8811
Dark Souls II
-
#364 Senki nem mondta, hogy duallal kell kezdeni a játékot, értelem szerűen megvan a maga ideje.
A lekezelésről is annyit, hogy nem Én próbálok ítéletet mondani a dual felett, hogy életképtelen, és csak akkor működik ha szétcseszik a játékmechanikát .......
De ha 150+ órád van a játékban és a DeS-t is végigvitted, akkor Neked is látnod kéne ezt, nem is értem. -
#363 Nem etalon vagyok de egész biztos, hogy inkább átlag mint ezek szerint te.
Ha meg csak az első tiz órában fostál nem is igazán érintett meg a játék lényege.
" Úgyhogy továbbra is játssz csak a pajzzsal, ne is próbáld feszegetni a határaidat" - ez elég lekezelő volt de ezt mondjuk már megszoktam itt az sg-én, föleg annak fényében, hogy nekem 150+ órám van a játékban.
Én folyamatosan arról beszélek milyen az eleje nem pedig az mikor már sokadjára tolod végig. Ha most újra elkezdeném már én is biztos tudnák ugra-bugrálni pajzs nélkül.
A Demon's Soulst meg valszeg elöbb toltam végig mint te de ez persze nem biztos... -
#362 Én eddig csak 1x vittem végig a DS-t! Aztán NG+-ban megálltam SLVL110-nél PvP-zni ... 100 órám sincs a játékban, mégis bármikor kezdek neked egy játékot pajzs nélkül, akár broadcastolva :)
Max az első 10 órában 'fostam', utána meg már magabiztosan kezeltem a karakterem, max ismeretlen bossoknál haláloztam, azon kívül nagyon ritkán, mert megfontoltan, és határozottan haladtam.
Innentől csak olyan játékokat játszottam, hogy SLVL1-es játék, és egy életes játék (amíg eljutsz az első halálig, Gargoyle bossig simán).
Vannak emberek, akiknek jobban megy, mert zsánerük az olyan játék, amiben az ügyesség is számít, nem csak az eszetlen vagdalkozás.
Én már a legelső játékban a kitérésre/gurulásra építettem a karakterem.
Egyébként meg ez a játék egyébként is 'rétegjáték', úgyhogy inkább készült a 'kockáknak' mint a 'mazsoláknak' ... a kihívás sem véletlen olyan benne amilyen ... szóval ne akarjuk már megmagyarázni, hogy milyen játékstílusra épít a játék, miközben maga a kihívás az egész lényege, nem az, hogy végiggyalogolj rajta ... ebből adódóan pedig teljesen normális, hogy a fejlesztők 1001 lehetőséget tesznek bele, hogy a kihívás növelhető és élvezetes legyen egyben.
Úgyhogy továbbra is játssz csak a pajzzsal, ne is próbáld feszegetni a határaidat ... de azért ne akad már megmagyarázni, hogy mi az életképes és mi nem. Ezt a játékot sokféleképpen lehet játszani, mert a szabályrendszere engedi, nem csak a pajzsos harc létezik. El kell fogadni és kész. Ha neked csak az megy egy dolog.
Továbbra is szép és jó dolog, hogy kiszenveded a játékot, teljesíted amitől sokan 2 óra után menekülnek ... de hidd el, hogy nagyon sokan vannak, főleg a 'régi' játékosok közül (és nem kevesen), akik mind a 20 ujjukat megnyalják végre az ilyen játékokért. És szerintem nem az az etalon ha valaki az első két végigjátszásában összeszorított seggel játszik ezzel a játékkal .....
Egyébként ha ez nehéz volt, akkor csak óvatosan egy esetleges Demon's Souls próbával, ott sokkal kevesebb a 'könnyítő' elem ... ha van :D -
Nekem is az egyik kedvenc fegyóm de a bossok ellen megvannak a korlátai. -
#360 Én is 2 óra alatt vittem addig. :D
Másik topicba írtam is pár hete. :) -
paj01 #359 Én most játszom először. Mióta megtaláltam Halberd-et azóta mást nem is használok. Shield nem ideális mellé, csak ijászok ellen használok. Halberdel kétkézzel 2-3 döfés aztan eldőlnek az alap szörnyek. Plusz aoe is kurva jó vele. Messziről lehet vele operálni legjobb fegyver sztem. Anor Londoba kalandozok de még nem találtam jobbat nála. -
#358 Tinman! Ezt 100x leírod!
