Europa Universalis IV
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
már megint ez

Moszkvát úgy gondolom megközelíteni,higy Genovát vazallussá teszem,majd diplo annektálom egyszer. Így ott leszek a szomszédban gyakorlatilag...
sokan azt hiszik ,h mindenképp el kell jutni bécsig/berlinig,pedig ezek elég közel fekszenek a tengerparthoz ,így egy-egy imperialist cassus bellivel mindkettőt meg lehet szerezni,moszkva kicsit időigényesebb ,mivel egy háborúval nem lehet eljutni oda,és így lesz ideje szövetségeket kötni ,nekem legalábbis így jött össze
Abban biztos vagyok,hogy francia-burgund háborúban is jöhet event,kivéve,ha a császár burgund oldalon harcol. Ez meg most lehetetlen😊
A sok szövi az elején meg azért kellett,hogy rám szavazzanak. És ez akkor is megtörtént volna,ha nem régens jön az osztrákoknál,mert 4 szavazat az enyém volt akkor éppen.
De akkor member leszek,és valahogy rendbeteszem a szövetségi rendszerem.
A sok szövi az elején meg azért kellett,hogy rám szavazzanak. És ez akkor is megtörtént volna,ha nem régens jön az osztrákoknál,mert 4 szavazat az enyém volt akkor éppen.
De akkor member leszek,és valahogy rendbeteszem a szövetségi rendszerem.
Matyinéni,hre-ben csak annyit akarok terjeszkedni,amíg szomszéd lesz Bécs/Berlin. Bár lehet megyek majd a magyarok felé észak itálián keresztül. Jah,és csak ezután mehetek az 5. reformra majdan...
Chris,köszi! A big blue blob nem cél most,csak max ha összejön,de nem fektetek bele plusz energiát. De én is hasonlóan gondolkozom,jó az a hre😊
Ez amúgy a second try,először kicsit másképp kezdtem,de félbehagytam,mert 100 év maradt már csak,esélytelen volt a napoleon achi. És az elsőben háborúban voltam burgundiával az inherit idején,bár ott csak a francia területeket kaptam meg. Az jó kérdés,ha mint francia emperor támadok,és beüt az event,akkor is csak a francia területeket kapom,a többi darabolódik e? Elvileg mint emperor teljes egészében nekem kellene kapni.
Puding próbája az evés. Csinálok egy backupot,meglátjuk,max visszatöltöm,bár nem túl ironmanes,de no😊
Chris,köszi! A big blue blob nem cél most,csak max ha összejön,de nem fektetek bele plusz energiát. De én is hasonlóan gondolkozom,jó az a hre😊
Ez amúgy a second try,először kicsit másképp kezdtem,de félbehagytam,mert 100 év maradt már csak,esélytelen volt a napoleon achi. És az elsőben háborúban voltam burgundiával az inherit idején,bár ott csak a francia területeket kaptam meg. Az jó kérdés,ha mint francia emperor támadok,és beüt az event,akkor is csak a francia területeket kapom,a többi darabolódik e? Elvileg mint emperor teljes egészében nekem kellene kapni.
Puding próbája az evés. Csinálok egy backupot,meglátjuk,max visszatöltöm,bár nem túl ironmanes,de no😊
Pár dolog:
- Big blue bob már nem hiszem, hogy meglesz, mert optimális esetben ahhoz már vhol Skandinávia keleti részén kellene tartanod
- Nem kell annyi relation, csak ha nagyon fontos, mert megeszi a diplo pontjaidat
- Nem gondolnám, hogy megérné választókkal szövetséget kötni, mert úgysem fognak rád szavazni (nagy maluszt kap a nem-HRE/nagy ország), csak ha a komolyabb jelöltekkel vmi nagy butaságot követ el a gép (sok AE)
- HRE -> Revoke Privilegia jobb és fontosabb, mint bármi más a játékban, ehhez meg kell tartani az emperori státuszt, ahhoz meg előny HRE tagnak lenni... de fordítsuk meg a dolgot: milyen hátrányokkal jár, ha HRE tag leszel? Kb. semmilyennel. (nem mellesleg örökölni az osztrák trónt óriási máknak számít, ami előfordul millióból kb. egyszer)
- Nem vagyok benne teljesen biztos, de szerintem ha háborúzol Burgundia ellen, akkor pont nem örökölheted meg a trónt franciaként. De lehet itt ezt felülírja az, hogy császár vagy, mert a császár örököl első sorban. Nem ártana ennek utánanézni.
