Mass Effect: Andromeda

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

lwb
Sose néztem a codexet. A lényeg inkább a tapasztalaton van, illetve annak a hiányán. Shepard egy veterán katona, a Ryderek meg civilek, akráhogy is nézzük. Még ha kaptak is valami kiképzést, gyakorlat nem társul hozzá. Nem tudom, átjön-e amit mondani akarok. Nekem a legfontosabb egy rpg-ben, hogy bele tudjam élni magam. Leszarom a rossz animációt meg a karaktergenerálási korlátokat, nem érdekel. Ettől még 10/10 lehetne a játék. Az zavar, ha az immersiont megbontja valami. Shepardnál elnéztem, hogy badass volt és halomra lőtte az ellenséget, mert az előélete ezt alátámasztotta. A Rydereknél nincs ilyen. Mondom: olyanok mint az AC Syndicate ikrei, tökéletesek.

Az engem se fogott meg. Nem véletlen a 7 és a 8 volt a példa 😉
6 évvel fiatalabbak. Shepard 29 a trilógia elején, 2154-ben született. Codexben benne van. 😊

Why so serious?

lwb
Nem lepődnék meg. Spoony final fantasy review-jai után pontosan tudom, mire számíthatok. Egyébként FF13-mal próbálkoztam, de fél óráig bírtam csak.

lwb
Nem erre gondoltam és ez részben válasz Piszkos Frednek is. Nyilván én irányítom mindig a főhőst, de azért van különbség még egy player skill based rendszerben is a kezdő és a profi között. A bajom nem ez. Hanem az, hogy nincs érezhető játékbeli különbség Scott vagy Sara Ryder és Shepard között, holott ugyanebben az univerzumban Shepard az ME1 elején level 1-en már egy veterán, háborús múlttal, parancsnoki (commander) rendfokozaton. Lényegében a Szövetség egyik, hanem a legjobb katonája. Az introban mondják ezt róla konkrétan. Magyarán Shepard az ME1 elején az kb Alec Ryderrel egyenlő.

A két Ryder meg két zöldfülű újonc, 10-15 évvel fiatalabbak és életükben nem harcoltak háborúban. Ennek ellenére nemhogy nem érzékelem ezt a gyakorlatlanságot harc közben, de konkrétan akrobatikusabbak és profibbak vagy legalábbis annak érződnek, mint Shepard volt az ME1 elején.

Lehet, hogy másokat ez nem zavar és azt is elfogadom, hogy videojáték és a szórakozás oltárán muszáj a logikát feláldozni, de engem zavar akkor is. Ha már két kölyök a főhős, akkor nem lett volna hülyeség szerintem ehhez igazítani a képességeiket is. És mondjuk innen jobban érzékelhető lett volna a fejlődésük is a játékos számára.

Pedig egy Final Fantasy 8... vagy 7... Meglepődnél mennyire jók 😊
Én is így gondolom.
Ezt meg kell szokni, elfogadni.
Bugok terén 1-2 grafikai glitchen kívűl más nálam nem volt. A játék jól optimalizált.
A sztori/karakterekre meg majd 2 hét múlva visszatérünk.
Csodát nem kell várni szerintem. Én olyan 8/10re tippelem a játékot, ha a sztori hozza az elvártat. Kideül.
Megbánni nem fogom a vételt.
lwb
Kerülöm is a jrpg-ket messzire ... Mondjuk ez csak egy ok a millióból, hogy miért.

TDC Geronimo
Ezek az animok soha nem lesznek kijavítva. Iszonyatos munka lenne. Ilyen fordítva tartja a fegyvert bugok igen, de arcmimika, karakteranim soha... Tehetséges biosoknak ennyire futja. 5 év alatt nem látták, hogy ez ultragáz akkor ezután se lesz az

Xbox Live : xX I Gero I Xx PSN : HU : oO_Gero_Oo Nintendo ID : xX_Gero_Xx

PiszkosFred
Na, akkor ez igy marad egy ideig 😊

Hozzateszem, mas buggal egyelore nem talalkoztam, az utvonalkereses az csak a szokasos (ertsd: hat van, de minek? 😄) hulyesegeit hozza, mint MINDEN jatekban, de mas bug nem volt.

