7980
  • Torzonborz
    Sracok, nem tudnatok ezen tullepni? Eresszetek el.
  • lammaer
    Eh, megint adtál neki kibúvót hogy nyomhassa majd a tirádáit arról hogy őt a fanboyok mindenhol leszólják ahelyett hogy végre érdemben reagálna... :)
  • Paladin
    Öreg, forrásokra hivatkozol, amiket röhejes indokkal nem akarsz linkelni. Hiteltelen vagy, ettől kezdve halálosan érdektelen, hogy élteted vagy anyázod a játékot.
  • Torzonborz
    Jaja a felhok jobbak lettek, de ez meg nem a vegleges, az kb ilyen lesz:

Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2021.05.12. 16:08:07
  • lammaer
    Nekem csak az nem tetszik hogy általánosítasz...most mi ez a válasz hogy "persze persze" - tán még az sg keresőmotor eredményeit se fogadod el?

Tök mindegy mit írok, el se olvasod, mert valaki (aki még mindig nem én vagyok!!!) egyszer megsértettt valahol egy MÁSIK topikban

Ennek a diskurzusnak így valóban nem sok értelme van. Kár.
    Utoljára szerkesztette: lammaer, 2021.05.12. 15:43:13
  • Kancsalborz
    Jólvan, persze persze... :)
    Na ezért nem folytatom ezt, még mielőtt a szemelyeskedés jobban beindulna...
    "Kolléga" már nevet akar változtatni olyan kurva kínos amit írok...XD
    A Cyberpunknál se ment a gúnyolódás két-három " várjunk már a megjelenésig" bejegyzés miatt több oldalon keresztül, - egyébkent nem csak az én bejegyzésemre, - meg agyatlan rajongás se, hogy : " én meg maximálisan megbízom a ProjektRed-es srácokban" meg hasonlók...
    Mindet kitalálom, mint a SC-ről írt cikkeket...XD
    Két kurva cikket nem tudtok megtalálni angol nyelven, meg azt is elfelejtitek mit írtatok pár hónappal ezelőtt, de arc, meg ego az van...
    Na tudjátok mit ? Akkó' kamuzok. :)
    Nektek meg további jó Star Citizenezést. ;)

• lonvard
    Fúú, Shed videója után de kíváncsi lettem a bolygók felszínére, no meg a felhőkre. Közben az járt a fejemben, hogy "5 éve stagnál a project". :D
  • Torzonborz
    Francba, lebuktam. :D
    Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2021.05.10. 08:25:54
  • lonvard
    Pörszö pörszö. Én már rájöttem, hogy skizo vagy, mint Szméagol, és Kancsal a sötét éned. Olyankor női ruhát öltesz, hanghordozást változtatsz, és beülsz kommentelni Kancsalként. Pár óra múlva magadhoz térsz és elkezdesz vitatkozni vele. Láttam is egy filmet ami erről szól. Valami Hicskok rendezte. :)
  • lammaer
    :D
  • Torzonborz
    Asszem nevet kell valtoztatnom itt a ''kollegaval'' valo nickhasonlosag miatt :D
  • lammaer
    Borz, sehol nem írtam gamer lapot... komolyan, most meddig tart belinkelni a forrásaidat?

Ha ennyire paranoiás vagy, keress rá a topikban a korábbi hozzászólásaimra és mutasd meg hol védtem valaha is foggal körömmel a játékot.... de hogy ne legyen nehéz dolgot, belinkelem a kommentjeimet ime Tényleg én is fanboy vagyok ezek után még mindig?

Cyberpunknál hol kaptál TŐLEM bármit is?

Komolyan, annyira kiborítanak az emberek akik mindig jönnek ezzel a "keress rá, nézz utána dumával".... az általában csak egyetlen dolgot jelent...

