7980
  • Hogthar
    Igazad van, de nem játszik olyan gyakran, tehát lehet elfelejtette.
    Azok alapján amiket leírt, szerintem homályos számára a "crime stat" rendszer, persze lehet tévedek.
  • Caliph
    majd ledolgozza a böribe :D
  • Torzonborz
    Ezt mondjuk már illene tudnia.
  • Hogthar
    Nem minden bűntettet tudsz megoldani kifizetéssel, vannak olyan helyzetek ahol a fejedre kerül a vérdíj, de a rendszerben nem fizethetsz.
    kép!
    Például ezen a képen lévő játékosnak 3 as szintű körözés van a fején. Ekkora körözés esetén már a fejvadászoknak is megjelenik a vérdíj.
    Ha megnézed a jobb felső sarokban van egy icon ahol egy fej benne a célkeresztben.
    Körülötte lévő piros jelölés mutatja mekkora a körözés szintje(1-től 5-ig).
    1. és 2. szinten bizonyos állomások tüzelni fognak rád és a hivatalos szervek rád támadnak.
    3. től már játékosok is rád fognak támadni és útközben folyamatosan küldi rád a ai fejvadászokat.
    Nézd meg neked van e ilyen jelölés a jobb felső sarokba, ha van elkezdhetsz aggódni.
    Utoljára szerkesztette: Hogthar, 2020.11.30. 15:27:50
  • lonvard
    Köszi ezek hasznos infók voltak. Igen, nem tudtam a "store" opcióról,valszeg ezért ragadtunk be. Amúgy nincs fizetnivaló büntim, megtekintettem. Pedig az engedély nélküli felszállásért tuti kaphattam. Na mindegy.
  • Torzonborz
    PO-n (meg a többi törvényes állomáson) már nem kapsz leszállási engedélyt ha crime statod van (mondjuk a ladikot attól még valóban leteheted :D ) és a sentry gunok is lőnek rád, meg a körülötte lebzselő lokál police hajók is rádmennek.
    Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2020.11.30. 13:55:50
  • Hogthar
    Ionvard és az űrkalandjai.
    Azok alapján amiket írtál, nehéz elmondani mi történt pontosan, de egész biztos vagyok benne, hogy nem tiltottak el PO-ból és Grim Hexből sem.
    Sőt ha van rajtad vérdíj még úgy is letudsz szállni PO-ra, csak ha rád támadnának, nem fog megvédeni.

Olyan bug létezik, hogy a hajód nem tudod kikérni, ha egy állomáshoz van rendelve de mégis ismeretlen a helyzete(unknown).
    Ez leginkább akkor történik meg, ha leszállsz a hajóddal és utána közvetlen kilépsz. Nem minden esetben van így, de jobban jársz, ha miután leszálltál egy állomásra a a monitornál ahol ki kell kérni a hajókat ott eltárolod.(Store)
    Ezt a bugot ha jól tudom kétféle képen lehet megoldani.
    Átmész egy másik állomásra ott claim-eled a hajód és utána már lekérhető. Ha ott se tudod Claim-elni, akkor sajnos a weboldalon kell reset-elned a profilod.

ui.: vizet és ételt is el tudsz tárolni, de ahhoz kell olyan ruha aminek van tárolója. Az alap ruhán nincs tároló.
  • lonvard
    Valami gáz van, mer nem adják ki a hajómat. Szerintem valami bug lesz. Viszont kipróbáltam a nomádot, és nagyon-nagyon tetszik. Jó vezetni, jó benne lenni, tök jó belső dizájnja van, tetszik hogy a tappancsaival a föld fölött lebeg. Össze-vissza repkedtem vele Olisar-Grimhex-Rest Stopok közt, abban bízva, hogy valahol leszállok és lekérhetem a prospectort. Sehol nem engedtek leszállni. Nem lőttek rám, csak narancssárgára váltott az állomás, és nem adott leszállási engedélyt. Ezt még mondjuk megérteném az Olisar esetében, na de Grimhex is? Gyakorlatilag kitiltottak az ismert univerzumból. Mehetek Mando után. This is the way!
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2020.11.30. 10:02:12
  • lonvard
    Olisarra visszamerészkedtem, semmi bajuk velem. Se kőrözési szint, se semmi. Komolyan mondom beperelem azt a hülyét, aki kiadta rám a tűzparancsot. Kártérítési pert akasztok az Olisar üzemeltetőinek nyakába, bezáratom az egészet 3 hónapra. Meg különben is csak rajtam volt maszk. :P
  • lonvard
    Na tessék, ezt is megértük. Torzi nem ladiknak hívja az űrhajót.

