10049
-
#7400 Nekem meg a Stellaris. Isten játék, végre valami ami leköt úgy, mint az EU4. :) -
#7399 Nem is rossz ötlet ;)
szerk.: bár mostanában csak...lubickolok a meleg vízben, keresek valamit amivel el lehetek egy ideig, de az igazi dolog amire várok, az a HoI4.
Utoljára szerkesztette: szabii98, 2016.05.16. 16:38:33 -
#7398 Olyankor szoktam elmenni Európából mondjuk inkázni, aztékozni, japánozni kicsit. :) -
#7397 Igen igen tudom, valahogy nem jött össze és el is ment a kedvem most így a játéktól :D -
#7396 Figyelni kell mikor veszít nagyobb csatát a francia (pl. burgund vagy angol háborúban), és amikor a határ közelében ül alacsony morállal a vert hadserege, gyors Declare war és le kell csapni rá. :) -
#7395 1530-ig kell megtörténnie, az uralkodók korából és neméből tudsz következtetni, hogy létrejön-e vagy sem. Spanyolokkal az elején alap, hogy a balfék uralkodót, és főleg az örökös Enrique-t le kell gyilkolni. Trastamarák jó eséllyel kapnak lányt.
Ha gyorsan megcsinálod a két Reconquista küldit, az ad morált még mielőtt a franciáknak meglenne az Elan, az elején kell legyengíteni a franciákat burgund, osztrák vagy angol szövetségessel karöltve. Aragónia is nagyon jó szövetséges földön és vizen egyaránt, ha nem tesz meg riválisnak.
Felszabadítod pl. Guyenne-t, szövetségre lépsz vele, és a franciákat megette a fene onnantól. Persze ha nem sajnálod rá a diplo pontot. -
#7394 Akkor azért volt olyan magas a morálja.
1511 van, még Iberian Wedding sem volt(Castille-el játszom), szóval lehet újrakezdés lesz belőle -
#7393 Franciáknak van egy National ideája, az Elan! ami +20% morált ad a hadseregeire. Amíg ez nincs kompenzálva, addig durva túlerőket le tud ütni.
És a generálisai is elég jók szoktak lenni, sok Fort-ot tart el, magas az Army Tradition. -
#7392 Ezt nem hiszem el, Ausztria szövetségese és az enyém is, háborúzunk ellene és elvesztik a szövit, Hostile a kapcsolata vele, külön békét kötünk a franciákkal, akkor mostmár Ausztria nem probléma, erre! Újra szövetséget kötnek. Ez a játék néha mocskosul undorító. -
#7391 Miért van az, hogyha a franciák ellen játszom, kétszeres túlerőben vagyunk ellene és a szövijei ellen, akkor csak úgy szimplán fogja magát és 25-ös stackeket wipe-ol? Mégcsak nem is lucky nation.... -
hitman1028 #7390 ez lett brandenburg,nem volt értelme tovább játszani
-
hitman1028 #7389 nem lesz hosszú életű -
Timakrisz #7388 Loool :D Ilyet sem láttam még :D
Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2016.05.15. 10:35:01 -
pretorius07 #7387 Ezt valahogy sejtettem... -
hitman1028 #7386 1.17 óta még a nagy államok is max pár ezret tudnak összegyűjteni,előtte nem csináltam semmit és hip -hop felmentem 10k felé -
hitman1028 #7385 teljesen értelmetlen kétszer core-sítani ugyanazt a terűletet -
hitman1028 #7384 csak így kb lehetetlen admin ideát kifejleszteni ,mert mindig hiány lesz belőle ha nincs tanácsadód -
pretorius07 #7383 Csak majd mikor 250-300 ezres sereget kell eltartanod,meg kismillió 6-8-as fortot,akkor az a sok 75% autonomy nagyon nem lesz kifizetődő. Ha meg state-eled,akkor bár több lesz a bevétel,de ugyanakkor kevesebb is,mert fizetsz a state után. A játék második felére muszáj leszel államosítani,ott nem lesz döntési pontod,mert kelleni fog az adó,manpower...