Amit viszont kerdezni akartam volna, a CRAFTING. Probalta valaki? Mert egyelore - nagyon felszinesen neztem csak meg a Tempest fedelzeten a terminalbol - ugy fest, hogy jelen van, de - hogy ismeteljem magam - minek? Mert ahogy elneztem, van egy rakas nyersanyag, van egy rakas blueprint, de valojaban mindenki megint legyart majd egy-egy fegyvert az adott profilhoz, es azt fogja upgradelni es kesz. Ennyi erovel akkro minek? Vagy kesobb lesz majd valami mas felszereles, hajo, bazis/outpost felszereles, dronok, stb. barmilyen upgrade, neadj'sten skin, amit craftolhatunk?
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2017.03.17. 13:44:42

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Már bent van a patch ebben a verzióban is.
" a BioWare supportja azt is megerősítette, hogy a kipróbálható verzió már tartalmazza az első napos javítást" IGN-ről
PiszkosFred
Ezt mar nem fogjak, ez mar igy marad, maximum ha lesz folytatas akkor kapnak uj animaciokat. Amit javithatnak, az a Peebee fele forditva tartott pisztoly (es tenyleg, eloben is megcsinalta, nem egyszeri glitch, hanem valami vakeger rosszul scriptelte le 😄), es tarsaik. Az emberi mozgas es arc animaciok ennel sokkal tobb meloval jarnanak, en nem szamitanek ra.

Kiveve, ha... igertek, hogy javitanak majd rajta az elso gameplay video utani hisztit kovetoen (en magam is azok koze tartoztam, akiknek feltunt es zavart egeszen az elso par parbeszedig a trialban, aztan megszoktam), de a kerdes az, hogy a trial az mar most a javitott, vagy a javitas a meretes 0day patch kereteben erkezik a jovo heten. Vagy mar a trial is megkapta a 0day patcht? A fene sem tudja.

A vicc az, hogy a Bethesda jatekaiban az ilyen glitchek es marhasagok olyan szinten mindennaposak, hogy ha nem talal ilyet az ember ott, mar szinte az a baj. Hazteton legeleszo tehen vagy arc/skin nelkuli, csak ket szembol es egy szajbol allo npc-k (nem synth, bug) a FO4-ben, repulo lovasszeker a Skyrim prologban, stb. - ezek mind, mind vicces memek lettek. Talan itt is ez lesz a sorsuk. Vagy nem. (egyelore ugy fest, hogy nem, inkabb olaj a tuzre)
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2017.03.17. 13:35:51

Nyilván fogják. Kell is mert elég ciki. De azért ami a neten megy az ismételten a túltolt hisztéria mintapéldája. 😊 Legalábbis én nem tudom hol van a "borzalmas történet, iszonyatos AI, szörnyűséges szinkron és unalmas gameplay". A fejekben valószínűleg...

Why so serious?

Fpocok
Mint például ez?

Én még amúgy a SP részbe nem néztem bele. Fanboi ide, vagy oda, szerintem ezek viccesek... és csodálkoznék, ha nem javítanák idővel.

Parasite Eve 2, best game EVER!

Aki fanboy, az inkább ne menjen fel most Reddit-re, mert ott vannak mókás linkek/hozzászólások.😊 Én még várok egy-két komolyabb tesztre, de most nem lennék a Bioware helyében.
Fpocok
Kössz. Fogalmam sincs, hogy nem találtam meg.

Igen.

PiszkosFred
De van, a Graphics / Screen calibration menuben keresd!
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2017.03.17. 13:12:07

JethroHUN
a próba verziót csak origin access előfizetők érhetik el?

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

Fpocok
Én vagyok a hülye vagy tényleg nincs optionsban brightness állításra lehetőség?

Kíváncsi vagyok, legközelebb milyen ökörségbe fog belekötni valaki...

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

PiszkosFred
Egyebkent erdemes atolvasni a kodexet a jatekban. Mind a ket Ryder katonai kikepzest kapott es szolgalt is a seregben a fater kirugasaig. Scott azt hiszem valami kapu helyorsegeben szolgalt es arra vigyazott, Sara meg talan Protikat kutatta. Oke, nem lottek embereket halomra, mint Shep gyengebb napjain, de a katonai mult es a kikepzes megvolt, mindez kombinalva egy N7-es faterral.

