4237
mea.jpg
  • Although
    tudom és mégis aktuális :D
  • Fpocok
    Ez csak egy poén.

Amúgy tényleg kedvenc.
  • Although
    Mégis ő a kedvencem, sokak kedvence. :) Erre varrjon gombot a sok animáció és facemodell hater :)
    Edit: lényeg ami megjelent a szövegben, amit mondott ahogy cselekedett, és volt misztériuma :) Jack és a többiek is nagy arc voltak. De ő különleges volt, még úgy is, hogy sosem láttuk grimaszolni. Az írok a Bionál tudtak valamit.
    Utoljára szerkesztette: Although, 2017.03.22. 20:22:43
  • Fpocok
    Sírok :D

Utoljára szerkesztette: Fpocok, 2017.03.22. 20:08:25
  • Fpocok
    Kaptam új küldiket Eoson és megnyílt a map... akkor irány vissza :D
  • Although
    Huh a 8 órát itt írta valaki, néztem 8 és 10 órást is, de azt te is megtalálod a googleval. Nincs semmi extra, egyszerűen az érdekel jobb lesz e mint a DA:I. Amit néztem egyiket betettem találtam egy kicsit több mint 2 órásat is de azt nem tudtam végignézni. A videok alapján látom amit írtam. De lesz e előrelépés vagy sem. Ezt jelenleg nem látom. Mivel a DA:I óta negatívan állok hozzájuk először bizonyítani kell majd utána újra megveszem. Tudom neked lehet az is élvezhető volt, nem vitatom most játszom másodszor, és még mindig ámulok a sztorin, karaktereken amit Gaiderék összeraktak. De ez kevés ahhoz, hogy megvegyem teljes áron. Nem akarom támogatni, nem a Biot az EA-t. Ennyi :) Ti előbb rendelkeztek majd releváns értékeléssel mint én.
  • PiszkosFred
    Adsz linket a 8 oras vegigjatszashoz? Kivancsi vagyok, mit irt rola. En holnap kezdem/folytatom csak, de most kivancsi vagyok, hogy pentekre kell e programot csinalnom.
  • Although
    Witcher 3-nak nem egy nagyon erős mellék questje van nem egy bőven van olyan jó mint a főszál a kiegek meg. Huh nem tudom de lehet még jobbak lettek :) Ne hasonlítsuk össze az ME részekkel mert azok sztori alapúak lettek. Ez már a DA:I rendszere. Abból indulok ki, talán a Bio még mindig tud tanulni és most jobb lesz mint a DA:I volt. Majd kiderül. De a W3-al se említsük egy napon. Ahogy a régi Me részeket a W2-vel. Mert nem egy kategória egyik sem. Még úgy sem, hogy az ME1-3 felejthetetlen sztorival rendelkezik. Sőt benne van a legjobb 3-ba talán. De a CD Projekt még a régi Bionak is amit nem kötött meg az EA, komoly ellenfele lenne.
    Utoljára szerkesztette: Although, 2017.03.22. 19:05:46
  • BreakDown89
    18:14-kor jött az e-mail, hogy holnap jön a futár 8-18 között a steelbookal. ÁÁÁ.... most egy kicsit felállt. :D Ha nem érnék haza addigra, muszáj lesz munkahelyemre irányítani a csávót. :P
  • VO101Tom
    fetch quest mindenben van. ME1-3 -ban is voltak szép számmal, és az etalon Witcher 3-ban is rengeteg pont volt a térképen ahol csak annyi volt a feladat, hogy menj oda, öld meg akit találsz, és nesze, kapsz érte valami kis jelentéktelen szart. Nem az a baj, ha van benne, hanem az, ha a fő szál sem állna másból. Witcher 3-nak a fő szál történeteit sikerült érdekessé, változatossá tenni, így nem tűnt fel, hogy mennyit kellett/lehetett gyűjtögetni a sima farmolós mellékküldikkel. MEA -nál a trial alatt volt egy két jelenet, ami megmutatja mire jó a szenner, megmutatja a játék és harc menetét, meg volt hogy a nexusban az ottlakók megtaláltak a saját kis "jelentéktelen" nyűgjükkel, ami szintén nem kellene, hogy ME1-3 után bárkit váratlanul érjen. HA a fő szál egy fantáziátlan fos, akkor aláírom, az tényleg gáz, de legalább néhány végigjátszást várjunk már meg vele, mielőtt bárki fikázni kezd.

ps. melyik cikk vagy értékelés íródott teljes végigjátszás alapján? Tudsz adni linket?
  • Although
    Igen a DA:I motort kapta meg és az is 80-100 óra játékidő.
    Csak ott még sok a fetch quest, meg monoton. Itt is lehet az lesz 10 óra alatt ez nem derül ki főleg mivel az elejét csinálták, tették meg bemutatónak az várhatóan biztosan elkészült. Eddig egyedül a lengyeleknek sikerült jól. Most a Bio ahogy látom őket próbálja követni, sikerül vagy sem nem tudom. Mivel az EA nagy negatív effect. Szóval igen ha pepecselsz akkor sok időt is bele lehet ölni, de mint látod van aki 8 óra alatt végére ért.

