7980
-
#7180 Érdekes.Valszeg bug lehetett. Fontos megjegyeznem hogy a hajómodulokat a hangar játékmodulban cserélem mert tudtommal így lehet biztosan kikerülni read-only bugot, a ship modules menüpontban...) Az történt hogy miután megsemmisült a 2 NN-14 cammon és 2 NDB-28 repeater cammon-os Cutlass és claimeltem és meglepődtem hogy a default fegyverekkel lövöldözök. Kiléptem az univerzumból és beléptem a hangárba és ott láttam hogy NN-14-ből már csak 2 db maradt a 4-ből... NDB-28 szintén...
Utoljára szerkesztette: wollnerd, 2020.12.04. 21:00:54 -
#7179 Nem, amit vettél (pénzért vagy játékban) hajót azon megmaradnak a modulok, még új pecs után is. Hibák persze még lehetnek, de nekem még mindig megvan a 3.8-ban ingame vásárol Hawkom. A modulok néha elkeveredhetnek pecsnél de azért azok is megmaradnak. Szóval érdemes már ezeket megvenni. -
#7178 Egy kérdés: a vásárolt és majd a hajóba bepakolt modulok, jelenlegi buildben is még mindig elvesznek, ha megsemmisül a hajó? Még az accon vett hajó esetén is? Azzaz bele van-e már implementálva a modul biztosítás?
Ugyan még a expo-n utolsó pillanatban kibérelt cutty-val (pedig már biztos hogy upgradelni fogok rá Titánról, vmikor.) vagyok és a vásárolt fegyvermodulok eltüntek amikor bénán odacsapodtam egy asztival egy nagy harc közben...
Utoljára szerkesztette: wollnerd, 2020.12.04. 18:30:34 -
lonvard #7177 Hát igen, nagy a kísértés, hogy más hajóval is játszhass. Én is tartom magam az eredeti auróránál, és erre büszke is vagyok. Na jó, azóta egyszer váltottam avengerre. Oké, még egyszer heraldra. De itt meg is álltam, és nem is megyek tovább. Leszámítva, hogy most váltottam prospectorra. De itt meg is álltam. :) -
T800 #7176 Igen tudom, amit tudtam és érdekelt azokat kipróbáltam az elmúlt napokban. -
Paladin #7175 Sőt, még háromnegyed óráig ha odaérsz az expo helyszínére, két napra még bármelyik hajót kibérelheted ingyen. -
#7174 Amúgy most volt expo, minden hajót ki lehetett próbálni ingyen. Érdemes az ilyen eseményeket is figyelni. ;) -
T800 #7173 Köszönöm a hasznos tanácsod, meg fogom fogadni! :) Marad a Taurus (Andro) aztán ha lesz lehetőségem próbálok másféléket is PTU-n. -
#7172 fanmade
-
#7171 Nekem csak egy javaslatom van.
Ha van egy LTI kezdő csomagod ne olvaszd be, mert elveszted az LTI-t. (Ezt később visszavásárolhatod egyszer, de körülményes, ezért érdemes jól át gondolni.)
Én a legtöbb hajót kipróbáltam már 100 dollár alatt, talán az újak közül 1-2 őt nem. Annyira nem jó hajók, hogy beáldozd a LTI, Taurus-od.
Viszont gyakran a legtöbb hajó elérhető PTU-ba, így ha figyeled a weboldalon, mikor van lehetőséged PTU-ra iratkozz fel és valószínű kapsz egy csomó hajót. De még ha nem is kapsz hajókat, olyan sok pénzt kapsz, hogy játékon belül megtudod venni magadnak és tudsz vele röpködni.
-
#7170 Ilyenről nem tudok, de itt a hivatalos store credit faq, olvasd át (bár gyorsan átnézve itt se láttam ilyen korlátozást). -
T800 #7169 Köszi az infót!
