Mass Effect: Andromeda

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A dA:I-hoz képest mennyit fejlődött a játék open world szinten? A sztorit ahogy értem a szavaitokból tinisztárosra csinálták. A harcrendszer jobb vagy rosszabb mint a DA:I, nyilván tekintettel ez nem taktikai de élvezhető a fejlesztés, craftolás?

Voltan
A személyiségükről még nem tudok nyilatkozni, de lehet benne valami.
Viszont ami a field skilleket illeti, nem zavar különösebben, ezeket a kölköket is képzik évek óta erre a spec-ops feladatra, meg implantok, mittudomén., szóval az egy dolog, hogy megállja a helyét a bevetésen.
Hogy később egy egész legénység miért követné fenntartás nélkül a zöldfülű kölköt, az egy más kérdés, de ezt majd a sztori megmagyarázza. Reméljük 😊

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

lwb
Ahogy elnézem a kommentjeidet, mást sem nagyon. Write only mode mond valamit?
Utoljára szerkesztette: lwb, 2017.03.17. 08:57:26

BoneDragon
Téged nem szoktalak olvasni, csak nekem címezted ezt, mondom egye fene bevállalom.

lwb
Ha te ezt olvasod barátom, akkor vagy a magyar nyelvvel vannak nehézségeid vagy nem olvasol, csak írsz. Shepard jó karakter volt a trilógiához. Semmi kedvem Shepard Jr-ral játszani és a Ryderek perpill Shepard Jr-ok abban a tekintetben, hogy ugyanolyan szuperkatonák az első lépéstől kezdve, csak hozzá még szépek meg fiatalok is.

Ha zavar, hogy pontosan lő akkor direkt lőj mellé néha. Szerepjátszás. 😄 Hogy hogyan lőnek az rajtad múlik szerintem, én például elég sokat lövök mellé. Shepard volt egyfajta karakter, ki is akadtam volna ha megkapom még egyszer a szuper magabiztos katonát aki mindenbe bátran beleáll. Ryder-t direkt más irányba játszom, szerencsére a válaszok meg is adják rá a lehetőséget eddig.

Why so serious?

lwb
A Ryderek huszonpár évesek. Nehéz elhinnem, hogy 12-14 évesen már katonai kiképzést kaptak volna. 😊 Persze, SAM-mel meg lehet magyarázni mindent, de akkor is illúzióromboló. Jobb lett volna, ha tényleg bénák kezdőnek. Passzolt volna az egész "nyakamba szakadt a felelősség" történetbe.

BoneDragon
Ez nem csak szerinted van így, hanem ő szerintük is. Elmondták, hogy nem akarnak még egy Shepardot a későbbiekben sem. Ahogy olvasom a kommentek 99%-a arról szól, hogy miért nem olyan mint a triologia brühühü elvették a cumimat. A maradék meg szerintem simán nem játszott még ME-vel, annyi ostobaságot tudnak összeírni, hogy huh..

lwb
Érthető, de ehhez képest a harci képesség terén ugyanazt kaptuk. Ryder minden fegyvert tud használni és pontosan olyan jól lő, mint bárki más az AI-ből. Az AC Syndicate ikrei jutnak a Ryderekről eszembe. Fiatalok, viccesek és tökéletesek.

Én jobban szeretem a hibás karaktereket. Pl. Shepard egy karótnyelt veterán volt. Mindegy, hogy renegade vagy paragon, Shepard akkor is egy lazítani nem tudó, merev katona volt. És ez személyiséget adott neki. Pl. amilyen bénán táncolt. Meg ahogy beszélt: mintha egy kiképzőőrmester. A Ryderek olyan ízetlen, szagtalan Beverly Hills 90210-ből szalajtott tinisztárok. Legalábbis az első 1-2 óra alapján.

Így is meg lehet csinálni jól. Nem gondolom azért mert egy gyerekpár a főszereplő, ettől rosszabb lenne mint Shep. Az EA-nl minden a pénzről szól. Sokkal rosszabbak mint a Beth. Ez van rátették a kezüket a Biora mert gazdaságilag rossz döntéseket, hoztak. A DA😮 is az volt. Tudtuk mivel jár, pont ezért mondott A Funcom nemet. Volt ennél sokkal rosszabb történetet lényegesen befolyásoló döntésük mint a vérmágia kiiktatása a DA sorozatból vagy a béna végtelenségig lebutított harcrendszerek erőltetése. Próbálnak összehozni olyat mint amit a Beth tud Toddal, csak hülyék hozzá.

Voltan
Én még nem tudok továbblépni, mert csak tegnap kezdtem 😊 Vagy megszokom, vagy nem.
Nyilván egy kisebb volumenű játéknál nem akadnék ezen fönn, de 2017-ben egy Mass Effect szintű übergame esetében ez bizony gáz.

