevés. lehet az egekben vannak még a részvények, de a lanyhuló érdeklődés majd minden területen meglátszik náluk.

ezt nem belátni pedig badarság.
    én örülök, hogy a google mellett döntöttem. nem vagyok röghözkötve egy céghez, nem vagyok kitéve az apple önkényes hülyeségeinek, és az apple-hez képest jó áron kapok nagyon jó telefonokat... a többi rizsa.

mert egyszerűen már nem ad semmi extrát az apple, amiért megérné őket választani.

jah és az user interface teljesen elavult náluk, holt gagyi hatású az egész, több éve lényegében nincs érdemi változás az UI kinézetében. Meg lehet sasolni ezzel szemben, hogy a google, hogy lehagyja őket ebben is.

lehet valakinek nem tetszik az android alaprednszere, (nexusok gyárit kapnak ugye) de szvsz sokkal modernebb, maibb, mint egy jelenlegi ios.

a felhasználói profilok kezelése szintén szenzációs dolog, édesanyámék örömmel használják így itthon a nexus 7-est...
  • zlatzky #123
    "Mondjuk Apple figyelt arra, hogy ne is legyen egyszerű elhagyni a céget, mert minden integrált, ha telefon csere akkor ugrott a kényelem, nem?"... Ez mondjuk erdekes kerdes. Egy ismerosom (szamitogepes grafikus) multkor megjegyezte, hogy kenytelen iPhone-t hasznalni, mert azt tudja szinkronizalni az Apple szamitogepevel, amit a tervezeshez hasznal. Mondjuk itt meg felmerul a kerdes, hogy vajon pusztan Apple termekeket lehet ilyen celra hasznalni? Aligha. Viszont kifizetett erte egy jokora osszeget, nem hinnem, hogy le szeretne cserelni.
  • G_ArchAngel #122
    Tegnap volt 20 normalis komment, verontas nelkul, mindket oldal kesztyus kezzel bant a masikkal, azota megint mi tortent itt?
  • csimmasz
    Mondjuk ebbe szerintemn semmi konteo nincs ha olyan rendszert akar ami flottul megy, akkor csak saját eszközöket enged meg, hogy ez pont jó hatással van a felhasználók hűségére az külön jó.

• Papichulo
    "Mondjuk Apple figyelt arra, hogy ne is legyen egyszerű elhagyni a céget, mert minden integrált, ha telefon csere akkor ugrott a kényelem, nem?"

De... bar ez szerintem a legtobb cegnel igy van. Mondjuk a play store pont egy nagy es kellemes kivetel.
  • csimmasz
    JA, az üzletiben is csak Nokia van meg az iPhone 64GB os változata, lehúzás.

Egyébként az iphone 3g is 700 körüli áron volt-a 4 is, meg most az 5 is hasonló áron van.

Viszont a samu a kezdeti árait csökkentette, mert ha nem tévedek ő is 700 körül nyitott.

Amugy az is zavar ha a Samu drága nem csak az Apple, én magasról teszek a cégekre, és azt veszem ami épp az ár/teljesítmény bajnok.

Ha a Huawe holnap kidob egy nagyon ütős sg3/iphone gyilkos telót simán megveszem ha a minősége is olyan, nincs nagyobb hülyeség manapság a márkahűségnél, nem azok az idők járnak.
    Mondjuk Apple figyelt arra, hogy ne is legyen egyszerű elhagyni a céget, mert minden integrált, ha telefon csere akkor ugrott a kényelem, nem?
  • Papichulo
    " így végképp nem értem a logikát miőrt nem rakták ki élérhetőnek a privát csomagoknál!"

Feltetelezem, hogy a vodafone tobbet keres egy SGS keszuleken, mint egy iPhone-on,ezert inkabb azt nyomja... esetleg valahogy mashogy premizalja az SEC a szolgaltatot.