Közben tetemes mennyiségű hülyeséget elkövetve kötöttem ki a Grimhexen. Megvettem a lézert, lehívtam a hajót, ugye nem tudtam mikor lehet belerakni a bányászlézert, gondoltam beszállok a hajóba, azt úgy. Hát úgy nem engedte. De amíg a leszállópadon szerencsétlenkedtem, jött a figyelmeztetés, hogy kopjak le. Jut eszembe felszállás előtt elrohantam vízért, azt hittem bele tudom rakni valamiféle virtuális hátizsákba, de nem engedte. Megpróbáltam a klozettba elhelyezni hogy ne gurulgáljon, de vízzel együtt nem nyitotta ki az ajtaját. Haha. Na szóval megijedtem, ezért felszállási engedély nélkül startoltam. Erre pirosra váltott a bázis. Na mondom visszamegyek, valami büntetést kifizetek, azt kész. De már valami vadászgép is a sarkamban volt. Össze-vissza lőttek, erre teljes sebességgel, ami prospectornál lófsz távolodni kezdtem, minden energiát a pajzs-hajtóműre, azt próbáltam kvantumozni. Sikerült, megléptem, boldog voltam. Mentem a Yelára. Onnan meg a Grimhexre. Átkozott egy hülye állomás, tök sötét, össze-vissza bucskáztam kívül-belül, mire bekeveredtem egy hangárba. Na most innen kell folytatni. :D
  • Caliph
    Perseus
    ez legalább úgy ahogy szép...be lesz olvasztva pár carrack van olyan érzésem :D
    (jójó,tudom hogy ez inkább gunship mint felderítő :D de akkor is)
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2020.11.29. 13:03:37
  • Torzonborz
    Hajó.
  • lonvard
    Köszi. :)
  • lonvard
    Ezmiez?? :P
  • Paladin
    Hofstede kijön. Azzal evickélj el Helixig, onnantól lesz könnyű dolgod.
  • nordan
    need :)

• lonvard
    Francba. Azér akartam az űrben, hogy kevesebb üzemanyagba kerüljön. Teszt céljából lemegyek az egyik holdra. Ja meg vennem kell valami normális bányászlézert. Van 20k zsetonom, megnézem mire elég.
  • Caliph
    valszeg bug,nekem is bejelez egy csomó kavicsot bányászhatónak,aztán közel érve semmi. menj le egy holdra,és a felszínen toljad a bányászást,ott nicns ilyen probléma
  • lonvard
    Kezdő bányász a kibányászni szándékozott aszteroidán.

Problémám, hogy a kőtömbhöz érve nem jelenik meg olyan scan lehetőség, ami a kő adatait mutatná. Távolról szkennelek jobb egérgombbal, akkor bejelez 1-2 követ. Közelebbre érve már csak ilyen kerek ikonokkal mutatja, hogy talált valamit. És amikor egy ilyen kis ikonos bizbaszt megközelítek, akkor már nem mutat semmit a scan. Mit szúrok el? Egyáltalán ezekben van valami? Lehet hogy azért nem mutat semmit a scan, mer tök üresek. Csak akkor meg minek jelezte világító kerek ikonnal, hogy valami mégis van benne. Már ha azt jelezte.
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2020.11.28. 00:36:40
  • lonvard
    Hát azért megvolt a feeling. Megközelítettem egy méretes aszteroidát, akkorát amibe már egy bázist is bele tudnék építeni, megpróbáltam leszállni rá, nem engedett, tettem egy űrsétát, majd annak rendje és módja szerint tisztességesen crasheltem. Elvileg Olisaron fogok ébredni, de ezt most nem várom meg. Nem merem megvárni. :D
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2020.11.27. 16:35:11
  • lonvard
    Olisaron leszálltam, leadtam az origint. Olyan jó érzés. MIntha hazatértem volna. Most itt vagyok a váróban claimeltem a prospectort. Innen megyek a Yelára. Iszonyat érzékeny volt végig a botkormány, nem tudom, hogy ez lagg, vagy a standard beállítást szúrták el, vagy az origin ilyen. A q-e trusterek is túl erősek. Na meglátjuk prospectornál.
  • lonvard
    Köszi. Ez is paypalos, de valamit kitalálok.