Na, igen. 😄
De azert lwb felhaborodasa is ertheto valahol, hiszen itt egy jol kidolgozott vilagrol beszelunk, jol kidolgozott karakterekkel, ahol minden kis faszsagba bele lehet kotni. 😄
Igen, szerencsére a sztoriban van lehetőség, hogy alakíts a hirtelen felelősséggel mit kezdeni nem tudó karaktert, illetve egy "na akkor én most megmutatom, hogyan kel ezt csinálni" típust is. Shep azért minden helyzetben a magabiztos katonát hozta, legyen paragon vagy renegade.
Az meg, hogy gameplay közben hideg profik akik mindenkit eltalálnak azért ez egy általános videójátékos dolog. Tomb Raider rebootban Lara az első kill után 3 percig lelkizik majd azonnal hatosával osztja a fejlövéseket. Half Life Gordon Freeman tudós ember minden fegyverben szuper ügyes és képzett katonák százait gyilkolja le. Szóval ez eddig is így volt azért, nem most jött elő. 😊

Why so serious?

lwb:
Az, hogy hogyan harcolnak (hogyan lonek), teljesen rajtad mulik. Akarcsak a szemelyiseguk. Epp ettol kulonbozik a trilogiatol, hogy nincs egy elore definialt szemelyiseguk, hanem te hatorozod meg a valaszokkal. Lehetnekerre szuletett vezer alkatok, de kis mimoza lelku gyerekek is. Ez a lenyeg, es szerintem ez egy nagy pozitivum. Valamint, ahogy valaki irta, valamilyen kikepzest nyilvan kaptak, kulonosen mivel az apjuk N7-es volt...
Mondjuk ezek után nem javaslom valamelyik Final Fantasy-t ahol a veterán katona a 17 éves, míg a kiégett öreg harcos szokott lenni 22. 😄

Why so serious?

PiszkosFred
Hat, jatek kozben te, a monitor elott ulve iranyitasz es losz, az megsem lenne okos, ha direkt csalna a rendszer es hiaba lennel profi fps jatekos, akkor sem talalnad el. (En peldaul, aki FPS jatekokban a potyafrag vagyok, egy fakezu a tar felet melle/fele lovo pancser, en tokeletesen tudom hozni minden jatekban a "kezdot" bakat 😄 Nalam meg Shep is inkabb legyintett es ment csajozni es kocsmazni, mert bena voltam midnig is az fpsekhez, igy inkabb Garrus es Ashley intezte a harcot, mert en csak lab alatt voltam)

A rookie dolgot itt - szerintem - az eleinte keves skill, alacsony szint es csak 1 elerheto profil (az is csak a soldier) jelzi. Viszont ha megnezed a tarsainkat kezdetben, akkor Liam egy volt "zsaru", aki megint nem egy Gyozike (bar neha ugy viselkedik) es Cora, aki pedig egy biotikus venaval megaldott, szinten kikepzett leanyzo (szerintem siman kiderul rola, hogy egy Miranda 2.0, ha folytatjuk a sztorit), vagyis ha en, mint jatekos bena is vagyok, ok ketten megoldjak.

De abban igazat adok, hogy a jatek elso 2 orajaban kvazi bedobjak a melyvizve a zoldfulueket, akiknek fontos donteseket kell hozniuk, olyanokat is, mint amelyet anno Shep csak sok-sok golyo es akcio utan hozhatott meg. Itt meg egybol, 2 ora utan mi vagyunk a leader, az egyetlen esely, stb. - ez mondjuk tenyleg furan hathat. Mindezt ugy, hogy kvazi egy olyan rangot kapunk meg, ami nem igazan lenne "orokolheto", ezt szova is teszik kesobb.

Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2017.03.17. 11:53:50

lwb
Ezért fájlalom, hogy harc közben nem érzem ezt a kezdőséget. Értem én, hogy játék, meg a játékos azt várja el, hogy élezetes legyen a harc, de azért sokkal érdekesebb lett volna egy rookie-t játszani az n+1. badass helyett, ha már ilyen a felvetés.

Voltan
Egyébként meg csak zárójelben jegyezném meg a "miért ilyen táposak a tesók" témára, hogy a valós helyzetben a frontkatonák gyakorta 18-19 évesek, a XX. században nem ritkán még akár 17 évesek is lehettek. Szóval ehhez képest egy 23-24 éves katona már igen komoly veterán és tiszt is lehet, minden nehézség nélkül. Éles tapasztalat hiányában is pár év masszív spec-ops kiképzés után pedig dettó.

