8811
Dark Souls II
  • benőmenő
    fuck a videós makró meg lemaradt :D
  • benőmenő
    Egy érdekes videó a DaS 2 lore-ról és néhány cucc leírása a beta-ból.
    Ez már több embernek is spoileres lehet, de bennem nagyobb hype-ot keltett, mint az eddigi összes trailer és gameplay együttvéve a játékról.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    http://youtu.be/s8vPJwTKy8w
  • Tatyla
    remélem PS4-re is akkor jön mikor PC-re...
  • Ryder7
    Köszi. Nem lenne igazi a dolog szerintem ha csak simán rábeszéltem volna a képre/videóra.
  • davidka003
    Respect, hogy vállaltad az arcod hozzá.
  • Ryder7
    Készítettem egy kis videót arról, hogy kb. mit is tudunk eddig a Dark Souls II-ről.

Akit érdekel: Katt ide
  • Lunki88
    Egy kis béta pvp videó.
  • davidka003
    +1

De úgyis bugos lesz megjelenéskor.
  • Tinman #476
    +1
  • wedge31
    Ez az a játék amit nem szivesen bétáznék, legyen már fullos mikor nekiállok.
  • Tinman #474
  • titani
    BÉTA !

Dark Souls II beta
  • Ryder7
    Igen, jó lenne, a tapasztaltabbaknak viszont picit unfair lenne. Vegyünk például egy részt ahol van mondjuk 5 gyenge harcos (olyan Firelink Shrinei undead warrior). Ha úgy lenne megoldva a játék, hogy ebből mondjuk 2 ijat is használhat akkor sokkal nehezebb lenne még arra a két ijászra is figyelni mintsem csupán kardosokra, igy aztán különböző nehézségi szintek lennének már a játék legelejétől fogva.

Viszont ha mondjuk NG+-tól kezdve igy randomizálódnak, na annak én is örülnék.
  • Fpocok
    Csupa jó dolog.
    Annak örülnék, ha megoldanák, hogy nem minden végigjátszáskor ugyanott vannak azok az ellenfelek. Jó lenne egy kicsit keverni őket.
  • benőmenő
    Fukk
    vidi
  • benőmenő
    TGS demo-ról felvétel érdekességekkel kommentálva
  • Lord Mortanius
    Valószínűleg azért lesznek időlimitesek a segítő fantomok, mert az előző részben is volt hogy 2-3-an várták az invadereket a spawn pontoknál. És így akár hosszú órákon keresztül folyamatosan darálták le a betörő játékosokat.
  • jarlaxxe
    -Action speed is dependent on Agility
    -Ranged weapons can be used while moving

Az új inventory is átláthatobb és kezelhetöbb lesz.
    Ezek nagyon jó hírek de a phantom témában még lesz sok rinya...
  • wedge31
    Az eddigi újitások listája:

General:

-Movement speed is increased.
    -Sprinting speed is now close to charging speed.
    -Estus restoration is now slower than Dark Souls I.
    -Action speed is dependent on Agility (More explained in the stats -section).
    -Getting hit with plated armor makes a "clank" sound rather than a fleshy sound.
    -Humanity is now replaced with "Human Effigies".
    -Bonfire is no longer needed to turn human, just Human Effigies to turn human instantly.
    -Human Effigies don't restore health.
    -Healing stones are a new healing item.
    -Healing stones can be used when moving, but restoration speed (and/or amount) is dependent on stone type.
    -Three items in each hand.
    -Hollowed players can now get invaded.
    -Dedicated servers for better connections.
    -Enemies are more tenacious.
    -Enemies ambush around items.
    -Enemies switch from ranged to melee frequently.
    -More types of soapstones (Or different styles of soapstones).
    -Ranged weapons can be used while moving.
    -The more times died while hollow, the more your base health is reduced, similar to curse (Restored once humanity is restored).
    -Many previous sets from Dark Souls I will make an appearance in Dark Souls II.
    -Rings and arrows will give burden instead of being weightless, different from Dark Souls I.