Sok mást még nem tudok mondani, egy órát öltem bele tegnap kb. Jól fut, nem néz ki rosszul, a sztoriról még nem tudok nyilatkozni, a karakterekről sem (bár azok az előzetesek alapján nem szimpatikusak. Az emberek legalábbis nem), a játékmenet egyelőre rendben van, a szokásos, semmi új, de ezzel végülis eddig sem volt bajom.
Hétvégén folytatom a tesztet, ha egyéb problémám nem lesz vele, akkor szerintem vétel lesz belőle, meglássuk.

Nem 100% mert az idő limit miatt nem néztem komolyabban a kódexet, de az rénlik, hogy kb 10 éve erre képzik Ryderéket. Plusz SAM implatjai, ami ugye a skill rekeszeket adja.
lwb
De épp az, hogy betoltak az arcunkban egy szuperkatonát! Ryder pontosan olyan badass, mint Shepard volt. Sőt: ezzel a jetpackel meg a dashinggel (levegőben pláne) kb százszor badassebb, mint Shepard valaha is volt.

Csak míg Shepardnál ez meg volt indokolva, itt nincs. Huszonegy-két éves fiatal, nulla harci tapasztalattal képes arra vagy többre, mint a veterán Shepard. Enegem ez zavar. Mást lehet, hogy nem, de engem igen.

lwb
Az első küldetésben már pontosan olyan jók, hanem jobbak, mint bármelyik csapattárs. Nekem illúzióromboló, hogy nincs megindokolva, hogy mitől ilyen képzettek ezek a gyerekek. És Shepardnak nem egy db küldetése volt előtte. Ember, egy csatával kapcsolatban kellett döntést hoznod az előélete megválasztásakor, de Shepard végigharcolt egy háborút. Shepard egy veterán volt.

Érdekes lehetett volna egy igazi zöldfülűvel játszani ME-t, de a statokat ez a kezdőség nem érinti. Csak el kell hinni, hogy ezek már 20 évesen is olyan jól lőnek, mint egy 10-20 éves szolgálati idővel és harci tapasztalattal rendelkező veterán.

Voltan
Az sztem valahol teljesen érthető, hogy az eredeti trilógia után most direkt valami más hátteret akartak adni a főhősöknek, és Shepard után nem akartak megint valami decorated veterant beletenni.

Nekem direkt szimpatikus, hogy nem toltak az arcunkba egy Shepard 2 féle badass szuperkatonát rögtön.

Why so serious?

nyaf nyaf nyaf . 32-évesen, semmi bajom a Ryder ikrekkel. és erröl tudod pofáztak is hogy direktbe a történet folyamán fognak, éretebbé válni, a Bad ass-ség meg nincs korhoz kötve, sem a merészség. Ha meg öszinték vagyunk Shep háttere is redukálodot, egy aktuális küldetésre amit te kiválasztottál azt késsz.
Itt kifejezetten szimpatikus és jo lehet történet szempontjábol hogy beledobnak a mélyvizbe.
Az animácio egyértelmü visszalépés, ugyan ugy a karakter generálás is, a Trilogiáé sem volt nagy szám, de azért helyenként még celebekre hasonlo karakterket is képesek voltak egyesek gyártani, ez itt most felejtős, És nem cak Rydereké, de ugy valahogy mindenkié elég béna lett, pedig ez uj grafikus motor meg minden, de valahogy még a Turian meg Krogan sem az igazi,
Továbbá én nem szívlelem ,hogy Ryder papa is változik, jo lett volna ha lehet külön opcio hogy ő megtarthassa az eredeti arcát, aki meg fekete vagy koreai karaktert akar, az változtathasson.
Mindezel együtt ez mostmár igy marad, lehet egy minusz pontot be írni, de ugyan akkor ideje már tovább lépni ezen
lwb
Próbálom megszeretni a Rydereket, de nagyon nehezen megy. Nagyon marketing szaguk van, nagyon látszik, hogy úgy lettek direkte kitalálva, hogy bevonzzák az új, fiatal játékosokat. A ME trilógia egyik legjobb húzása az volt, hogy Shepard már egy kész karakter volt, mire mi bekapcsolódtunk. Kb mint Geralt a Witcherben. Egy egész katonai karrier állt mögötte, magas rendfokozata volt, második ember a hajón. Ezért nem volt furcsa, hogy ilyen jó a harcban, kitűnő vezető és kiemelkedő képességei vannak. A Ryderek viszont huszonéves alig-felnőttek. Nagyon nehezen hihető, hogy ilyen badassek lennének lényegében teljesen zöldfülűként.

