7980
  • nordan
    nagyon adom én ma 1 órát kerestem az oldalajtót :P
  • lonvard
    Tovább vergődöm. Prospectorral meg az a gond, hogy munkahajó. Tehát most ha fel akarok fedezni egy új holdat, akkor menjek egy bányászgéppel? Heraldot nem lehet odaadni egy Prospectorért. Bűn volna. Nem tudom mit csináljak. Chris, téged teszlek felelőssé a kialakult helyzetért.
  • lonvard
    Köszi a tippeket, rákeresek, mer nem állapot ahogy most vergődöm a pilótaszékben.

MSR-t egy észrevétel erejéig szapulom azér'. :)

Szóval - javítsatok ki ha elkerülte volna a figyelmem, de - úgy nézem csak a raktér felől lehet beszállni. Egy ilyen hajóba. Egy ilyen hajóba bzmeg. Látjátok ez a különbség a freelancer tervezése, és e között. Ezt elkapkodták. Most képzeljük el, hogy tele van pakolva dobozokkal két oldalt, és akkor felszedjük a csajt az Arccorp kuplerájában, és visszük haza részegen. Hát mit fog ahhoz szólni, hogy egy raktáron keresztül cibáljuk befelé? Semmit, mer részeg. Na de ha kijózanodik? Illett volna egy személyi liftet beszuszakolni, főleg hogy alapból rossz a helykihasználás, pl. ott van a scanner szoba értelmetlen üres csőre. Na oda egy liftet kérek, csak folyosóra nyitással. Nagyon remélem, hogy a jelenlegi állapotában ez még csak az alfa verziója ennek a hajónak. Azért csinálták meg, hogy karácsonyra szarrá vásároljuk magunkat belőle. De még dolgozni fognak rajta. Ajánlom nekik.

Amúgy küldtek levelet is, amiben taglalják az MSR meggyőző voltát. Telibe is találtak vele, abszolút meg is győznének, csak szeretnék a tervezőjétől garanciákat kapni, hogy kijavítja, amit eltervezgetett. Ki tervezte? Írjunk már neki face-en.
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2020.11.25. 20:47:46
  • macleody
    1800 forintért vettem jópár éve a PS3 eye kamerát. A kiszállítás többe került, ezért rendeltem inkább kettőt :)
  • Torzonborz
    trackhat
  • Torzonborz
    Igen, hdd-ről borzalmasan lassan tölt, nem érdemes arra tenni. Még a rendszerkövetelménynél is azt írják, h ssd erősen ajánlott, és tényleg :D
  • Paladin
    Állítólag Vorpx-szel már most is működik. Nem próbáltam, mert amikor laposban 30 alá is beesik az fps, és 50 felett még nem nagyon láttam, akkor kár vr-ban próbálkozni :)
  • Hogthar
    "Tudtok olcsóbb, de abszolút használható headtracker-szerű kütyüről? "

Ha van webkamerád a freetracker vagy a facetracker a legolcsóbb.
    Utána a Tobii eye, viszont még nem támogatott Star Citizenbe, viszont freetrackerrel működik és használható.
    Ezek után a Track IR következik, ami támogatott.
    Később még terveznek beletenni VR támogatást is, valószínűleg az adja majd a legjobb élményt.
  • nordan
    én megvettem
    :P

viszont leszedtem az ssd-ről ,mert nincs hely Tarkov miatt és sima hdd-ről 10 percekig tölt......24 giga ram-al......1070-el
    mindenkinek ilyen sokat tölt ha nem ssd-n van?
  • Hogthar
    Én meg most próbálom a legtöbbet kihozni abból amim van, beolvasztattam pár hajót, a többihez meg vettem fejlesztéseket abból a store creditből, olyan hajókhoz amik még nincsenek kész.
    Egyenlőre még a fejlesztést nem aktiváltam így a régi hajóimat tudom használni.
    Ha elkészülnek azok a hajók felmegy az áruk, aktiválom őket, beolvasztom és sokkal magasabb áron szerzek hajót.
    Utoljára szerkesztette: Hogthar, 2020.11.25. 18:38:53
  • lonvard
    Na olvasztás vagy nem olvasztás? :D Chris elém csapta a hajókát változatlan áron, 140 dolcsi. Vagy 70 dolcsiért Prospector.