Phantoms:

-Phantoms can be around when you light a Bonfire.
    -Phantoms can now drink estus, but restoration is incredibly slow.
    -Summoned Phantoms are now on a time limit depending on White Soapstone size.
    -Summoned Phantoms have a health reduction.
    -Hourglasses can be seen on Summoned Phantoms to probably show their time limit.
    -Phantoms reduce their time by killing enemies, player must throw their weight this time around.
    -When playing as a White Phantom, a message saying "Task Completed" will show when you're time limit is done. You'll be returned back home.

Covenants:

-Darkwraiths are now called the "Brotherhood of Blood".
    -New covenant "Way of the Blue" (Not official name) has players assist other invaded players.
    -Gravelording is still a possibility.

Animations:

-Many new realistic and fast animations with the help from MOCAP.
    -New emotes.
    -Players show fatigue when low on stamina.
    -Tumbling when the player falls from certain distances.
    -Different backstabs for different weapons.

UI:

-Summoned Phantom's health can now be monitored at the side of the screen.
    -Humanity counter now replaced with an icon (Rumored to be covenant icon?).
    -A heading appears at the top of the screen at times (Game news?).
    -More minimalist hud, item circle in lower left minimizes when not in use, entire hud disappears when not in use. Status effect icons are still visible.
    -Using gestures doesn't take you out of the gesture screen.
    -Gesture screen enlarged.
    -Bonfire screen zooms in on character.

Inventory:

-New inventory screen.
    -More in depth weapon categories (Straight swords, sabers, rapiers, polearms, etc).
    -Total of 40 items shown on each page with a description at the bottom.
    -Inventory screen zooms in on your character on the right.
    -Items can be used on the inventory screen without exiting.

Graphics:

-New lighting system that gives an even more realistic look.
    -More detailed faces and bodies.
    -Beards are included.
    -Cloth physics that react to the world.
    -Lighting Bonfires create an aura that lights up the room.

Forrás.
  • Fpocok
  • ratgab
    Pont gondolkodom rajta, hogy belépek az illetékes covenantba és elkezdem a Darkwraitheket vadászni.
  • ratgab
    Nem tudom mit takar a bűnösök könyve, de egy NPC-t se öltem meg és mindenkinek igyekszem segíteni. Ezek amúgy Darkwraithek voltak mind ha jól emlékszem.

Amúgy gondolom azt tudod, hogy addig tudnak csak betámadni, amíg él az adott területen a boss. Ha már megölted akkor nem jönnek.
  • Ryder7
    Arról mindenki elfelejtkezik, hogy van egy covenant, amibe ha belépsz, automatikusan kapsz egy segítő fantomot az invader mellett?

Yaay ganking!! xD
  • Tinman #461
    A +1-ezés néha unalmas... ezért bővítettem ki a gondolatmeneted. :-)
  • wedge31
    Ez a megoldás nagy öngól lenne...remélhetöleg a béta alatt kapnak is erre vonatkozó visszajelzéseket persze azért az offline játékkal kivédhetö a PvP.
  • benőmenő
    ???
    Azt hiszem én is erre világítottam rá. A PvP jó dolog, és maradhatna minden a régiben, csak javítsanak a netkódon, hogy ne legyenek ilyen szemből bekapott backstabek.
    Egyébként meg csak a darkwarith-ok, meg a gyökerek invadelnek, ők meg kapják érte a bünti pontokat, így őket is invadelik a book of guilty-ből nem?
    Ráadásul meg is vannak a klasszikus pvp helyek, mint dark root garden és a dlc-s hely.
    Szóval ez így jó és egyedi, csak lehetne még rajta finomítani. Reméljük DaS 2-be megálmodták a tutit.
  • Tinman #458
    A választás hiánya soha nem lehet pozitív.

Ha nem dönthetem el, hogy mikor akarok PvP-zni, az gáz... ha ezt megakarják fejelni azzal, hogy azt sem dönthetem el, hogy hollow módba játszom inkább, csak, hogy elkerüljem a kötelező PvP-t az meg -2 pont a végső értékelésből.

Gondoljatok bele abba, hogy nem mindenki egyszerre ismerkedik meg a játékkal és egyszerre válik profivá.

Iszonyat unbalanced, amikor egy DaS szűz gamer kb. semmit nem tud a játékról, elkezd vele játszani, majd 20 percenként a porba tapossák.

