8811
Dark Souls II
  • lammaer
    Jó most az hogy jó ütemben kell megnyomni egy gombot egy bossfightnél...

De mondom, ne menjünk belejátékfikázásba, kinek mi tetszik, azzal tolja. Én leírtam hogy nekem mi miért tetszett vagy nem, ezen egy animgif nem fog változtatni :D
  • lammaer
    Gothicot néztem, de a harcrendszere nagyon nem volt szimpatikus, nagyon egyszerűnek tűnt.
    a DeS az me úgy tudom nincs PCn.
  • benőmenő
    A dmc, mint kidolgozatlan gombcsakpkodás
    Ezt még így az újra se.
  • Was
    Akkor még mindig ott van a Demon's Souls is, ha ki vagy éhezve. Meg a Gothic.
  • Rony94
    Hát jó, én még nem játszottam egyik GoW résszel sem (sajnos), de az egy hack'n'slash játék. Még szép hogy nincs benne valós fizika meg stamina. :)
  • lammaer
    Hát ja, egyszer érdemes lenne posztolás előtt átolvasni mit ír az ember.

Egy időben nagyon ki voltam éhezve az akció RPG-kre, főleg a Darksiders után. Szóval megnéztem szinte mindent ami PCn ilyen témában van, és akkor akadtam rá pár ilyenre. Még PS2t is vettem, hogy hátha a God of War (merthogy a Darksiders az állítólag annak a koppintása). De nem jött be egyik sem.
    Egyrészt a fizika teljes semmibevétele (visszintesen repkedő emberek, mint a kínai kardos filmekben) meg a kamerakezelés (ami nincs) ami elriasztott, meg hogy akkora a kard mint egy ház, de ha csap vele akkor olyan mintha hungarocell karddal hadakozna, semmi erő, semmi "na most oda van csapva" érzés.

És akkor egyszer véletlenül jött a DarkSouls, ahol átjön az hogy a Zweihanderrel ha odasújtok, akkor oda van csapva :D
  • Tinman #638
    Azért gondoltam, hogy nem elírás, mert 2x is így írtad és lám tényleg van ilyen játék... mondjuk 30mp-et bírtam belőle nézni :-D
  • Was
  • Rony94
    DMZ
  • lammaer
    Fene.. DMC na.. a Devil May Cry sorozat.
  • Tinman #634
    Verjenek agyon engemet mostanék' itten-e rozsdás Sthil lánccal, ha tudom, mi az a DMZ. Ill tudom, hogy Demilitarized Zone, de ilyen játékról még csak nem is hallottam

3. Sajna van jó sok glitc-run is, de azok csak régen működtek, mivel már rég javított hibákat használtak ki.

• lammaer
    Atyaég... értem én ha vkinek nem tetszik a játék, nem tetszhet minden mindenkinek és ez így van jó.

Konkrétan számára a példaként felemlegetett castlevania meg az egekig hypeolt DMZ és társai nem jönnek be, mivel azok harcrendszere számomra egyszerűen elviselhetetlenül bugyuta, kidolgozatlan, élvezhetetlen gombcsapkodás. Kedvencem a levegőben forgó kardcsapkodás, hogy az ember nem esik le amig üti a gombot...

A DS messze a legjobb és legkomplexebb akcióRPG azok közül amit kipróbáltam (beleértve a DMZt is, mert annyira hypoeolák) - már ami PCn elérhető. Számomra az hogy MINDEN EGYES FEGYver másképp működik, másképp használandó, és hogy a fegyverekből több tucat féle van (kiskéstől az atombaltáig) olyan harcrendszeri mélységeket jelez, amit a többi arpg ÖSSZESEN nem tud felmutatni.

A 2-3 órás végigátszásokról meg annyit, hogy az 3 dologból következik:

1. az aki úgy végig tudja vinni az már rohadt jó játékos, ismeri a játék csinját binját. Kezdőként de még középhaladóként se lehet azt megcsinálni, ahhoz kell beleölt játékidő és a játék ismerete vmint alapos tervezés.

2. a játék nem cső arcade, hanem van döntési szabadság és némi openspace jelleg. Nem kötött a dolgok sorrendjének végrehajtása.

3. Azok a 2-3 órás végigjátszások abszolút nem bugok és hibák kiaknázásán (exploit) alapulnak. Komoly tervezést és ügyességet kívánt a végrehajtásuk.

Ergó van egy jelenség, amiből te teljesen rossz következtetést vontál le.
  • Tinman #632
    Az ósdi 8 éves konzolokon még jó, hogy prevgen, másképp 15 frame lenne, mint BT-ba. :-)

PC-n meg vagy így, vagy úgy de lesz kellemes küllem abban biztos vagyok.

DaS I. PC:

• pikman
    A DaS természetesen nem tökéletes játék de amilyen hibákat te itt felsoroltál azok mind marhaságok.

A graf meg már ki lett tárgyalva itt, hogy prev-gen lesz, senki se várt mást, ugy látszik csak te....
  • r4pt0r
    Ezt megálmodtad, vagy valaki mondta neked? A 2-3 órás végigjátszás mit is igazolnak? Ilyet mindeb normális játékban lehet csinálni, ami nem egy csőben játszódik, de még azokban is lehet mert olyan rövid. Én aztán nem vagyok valami nagy rajongója ennek a játéknak, főleg a nehézségének, de azért ez a játék kínál valamit, ami manapság kihalt a játékokból, pedig régen még kedvelt volt.
  • Tinman #629
    "Ezt a jatekot pont a kidolgozatlansaga, teszteletlensege vitte sikerre,"

Nem. Ezt a játékot a hangulata, a játékélmény és az egyedisége vitte sikerre.