Példa 1.15-re. Mostani bizánc. 260 ezres sereget (ebből 60-80 000 zsoldos!),30+ fortot,200-nál több hajót,és 3 db +3-as advisort tartok fenn max fenntartással,háborúban,és még így is bevételt termelek 1760 környékén. Kiváncsi leszek erre 1.17 alatt,mert hasonló kampányt akarok,csak nem bizánccal (mare nostrum achi)
Egyébként a claim fabrikálást most nem tudom,milyen,de az biztos,hogy normál 1.16-nál vagy kétszer gyorsabb volt alapból,pláne ha a régi rendszerben minden kémet felfedeztek. Így szerintem az 1.17-tel csak visszahozták a régebbi sebességet. -
Chris #7382 Nem értelek titeket, szerintem baromi jó újítás a state rendszer. Lehet csak félreértitek?
Ez az egész kvázi azt jelenti, hogy full kontrollt kaptunk egy kvázi mindenhol és bárhol alkalmazható "overseas province" rendszer felett. Gyakorlatilag megkönnyítették a gyors terjeszkedést (ha úgy tetszik wc-t), mert alapból kapunk egy -50% core cost-ot, aztán onnan meg el lehet dönteni, hogy akarod-e state-é coreolni az adott területet.
Például ha foglalás után nem túl fejlett a terület, vagy egyszerűen csak a lázadások miatt mindig növeled az autonomyt, akkor nincs is értelme egy jó ideig state-é konvertálni, csak ha leért az autonomy 75%-ra, de akkor sem feltétlenül szükséges. Én a trade centereken pl. nem szoktam autonomyt növelni a trade power miatt, és azokat egyből state-é coreolom.
Baromira nem lehetetleníti el, sőt, még komolyabb döntési lehetőségeket ad a játékba. Én pl. a Big blue blob achit már ebben a rendszerben hoztam össze és simán folytatható lett volna a játék, hacsak a patch nem cseszi el a mentést megint. :)
-
Ntj #7381 Ezt az új spy dolgot én nem is bánom, főleg így, ahogy megcsinálták 1.17-re. Az hogy megnehezíti a wc-t, engem annyira nem érdekel, lassan megvan az 1000 óra (ha a törttel játszott időt is nézzük akkor már 1000+-on vagyok), mégsem hajt ez a wc a mai napig. Viszont a state rendszert nagy baromságnak tartom. Jó, hogy nehezíti a dolgokat, de ne úgy, hogy hódítás után konkrétan élni nem tudsz. Történelmi példa: Amikor a törököknél I. Szelim elfoglalta egész Szíriát és Egyiptomot (tehát a mameluk birodalmat), akkor az eu4 state rendszere miatt nem hinném, hogy Szulejmán már uralkodásának kezdetén egyből támadni tudta volna Magyarországot, pedig így történt. Ilyen szempontból amellett, hogy idegesítő, még unrealisztikus is.
Utoljára szerkesztette: Ntj, 2016.05.14. 19:07:52 -
Timakrisz #7380 Ezt jó nagy faszságnak tartom... lehet később más lesz, de akkor is, csesszék meg.
Basszus ez a 20% spy költség a claimre jól megnehezíti a WCt :(((
Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2016.05.14. 14:19:18 -
hitman1028 #7379 így már oroszország se jöhet létre,haladunk xd
-
Pokki #7378 Ezzel pedig el is bszták... legalábbis nekem már jóval kevesebb kedvem van játszani annak ellenére hogy nagyon szeretem az EU4-et. Ha ezt a rendszert kihagyták volna a DLC-ből (vagy a patchből, nem tudom melyikben van benne) akkor lenne igazán zsír a játékélmény, csak hát szopassuk a játékost mer' nehogy 100 esetből egyszer is örömét lelje benne
Utoljára szerkesztette: Pokki, 2016.05.14. 12:59:07 -
Chris #7377 Két szintű lett az új területek core-olása. Elsőként core-olod territoryra, ekkor 75% alá nem tud csökkenni az autonomy, másodjára a területet és az adott minirégió összes területét jelölheted statenek (egy state 3-4-5 területből áll), ekkor core-olod újra és úgy lesz klasszikus belterület, aminek 0%-ra tud lemenni az autonomy-ja. Viszont mostmár van fenntartási költsége is ezeknek a state-eknek.