- Big blue bob már nem hiszem, hogy meglesz, mert optimális esetben ahhoz már vhol Skandinávia keleti részén kellene tartanod
- Nem kell annyi relation, csak ha nagyon fontos, mert megeszi a diplo pontjaidat
- Nem gondolnám, hogy megérné választókkal szövetséget kötni, mert úgysem fognak rád szavazni (nagy maluszt kap a nem-HRE/nagy ország), csak ha a komolyabb jelöltekkel vmi nagy butaságot követ el a gép (sok AE)
- HRE -> Revoke Privilegia jobb és fontosabb, mint bármi más a játékban, ehhez meg kell tartani az emperori státuszt, ahhoz meg előny HRE tagnak lenni... de fordítsuk meg a dolgot: milyen hátrányokkal jár, ha HRE tag leszel? Kb. semmilyennel. (nem mellesleg örökölni az osztrák trónt óriási máknak számít, ami előfordul millióból kb. egyszer)
- Nem vagyok benne teljesen biztos, de szerintem ha háborúzol Burgundia ellen, akkor pont nem örökölheted meg a trónt franciaként. De lehet itt ezt felülírja az, hogy császár vagy, mert a császár örököl első sorban. Nem ártana ennek utánanézni.
Szia. Lépj be HRE-be, és tedd meg minden területedet a birodalom részévé. Ez rengeteg authority-t fog adni és az első reforma kb. elég is lesz. Utána szedd vissza a Burgundoktól a HRE területeit bármilyen módon, az is adni fog a-t. Ajánlanám, hogy ne a HRE-n belül terjeszkedj leginkább, hanem a Spanyolok/Olaszok felé és vigyél be minél több területet a HRE-be. Ezáltal menni fognak a reformok és egyesítheted a HRE-t elég gyorsan.
Közben pedig én a YouTube csatornámon befejeztem a Holland végigjátszásomat, a végére közel 300 AE-m volt Euprópában és 0 koalícióm. Illetve elkezdtünk egy 3 személyes Extended Timeline végigjátszást, ahol 960-ban kezdünk Európán belül és idáig elég nagy sikere van a sorozatnak, akit érdekel itt az első 3 része annak is:
Közben pedig én a YouTube csatornámon befejeztem a Holland végigjátszásomat, a végére közel 300 AE-m volt Euprópában és 0 koalícióm. Illetve elkezdtünk egy 3 személyes Extended Timeline végigjátszást, ahol 960-ban kezdünk Európán belül és idáig elég nagy sikere van a sorozatnak, akit érdekel itt az első 3 része annak is:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
YouTube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCKeOAuMll4Xwh6XlrCj2-1w EU4, CK2, The Witness & sok más végigjátszás.
Hello! Tanácsot szeretnék kérni.
Elkezdtem egy francia kampányt. Cél a better than napoleon achi (meg a blue blob,de az másodlagos)
1470 körül járunk,megvan minden angol tartomány a kontinensen,calais is.
Kezdésnek van kötöttem hat szövetséget,5 elector+castile.
Szegény habsburg meg is halt,régenstanács okán én lettem az emperor.
Itt jön a kérdés: tegyem magam hre taggá,vagy ne?
Ugyebár ha belépek,könnyen maradhatok hosszasan emperor,nincs a -50 modifier. Viszont így "csak" hercegség leszek,ami addig nem baj,amig a birodalom az enyém.
Most indítok majd háborút burgundia ellen,hogy beüssön az inherit event.
Így további bonyodalom,hogy ha netán beüt,és megkapok mindent,akkor lehet az emperor státusz sem annyira fontos már (bár tetszik a force limit bónusz,meg egyebek),mivel baromi erös nemzet leszek,és a sok plusz nélkül is mehetek előre. Mert ugyebár a sok relation sem tesz jót a diplo pontoknak.