Sikerült elhagynom a lagghegyek New Babbagét, nem adta ki a prospectort miután előzőleg összetörtem a hangárban, így egy hozzám csapott origin 100i-vel megyek egészen a Grimhexig. Most nézem, már csak 40 millió kilométer. :D

Az a terv, hogy ott kérem le megint a prospectort, aztán azzal elmegyek a Yelára, leszállok, majd kicsekkolok az ágyából. Elméletem szerint legközelebb ott fogok ébredni. Nyugtassatok meg, hogy ott. Ha még egyszer bebasz a Microtechre, facebookon fogom felszólítani Christ, hogy hagyjon békében az expójával! :) (úgy sem fog sikerülni, tudom)
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2020.11.27. 15:40:43
  • Torzonborz
    Igen, az elv ugyan az csak kicsit jobb mint egy házilag tákolt megoldás (kivéve ha van 3d nyomtatód :D ). Ez is infrás, szóval a fény nem zavar be.
  • Hogthar
    Ezen a Trackhat-en kicsit elmosolyodok a régi emlékek miatt.
    kb 12-14 évvel ezelőtt találkoztam elösször a TrackIR-el videóban és ámulatba ejtett ezért elkezdtem nézni alternatívákat.
    Az első amit találtam ledes megoldás volt, a lényeg, hogy 1 ledet kellett valahova a fejedre rögzíteni és az alapján egy webcamera követte a fejedet.
    Sajnos viszont nem volt pontos mivel nem tudott különbséget tenni aközött, hogy oldalra mozogsz vagy oldalra fordítod a fejed.
    Utána a programhoz jött egy frissítés ami már 3 ledet is tud érzékelni, úgyhogy fogtam egy régi sapkát a hátára erősítettem egy 3 ledes bicikli lámpát, a ledeket meg egy dróttal kivezetettem a előre.
    Voltaképp pár ezer forintból volt egy trackIR-em. Sajnos ha nagy volt a fény nem vette jól a jelet és az akkori webkamerák felbontása sem volt túlságosan nagy, így gyakran kiestem a rangeból, ráadásul max 30 fps-t tudott a webcamera.
    Nyilván ez a trackhat már jóval pontosabb, de szerintem az alapvető működése épp ugyanúgy épül fel.

Minden esetre jó vásárnak tűnhet, nem tudom, hogy infrával oldják meg, de ha igen akkor még a fény sem okozhat gondot.
  • Torzonborz
    Elég bénának kell lenni ahhoz, h Prospectorral ne tudj pénz termelni :D

trackhez meg még egyszer: trackhat. Ennél olcsóbban persze ki lehet jönni, ha veszel ps3 kamot, megbuherálod, meg csinálsz clipet, már ha meg tudod normálisan csinálni mert ha csálé akkor szar lesz de nagyon.
    Nekem is ilyen van ez teljesen jól müxik.
  • lonvard
    Igen, mert láthatóan nincs kész. Lehetett az egy terv, hogy karácsony környékére csinálnak rá egy hájpot - kész amennyire kész - aztán később összerakják. Plusz még egyik hajó sincs kész, minden változik, nyilván érkeznek észrevételek mindenfelől, és változtatnak.