-
Timakrisz #7376 A statek-nek mi az értelmük? -
pretorius07 #7375 Fenomenális érzés,mikor a legeslegelső szövetségesed,alias Poland-Lithuania/Commonwealth behív egy háborúba,te segítesz,nem csak névlegesen,harcolsz is,majd a békekötés után úgy dönt 170-es relations-nél,hogy ő most rivalizál veled :)
Nem mintha félnék tőle,de jó kis csatamén volt... Bár majdnem akkora serege van,mint nekem,de az egyetlen szövetségese az enyém is. Ha megtámadna,sok nem maradna belőle... -
pretorius07 #7374 Pedig sokszor a transfer jobb... Pl lubeck a home node,akkor a balikumból,meg krakkóból transferelj. (Gondolom brandenburg)
Hogy mennyit hoz,azt az economy,vagy trade viewban meg tudod nézni. Próbálgatni meg muszáj,esetenként változtatni,ahogy az ország is változik. Minden hónap elsején frissül az adat,ezt vedd figyelembe a próbálgatásnál.
Ha transferelsz,ne azt nézd,mennyit irányít át,hanem hogy a collect oldalon mennyivel változik a begyűjtés! -
EM64T #7373 Én ezt a kereskedelmet annyira nem értem, mit érdemes csinálni... Arra nagy nehezen rájöttem, hogy a home trade node, gondolom, amiben a fővárosom van (esetemben Lübeck), kereskedő nélkül is begyűjtést csinál. A többi helyre ha kiteszek kereskedőt, igen minimális összegeket tudnak beszedni. A transfert, nem tudom lekövetni, mennyire hasznos. Hol lehet kinézni, hogy az ilyesmiből mennyi pénz van? Meg pl. hogy a trade power mennyit jelent pénzben? -
hitman1028 #7372 gondolom így akarták felértékelni a pápaságot
-
hitman1028 #7371 1.17 óta van ez -
Chris #7370 A sajátjaikat nem tudják elvileg, csak azt, akit a pápai állam utál, ami általában a riválisait jelenti (pl. franciaként ki lehet Provancet, aki a riválisa a pápának). Anélkül meg elég ritka, hogy a pápa vkit utál, mert vele ugye mindenki rohan javítani a kapcsolatait.
Ez tuti vmi patch általi elcseszett dolog lesz. :)
-
hitman1028 #7369 most ez a módi ,a pápairányitók kiátkozzák a riválisukat -
Chris #7368 Wait wut?
-
pretorius07 #7367 Hát az innen még messze van:)
Főleg az itáliai provinciák miatt,azok így is rengeteg admin pontot elvittek. Ha újra csinálnám,ott is lett volna egy vazallusom,akit etettem volna:)
De innen még vagy 150 év kellene a teljes Római birodalomhoz...
De a következő játék az lesz,csak 1.17 alatt,és nem bizáncal:) -
EM64T #7366 Ez komoly, lassan felidézi a régi Római Birodalmat :) -
pretorius07 #7365 Itt a mostani bizáncom... Még van 80 év,jönnek a spanyolok,a franciákat már elintéztem:)
Aztán talán ausztriát újra,mert megint erősödnek... Vagy 150 évre visszavetette őket,hogy bécset elvettem:)
-
#7364 Megpróbáltam, elsőre siker: (nincs egy hitelem se)
most vagy nagyon nagy makkom van mindig, vagy én nem tudom xd..
Utoljára szerkesztette: sadface, 2016.05.12. 22:45:53 -
hitman1028 #7363 nem tudnék mindíg ugyanazzal játszani -
#7362 Korábban írtam ide, pontról pontra taktikát. Most talán picikét könnyebb is ahogy olvastam redditen, mert az AI is használja a crusadet. Sajnos még mindig attól lóg az egész, hogy mikor támadnak meg. Majd talán hétvégén lesz kicsi időm megpróbálkozok vele megint.Hátha. :D
Meg korábban is volt egy 10 oldal régen, én abból okosítottam magam.
Utoljára szerkesztette: sadface, 2016.05.12. 21:32:45 -
geo91 #7361 pedig minden vágyam egy jó bizánc kampány :(
ha valakinek van hasznos tanácsa, szívesen fogadom (legfrissebb patch fenn van és az összes fő dlc is)