És ez a store credit költekezés maximalizálása ez régebben is így volt, vagy valami újdonság? Tehát, hogy hiába van 200-am, ha az adott hajó fejlesztésére nem tudom az összesen elkölteni, hanem csak 180-at, a többit meg ki kell pótolnom euróval. -
#7168 Olvasztással az áfa mentes árat kapod meg és igen ha a csomagod beolvasztod akkor minden megy a levesbe így az LTI is. Buybakc tokent viszont kapsz így később visszaveheted. -
T800 #7167 Köszi, ezek jó hírek! Akkor csak türelmesen kell várni amíg a régebbi hajók is átesnek egy ilyesfajta ráncfelvarráson! :)
Más kérdés:
Az eddigi Star Citizenes pályafutásom alatt elköltöttem összesen a játékra 215.90 Eurót. Ez indult egy Mustang alpha kezdőcsomaggal, abból lett egy Avenger Titan, aztán Cutlass Black, utána olvasztás, Warbound Pisces kezdő csomag, majd újra Cutlass Black és jelenleg egy Taurus(ami még egyelőre egy Andromeda loaner)
Elgondolkodtam rajta, hogy kipróbálnék a Taurus alatt 1-2 hajót ezért újra olvasztanék. Ami a furcsa, hogy az olvasztásért 160 EUR-t kapnék vissza a 215,90 helyett. Illetve azt is észrevettem (nem tudom ez valami újdonság?) hogy a Store creditemből 1-1 upgrade-re nem tudok bármennyit ellőni, hanem meg van határozva, hogy mennyit költhetek az adott hajóra maximum. Ez tavaly is így volt?
Illetve ha bármi lenne a végkimenetele a dolognak és mégiscsak beolvasztom a jelenlegi Taurus csomagomat (ami LTI a tavalyi pisces warbound miatt) akkor elvesztem a LTI-t?
Köszi az ismételt felvilágosítást! :)
Üdv mindenkinek! -
#7166 A funkcionális (kapcsolható) műszerfalat már a kezdetekkor megígérték ( talán KS alatt, és már a ph-n is írtuk neked, hogy ez lesz) és a Gladius volt az első ilyen hajó SQ42 miatt. Viszont az érintő képernyő a CU sajátossága. -
lonvard #7165 Pl. zabálom a nomad kapcsolgatható érintőképernyős műszerfalát. Valami hasonlóról ábrándoztam 4-5 éve, mikor az első műszerfalat látva savanyú lett a pofám e tekintetben. Na de most már látszik, hogy merrefelé tendálnak, tehát ugyan garanciát nem tudok nyújtani, de 110%, hogy minden műszerfal ilyen kapcsolgatható izéka lesz idővel. :) Alap, hogy a lámpákat ki-be kapcsolgatjuk, meg szerintem a földi járművek más műszerfalat fognak kapni, csak most még belerakták az űrhajósat, mer nincs jobbjuk. -
#7164 Jah nekem is volt ilyen ráadásul Cat-el tele cargóval. Mókás volt. -
Paladin #7163 Én se kapcsolom ki soha a powert, csak a hajtóművet.
Mégis álltam már ott többször csodálkozva a roc-kal a hajóm hűlt helyét vizsgálgatva :)
Próbáld csak ki. Logolj ki ágyból mielőtt este befejezed a játékot. Másnap újrakezdés után szállj le valahol, sétálj pár percet. Van, hogy azonnal eltűnik a hajó, amint kiteszed a lábad, van, hogy tíz perc is kell neki.
Utoljára szerkesztette: Paladin, 2020.12.01. 15:55:41 -
#7162 Igen, ezek a funkciók a többi hajóra is átkerülnek majd. -
T800 #7161 Sziasztok!
Lehet hülye kérdés, de azért felteszem, mert itt naprakészebb emberek vannak a témában mint én :)
Tehát a legújabb hajó: Mercury Star Runner, tök szép és tök jó (leszámítva az Ionvard által is említett megközelítési lehetőséget.) de hátha ezen alakítanak majd a jövőben.
