7980
  • lonvard
    Mandalorian második évadában, mikor mondja a Mando, hogy fénysebesség alatt nem biztonságos utazni egy rendszeren belül, mer jönnek a kalózok, a hatóságok, meg minden szar olyankor történik... :) Na gondoltam, egy értelmes gondolat...talán a forgatókönyves szokott játszogatni az Star Citizennel? :D Jó hát aztán nem sokkal később egy jégbolygón támadásba indultak a pókok, és agyoncsapták az epizódot. Mégis mi a tökömre vadászik egy gleccserben élő óriáspók? Namindegy.

Más:

Kellene már cefetül a legénység a hajókba. Mér nincsen már valami? Mikor lesz valami? Épp az Assassins: Black Flaggel játszom a hajócsaták miatt, és arra gondolok, hogy ugyanez milyen jó lehet majd a SC-ben. Becserkészni a mindenféle constellationt meg freelancert meg még catert meg mindenfélét, aztán lebénítani, aztán megtámadni és elfoglalni közelharcban. MIKORJÖNEZ?? Ha értelmes npc legénységet nem is kapunk, legalább a többi hajóba pakoljanak be ilyen lelövöldözhető izékat. Ja meg dolgozzák már ki a komplett kalózkodást. Vagy legalább derüljön ki, hogy dolgoznak ezen.
  • Paladin
    Egyébként egy dolog szól most a hajós bányászat mellett: sokkal gyakoribbak lettek a jobb ércek. Korábban ritkaságszámba ment, ha 10% feletti laranite vagy taranite sziklát találtam, most ugyanott rendszeresen találok húsz körülieket.
  • Torzonborz
    Na azt mondják, hogy a teljes mole tartalmát pakolják be a leghosszabb finomítási időre akkor vannak pénzüknél, bár azt nem mondták mit tettek be.
    Egyezzünk ki döntetlenben :D
  • Paladin
    Azt nem tudom, hogy csinálja.
    Az állomások bónusza elég kicsi, 5% a legjobb (ha agriciumtól felfele nézed). A metódusok közül a két legjobb is 5%-os veszteséggel dolgozik. Szóval ha még sikerül max áron eladnia (mert ugye az ásványok és fémek kereskedelme amúgy is forog, és a vételi árak változnak), akkor se tudom, hogy jön ki neki több.
    És akkor még a finomítás árával nem számoltam, ami azért szintén belevág a profit százalékba szépen.
    Nem kötekszem, csak kíváncsi vagyok :)
  • Torzonborz
    Jaaa így már értem mire gondoltál. Igen, ezt általában így szokták csinálni, bár nálunk valaki azt írta, hogy van amit megéri feldolgozni mert több pénz jön belőle. Amúgy az se mindegy, hogy mit hol dolgozol fel, állomásonként eltérő a raw materialok feldolgozásának hatásfoka.
    Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2020.12.21. 13:18:58
  • Paladin
    A bölcsesség megkérdőjelezésével arra gondolok, hogy egy tesztelendő új fícsört nem ártana jövedelmezőnek betenni, hogy használják sokan.
    Eddig tudtommal ezt így csinálták általában (amennyire ezt újoncként a múltról összeraktam).
    Pl. a Roc is nyilván nem lesz ilyen aranybánya, mint most, amíg viszonylag új cucc.

Utoljára szerkesztette: Paladin, 2020.12.21. 13:15:29
  • Torzonborz
    Még ha élesben futna a játék akkor megérteném, de így ebben az alfa katyvaszban ez a "megkérdőjelezem a bölcsességét" dolog csöppet fura számomra. Már csak ezért is: "This is an ongoing balancing process that will continue to be tweaked and adjusted." Szóval nem végleges ez, azért olvasgatják ők is a spectrumos visszajelzéseket ahol már írták azt amit te, meg a saját statisztikájukból is látni fognak sok mindent.
  • Paladin
    Ne érts félre, nyilvánvaló, hogy nem ez a gazdasági modell lesz a végleges, és nagy rebalansz lesz még az éles indulásig.
    De annak megkérdőjelezem a bölcsességét, hogy az új fícsört így kéne berakni.
  • Torzonborz
    Hát na, szépen elkezdik alapozni azt a gazdasági rendszert amit anno felvázoltak. Lesz még itt pár "fájdalmas" változtatás úgy érzem :D
  • Paladin
    Nyilvánvaló, hogy több ember munkamegosztással jobban boldogulhat. Ez rendben van.
    De eddig ugyanaz a több ember fele ennyi pöcsöléssel kereste meg ugyanezt a pénzt. :)
  • Paladin
    Nem zavar a bonyolítás. Imádtam az ötletet. Az nem tetszik, hogy prenerfelve jött.
    Tesztelésileg se okos dolog, hogy most még kevésbé éri meg fúrni, mint eddig. Persze, mindenki kipróbálja majd, aztán felé se néznek többet.
  • Torzonborz
    le vagy maradva látszik, spectrumon állandó jelleggel ez megy. :D olyan vájning cunami van már ott hogy lassan mást se látsz :D