"Nem jövök fórumozni fáradtan!" -
#357 Ööö...az O&S harcig volt 30 óra körül :D -
#356 Not bad meme :-)
Nekem jó kis lassú kivesézős tempóba 110 óra körül volt és akkor még nem volt DLC :-D -
#355 2 alakalommal volt alt+tabon, amikor néztem közben a végigjátszásod úgy elakadtam, egyszer le is daráltak közben :D
Egyébként ez pure gameplay. Igaz benne van a tree lizard grind egg vermifuge-ért. Azt baromi sokára dobták. -
#354 Dafuq!?
Esküdj, hogy nem kérdeztél és nem néztél soha sehol helpet úgy volt 30 óra! -
#353 Nekem most első végigjátszásnál ~30 óra volt :D -
#352 Ok, nem gyözködök senkit nekem az nem példa ha valaki több száz óra után egy törött kardal játsza végig a játékot vagy pajzs nélkül ezek már csak cifrázások. -
#351 Max egyetértek, én is mindig pajzsal megyek, de ettöl még végig lehet tolni pajzs nélkül is. -
#350 Első végigjátszáskor, úgy hogy nem ismersz semmit pajzs nélkül szerintem is halál... de legalább is 3x több szívás. -
#349 Csak itt nem erröl volt szó te kategorikusan kijelentetted, hogy pajzs nélkül halott vagy és ez nem igaz, tök mindegy, hogy pro valaki vagy sem.
Egyébbként én határozottan emlékszem arra milyen volt az elején a játék. -
#348 Ez pontosan így van!
Igaz nekem könnyebb dolgom volt jóval, mert Demon's Souls-t letoltam előtte, így első végigvitelkor 2.5 órányi játék után haltam először :-)
Ó bxmeg mennyire kegyetlenül várom a folytatást :-((((( -
#347 2 óra alatt átlagos tempóba O&S harcig vittem legutóbb :-D -
#346 Ez nem fog változni a második végigjátszásra se.
Itt a sok pro DaS gamer / merlin, wedge, laza, tinman, stb / már sok száz órát belettetek a játékba ugy meg már minden könnyünek tünik.
Én még határozottan emlékszem, hogy az első egy-két végigjátszás során összeszoritott seggel ültem a gép elött annyire nem tudtam a következő sarkon mi vár rám és csak a pajzsomba tudtam kapaszkodni semmi másba. -
pikman #345 Én még csak az első végigjátszásnál tartok de nekem egyelöre elképzelhetetlen volna a túlélés pajzs nélkül. -
#344 Jópár boss-t pajzs nélkül öltem meg.
De persze gurulni kell.
Sok boss-nál amúgy nem is lehetséges a pajzs taktika. Rádvág egyet és meg sem bírod állítani. -
#343 Hány száz végigjátszott óra után tudtad ezt meg csinálni? ne a kockák legyenek már a mérvadok...
A következö érvetek az lesz, hogy a játékot két óra alatt is végig lehet tolni mert ti már látattok olyat a youtubon...
Mégegyszer alapesetben pajzs nélkül halott vagy az NG++++++-dik végigjátszás már érdektelen, szvsz. -
#342 Sör mellett az én mondatom se tűnt volna ennyire komolynak :-) -
#341 "a lehető legnehezebb" és a lehető legkönnyebb között akad még fokozat :)
Egyébként akad ott ha jól számolom 3 szmájli is ... nem dísznek vannak :) -
#340 Hagyd, Ő nem tud pajzs nélkül játszani, ez itt a lényeg ... így SZÁMÁRA életképtelen ... van ilyen :) -
#339 Miért lenne életképtelen. Egyetlen dolog, hogy mennyi shield értéket képvisel a két karddal való védekezés. Illetve, ha a kaszt gyorsabban mozog, a gurulás kevesebb staminát eszik, teljesen életképes lehet.