Szóval nem olyan valóságtól elrugaszkodott dolog ez ám.

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

Na most már van két nézőpont. Nem mintha ettől féltem volna nagyon gáz lesz a sztori meg a karakterek. Mindegy nem támogatjuk teljes zsetonnal az EA-t.

PiszkosFred
Ket dolgotok felejtettetek el:
- Az Hyperion Pathfindere a fater, aki kokemeny N7-es. Errol van szo a trial 10 orajaban is, ha beszelgettek a legenyseggel es a kiszolgao szemelyzettel, illetve nehez nem eszrevenni az egyenruhajat sem (aki esetleg nem beszelgetett) es a stilusa is elobb lovunk, aztan kerdezunk.
- A Ryder ikrek es Cora az elejetol kezdve erre lett kikepezve, ok a Pathfinder team tagjai. Nem a vezetoi - az a fater -, de a tagjai, akik pontosan tudjak, mi merre hany meter.
- Az elso par kuldetes es parbeszed soran pontosan lehet latni, hogy a Ryder ikrek nyakaba szakadt helyzettel nem igazan tudjak, mihez kezdjenek. Hiaba van mogottuk a trening es a fater neveltetese, egyszeruen nem olyanok, mint Shep. Az mar mas kerdes, hogy mivel az elso kontakt lovoldozesbe torkollik, igy nekik is gyorsan ki kell cserelni a szaros gatyat es helyt kell allni.
- Abszolute nem ereztem, hogy olyan nagyon badass lenne Ryder, mint Shep volt. Shep mar porig rombolta volna az egesz galaxist, mire a Nexusra ert volna (es kozben levarrta volna az asari dokit es a tudomanyos tisztet, csak ugy).
- Az, hogy tud loni es ert bizonyos dolgokhoz Ryder, az most tenyleg problema egy olyan szemelynel, aki annak az 5-10 fos csapatnak a tagja, aki kvazi az uj otthont keresi az emberisegnek egy 600 evig tarto utazas utan egy masik galaxisban? Elhiszem, hogy viccesebb lenne egy Gyozike es Fekete Pako jellegu karakterrel az elen, de na...

Valaki leirta pontosan, hogy Shepnek volt egy kb. 10 eves katonai multja, egy haborus hos volt, ranggal. Viszont a Ryderek sem most alltak fel a Disney csatorna elol, azert kaptak ok is kikepzest ahhoz, hogy ne essenek, kelljenek a csatateren. De megegyszer, a faternek kellett volna mindezt intezni, nem az ikreknek, csak hat az elet maskent alakult...
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2017.03.17. 11:20:00

Én nem akarok beleszólni, de most még is megteszem. 😊 Szerintem ez az egész már kezd eléggé OFF lenni, és szerintem gyerekes, hogy egymással csatároztok, ez már közel sem vita. Eddig tök jó volt feljönni erre a fórumra, mert nem volt egyik oldal felől sem flamelés, de ez már erős.
Részemről off vége.

lwb
22-23 évesek. Pont mint a hollywoodi tinisorozatok tinisztárjai. Azok sem tizenévesek ám, csak a szerepük az.

Szerintem ezzel a konfiggal még 900p high beállításokkal is jön neked a 40-50 fps. 😊
Utoljára szerkesztette: Barnez, 2017.03.17. 10:50:48

Egyébként van itt magyar "jútúb videjó" is: (természetesen spoileres!!!)

Na ahogy nézegettem az eddig konfig teszt videókat az Andromédáról, nem lesz itt probléma részemről szerencsére. Kicsit féltem, hogy mégis kevés lesz a vasam (i3 6100 / R9 380 4GB / 16GB DDR4 RAM), de a tesztek alapján lazán viszi a 720p-t stabil 50 fps-el. Egy-két dolgot ki kell kapcsolni, de a felvétel alapján még így is gyönyörű volt a játék - és ami a lényeg: stabil 50 FPS! 😊

Persze nem 4K látvány lesz, dehát ez van. 😉
Nézegettem a cikkeket, elég vegyes a fogadtatás. Gamebansheen volt egy összefoglalás belőle. Az látszik, ez se lesz átütő siker. Persze első 10 óra alapján, végleges értékelések lesznek érdekesek a teljes játék után.