Most tényleg Kancsalborz vs Világ játékot játszunk, hogy mindegy ki mit mond, ő a másik tábor aki ellned van?
    Utoljára szerkesztette: lammaer, 2021.05.09. 21:00:58
  • lonvard
    Gazdasági lapok szerint minden évben már csak pár hónapja van a projectnek, szóval ezzel most nem hitelesítetted a mondanivalódat. :) Részben nyilvánosság előtt zajlik a fejlesztés, ez pedig melegágya a teóriagyártásnak, mivel ahhoz elég információt pakolnak ki, hogy lehessen rajta agyalni, de ahhoz nem raknak ki eleget, hogy összerakhassa bárki a képet. A fejlesztők nyilván nem fognak kirakni olyan adatsorokat, ami alapján ki lehetne rakni a project bukását. Minden más forrás pedig nem hiteles, mert nem hivatalos. Tehát akkor mi marad? Becsléseket lehet leadni, a rendelkezésre álló információk és benyomások alapján. Ezt pedig mindenki az egyéni szűrőjén át adja le. Én például gazdasági dolgokon nem agyalok, más játékok fejlesztésénél sem érdekel, nekem elég annyi, hogy tudom, hogy fejlesztőgárda dolgozik a projecten, a játék készülőben.
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2021.05.09. 11:52:16
  • RJoco
    Lehet/ezek szerint nem tudod, de a google kereső (és én nem használok mást) mindenkinek más eredményt dob ki a keresési és klikkelési előzményei alapján.
    Emellett az sem mindegy, hogy ki, milyen szavakkal keres.
    Szóval tényleg jó lenne, ha bedobnád ide a linkjeidet, ne egyet, többesszámról írogatsz.
    Egyrészt így mindenki ugyanazt olvasná.
    Másrészt jelenleg még nekem is sallangnak tűnik, amit írsz, pedig én sem vagyok túlságosan bizakodó a játékkal kapcsolatban.
    Szóval, HAJRÁ!!!
  • Kancsalborz
    Nem interjú, cikk(ek). És nem gamer újságok, hanem gazdasági lapokban. :)
    Dehogynem véditek foggal-körömmel. Nincs ezzel baj, nem idegesítelek benneteket ilyenekkel. XD
    Mint mondtam én is várom, csak belőlem hiányzik az ilyen fokú rajongás ezzel és és minden más játékkal kapcsolatban is.
    A Cyberpunknál is amit kaptam tőletek egy héttel a megjelenés előtt, amikor írtam hogy valami nem stimmel az előzetes tesztek alapján, meg hogy várjuk már meg hogy milyen lesz... XD
    Amit írtam az megállja a helyét. Mint mondtam 5-perc megtalálni.
  • Torzonborz
    " 5éve, azota stagnal a fejlesztes," mindeközben tegnap már repült a Bengal :D
    Foggal körömmel meg senki se védi, de ha valaki hülyeséget ír akkor azt jelezni szoktuk.
    Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2021.05.09. 07:12:19
  • lammaer
    "Direkt nem rakok be linket. Jó keresést."

Azé' ha szépen megkérlek raksz be interjút? Én becsülettel keresgéltem a neves oldalakon de nem jutottam eredményre. Még egy fillért nem raktam a játékba, szóval semleges vagyok a témában :D
  • EFRM
    nem lesz semmilyen megalmodott sztár citizen ez kb kiderult 5éve, azota stagnal a fejlesztes, lofaxt nem tudtak elerni, csak egetik a dumpster fire-on a backerek penzet. de a vakok gyulekezete meg mindig itt vedi foggal korommel ezt a szegyent
  • Bucser
    Nem irtal semmit.

Javaslom a CIG eves group jelenteset attanulmanyozasra:)
  • Torzonborz
    Jól látod, jelenleg a server meshing az amitől függ az egész játék jövője leginkább.
  • Diopapa
    Ó, és Chris még a Firesprite-al is foglalkozik :) Egyébként tök vicces, hogy valaki külföldi gazdasági lapokat olvas (gondolom olvas, mert erre hivatkozik), közben meg fogalma sincs, hogy hogyan működik a támogatás. Tényleg érdekelne, hogy milyen hatályos amerikai törvényre hivatkozva perelnék be a CIG-t... Bár pár ember szerint már rég rács mögött lenne a helyük. Legrosszabb esetben az van, hogy szarul végzik a munkájukat, szerintem aki látja a fejlesztést, az nem gondolja, hogy egyszerűen ellopták a pénzt. Ha pedig rosszul elvégzett munkáért börtön járna, akkor már mind ülnénk sztem.. :)