amúgy ez a mostani refinery állapot se végelges, írták már, hogy még változtani fognak rajta.
    Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2020.12.21. 11:17:08
  • lonvard
    Most elképzeltem, hogy minden egyes játékelem bonyolításakor menni fog a cirkusz. Ilyen változtatásból lesz millió. Hajaaaj. :)
  • Torzonborz
    Értem én de akkor másképp írom így talán tiszta lesz: ha többen csinálják akkor pénzüknél lesznek az egyedül végzett munkához képest mivel a szállításra külön ember van, az nem lesz kiesett idő mivel addig is tudnak fúrni. Csak az első finomítást kell kivárni. Szerintem ez nem feltétlen rossz mert pont a multicrew gamepleyt erősítik ezzel.
    Arra meg lehetett számítani, hogy a miningből származó bevétel (raw material) nerfelve lesz, azért lássuk be, elég komoly pénzeket lehetett így összeszedni.

Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2020.12.21. 11:09:08
  • Paladin
    Most tényleg nem érted?
    Az most irreleváns, hogy többen csinálják-e. Akkor is több fázist kell végigjátszani ahhoz, hogy ugyanaz a pénz bejöjjön.
    Eddig fúrás, szállítás, érc eladás.
    Most fúrás, szállítás, finomítás, szállítás, eladás.

(Arról már nem is beszélve, hogy a készterméket kevesebb hely veszi, a finomításnak költsége van, és sok időbe telik, ha nem akarod bukni a nagy részét).
  • Torzonborz
    Nem feltétlen. Ha többen csinálják akkor amíg páran fúrnak, mole-al, addig a feldoldozott anyagot más elviszi eladni. A lényeg az, hogy a mole tulaj vigye el eladni a cuccot szólva kell legyen szállító hajója is. De ez működik, nálunk most ezt csinlják a srácok és a pénzt meg szépen elosztják a végén.
  • Paladin
    Akkor is több kört kell futni ugyanazért a pénzért :)
  • Torzonborz
    Lehet ezt többen is csinálni és akkor nincs ilyen gond ;)
  • Paladin
    Azért ez milyen már, hogy a refinery-t előre nerfelték? Eddig is inkább roc-oztam prospector helyett, de most, hogy ugyanazért a pénzért még extra köröket is kell futni... hát ja... biztos visszatérek hozzá.
  • Torzonborz
    Ez a pingvin bábú amit mT- new babbagenál lehet kapni.
  • wollnerd #7240
    Ez mi? Valami prémimum ingame öltözék?
  • Torzonborz
    Ingyen pingu mindenkinek! :D
  • Paladin
    Nekem egyébként eddig is magasabb és stabilabb volt, mint eddig, kivéve amikor másodpercekre beállt. De most mintha ezek a beszaggatások elmaradtak volna.
  • Hogthar
    Kijött a javítás!
    Meg is lepődtem hirtelen, mert nem csak, hogy javította a korábban leírt hibákat, de azt fps-em is megnövekedett.
    Több alkalommal is teszteltem és jó 10-15 fpsel magasabban mozog mint korábbi verzióknál.
  • Torzonborz
    evo pecset most toltak fel, talán még lesz vmi fix idén, de a 3.12.1 már csak jövőre jön ezt már írták.
  • lonvard
    Jah jah, tök izgi. Nem is olyan egyszerű most roadmapot kicsapni, mer ugye van egy várakozás arra nézve, hogy esetleg jövő év vége felé csak lesz valami. Ha már január elsején közlik, hogy nem, akkor a kis Johnny esetleg felkapja a vizet és refundol. De minimum kiveri a balhét a fórumokon. :)
  • lonvard
    Lieutenant Chris "Someday" Roberts

(csak adtam egy tippet CR-nek, hogy mi legyen a beceneve a játékban :))