Pro

MSR külsőre nagyon tetszik, funkciója közelebb áll hozzám, miszerint valamiféle csempész-kalóz-szkennerizé. Nagyon szépen manőverezik, gyönyörű a kilátás a cockpitból, igazi berendezett űrhajó, amiben nem kell szorongani.

Contra

40 000 forint, amiből tudnék egy Prospectort meg egy Cyberpunkot is venni
    Igazából fel sem tudom mérni mekkora szopacs lenne kitermelni MSR-el a saját üzemanyagát a jelenlegi körülmények között, úgy hogy az az egyetlen hajóm
    Prospector jelenleg a legjobb kezdőhajó pénzkereseti szempontból
    MSR belseje nincs kidolgozva jelenleg, nem működik a scanner, a tornyokba emberek kellenek
    Prospectorral már most lehet pénzt termelni, amivel bérelhetek MSR-t, fordítva ez nehezebb
    Prospector már készen van, MSR csak készen lesz

Konkluzió:

MSR jelenleg nem éri meg a pénzét, úgyhogy a Prospector a karácsonyi ajándékom, illetve a Cyberpunk, de az már opcionális. Igazából egy headtracker is kellene, hogy jól érezzem magam űrhajózás közben.

Tudtok olcsóbb, de abszolút használható headtracker-szerű kütyüről?
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2020.11.25. 14:35:19
  • Torzonborz
    Segítek: Elite Dangerous. Ez a versenytárs és nem SW/ST.
    A kóderek meg azokon a blockereken dolgoznak ami miatt nem jön semmi más: server meshing, icache, physic based damage. Az első a leghúzósabb, nincs meglévő tech rá. Na és persze már eleve csúszásban vannak amire még a pandémia is rátett egy lapáttal.
  • lonvard
    De most akkor a kódolni tudó emberek elmentek szabira, vagy mi? Mert mintha most elkönyvelte volna a topik, hogy azok nem csinálnak semmit. :D
  • lonvard
    Versenyezni a fejekben kell, mert míg a Star Warsról és Star Trekről mindenki tudja micsoda, a Star Citizenről alig. Vágyat kell ébreszteni az emberekben, hogy kalandozni kezdjenek ebben a világban, ehhez meg kell teremteni az univerzumot, amihez nem elég, ha írott formában megvan (Galaxis Hírmondó :D), és van egy naprendszerünk, amiben kilóra megvannak a dolgok. Lelket kell lehelni belé. Ezt a célt szolgálja majd az SQ42, ezt aláírom, de isten tudja mikor jön az majd ki, és mire lesz elég, tehát biztos nem volna hülyeség a játék köré felépíteni egy animációsfilm-szériát. Kérdés honnan lenne rá pénz, persze. Lehet hogy csak az SQ42 után látnak majd benne fantáziát külső szponzorok. Szerintem tuti lesz valami. Érzem. Haluzom! :D
  • Torzonborz
    De most írtuk le, az artistok nem kódolnak, szóval az, hogy ilyen videókat csinálnak nincs jelentős hatással a fejlesztés idejére. A marketing költség meg bőven a hr költség töredéke. Merthogy a pénz nagy része a jómunkásemberek fizetésére megy.
    Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2020.11.24. 12:28:33
  • Hogthar
    Nekem is ez volt az első gondolatom.
    Ha mindig visszafordítják a pénzt és erőforrásaikat újabb marketingre akkor kb ötször annyi idő mire elkészül a végleges.
    Értem én, hogy kezdetben kellett a pénz felépíteni stúdiókat, de úgy érzem túl korán rakták ki alfába az egészet.
    Minden kiadott verziónak stabilnak kell lennie mellette túl sokat kell foglalkozniuk a marketinggel. Lassabb a munka több pénz kell a dolgozóknak.
    Az ilyenek eredménye, hogy 2020-ban még mindig nem jelenik meg a SQ-42 hiába lett beígérve, helyette kapunk szép videókat erőteljes hajó reklámmal megfűszerezve.
    Utoljára szerkesztette: Hogthar, 2020.11.24. 11:56:08
  • Torzonborz
    Minek kéne felvenni a versenyt SW/ST párossal? Mindkettőből van ugyan mmo de mindkettő (swtor, st online) klasszik mmo shit, köze nincs SChez. Ilyen téren nem ellenfelei egymásnak. SQ42 meg tele lesz átvezetőkkel azt majd lehet nézegetni.
    SC egész estés anim movie horror összeg lenne, a pénz nem arra kell hanem a valós fejlesztésre. Szóval jelenleg bőven elegendőek az ilyen rövid szösszenetek. Nem mellesleg a játékosok már rég elkezdték az ilyen szintű tartalomgyártást.
  • lonvard
    Remélem nem csak Part I. meg Part II. lesz. Az univerzumhoz az is kell, hogy elkezdjék gyártani az ilyen epizódokat. Nem évente pár ilyen kis szösszenetet, amire aztán hónapokig verhetjük, hanem ide történetek kellenek, filmek kellenek. Készülne egy animációs mozifilm, elképesztő hájpot adna a játéknak. Mer ugye itt a Star Warssal, Star Trekkel és hasonlókkal kell felvenni a versenyt (univerzum szinten). Mérget veszek rá, hogy Chrisék terveznek valamit.
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2020.11.24. 11:12:47
  • Bucser
    Szerinted a scene a videobol honnan van? Nem jatekba is tervezett assetrol?