Félreértés ne legyen, nem gondolom, hogy a legoptimálisabban zajlik a fejlesztés. (Elbaszott projektvezetés ide vagy oda, ebben a rendszerben nem is lehet optimális, ha folyton játszható buildeket kell készíteni) És igen, a Connie-t is 3x rajzolták már meg stb.. Nyilván kevesebb pénz égett volna el, ha az elejétől ugyan az a koncepció és ehhez tartják magukat. Lehet, hogy sosem készül el a folyamatos feature-creep miatt, vagy mert nem tudják megcsinálni a server meshinget stb...
    Utoljára szerkesztette: Diopapa, 2021.05.05. 11:20:05
  • Torzonborz
    Külső befektetők hívtak már le opciós részvényt, abból bejött már pénz bár annál kikötötték, hogy marketingre lehet költeni. De nekik is van befektetésük lásd amit írtam, a Turbulentbe bevásárolták magukat.
  • lonvard
    Ősszel Citizencon, szóval ha őszig tart ki a tartalék, az pont jó. :D

De amúgy szerintem nincsenek több hónapos tartalékok, feszes költségvetés van, ami érkezik, azt bele is forgatják a fejlesztésbe. Ez persze feltételez egy folyamatos utánpótlást, ami nem feltétlen a backerektől érkezik. Nem tudom mi van a háttérben, de a gamerekre alapozni a komplett költségvetést az öngyilkosság volna, szóval biztos hogy kitalálták hogyan tudják finanszírozni a fejlesztést. Minden ezzel kapcsolatos agyalás az információhiányos okoskodás, engem ez nem is érdekel addig a pillanatig, amíg a fejlesztők nem tájékoztatnak erről. Nem a mi dolgunk foglalkozni ezzel. Más játékoknál se vizslatjuk, hogy hogyan finanszírozzák az elhúzódó fejlesztéseket.
  • Torzonborz
    Egyébként itt a saját '19-es jelentésük, érdemes átfutni. Amíg itt nincsenek minuszban addig szerintem nem kell aggódni, és a tavaly újabb rekord évet zártak szóval én annyira még nem aggódnék.
    Az idei bevételek se rosszak eddig, invictus week (gyk spring sale) most jön, meg kell nézni mit produkálnak.
    Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2021.05.05. 10:11:59
  • Torzonborz
    "Direkt nem rakok be linket" pedig ezt szerettem volna kérni. Nem mintha nem hinnék neked csak ha már írsz valamit akkor nem árt alátámasztani.

Az tény, hogy az évek óta tartó és felfelé ívelő bevétel egyszer csak be fog esni, ennek megjóslásához nem kell nagy tudomány, ez kb törvényszerű. Csak ezt az "elfogy a pénz és lehúzzák a rolót" szöveget évek óta nyomják. Volt amikor tutibiztosbelsős infóra hivatkozva (lásd eurogameres balhé). Aztán eddig valahogy mégse történt meg, szóval érted.

Nem mellesleg ha annyira szar anyagi helyzetben lennének akkor kíváncsi lennék miért nyitottak nemrég új irodát Torontóban a Turbulent égisze alatt (amiben 25% részesedésük van).
  • Kancsalborz
    Lehet gúnyolódni, főleg tudás nélkül.
    Amit írtam annak utána nézhetsz kb. 15-perc alatt.
    Itt nem valami "hater" köpködéséről van szó, sem nálam, sem a cikkeket íróknál.
    Gazdasági szakemberek írták belsős infók, és nyilvános cégadatok alapján.
    Még mielőtt jönnél szintén nagyon tájékozottan a : " minden újság hazudik" dumával akkor elmondanám hogy ezen lapok mint pl. a Financial Times -aki az egyik cikket írta - hitelességben "kicsit" más szinten áll mint amit az itthoni posványban tapasztalsz...

Konkrétan le van irva, hogy bár a bevételei a Robert Space Industries-nek rekordot döntött tavaly - ezt megnyugtatásként Roberts nem győzi kifelé kommunikálni - tehát a bizalom még megvan, és fizetnek a játékosok egyenlőre, a kiadások a bevélel többszörösére rúgnak, és az eddig befolyt 350+-millió dollárból szinte semmi nem maradt, azaz záros időn belül képtelenek lesznek finanszírozni a fejlesztési, bér, és fenntartási költségeiket.
    Magyarul jelentősebb tőkebevonás nélkül a cég tönkremegy a picsába...

Direkt nem rakok be linket. Jó keresést.
    Azután lehet cáfolni amit írtam.

Én is szeretném ám hogy ez a játék megjelenjen, és szurkolok Chris Roberts-éknek hogy kitaláljanak valamit, mert szeretnék ezzel játszani.
    A helyzet jelenleg attól még az, amit leírtam.
    Tetszik vagy nem.