Az első részben is levertem mindegyik boss-t pajzs nélkül (két kézbe fogva a fegyvert), könnyűpáncélban.
Magyarul minden a balanszon múlik. -
#338 Ha végigjátszást csinálsz gondolod úgy kell, hogy a lehető legnehezebb utat mutatod? Az úgy egy kalap szar végigjátszás. -
#337 Mondjuk én kivittem alapból az átjáróba, ott szórakoztam vele, meg volt hogy meghaltam, utána nem számoltam az időt ... lehet nem volt 20p ... max 10 :)
Second Chance ????? NOOOOOB :D :D :D
Direkt nem vettem meg, még nálam a lélek ... ezt már túl nagy 'csalásnak' tartom :D -
#336 De csináltam ... mondjuk Dragon Long Sword +3 -al ... ha jól láttam akkor kb 20-40-et sebezhetett így rajta ... a sima ütés 6-7-et :) -
#335 "25% HP-jének leverése is min 15-20p volt"
Me' nem backstebelté' azé' :-D
7:20-9:10-ig (~ 2 perc alatt megvan!)
Mondjuk nem 75%-át kell leverni, hanem 75%-ig. /me fail. Meal culpa. -
#334 Egyébként pl a Demon's Souls-ban van egy trükk, amivel borzalmasan meg lehet növelni a támadóértéket dualban :)
Az egyik boss lelkéből lehet csinálni egy kardot, aminek az attack power módosítója a HP-vel skálázódik úgy, hogy minél kevesebb HP-d van, annál erősebb. Na ezzel lehet úgy trükközni, hogy feltolod a HP-d nagyra, így ha százalékosan alacsony, akkor is bőven marad ... leviszed a HP-d kb 20-30%-ra, a bal kezedbe fogod ezt a kardot, a jobb kezedbe valami brutális nagy kardot (pl Dragon Bone Smasher, Meat Cleaver), majd ezt két kézre fogod (a bal kardot felteszi a hátára). Így olyan, mintha simán két kézre fogott fegyverrel mennél, de brutálisan nagyot fogsz sebezni. Pl a Dragon Bone Smasher 400 körüli sebzését 1200+ -ra növeli :)
Van a YT-on 1-2 videó, Old King Dorant pár ütéssel szétkapja (borzalmasan sok HP-je van) ... míg nekem a játék végénél a kard megszerzéséhez szükséges 25% HP-jének leverése is min 15-20p volt :) -
#333 Neked is javaslom, hogy nézd meg az interjút (vagy olvasd el), ott ez el van mondva.
"One aspect that the E3 demo emphasizes is the dual wielding system. Can you please explain a bit more about that?
In Dark Souls, you were able to hold a weapon in each hand, but you were simply holding a weapon in each hand. For Dark Souls II, we’ve actually implemented dual-welding specific motions, animations. So if you switched to dual welding mode, you’d be able to do certain combos and moves that involve fluid motions with both hands.
Obviously, dual-welding involves doing away with your shield and not being able to guard yourself. At the same time, it will increase your attack abilities. So it’s more of an advanced fighting style used, instead of just having double the offense. Once you get used to it, it might be a preferred method of play."
Egyébként eddig is lehetett fegyverrel védekezni, valószínűleg ez után is lehet ... bár sokat nem ért, de jól jött ha valaki beáldozta a pajzsot a nagyobb támadóerőért (lásd két kezes kardforgatás). -
steweee #332 amúgy miért érzem azt a hozzászólásokból, hogy a dula wield-nek "egyértelmú kellene hogy legyen" hogy nagyon gyenge a védekezése, és ez azért van beáldozva hogy erősebb támadást kapjunk ?
van benne logika és igazság is, de miért ne lehetne két egykezes fegyverrel védekezni is ? csak legfeljebb lenne egy jó adag esély arra, hogy átüssék vagy valamennyit a védekezés ellenére is sebződjön a karakter. keresztbe tartott kard vagy vmi ilyesmi pajzsfedezék helyett...