A kérdés az lenne, hogy ezen a hajón léteznek olyan funkciók amik tudtommal (legalább is amiket próbáltam az expón) nem voltak.
Ilyenek például a lámpák le és fel kapcsolása, illetve a szenzor ki / be kapcsolása. Lehetséges, hogy a jövőben ezt egyesítik majd minden létező hajóra, vagy ezek csak márka / típus specifikus funkciók lesznek, vagy maradnak? Nekem úgy tűnik, hogy évről évre modernebb dolgok jelennek meg, viszont így összehasonlítva egy másik hajóval az már talán egy kicsit elavultabbnak hathat. Nem tudom, hogy ez tudatos döntés e, vagy még a fejlesztők sem tudják, hogy mi lesz a jövőben, vagy egyszerűen túl nagy falat lenne ez most nekik az összes hajóra "lemásolni?"
És itt most ne értsetek félre, nem az a bajom, hogy pl egy auroran nem tudok lámpát kapcsolni, hanem hogy mi a konkrét elképzelésük a jövőben ezzel kapcsolatban?
Bocsi, ha egy kicsit kuszán fogalmaztam meg, de hátha valaki jobban képben van ezzel kapcsolatban mint én! :)
Üdv mindenkinek! -
#7160 Mármint a BIS ladikok nem csomagban vannak. A melting meg a ccu az nem ugyan az valóban és igen, neked az upgrade kéne. -
#7159 "Viszont ezek nem csomagban vannak."
Ezt nem értem. Nekem az a Titan Game Package-ként van meg. Nem teheti meg valaki azt hogy csomagos 1 hajója mellé vesz egy stadalone hajót, a másodiknak...? (és akkor 2 hajója fog megjelenni a hajólekérő képernyőn)
Újra olvastam a FAQ-t a starcitizen.hu-n. A melting (Azt nem is tudom hol találnám meg) és a ship upgrade két különző dolog. Az esetemben az upgrade-t kell használom (ha nem akarok sokat fizetni és cserélném a Titan-t), mert a játékhozzáférésem ezután is megmarad.
Utoljára szerkesztette: wollnerd, 2020.12.01. 13:03:37 -
#7158 Mondjuk a powert én soha nem kapcsolom le. Minek? Most még nem fogyaszt semmit és legalább a pajzsok is fent lesznek így. -
#7157 én azt vettem észre hogy csak akkor tűnik el a hajó,he mindent kikapcsolsz,motort áramot stb. ha pl csak a motort kapcsolod ki és az energiaellátás marad akkor nem szokott eltűnni
Paladin: Köszi a protippet :D -
lonvard #7156 Ja aha. Tehát simán lehet, hogy azért nem találtam meg, mert eltűnt. Amúgy 40 percet küzdöttem, hogy túléljem azt szituációt. Meg akartam találni vagy a Rest Stopot, vagy a hajómat. :) -
Paladin #7155 Kimész a hajóból, és az eltűnik, te meg pislogsz egyedül.
Utoljára szerkesztette: Paladin, 2020.12.01. 10:45:49 -
lonvard #7154 A kispawnolás itt mit jelent? -
Paladin #7153 Vasárnap volt egy jó fejtegetés redditen, hogy miért spawnolnak ki az ember hajói, főleg ha ágyból logolt ki.
Röviden: a legrégebbi hajót tünteti el (amiben nincs legénység), ha eléri a server a limitet . A hajó (jármű) "korát" pedig attól számítva méri, amikor utoljára lehívták. Tehát ágyból logolás nem reseteli ezt a timert.
Utoljára szerkesztette: Paladin, 2020.12.01. 08:29:00 -
Paladin #7152 Protipp: jelöld ki újra a helyet célnak, ahová ugrottál. Attól kezdve van rajta marker. Utána egy kicsit kapcsold be, és kapcsold le a quantum drive-ot - és már a távolságot is mutatja :) -
#7151 Ahogy látom már nincs BIS ship upgrade, csak megvenni lehet őket simán. Viszont ezek nem csomagban vannak.