• Torzonborz
    "akkor idén kb. őszre elfogy a mani becslések szerint..." na hogy a fene egye meg, már megint elfogy a pénz. Még ilyet. Mondjuk a CIG valahogy erről sose tud, lehet szólni kéne nekik.
  • Kancsalborz
    Na ez finoman szólva sem így működik Amerikában...
    Ebbe most ne menjünk bele, mert kinek a világ legjobbja, kinek meg a "hanyatló nyugat legnagyobb átverése" az amcsi jogrend, de maradjunk annyiban hogy az egyik "legprogresszívebb" a világon, messze nem olyan konzervatív mint az eu-s pl, a miénkről és egyéb " vadkeletiekéről" meg inkább ne is beszéljünk...XD

Erre inkább ne vegyél mérget, hogy : " Ők nyertek, ennyi", nem véletlen gazdasági ügyekben odaát a peren kívüli megegyezések nagy száma, maga a rendszer is ezt támogatja, mert mindegy is hogy Roberts nyer vagy nem, bizonyos összeg felett maguk a perköltségek brutálisak, és símán hazavághatják...

Kb. a támogatók jóindulatán múlik a dolog, Amerikában a "csoportos per" szó hallatán a legnagyobb vállalatok is kurva idegesek szoktak lenni...XD

• MerlinW
    Nyugodtan perelhet bárki. Te azért fizettél, hogy támogasd őket és játszhass early access-el. Senki sehol soha nem mondta hogy be lesz fejezve, vagy hogy mikor és ez gyönyörűen le is van írva a játékos által elfogadott EULA-ban. Ők nyertek, ennyi.
  • Kancsalborz
    XD...
    Körülbelül addig húzzák amig az első csoportos perek el nem indulnak.
    Chris Roberts egy nagyon sikeres és kreatív játéktervező volt a múltban, akinek láthatóan fogalma sincs hogyan kell ma egy sikeres kiadót/játékot/projektet vezetni, levezényelni. Nem ő az első aki ebbe a folyóba lépett, ha nem "közösségi finanszírozásból" kalapozta volna össze, hanem valamely befektetői csoportot nyert volna meg a projekthez, már régen leváltották volna, vagy a nyakára ültetnek egy projektvezetőt...
    Komoly gazdasági lapok foglalkoztak már a játékkal tavaly is, mindenhol igen komoly pénzügyi és finanszírozási gondokról szól a "fáma", (magyarul : elfogy a lóvé hamarosan)
    és szinte kivétel nélkül Roberts-et nevezik meg fő problémaként akinek fogalma sincs hogyan fogja össze az egyre szétaprózódóbb, szerteágazóbb fejlesztést, folyamatosan változtat és új ötleteket dob be, és a legalsóbb szintig beleszól mindenbe tovább késleltetve az egészet, és durván elszabadítva a költségvetést.
    Már indult ellenük néhány tucatnyi per, de egyenlőre csak egyéniek, illetve a legnagyobb összegű is "csak" valami 20-25-ezer dolláros. Annyiért Amerikában egy valamire való erre szakosodott ügyvédi iroda "le sem hajol", viszont összesítve már eléheti a fél millió dollárt...Na azért már megfingatják Roberts-éket...
    Gazdasági szakértők szerint két lehetőség van Chris Roberts előtt :
    - Vagy előáll megint valami -egyébként tagadhatatlanul zseniális
    ötlettel mint a hajók eladása - amiből ismét jelentős összegeket tud kipumpálni a rajongókból kockáztatva hogy azoknál most már tenyleg " elszakad a cérna",
    - Vagy kénytelen lesz nagyobb játékfejlesztőknél "kalapozni", hátha beszállnak mellé, mert azért a neve még mindíg sokat ér a piacon, illetve a játékban azért komoly potenciál van valóban, de ebben az esetben a játék a nagyrészt nagybefektetőnek igényei szerint fog megjelenni és formálódni, ami szintén esélyesen a korai támogató gamerek komoly felzúdulásával járna.
    Ha ezek egyike sem jön be, akkor idén kb. őszre elfogy a mani becslések szerint...