Hogthar, előbb keveredjek ki a Microtechről, és kezdjek el bányászni vele, jó? Két naponta nem szoktam hajót váltani. Nem lesz ezzel gond, csak egyelőre prüszkölök. Ha látom, hogy tudok vele termelni, akkor én itt meg is álltam, mert akkor majd ezzel grindelem ki azokat a hajókat, amiket akarok. Egyelőre tanulom a hajót. Pl. túl magasan ülök benne, emiatt lefelé nem látok, szóval ehhez a hajóhoz kötelező a headtracker, és épp a webkamera-freetracker kombinációt vizslatom, amit ajánlottál. :P
  • Torzonborz
    Persze hogy olcsóbb a Hull B, az egy szimpla konténerszállító, ráadásul a mozgástere is korlátozott ha meg van pakolva konténerekkel.
  • Bucser
    Meg csak most lett flyable az MSR es mar arrol almodozol, hogy reworkot kapsz? Almodj kiralylany.
  • Hogthar
    Nekem ezek alapján úgy tűnik, hogy úgy sem fogod kibírni hosszabb távon és váltani fogsz.
    Vagy esetleg felkéredzkedsz valakinek a hajójára?
    Minden esetre a 155 $ már egy akkora árkategória, hogy az alatta lévő kategóriás hajók közül is találnál megfelelőt.
    Persze talán a bányászatról le kellene mondanod, bár talán lesz még alacsonyabb kategóriás bányász hajó.

Azt néztem egyébként, hogy a Hull-B jelenleg 90 dolláros hajó és 384 SCU tudd szállítani ami elég sok. Összehasonlításként a Catar 576 SCU, viszont árban jóval magasabb. Persze megvannak az extrái ami miatt nagyobb díja van, de ha az SCU veszed alapul és az árkategóriát akkor bizony a Hull-B is egy igen jó kezdő hajó lesz.
  • lonvard
    MSR-en biztosan sokat fognak még javítani.

Prospector repülhető, persze. Viszont a herald különlegessége után durva visszalépés több szempontból, kicsit olyan érzésem van, mintha vettem volna egy szar hajót dupla áron, de amikor majd nemsokára elkezdi termelni az UEC-et, majd lenyelem szépen a békát. Sírni volna kedvem az egyszerű vonalait látva. A zárható vécéje tetszik. Egyszemélyes hajó, de van neki a wc-n ajtó, nyilván hogy nehogy rám nyissanak, illetve külön jelzéssel, hogy férfi-női. Nehogy az történjen, hogy ha például nővel játszom, akkor az ne merjen kimenni vécére, mer hátha férfivécé. :-D Jóó, szagok nem jönnek ki! A duplakülsőajtó is tetszik, megteremti a keszonozás illúzióját. Freelancerben jobban megoldották. Ez van, nem sírunk.
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2020.11.26. 21:55:30
  • nordan
    nice! de azzal lehet már repülni?

ui: sajnos nincs elülső ajtó :((

de bízom benne,hogy a cockpit előtti üres folyosó még tartogat majd a jövőben ajtóhelyeket
  • lonvard
    Jah, engem egyelőre csak az érdekel, hogy szétrobbanthassak pár hajót. Illetve hogy mennyire kockázatos a különböző hajótípusok ellen küzdeni.

Kínlódás nekem most a program, próbálok a Microtechről kijutni, de crashel, laggol, minden van. Épp a hangár falán törtem szét magam. Jó kis olisaros nyílt bázis kellene. Beleerőltetnek az expójukba, aztán szivatnak. :P
  • Torzonborz
    A jelenlegi player bounty messze nem a végleges.A god marker pl teljesen meg fog változni és csak nyom lesz ami alapján meg kell találni majd a célpontot.
  • Hogthar
    Egyenlőre nem olyan érdekesek a fejvadász küldetések.
    Ai ellen max 6000 ad, ami nem olyan sok. Bár ha idő szempontjából veszed, elég gyorsan termel, max más holdra pakolja őket, de elég közel vannak egymáshoz és elég könnyű őket kilőni egy olcsóbb hajóval is. Kezdeti időszakban jól jön, 1 óra alatt feltermeled magad 100 K ig és onnan már van befektetni való pénzed kereskedéshez. (Amennyiben kereskedni akarsz.)