Nem csinalnak videot olyanrol ami kesobb nem jelenik meg a jatekban valamilyen formaban attol hogy eddig nem lattad ez valoszinuleg az egyik Pyro bolygo. Raadasul valoszinuleg ezt a cinematics team vagta ossze es a legutobbi SQ42 monthly updateben beszeltek arrol, hogy az animacios fazisa a legtobb cutscene-nek keszen vannak. valoszinuleg A jax McCleary videokat is ok csinaljak.

Ez nem uj. Raadasul eletben tartja a hypeot.
    Utoljára szerkesztette: Bucser, 2020.11.24. 09:55:04
  • Diopapa
    Nem várom, hogy kódoljanak.. :) De gondolom a maradék 99 rendszer minden assestje is készen van már ugye, hogy ennyire nincs mit csinálni?
  • Torzonborz
    Me' mit csináljanak grafikusok/modellezők/animátorok? Kódolni nem fognak.
    Na látom Bucser is megírta.
  • Bucser
    Mert van egy nagy blockerjuk a Server meshing szerepeben es az Art team nem csinal code-ot. Azert.
  • lonvard
    Igen csak kicsit meg van bolondítva, mer egy drágább hajó értékesebb, mint a két játék egyben, és nem szeretnék olyanba futni, hogy egy olcsóbbnak tűnő alapvetően drága hajó az úgy néz ki, hogy Hajó + Star Citizen, én meg beolvasztok érte egy SQ42 + Star Citizen + Hajót. Meg asszem talán külön hajót is lehet venni valami garázsnézettel is, játékok nélkül. Ez nem biztos, de ilyesmibe se szeretnék futni. Beolvasztom a két játékot meg a hajót egy hangárnézetes hajó kedvéért. :D
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2020.11.24. 08:52:29
  • lonvard
    Szerintem mer pénzt is kell keresni valahogy. Jön a karácsony, elmaradt a Citizencon, nyilván van itt egy bevételkiesés a tervezetthez képest, ezért most csinálnak 1-több reklámfilmet a hajóikhoz, amikkel kereskedni akarnak.