Ettől függetlenül az Avengert szerintem megéri Cutty Blackra upgradelni. Minden téren jobbat kapsz. -
lonvard #7150 Nem az odataláláshoz, hanem a leszálláshoz. Mer kurva sötét, tele aszteroidával, és össze-vissza vannak rajta a hangárok, és akkkor ott forgolódni kell, hogy most melyik oldalán is vagyok, meg lenn vagyok vagy fenn? Közben meg aszteroida jobbról, aszteroida balról, aszteroida felülről. Még alulról is! Közben meg egy nagy és forgalmas állomás. Vagy akkor rakják tele az űrállomás térségét roncsokkal. -
#7149 Gondolkodtam volna a Titánról a Cuttlas-ra való cserén. Ráadásul az IAE2950 Edition-ra. Amivel 120 hónapos biztosítása van. Tudom nem élettartam, de a 10 év is elég sok. (tudom csak a kész játékban van értelme. :D)
De az baj hogy nem lehet most erre cserélni?!? Reggel még mintha azt láttam volna hogy lehetett... -.- Bezzeg a IAE-s Noman-ra még lehet cserélni, de az nem igazán érdekel... És az ingyenes Freelancer sincs többé, amivel nagyon szerrettem a kalózharcokat. Az erre való beolvasztás 55 eur... hmm....
Nem tudom hogy megéri egyáltalán bármire is beolvasztani a jelen állapotban... Ráadásul a jelenlegi ládaszállítós küldik végzése nem igazán éri meg. Miért változtatták meg?! Így most kb. 2.5 annyi időbe telik teljesíteni őket... -
#7148 Hexhez simán oda lehet találni, nem kell semmilyen útjelző oda. Pláne mivel outlaw station. -
lonvard #7147 Grimhexnél meg például jó volna egy irányjelző sáv leszálláskor, tiszta őrület az az állomás. Yelához az van a legközelebb, de ki akar szenvedni a sötét aszteroidák közt, szerintem mindenki az Olisarra ugrik refinerizni. Ami meg hülyeség, mer mér ugorjak az Olisarra, ha sokkal közelebb van egy állomás? -
lonvard #7146 Nem működött. Próbáltam megint ráugrani, de nem mutatott jelet. Valami bug lehetett megint, mert a saját hajómat se találtam meg. Úgy döntöttem kiugrom belőle, mert akkor nagyobb teret látok be, és ahogy ott nézelődtem keresve az állomást, egyszer csak rádöbbentem, hogy nem mutatja a hajót se valami jelzés. Szemmel nem találtam meg azt se. Úgy haltam meg, mint George Clooney a Gravityben. Csak hülyébben. :D
-
#7145 vagy csak felpörgeted a quantum driveot aztán mutatja...amúgy ja lehetne újitani itt is ,meg ha bolygóra megy az ember akkor is ráugrassz 20km aztán semmi,pörgetni kell a quantumot hogy mutassa az irányt :D -
#7144 Megint rájuk kell ugrani. -
lonvard #7143 Nomadban ébredtem, az űr közepén. Brrr, jó a feeling. Szakmai kérdésem:
A Rest Stopokat hogy a tökömbe találjátok meg? Kvantumból kidob a közelükben, ez rendszerint egy aszteroida mező, és aztán keresd meg. Ha nem a napos oldalán vagyunk épp, akkor minden sötét. Próbáltam rádiózni, nem elérhetőek. Szkenneltem egyet próbaképpen, semmi. -
lonvard #7142 Jaj má, nem vagyok naprakész az újítások begyakorlásával, de most ezzel a bányászkodással megjött a kedvem, mer így lehet pénzem kipróbálni a felszereléseket is, meg más hajókat is. Motiválva lettem, és miközben küzdöm előre magam, előjönnek a játék trükkös dolgai, amik megviccelnek. :P -
#7141 Szerintem neki az egész játék homályos