Utoljára szerkesztette: lonvard, 2020.12.19. 21:04:44
  • Hogthar
    Majd játszol vele valamikor...
    Micsoda aranydió a majd!(Gárdonyi)
  • Diopapa
    Én inkább a jövő évi roadmapot várom, kíváncsi vagyok már, mit kamuznak be jövőre.. :D
  • lonvard
    Én abban a körforgásban pörgök SC-vel kapcsolatban, hogy mire kijön a következő patch, abban van akkora csúszás, hogy már várjam az azt követő patch-t is a több tartalommal, és ráadásul mindig jönnek a főpatch-et javító patchek, tehát egy friss főpatchnél még megvárom a javítást, de mire megvárom, már a kanyarban van a következő patch. Sose tudom ugye, hogy az adott verzió az játszhatóság szempontjából vállalható-e, vagy épp belenyúltak,és nem működik x fontos dolog, tehát egy állandó várakozásban vagyok az újabb verzió, és az azt javító patch-t remélve. :D
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2020.12.19. 20:42:28
  • Torzonborz
    Igen, a grafikát célszerű very highon tartani, akkor használja teljesen a gpu-t, low-on inkább a cpu-t terheli.
  • Hogthar
    Tesztelgettem tovább és sikerült összehoznom.
    Egyrészt a grafikát maxra állítottam, majd betöltés után vártam még 5 percet a kezdőhelyen.
    Ezek után az fps is jó lett és a hajókat is betöltötte rendesen.
    Valószínűleg a grafikát se kell maxra tenni, csak elég várni kicsivel tovább, szóval inkább ez a jelenség olyan mintha hamarabb kiengedne a töltő képernyőből mint kellene.

Feltételezem, hogy a fegyver zeroing miatt megnövekedett objektum távolság(korábban 300 méter körül már nem rajzolta ki a karaktereket, most viszont még 1500 méretnél is látszanak) és az új köd rendszer miatt több mindent kell egyszerre betöltenie.
  • Hogthar
    Nvidia kártyám van. Próbáltam úgy is hogy az egész User mappát töröltem, de úgy is hogy csak a shader mappát.
    Elkezdtem figyelni, akárhány játékba csatlakoztam, mindegyiknél a chatban panaszkodnak. Ha még dolgoznak ünnepek elött az RSI-nél valószínűleg 1-2 napon belül jön rá egy frissítés.
  • Torzonborz
    A Talon igazából nem bugos, kivéve a canopyt. Az alap powerplant ad le túl kevés energiát, kevesebbet mint amennyit alapból fogyaszt a hajó. Ezért pl a felszállás problémás vele, kapcsold le a shieldte, ha van pénzed cseréld le a pp-t. Valamiért grade c-s stealth pp-t tettek be. :D
  • Torzonborz
    Töröld a játék könyvtárában van egy shaders/cache/d3d11 könyvtár, ennek a tartalmát töröld hátha javítja. Amúgy véletlenül nem új amd 68XX kártyád van? Azzal is akadnak ilyen gondok.
  • Hogthar
    Én az új köd rendszerre lettem volna kíváncsi.
    Ehelyett ezt kaptam:
    kép1
    kép2
    kép3
    kép4
    kép5
    kép6
    A jó hír, hogy sikerült kijutnom a bolygóról, és sikerült kérnem leszállási engedélyt a legközelebbi állomásra, így legközelebb ott éledek.
    Azért is nem értem ezt, mert előző verziónál volt a hajókiállítás és ott nem voltak ilyen gondjaim, Carrack és Reclaimert néztem egymás után gond nélkül, pedig azok rengeteg poligonból állnak.
    Minden esetre a chatben mások is panaszkodtak erre, szóval nem csak nálam van ilyen és valószínűleg javítják.
  • Panzeradler #7224
    Most én is félre raktam a játékot, pedig alig vártam, hogy Bountyzhassak az új Talonnal. Arra nem jöttem rá, hogy az egész játék ennyire bugos most, vagy a Talon is....
  • Hogthar
    Igen eszembe jutott útközben, össze is jött, de nehéz úgy közlekedni, hogy a hajódnak csak a körvonala látszódik, nem írja a magasságot nem látod mire ugrasz és úgy csapódsz neki valaminek, hogy nincs megjelenítve a monitorodon :D.
    Nálam jelenlegi állapotában rettentő bugos a játék, nem tölti be az objektumokat, mintha nem olvasná be a ramba és a vramba rendesen az adatokat.
    Utoljára szerkesztette: Hogthar, 2020.12.19. 14:40:17
  • Panzeradler #7222
    Mobiglassba is lehet kérni felszállási engedélyt.
  • Hogthar
    Több próbálkozás után, már előfordul, hogy jó az fps.
    Viszont a kijelzők sem akarnak működni.
    A lifteknél még kitudtam játszani a rendszert, ha bizonyos távolságra megyek megjelenik, viszont saját hajómban fix a távolság.
    Ez csak azért gond, mert nem tudok felszállási engedélyt kérni működő kijelző nélkül.
    Ha nem csak nálam van ez remélhetőleg jön majd egy fix rá mihamarabb.