"az alapotlet tenyleg jo"

Milyen alapötlet, miről beszélsz? Az egész a PS1-es King's Field-ig nyúlik vissza, de PC-n pl. a Deathtrap Dungeon is hozta ez az "alapötletet", tehát nem, nem a DaS volt az első, mely erre a darkos/survival akció-RPG stílusra épít.

"Az alig 2-3 oras vegigjatszasok is a fentieket igazoljak."

Nem. A 2-3 órás végigjátszások azt igazolják, hogy a játék TANULHATÓ! Nem a karaktered, hanem te magad fejlődsz... pontosan ez a másik ok, amiért sokan szeretjük.

Első végigvitelem volt vagy 110 óra, a 6.-7.-nél a játék feléig 2 óra alatt jutottam el. Nem a játékmechanikai hibákat használtam ki, hanem kellőképpen megismertem az ellenfelek stratégiáit és a terepet.
  • wedge31
    Ezzel nagyon nem értek egyet.
  • alma2
    Ezt a jatekot pont a kidolgozatlansaga, teszteletlensege vitte sikerre, ami ugye nem a fejlesztok dicsosege. (Persze az alapotlet tenyleg jo). A lelemenyes emberi elme, az elvakultak, akik annyi orat beleolve, kihivast keresve (ami a mai jatekok tobbsegebol hianyzik), a kiskapukat es a jatekmechanikai hibakat, hianyossagokat megtalalva, sikerre vittek a cimet.
    Ezt azert sokan latjak, akik nem a fenti korbe tartoznak.
    Az alig 2-3 oras vegigjatszasok is a fentieket igazoljak.
    Szoval Margit normalis.
  • lammaer
    "Akinek az elso resz nem jott be a jogosan, ezer egy hibaja miatt, kidolgozatlan jatekmechanikaja, az ertelmetlen helyszinek kozotti ures rohngalasok miatt, annak a ketto sem fog."

MARGIIIT NOOORMÁLIIIIIS? :)
  • alma2
    Kiprobaltam tegnap. Akinek az elso resz nem jott be a jogosan, ezer egy hibaja miatt, kidolgozatlan jatekmechanikaja, az ertelmetlen helyszinek kozotti ures rohngalasok miatt, annak a ketto sem fog. Mivel utobbiak koze tartozom azt nem tudnam megjosolni, hogy a rajongok megtalaljak a szamitasukat majd ebben a reszben, bizakodjatok :)

A grafika fejlodott sok teren, de meg mindig boven akad magyon csunya, kidolgozatlan ismetleodo resz benne es nagyon messze van az allleejtostol mint ahogy azt gondolna az ember. (mondjuk egy castlevania 2 kidolozott helyszinei mellett elbujat a fold ala.)
    Remelem a rajngoi nem fognak azert csalodni benne...
  • Rony94
    De gondolom ez az intro lenne. Ezt majd a játék alatt szeretném megnézni. Szóval ezt kihagyom. :)
  • wedge31
    Nem gameplay nyugodtan megnézheted.
  • Rony94
    Nem, nem, NEM ÉS NEM!!!!
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    NEM NÉZEM MEG....NEM NÉZEM MEG....NEM SZABAD......NEM NÉZEM MEG......NEM NÉZEM MEG.....NEMNEMNEMNEMNEMNEMNEMNEMNEM...............
  • jarlaxxe
    Akkor mégiscsak április 25 lesz a megjelenési dátum.
    Valamibe csak világelsök vagyunk mert a CDG-s linked már két hete ezt a dátumot írta amikor még ez sehol se volt olvasható.
  • wedge31
    Dark Souls II - Prologue Part 1 Trailer

• wedge31
    Majd a pc-s képektöl le fog esni az állad...
  • benőmenő
    Akkor csak jó volt a dátum :D

Jó lenne, ha a kedves From nem csak mostanában ébredne rá, hogy nem a PSOne a lead platform.
  • Rony94
    Dark Souls 2 PC megjelenés - Április 25.
  • wedge31
    Making Dark Souls 2: Part 2 - Against the Darkness.
  • wedge31
    Ez még nem hivatalos.

De az sokat elárul, hogy ez már a harmadik hely ahol ezt a dátumot olvasom...
  • Was
    Ráadásul kb. mintha én rajzoltam volna arra képre azt a pólót :)
  • Was
    Furcsa, hogy egy új "Collector Edition"-ról van kép pólóval.( Még csak nem is Collector's Edition) Gyanús.
  • Fpocok
    FAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAKE
  • Fpocok
    Dark Souls II for PC will have four times higher graphic resolution and will run at 60 frames per second, says Bandai Namco. From Software has been working on adapting the controls for mouse and keyboard players.
  • Fpocok
    Egy hónap kibírható.
  • benőmenő
    Április 25-én jön pc-re.
    Végre egy hivatalos dátum, viszont egy hónapig kerülgethetem majd a topicot.
  • Tinman #608
    Ne fárassz.

Az XBOX360 DirectX 9.0c támogatással bír.

A DirectX 10-el jött többek között a Shader Model 4.0 melyre az XBOX360 már nem képes.

A Direct3D-t teszelláció támogatással az XBOX360 álmában sem tudja, ahogy a szintén DX11-el érkező Shader Model 5.0-át sem... az OpenCL és CUDA támogatásról már nem is beszélve.
  • yesname #607
    Hülyeséget azért ne beszélj. XBox 360 és XBox One is DX-et használ. AZ hogy vannak specifikus hardverközeli kiterjesztései már más kérdés.
  • benőmenő
    *rendszer
  • benőmenő
    Igazad van, mert a GT 6-ban is van tesszeláció. Az más kérdés, hogy 10-12 mp-be tellik, mire észreveszi a rendsuer, hogy mire közelítettél rá és jó lenne elkezdeni odaszámolni a plusz háromszögeket :D