Így végignézve, tényleg érezhető DA:I űr köntösbe ezt mondjuk el is mondták. A kérdés az a teljes játék tekintetében sikerült előrébb lépni. Ha igen akkor tényleg meglesz a 8 pont. Ami régen a legalja volt azt most újra el kell érni.
    Utoljára szerkesztette: Although, 2017.03.22. 18:57:00
  • Voltan
    Így van.
  • lwb
    Kb nekem is 10-12 óra volt Eos végéig, szóval igen, normális.
  • yesname #2857
    10 órás (illetve ameddig el lehet jutni, mert nem csak időkorlát volt) trial alatt a következőket egy ember simán eldönti saját ingerküszöbe szerint:
    - karakterek egyedisége, sekélyessége, történet (alapja, hogy mégis mire megy ki a dolog valószínűleg)
    - jellemfejlődés (ebben igazad van még történhet csoda, na de ha a karakterek érdektelenek, sekélyesek...)
    - bizony a fetch questeket is (ebben is igazat adok, de azért ha már ebben a szakaszban látható, hogy bizony vannak, akkor nagy a valószínűsége, hogy...)

Másrészről sokan azok közül, akik végigjátszották (kritikusi oldalak) pontosan ezeket róják fel és a user közül is vannak szép számmal akik nem csak triáloztak.
    Utoljára szerkesztette: yesname, 2017.03.22. 18:26:27
  • VO101Tom
    Ezt már leírtad korábban is, de ez hogyan kapcsolódik ahhoz, amit én írtam?

Bemásolom ide mit írt yesname kolléga, amire válaszoltam én:
    "A normális pontozó user hosszan, normálisan megfogalmazza mi baja van. Miért annyi, amennyi.
    Na most ezeket megértem: sztori átlagosnak mondható, karakterek sekélyesek, nem igazán egyediek és változatosak, nincs igazán jellemfejlődés, rengeteg fetch quest stb."

Teljesen mindegy, hogy ki hány óra alatt dönti el magában, hogy tetszik-e neki a játék, mert ez teljesen szubjektív. Felőlem kikapcsolhatja a főcím után is, nem érdekel. De 3-4 óra nettó játékidő alapján senki ne mondja meg, hogy a TELJES játékban mennyi és milyen sidequest lesz, milyen lesz a jellemfejlődés, és hogy mennyire lesz átlagos a sztori, mert nyilvánvalóan fogalma sem lehet arról, hogy mi fog történni a következő 30-40-50 órában. Persze, mindig vannak olyanok, akik majd előre jól megmondják a tutit, de hülyeség lenne ezek véleményét bárkinek komolyan venni. Csak annyira, hogy "oké, vagy így lesz, vagy nem".
  • VO101Tom
    Nem nem. 12:00 am az a 00:00 éjfél a 24 órás időrend szerint. Logikusan azt gondolná az ember, hogy 12:00 am az a délelőtt vége, de nem. 11:59-ig van "am", utána jöt 12:00 pm, ami a déli 12:00 óra 24-esben.
  • Fpocok
    TL:DW tetszik neki

• Prince23
    Én még némi No Mans Sky-t is látok benne. Amolyan mini NMS-t :D
    Utoljára szerkesztette: Prince23, 2017.03.22. 17:06:09
  • Fpocok
    Én baromi jól elvagyok.
    Első perkként kihoztam stasisból a
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Recont és most látok extra ládákat
    a mapon. Nagyon faxa.
  • MrAndree
    Mondták, hogy ez lesz az eddigi legnagyobb játékuk. De legalábbis a legnagyobb Mass Effect.
  • Fpocok
    Az normális, hogy kb 10-12 óra játék után (offline tolom, nem tudom pontosan) még mindig csak az első, Eos bolygóval végeztem? :D Konkrétan másik bolygóra még nem léptem.
  • MrAndree
    Pontosan. Délelőtt 12:59 az még AM, amit követ az 1 PM (délután egy).
  • Although
    Éjfél az PM 12.00
  • Prince23
    Origin szerint március 23 12:00 AM CET szerint játszahtó a játék. Na már most, 12 óra, déltől az PM kell legyen. Elképzelhető, hogy 8 óra múlva már tolhajuk az Andromédát? 11:59-ig van PM, utána AM van.
  • Prince23
    Velem eddig ilyesmi miért nem fordult elő? :D
  • MerlinW
  • Prince23
    Általában elég 4-5 óra "beszippantó" idő, hogy megítélhesd a játékot. Függetlenül attól, hogy RPG játék. Ha egy XY RPG játék kiváló, akkor már 3 óra is elég hogy eldönthesd hogy mi legyen vele.
  • VO101Tom
    Kizárt, hogy ez 10 óra netto játékidő lett volna, inkább 2-3. Max. 10 óra volt az időlimit, aminél az utolsó másfél órában már nem is igazán volt mit csinálnom. Ebben benne volt a Fő quest, side questek, ismerkedés a nexussal, a karakterekkel...