Shep
Hát ez nagyon jó.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Zegi Norbi HUN
Egész jó lett 😊 Azt hiszem majd én is rászánok egy kis időt, hogy lássam mit tudok kihozni belőle. Ha meg nem jön be annyira a végeredmény, akkor maradok az alap karaktereknél, mert szerintem is eléggé jók lettek 😊
Azért kíváncsi leszek, hogy jön-e hozzá olyan mód, amivel esetleg ezt az online témát ki lehet kerülni. Majd kiderül. Kösz az infót 😊

❤The Witcher 3❤ ❤Batman&#10084 ❤Bioshock Infinite❤ ❤Linkin Park❤ ❤Ford Mustang❤ ❤Assassin's Creed Rogue❤

Doom 4
Ez egy a két idézet egy valaki véleménye volt...

Amúgy nem értem, #2266 miért gond az, hogy jól lőnek? A Lore szerint szerint minden fegyver kapcsolódik a páncélhoz és van "targeting auto-assists"-ja. Ez már a Mass effect 1 ben le lett fektetve... Az más kérdés, hogy játékmechanikai okokból, ehhez nem tartották magukat...

"...közösség elleni izgatás, már lassan minden nyelvbotlás..."

Írtam már keress rá jobb szót, ne a szavakon lovagolj. 😊 Mondjuk még ettől is meg lehet csinálni jól.
A tendencia ami a Maxisnál is látszott évről évre jobban beleszólnak. Legyen minél trendibb. Nem véletlen lépnek le az emberek a Biotól. Lehetne több esszük, hogy nem folynak bele ennyire de sajna nem.

Ebben szó nincs arról, hogy a sztori milyen, a tinisztáros meg el se hangzik. Csupán, hogy zavarja, hogy fiatalok és mégis értenek rögtön mindenhez jól. Arról meg végképp nem esik szó, hogy milyen a jellemük (csupán a képességeikről), a jellemfejlődésükről meg még annyi se (ezt a 10 órás limit miatt eleve nem is lehet még látni). Mint mondtam, szövegértelmezés. Tudom, hogy idővel menni fog. 😊

Why so serious?

*sigh*
"Persze, SAM-mel meg lehet magyarázni mindent, de akkor is illúzióromboló. Jobb lett volna, ha tényleg bénák kezdőnek. Passzolt volna az egész "nyakamba szakadt a felelősség" történetbe."
"Ryderek perpill Shepard Jr-ok abban a tekintetben, hogy ugyanolyan szuperkatonák az első lépéstől kezdve, csak hozzá még szépek meg fiatalok is. "

Lehet az Andromeda trilógia lesz.
ME - Andromeda: Ryderék 23-24 évesek, és a sztori végére lesznek valakik
ME - Andromeda Incident: Ryderék 35-40 évesek, vezetők, a Kettek visszavágnak, új fajokkal
ME - Old Man Ryder: Ryderék 50+, még egyszer harcba szállnak az Andromedaért
😄
Ebben sincs semmi olyan amit te írtál, de már megszoktam... 😊

Why so serious?

2273, 2275 pl. Mielőtt írsz valamit ellenőrizd igaz é 😊
Edit: Nyilván veled ellentétben én figyelek mert nem vettem meg és érdekel ki mit ír.
Utoljára szerkesztette: Although, 2017.03.17. 09:16:31

Senki nem írt ilyet, csak szokás szerint nem tudsz értelmezni. 😊 A karakterek indulásáról írtak, a fejlődésükről nem tudunk semmit mivel nem játszhattuk annyit a sztorit.

Why so serious?

Amit lwb és mások írtak az alapján ez jött le, de akkor adj nevet neki jobbat 😊 Tényleg arra számítottam én is, a videokat nézve, két fiatal fejlődését követhetjük nyomon majd új trilógiában. Újszerű lett volna, De ezek szerint nem így van. Trendi lett. Mondjuk az lenne a meglepő ha nem így lenne.

Semmi "tinisztáros" nincs benne, de nem baj. Mellesleg a főszereplő 22-23 éves ami mondjuk eléggé nem tini. Vagy ennyire öregszünk, hogy az már annak számít? 😊

Why so serious?

lwb
A harcrendszer jobb abban a tekintetben, hogy akciójátékosabb és az ME mindig is akciórpg volt. Az open worldből az első 1-2 óra alapján sokat még nem láttam, eddig eléggé lineáris, ami nekem kifejezetten tetszik. Craft van valami, de ez engem soha nem érdekelt.