Úgyhogy a topikból aki igazán elkötelezett a játék iránt, az olvaszt egyet krakenre. Aki két krakent vesz, az moderálhatja a topikot is. Na?
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2020.11.24. 08:54:15
  • Diopapa
    Nagyon szép meg fasza, de miért ezzel töltik az időt....
  • Hogthar
    A többiek is írták, ha CCU-t csinálsz akkor megmarad a SQ42 és a Star Citizen csak a Herald-od upgrade-eled feljebb.
    A CCU a ship upgrade, csináltál már ilyet, így van Herald-od is.
  • Bucser
    Attol fugg hogy melt vagy CCU-t csinal az ember. A meltingel feladod a package-t.

Peldaul van egy SQ42 + Star Citizen bounty Hunter packagem 6 honap insurance-el amit upgradeltem egy Freelancerre. Ha ezt meltelem akkor ugrik a game package-m (ez a main accountom).

Ha CCu-t hasznalok rajta akkor megmarad a package-m csak a szaros 6 honapos insurance-t kapom meg ra ami a Lanceren is van es a CCU-val nem kapod meg az insurance upgrade-t.

Van 3 LTI package-m (gladius/ meg 2 motor) meg egy alacsony insurance ideju Super Hornet/Gladiartorom (ami egy AMD never settle packagebol lett upgradelve es amelt value csak 110 dollar nem 180 amennyit a sima Super Hornet package er:/).

Szoval jo kis whackamole ha meg akarom venni az MSR-t LTI-al de meg is akarom tartani a bounty package-t es megtartani a super hornetet bountyt farmolni :D
    Utoljára szerkesztette: Bucser, 2020.11.24. 00:08:01
  • nordan
    nem a játékot bukod csak a hajódat olvasztod át ezzé én már olvasztottam kezdő hajót Cutlass-re
  • lonvard
    Ez mennyiben érinti az olvasztani szándékozókat?

Tehát most ugye nekem van egy szimpla SQ42 + Star Citizen + Herald csomagom.

Engem az érdekel, hogy bukhatom-e a két játékot (valamelyiket), olvasztáskor.
  • nordan
    én is tudok olvasztani 125-ért :) közben utánanéztem nem lehet megvenni a warbondod store credtitből......szóval gondolom akinek nincs store creditje annak mindegy :)
  • lonvard
    Én kérdeztem előbb. Vagyis te.
  • lonvard
    Persze, de ide most nem egy Oscar-díjas forgatókönyv kell, hanem a feeling. :)
  • lonvard
    Most nézem gyerekek. Beszarok, hogy nem emeltek. 140 dollárért tudok olvasztani. 42 000 forint. :D

Mit jelent, hogy warbond edition?
  • nordan
    amúgy a kisvideo egy jó kis SW koppintás egybegyúrva pár rész epikus momentumával
  • nordan
    225 USD warbond....ui: mi az a warbond? :D
  • lonvard
    :-D
  • lonvard
    Rohadékok. Meg fogják kérni az árát, ha ilyen kisfilmmel ingerlik a közönséget. :) Szóval akkor eldöntöttük, hogy ez a Millenium Falconja a játéknak. Cockpiton szépen látszik, hogy túl hosszú, a belső tervező elbaszta, ahogy azt mondtam. :D Nem baj.

Na most az a kérdésem, hogy ilyen filmecskéhez megvannak-e azok a szofterek, amikkel házilag csinálhatunk ilyet, vagy mindenképp kell valami animációs stúdió, ahol beöltözött emberkék ugrabugrálnak? Csak mert nekem napi szinten ugranak be ilyen kisfilmek ötlet szinten, és úgy fabrikálnék ilyeneket.
  • Paladin
    Én megpróbálom őt sehogy se elképzelni. Kell az ép elmém :)
  • Caliph
    Én is elég vizuális vagyok,de máshogy nem tudom őt elképzelni :D
  • Caliph
    friss ropogós