Az egészről az az idegesítő 90-es évekbeli - és azóta nagyjából kihalt - hollywoodi szokás jut eszembe, hogy minden sikeres sorozatból megpróbáltak egy "fiatal" verziót csinálni. Fiatal Indiana Jonestól kezdve még rajzfilmfigurákról is. Nyilván a célközönség miatt. Gondolom ez a cél itt is: a Bio a fiatalokat próbálja megcélozni a MEA-val, ami lehet, hogy üzleti szempontból nem baj, de én nyilván nem ez a célközönség vagyok. Majd még meglátom, de már az első 1-2 órában elég nehéz szimpatizálnom a Ryder ikrekkel.

Voltan
Iszonyúak 😄 Szerintem rosszabbak, mint az eredeti trilógiában, pedig az nem ma volt.
Abban legalább nem vigyorgott Shepard, mint valami idióta. De mondjuk lehet, hogy itt valami gyermekágyi idegbénulása volt a kislánynak, nem lehet tudni.

Doom 4
Egészségetekre 😄 Nekem majd egy hét múlva lesz rá szükségem. <#hehe>

"...közösség elleni izgatás, már lassan minden nyelvbotlás..."

Süket duma.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

PiszkosFred
Nagy segitseg volt ez a video nalam is, ez alapjan indultam en is el, aztan mar csak "jatszogattam" a csuszkakkal, amig le nem jart az ido 😊

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Igen, erre gondoltam. Jó, hogy linkelted. 😊

Why so serious?

MerlinW
Oooké😊

Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2017.03.16. 23:45:31

[merlinw.org]

Doom 4
#2192 Ott le is tudod utánozni, ha egyáltalán erre gondolsz 😄

Volt egy youtube videó linkelve amiben valaki összehozott egész vállalható Ryder-t. Nekem nem sikerült, ez az első BW játék ahol bebuktam ezt a részét. Szóval egyelőre default van, aztán majd lehet lelesek youtuberól egyet. Ami viszont tetszik, hogy ha a keresztnevet defaulton hagyod akkor használják a játékban azt is, több helyen is hívták már Sara-nak a karakteremet.

Why so serious?

PiszkosFred
Hat, probalkoztunk a megosztassal, de sajnos egyelore az a helyzet, hogy az egyedi karakterek/kinezetek megosztasa online fog tortenni (nem copy-paste koddal, vagy localban tarolt .face file csereberejevel) egy olyasmi rendszeren keresztul, mint ami volt a Dragon Age Inquisition eseteben a "Keep". Hiaba pipaljuk ki egyelore a Trialban az upload opciot, maga a weboldal nem mukodik, igy mindez csak teoria.

Viszont ha az ember raszanja az idot (ami a Trial 10 oras limitje miatt talan egyelore nem nagyon ajanlott), akkor ossze lehet hozni par olyan arcot, amely ha nem is mindenkinek, de az adott jatekosnak tetszhet.

Hozzateszem, hogy az arc szerkesztoje elegge sok mindent tud, de valahogy volt egy olyan erzesem, hogy kisse fapados. A celnak megfelel, lattunk ennel mar sokkal rosszabbat is, de sajnos jobbat is. Csak azert nem lesz ez meglepetes nagyon sok embernek, mert a Bioware ME es DA triologiajaban detto ugyanez votl a helyzet, egyszeruen sosem topmodell csajok jartak a Tejutrendszert/Thedast 😊

Nekem egyelore ennyit sikerult osszehozni, maradt 20 percem igy gondoltam jatszok picit a szerkesztovel:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

A default Sara es Scott egyebkent teljesen vallalhato, a szinkron nagyon illik hozzajuk, en megkedveltem a ket "idiotat" 😊
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2017.03.16. 23:37:09

BoneDragon
Nekem még mindig gyanús, hogy nem múltál el 14, de ha igen az még gázabb... Nem olyan rossz a játék, mint ahogy beállítják egyesek, de te sem vagy jobb a fröcsögőknél, sőt..

Nem mondanám neked ez már történelem, nekünk az utolsó igazán Bioware élmény volt. gondoltuk egy nap majd ilyen lesz tartalommal megfűzve. A DA😮 volt az utolsó ami hozta a papírformát bármit mondasz.
És a trailer amitől hanyatt vágtuk magunkat és a játék is bent van minden idők legjobb rpg-i között. Nem a látvány és a hipe miatt. Egyszerűen mert a Bio beletett 7 évet. Azért.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Utoljára szerkesztette: yossarianHUN, 2017.03.16. 22:56:23
Na elkezdtem tömény multizni, mert a történetben már elértem azt a bizonyos szintet, amikor elküld a fenébe a játék. 😞 Na majd jövőhéten folytatom. 😄

A multi bejövős. Ugyanaz a receptúra, mint a ME3 esetében, csak pici továbbgondolásokkal, és ez bejövős.