szerk. Én én egyébként sem arra reagáltam, hogy kinek mennyire tetszik 10 óra után, az szubjektív. Én arra írtam ezt, hogy valaki metacritiken már véleményt mond az EGÉSZ játékról, ami viszont faszság.
    Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2017.03.22. 13:32:32
  • Vraaanyek
    #2823 - jaja, megtaláltam ezt a progit én is, ezzel nekem is sikerült, bár az update-et nem mertem vele lehúzni, mert akkor ez is tilt :D Majd holnap este :P
    Utoljára szerkesztette: Vraaanyek, 2017.03.22. 12:09:30
  • Although
    Gondoltam egyet én is berakok. Eddigiek alapján, volt egy érzésem, ez a motor-rendszer jobb lesz akció rpgre mint a gagyi ME3. Ami a legalja volt eddig, mint harcrendszer. Ezen ponton ellentmondásba vagyok azokkal akik ezt szidják.
    Videok alapján és DA:i alapján craft egyéb infók alapján szerintem ez az ME3-hoz képest harcot tekintve előrelépés.
    És a DA:I-hoz is hiszen taktikai rpgnek az kicsit kudarcos lett. ez a video amit láttam tegnap utoljára. Egyenlőre csak érzés de ez kicsivel lehet jobb.
  • PTW
    Tunnelbear
  • Vraaanyek
    Ezen most meghaltam amúgy is terveztem, hogy németül játszom, de rájöttem, hogy a folyékony, de valójában szakmai nyelvtudásommal nem biztos, hogy bolygókat kellene fedezni felfele... :D :D
  • TBTPumpa
    Habitat Sieben
  • PiszkosFred
    Mondjuk EN speciel a Nexust + Tempestt majd az EOS-t is idevennem. Elobbit az ott talalhato NPC-k es helyszinek megismeresevel, 2-3 sidequesttel, aztan a Tempest feldezesevel, craftinggal, menedzselesekkel, majd vegul az Eost a makoval, logikai "fejtorovel", felfedezessel, banyaszattal, nemi harccal, stb.

Eos utan mondanam azt, hogy akkor most mar majdnem mindent lattal ami lesz kesobb is (sztorit leszamitva), ez van, ha tetszik, maradj, ha nem, akkor ne raboljuk egymas idejet! Lehet, hogy sok hulyeseget csinalt a Bioware, de szerintem a Trialt kezdetet es veget kivetelesen jol hataroztak meg, en is ide tettem volna (legalabbis annyi tapasztalattal a hatam mogott, amennyit egyelore a trial 10 oraja alatt lattam).

En legalabbis ezt neveznem prologusnak.
  • Daermon
    Habitant 7 nevet már a trailerben ellőtték :D
  • lwb
    Szerintem is, csak nem akartam szándékosan bolygónevekez említeni. :) Azt nem tudom, hogy az hogyan tarthat valakinek 6 órán át, amikor a H7 végéig lényegében síneken mozgunk, nincs semmi mellékszál. 3 óra max, és akkor már leálltunk bámulni a lebegő sziklákat.
  • Daermon
    Szerintem a Habitant 7ről mikor "eljöttünk", akkor lett vége a prológusnak kb.
  • lwb
    A kérdés, hogy mit nevezünk bevezető résznek egy ilyen játéknál. Én azt gondolom, hogy az első bolygó, ahol már szabadon lehet szaladgálni, az már nem sorolható ide és aki 6 órát el tudott szórakozni előtte (főleg, hogy van vagy 2 side quest addig, amiből egyet ráadásul be sem lehet fejezni), az nyilván a codexet bújta meg nézelődött, mert olyan sok tennivaló addig nincs (próbálok nem spoilerkedni nevekkel meg helyekkel, de aki próbálta, az érti mire gondolok).

Ha a bevezetőt ott húzzuk meg, hogy az első bolygó végén, akkor 10+ óra minimum, de ez szerintem irreális. A trial kb mindenkit elvitt egyébként az első bolygó utolsó küldetéséhez, onnan még 1-2 óra van hátra kb. Az pedig 10 óra volt. Annyi idő alatt azt gondolom, el lehet dönteni, hogy bejövős a játék vagy sem.
  • Madi92
    Az egyik lenti videóban azt mondta a srác hogy a játék bevezető része elég hosszú. Kb 6óra ha valaki megnéz mindent és csak utána kezdődik a tényleges élmény.
  • lwb
    Nyilván nem lehet, de azért ha egy játék 10 óra játékidő után sem tud valakit beszippantani, ott azért csodát a hátralévő 30-40-50 órától is akár kár várni. Azért 10 órának egy bármilyen hosszú játéknál elégségesnek kellene lennie, hogy valaki megfelelő első benyomást tudjon kialakítani.

A MEA egyébként nem rossz játék, én egyelőre ott tartok, hogy jobb, mint a DAI. Nem igaz (szerintem), hogy a legrosszabb Bioware játék lenne, de természetesen így is nagyon-nagyon messze a van a DAO vagy a ME1-3 szintjétől.