Ennek zéró értelme van. Amíg nem ismeri ki az ember a játék szabályait, addig SEMMI szüksége PvP-re, mert csak magát égeti vele.
  • benőmenő
    Tomb of Giants-ben, ahogy felhúztam 10-re a bonfire-t egyből fel is állított a progi és már érkezett a fejemre a mosdatlan képű. Pfujj.
    Ráadásul a backstab is szó tényleges és átvitt értelmében is pain in the ass, mert vélhetően a lagg miatt szinte szemből is beadja a mozdulatot.
  • MerlinW
    A "co-op" nem lesz ugyanolyan, mint az előzőben volt:

"White phantoms now have a limited duration, may have to leave sooner if they do too much work for the host player."

Mondjuk én soha nem co-op-oztam a saját játékomban. Max én mentem (4-5 alkalommal) máshoz boss-t ölni mókából.
  • wantonly
    Azt nem értem nálad, hogy jöhetnek ilyen gyakran. Benne vagy a bűnösök könyvében?

Engem ott nem akarnak betámadni sose, pedig szeretettel várom őket. :D
  • ratgab
    Hát mikor nem tudod nyugiban lenyomni a Royal Sentineleket, mert minden alkalommal jön egy paraszt duelezni (értsd 1 csapásból megölni engem), akkor az nem kicsit bosszantó.
  • wantonly
    Én eleinte óckodtam tőle, de most már tetszik a PvP. Amúgy elég ritkán támadnak be ahhoz, hogy ne legyen zavaró, pedig folyamatosan emberi alakban vagyok, Anor Londo-ban összesen 1 alkalommal támadtak meg, viszont amikor a Colosseumban próbálkoztam nem csatlakozott be soha senki. Én biztos nem játszok offline.
  • ratgab
    Lesz rá megoldás, akkor teljesen skippelem a DS 2-t és ennyi. PVP elkúrja ezt az egészet, ha ránk lesz eröltetve. Vagy tényleg akkor offline kell játszani. De az meg milyen már.
  • Fpocok
    Akkor rossz hírem van, mert elvileg azt akarják a másodikra, hogy akkor is lehessen invadelni, amikor az ember hollow. De biztos lesz rá valami, hogy ne lehessen, én is kurvára utálom a pvp-t ebben a játékban.
  • ratgab
    Tegnap már majdnem ott jártam, hogy offline nyomom inkább. Ott molesztáltak folyamatosan O&S előtt.
  • ratgab
    Remélem kiveszik a bármikor invadelhetést, mert rohadt idegesítő volt tegnap is. Ott állok O&S ajtaja előtt és folyamatosan jöttek a parasztok.

Jön a buzija varázsol egyet és meg is haltam, na mondom kösz. Egy másik paraszt meg pajzzsal ölt meg, aztán visszajött mégegyszer na akkor rábaszott, mert kinyírtam.

Mindenesetre hülyeségnek tartom ezt így. Miért van rám eröltetve a pvp, ha nem akarok pvp-zni?
  • Fpocok
    Az elmúlt hétvégén nagyon sokat szoptam, szoptunk a coop-al a buzi GFWL és p2p miatt. Na most mindkettő megy a kukába. Remélem sokkal jobban megoldják majd ebben a részben (nem azt mondom, hogy az egész játékot, mert végülis egyedül játszva is nagyon jó, csak hát néha beugrani haverhoz meg ilyenek). Remélem nem lesz gond, hogy nem megy a csatlakozás.

3p Coop gameplay:

• MerlinW
    Persze a legjobb dolog az lenne, ha ki/be kapcsolható lenne az online mód a beállításokban.
  • benőmenő
    Még jó, hogy az esetek ~70%-ában a skill és a lagg dönti e
    l ki fog nyerni :D
    A maradék 30 az a csalóké, illetve azoké a bunkóké, akik látják, hogy afk vagyok falnak befelé fordulva és mégis lecsapnak.
  • MerlinW
    Egyetlen portot kell blokkolni és nincs invade, viszont vannak üzenetek.
    Live-ban is van offline mód, Steam-ben is.
    Nem értem hol itt a probléma:)

Egyébként az invade-el sem lenne gond, ha balanszolva lenne. Még élvezném is, ha néha nekem esne egy velem felszereltségben/stat-ban egyenrangú játékos.