Összességében, én 1-2 technikai furcsaságon kívül semmin nem akadtam fenn, azok is inkább viccesnek hatottak, semmint gagyinak. A nagybetűs Mass Effect feeling pedig nagyon ott van a szeren! 😊 Folyt. köv. 23.tól, addig is multizok.
Utoljára szerkesztette: Barnez, 2017.03.16. 22:51:59

Vraaanyek
Visszavonom a bocsánatkérést, Ti szőrszálhasogató gyökerek vagytok, de legyen, nyomjátok a Horizont, meg menjetek GSO-ra seggeszkihez párosodni 😄 😄 😄 Ez a játék zseniáis, elfogultságot félretéve is... igazából leszarom mit mondtok, megyek játszani 😄

Intel core i7 4770K; Gigabyte GTX 1070 G1 Gaming; 16 GB Kingston HyperX

Az előbb fejeztem be a Mass Effect 1 (46 óra) - 2 (64 óra) - 3 (80 óra) maratont (összesen 190 óra, Pinnacle Stationt kivéve minden DLC-vel, sehová nem sietve a maximális élmény érdekében, 100%-osan végigjátszva), és azt kell hogy mondjam, hogy ha összességében nézem, akkor szvsz a trilógia részről-részre jobb lett. A testem és lelkem készen áll az Andromédára.
Utoljára szerkesztette: Pares, 2017.03.16. 21:56:49

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Doom 4
Na végre pár pozitív hozzászólás, és konszenzus, bár picit off <#wink>

jaja.
Edit: Gaidernek kurva nagy érdeme volt benne, de már ő sincs.
Utoljára szerkesztette: Although, 2017.03.16. 21:23:00

nekem ez az egyik kedvencem 😊
tavern song

TBTPumpa
Az Inquisition zenéi is csodásak voltak. Nagyon eltalálták a zenéket, illetve a visszautalások is működtek (a visszatérő karakterekről már nem is beszélve). Hangulatos játék volt, ám véleményem szerint még élvezetesebb lett volna kevesebb unalmas mellékküldetéssel és loot grindeléssel. Azok tették be nálam a kaput. 😊
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2017.03.16. 21:20:19

"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."

Úgy ám. Nálam ég ez a másik favorit.
Egy a sok közül a DA:I-ből ez amiért még mindig itt vagyunk, ez a cég még ma sem szar csak többet várunk tőle néhányan.

yesname
Ez így van. Egyik legjobb játék OST.

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]

lwb
Az bizony. Annyira az, hogy még Jezza is lenyúlta az egyik Top Gear epizódhoz (valami Alfát mutatott be, azt hiszem). 😊

BoneDragon
Hát igen, a harmadik résznek messze a legjobb a zenéje a többi közül.

TBTPumpa

"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."

Ki mondta, hogy fos? Fost nem vesz meg senki amit fosnak tart, Az ME lenne téma de rég letértünk róla. Szokásos magyar módon egymásnak estünk. holott nem mondtam bűn ha valaki megveszi nulla day mint Vranyek. Sőt. De az se ha valaki a DA:I után úgy dönt leértékelve vesz már csak Bio játékot. És ha te ezt 2009-ben egy DA😮 után mondod egy nap ez lesz kinevettünk volna ez a vicc 😊

lwb
Ebben lehet valami. Én már azt sem veszem meg, ami lehet hogy nem fos, de látom, hogy nem fog lekötni, hiába népszerű. PL. Overwatch. For Honor, Horizon Zero Dawn. Egyik sem jön be. Torment Tides of Numenerát megvettem és egy picit csalódás, de még bőven belefért. Meg rpg-ből alig van / év eleve, szóval nem nagyon kell szelektálni.

Soha nem vettem meg valamit csak azért, mert olcsó vagy leértékelt volt.
Utoljára szerkesztette: lwb, 2017.03.16. 21:09:23

De mégis ki vesz meg olyan játékot, amit rakás fosnak tart? 😄
PiszkosFred
Miert lenne igazam? En semmit sem csinalok, nem lazadok semmi ellen, en nagyon jol elszorakozom a magam kis jatekaival.

BoneDragon
Oké sg fórum megint hozza a szintet...

Egy normális világban a cégek fejlesztenék a szintet. Ahogy az Obsidian teszi, még akkor is, ha tönkre megy benne, Nem adja alább ugye? 😊
De így neked van igazad mert én is szeretem a látványos játékokat. Igazi élmény az tudod mi ? 😊 A PoE , Tournament és most várni a PoE2-t egy kis cég avít játékát 😊 Közbe megveszem valóban fél, harmad áron a csili-vilit mert én is szeretem a Biot a Bethet is. És annyit megér. 😊 Változást várni tőlem meg a vásárlóktól miközben felnőtt egy nemzedék akiknek ez is elég..vicces 😊