Játékosok már többet adnak(10-20 K), de sajnos nem mindig van játékos vérdíj, és változó mekkora kihívást nyújtanak, így nem feltétlen lehet rá építeni folyamatos keresletként. Viszont érdemes kipróbálni mert elég hangulatos tud lenni.

Szerintem bonyolíthatnák ezt kicsit jobban is. Például nyomoznod kellene utána különböző állomásokon, kérdezősködni és interakcióba lépni ai-kkal vagy lekérni adatokat gépekből, vagy akár fekete dobozból.
    Persze nem kellene túl bonyolítani, fogná a kezed a játék, hogy megtaláld, csak lehetne benne egy kis fejtörő, cserébe többet is fizetne.
    Mellette megmaradhatnának az egyszerű sémára építő vérdíjak is, így a játékos eldönthetné mennyire szeretné túlbonyolítani az esetet + zsetonért cserébe.
  • lonvard
    Olvasztottam prospectorra. Igazából nem volt nehéz döntés, mert úgy is kell valami tisztességes termelési potenciállal bíró hajónak lennie a tarsolyunkban, és jelenleg valszeg ez a legjobb ár/érték arányban. Az is fontos, hogy relatíve egyszerűen keresi a pénzt, nem kellenek hozzá küldetések, nem kell annyit űrállomásokon bíbelődni, egyszerűen csak túrjuk a sziklát. Valszeg többet és szívesebben megyek ki vele pénzt termelni, mint egy kereskedelmi hajóval. Plusz jelenleg a fejlesztők is rá vannak állva a témára, finomítókat csinálnak, ilyesmi. Meglátjuk hogy fekszik nekem a bányászat.

MSR még egy kicsit várjon. Előbb csinálják csak szépen meg nekem. :P

Prospectorral elkezdek amolyan hobbi szinten grindelgetni, megpróbálom valamelyik nehézvadászt kitermelni, és aztán megnézni, hogy harc közben milyen velük. Bountys küldetések teljesen kiestek idáig, mer nem volt olyan hajóm. Meglátjuk, na. :)
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2020.11.26. 15:51:45
  • lonvard
    Reagálok este, mer most rohannom kell a hivatalba.
  • lonvard
    De találtál rajta? Mondd, hogy igen.
  • Caliph
    én maradnék a prospival. két három nap alatt kifarmolsz egy ingame felfedezőhajót amivel aztán mehetsz ahova akarsz . 1 milla a herald ingame asszem
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2020.11.26. 09:31:42
  • Paladin
    Jó is az, csak azzal kell vigyázni, hogy ha modolni akarja az ember (infraszűrő ki, film v. floppydarab be), hogy két típusa van, és az egyiknek NEM lehet szétszedni az optikáját, hogy ezt megtedd.

Egyébként kicsit mókolva a beállításokkal nagyon jó eredményt lehet elérni modolatlanul is, de azért nem úgy a tuti.
  • Hogthar
    Egy javaslat ha nem bírsz a pénzeddel, 200 dollárért hozzátudsz jutni a Corsair-hoz. Megveszed a fejlesztést de még nem aktiválod.
    Addig míg megjelenik használod a Prospectort. Ha megjelenik aktiválod a fejlesztést.
    Ha tetszik megtartod, ha nem, az ára megjelenésnél feljebb megy és máris a 300 dollár körüli hajók közül válogathatsz...
    (hozzáteszem a Catarpillar 295).

A másik megoldás, keresel egy egyenértékű hajót a mostaniddal, egy olyat ami még nem jelent meg.
    Megveszed a fejlesztést, de még nem aktiválod.
    Megvárod, hogy megjelenjen, aktiválod a fejlesztést és máris van egy magasabb értékű hajód.

Tudom ezek türelemhez vannak kötve, de hosszabb távon jobb befektetés. Én a 2. megoldást javasolnám.

Utoljára szerkesztette: Hogthar, 2020.11.25. 22:47:12