amúgy meg sztem a hárítás az ami túl brutális, ha vki kellőképpen jól csinálja akkor megüthetetlen emiatt. ott is kellene a jó időzítésen kívül vmi százalékos arány, hogy még ha jól csinálja is valaki akkor is néha bekapja a találatot -
#331 Ő is ráerősített :)
Eddig a dualnak nem volt védekezési értéke, de támadó sem. Védekezési értéke most sem lesz (értelemszerűen), de legalább már lesz támadó érték, azaz lehet vele harcolni, mint normális dual, két fegyverrel. A feláldozott védekezésért cserébe extra támadóerőt kapsz. Nincs ezzel semmi baj, minden játékban nagyjából így működik a dual.
Ez azoknak az expert játékosoknak lesz jó, akik szeretik a kihívásokat, nem kell nekik pajzs, mert kitéréssel/gurulással 'védekeznek', miközben cserébe kapnak egy kis plusz sebzést és dualként működő két fegyver használatot :)
Én ugyan pajzsal mentem mindig a játékban, mégis a gurulás/kitérésre gyúrtam, és inkább ezekkel operáltam, mint a direkt pajzs mögé állás és kivédés. Ráadásul a kitérésből sokkal jobban lehet ellentámadást indítani, kevesebb staminába is kerül. Pl a Zweihandler gurulás utáni támadása egy előre szúrás, ami a fegyver hosszából és erejéből adódóan igen hasznos.
Szerintem várjuk ki a végét ... én reménykedem, hogy valóban használható lesz a dual a mostani használhatatlanhoz képest ... de persze akkor is csak azoknak legyen használható, akik vannak annyira expertek, hogy tudnak játszani pajzs nélkül is :) -
#330 Rengeteg gyakorlásal a CS-ben is letudsz késelni mindenkit de a játék nem erröl szól nem a kockák alapján kell megitélni egy harcrendszert.
Alap esetben pajzs nélkül halott vagy ezt továbbra is tartom. -
#329 Én mondtam azt, hogy életképtelenek tünik és itt a tünik-en volt a hangsúly. -
#328 Senki nem mondta, hogy a jelenlegi dual alkalmas a normális játékra, úgyhogy inkább maradjunk az alaptémánál, ami ugye az volt, hogy Te a 40mp-es videó alapján eldöntötted, hogy majd a DS2-ben is szar lesz a dual.
A kérdés az, hogy a direktor úr interjúja alapján, amiben elmondja milyen módon próbálják ezt javítani, továbbra is szarozod e.
"A harcrendszer a pajzson alapul a nélkül halott vagy."
Ez orbitális baromság ... 1001 ember játszik pajzs nélkül ... szerinted mire való a gurulás/kitérés? Pajzs nélkül nehezebb, de nem játszhatatlan. A 100+ órákat a játékba tett playerek sokasága nem is használ már pajzsot ... persze akik az első végigjátszást is végigszenvedték, azoknak pajzs nélkül játszhatatlan.
De a pajsz nélküli játékosokkal is tele van a yt, csak meg kell nézni.
Nem fog a dual semmit sem változtatni a pajzsos harcrendszeren, miért is tenné? Inkább extrát fog adni a játékhoz, mert lehet majd valóban dual módban játszani, ami valószínűleg továbbra is nehezebb lesz, mint a pajzsos ... ebben a módban jobbak lesznek a támadóértékeid, gyengék a védekezők ... de ez értelemszerű, nem a noob-oknak teszik bele akik csak védekezve tudnak játszani ... vagy valaki azt hitte majd olyan dual lesz benne amivel h'n slash módban végig lehet rohanni a játékon?? Pf :) -
#327 Laza arról beszél, hogy használható volt de nem mondta egy szóval se, hogy végig lehet dualwield-el tolni a játékot csak megint nem olvasol csak írsz....
Ez pont olyan mint az ijászkodás a játék 70%-ban tökéletesen el vagy de a maradék 30%-ban cipóra verik a fejed vele.
-
pikman #326 Szerintem te se bánnád ha több infót kapnál a világról menetközben ettöl nem lenne rosszabb a játék csak élvezetesebb. -
#325 Az igazi férfi beleáll minden ütésbe :D