Ha most fogadnom kellene hogy megjelenik-e ez a játék valaha is, nem biztos hogy nagyobb összeget mernék rá tenni hogy igen. Úgy biztosan nem fog ahogyan ezt Robertsék nekünk előadják még 10-év múlva sem, ezt már csak a hülye hiszi el, de persze innen szép nyerni...XD

• lammaer
    "van benne potenciál" - híres utolsó mondatok az EA játékokban :D
  • lonvard
    Jó csak például 6 millió dollárra ígérték a 100 naprendszert. Tehát mit is ígértek 6 millió dollárra? Lett volna 100 kidolgozatlan naprendszer, néhány égitesten le is lehetett volna szállni 1-2 fix ponton, légköri repülés zéró lehetőség. Kábé mint a Mass Effectben. Most meg már több éve a bolygók felszínére koncentrálnak, iszonyú erőforrás megy a különböző típusú égitestek összerakására. Egy alapvetően árkád űrlövölde helyett most csinálnak egy világot is. Ez által a kidolgozandó játéktér a csilliószorosára növekedik, mert az űrben röpködés az nem egy látványtervezőigényes dolog, viszont a bolygók felszínét be kell építeni ugye. Tehát most nem 100 naprendszert kaptunk, viszont hasznos játéktérben a sokszorosát kapjuk már egy naprendszeren belül is. Akkora a játéktér, hogy egyetlen naprendszerrel is bőven ellennénk. Végig lehet menni, hogy az ígéretekhez képest mit kapunk, mennyiben számszerűsíthető, hogy 100 borsó helyett kapunk mittudomén 5 dinnyét, és ilyenek. Engem ez nem izgat. Ebben a játékban annyi potenciál van, hogy ha már stabil a szotftver, működik a npc legénység és megvan hozzá a hardverom, akkor én már vígan játszom vele. Aztán hogy a következő 10 évben mennyi fejlesztést raknak bele, hány naprendszer lesz, az majd a jövő zenéje. Legyen stabil és optimalizált a kirakott verzió, ez a fő elvárásom.
  • Ainz
    Durva belegondolni, hogy lassan 10 éve fejlesztik és a beígért dolgok 5% sincs kész. Insane talán 2025-re eléri az 5%-ot.
  • lonvard
    Úgy is visszaszerzem, mer gyenge pontom az a hajó. :) De most tudatosan nem foglalkozom a játékkal, nem akarok pörögni rajta, amint javulnak a feltételek hardver-szoftver téren, ismét csatlakozom. Kell egy új proci, egy jobb videokari, egy kis ram, egy joy-szett, egy headtracker. Amíg ezt összeszedem, addig a játékot is összerakják annyira, hogy a kettő együtt működni kezdjen. :D
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2021.05.03. 11:05:26
  • Diopapa
    Hát, kár.. :) Most jól jönne.
  • lonvard
    Nem me' olvasztottam prospectorra valamikor karácsony előtt. :P De mondjuk sírva olvasztottam, mert a herald az egy kis csoda. Mindegy majd kitermelem prospectorral. Amikor már elhiszem, hogy nem nullázhatják le a játékban szerzett vagyont, illetve elég stabil lesz a játék, hogy ne stresszeljek grind közben a crash miatt. :)
  • Diopapa
    Próbáltad a Heraldoddal a quantum-sensitive rakományok szállítását? Kb mintha arra lenne kitalálva.
  • Paladin
    Írtak valahol arról, hogy nerfelték a roc bányászatot? Korábban három hadanite kőből mindig 120 egység körül esett (Pembroke tele, plussz egy kicsi maradt a rocban), most meg úgy látom, csak 90.
  • Caliph
    miért akarják kivenni azt a funkciót,hogy pl a greycat roc ha megtelt,kipakolok hordozható ládába,láda be a hajóba aztán lehet tovább bányászni? igy akarják eladni a greycat roc ds?
  • lonvard
    Meghalt a buli. :D Nem baj, így egészséges, nem kell napi szinten követni az eseményeket, mert csak beletorzulunk. Most például töröltem a játékot - kellett a hely - és sokkal nyugodtabban várom a fejlesztés alakulását. Meg ugye nekem azért a vasat is fejleszteni kell proci-videokártya tekintetében, kell vennem headtrackert, komolyabb joy-t a teljesebb élményhez, szóval csak frusztrált, hogy mennyire nem vagyok kész ehhez a játékhoz. Másik oldalról meg hogy a játék mennyire nincs hozzám felkészülve. Akkor fogok nekiesni, amikor közelítenek az álláspontok, a játék nem fog random szétesni, nekem meg meglesz hozzá a felszerelésem. :)
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2021.04.09. 09:03:47