Én effelé hajlok: hre tag leszek,felbonthatom a spanyol szövetséget,inkább megeszem őket is. Így megmaradhatnak az elektor szövetségek,és hosszan lehetek uralkodó (már ha nem lesz régenstanács)
Közben megeszem bécset,berlint,észak itáliát. Ha netán ezek után elvesztem a birodalmi trónt,már elég erős leszek az oroszok ellen is.
Vélemények? Köszi!!!
Elkezdtem egy francia kampányt. Cél a better than napoleon achi (meg a blue blob,de az másodlagos)
1470 körül járunk,megvan minden angol tartomány a kontinensen,calais is.
Kezdésnek van kötöttem hat szövetséget,5 elector+castile.
Szegény habsburg meg is halt,régenstanács okán én lettem az emperor.
Itt jön a kérdés: tegyem magam hre taggá,vagy ne?
Ugyebár ha belépek,könnyen maradhatok hosszasan emperor,nincs a -50 modifier. Viszont így "csak" hercegség leszek,ami addig nem baj,amig a birodalom az enyém.
Most indítok majd háborút burgundia ellen,hogy beüssön az inherit event.
Így további bonyodalom,hogy ha netán beüt,és megkapok mindent,akkor lehet az emperor státusz sem annyira fontos már (bár tetszik a force limit bónusz,meg egyebek),mivel baromi erös nemzet leszek,és a sok plusz nélkül is mehetek előre. Mert ugyebár a sok relation sem tesz jót a diplo pontoknak.
Én effelé hajlok: hre tag leszek,felbonthatom a spanyol szövetséget,inkább megeszem őket is. Így megmaradhatnak az elektor szövetségek,és hosszan lehetek uralkodó (már ha nem lesz régenstanács)
Közben megeszem bécset,berlint,észak itáliát. Ha netán ezek után elvesztem a birodalmi trónt,már elég erős leszek az oroszok ellen is.
Vélemények? Köszi!!!
Írország 😊 Később még nagyobb lett 😊 Szerintem a "rendek"kel addig nincs gond, amíg folyamatosan terjeszkedsz és adsz nekik annyi területet, hogy meg legyen a kellő influencéjük. Az elégedetlenség meg kompenzáható pénzzel, repuval vagy legitimacyval.
Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2016.03.15. 08:38:04
Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2016.03.15. 08:38:04
ha magas (nem piros) a loyality nem lázadnak úgy vettem észre.
Írország, vagy Salzburg? :-)
heverő:
Így igaz, az angol terjeszkedésben a diplomácia is óriási szerepet játszott. Indiában például az egymással vetélkedő rádzsákat játszották ki egymás ellen.
pretórius: a spanyol felkelést viszont az angolok támogatták, elsősorban anyagilag. De Wellington partra is szállt a félszigeten.
tuvok: nálam nem lázadtak fel, amikor elvettem tőlük területet (bármelyik rendtől).
heverő:
Így igaz, az angol terjeszkedésben a diplomácia is óriási szerepet játszott. Indiában például az egymással vetélkedő rádzsákat játszották ki egymás ellen.
pretórius: a spanyol felkelést viszont az angolok támogatták, elsősorban anyagilag. De Wellington partra is szállt a félszigeten.
tuvok: nálam nem lázadtak fel, amikor elvettem tőlük területet (bármelyik rendtől).
Aha világos.Még pont a disaster előtt lejárt az event "hatása" és megmenekültem.Köszi a válaszokat 😄
Azért rögtön lázadnak.
Csak akkor szabad tőlük területet elvenni, ha nem Event adta nekik az Influence-t, hanem eleve százalékosan sok van nekik, vagy ha valami Disaster van kialakulóban.
Ha Event, akkor az eltűnik idővel magától, a lényeg a lojalitásuk fenntartása.
Csak akkor szabad tőlük területet elvenni, ha nem Event adta nekik az Influence-t, hanem eleve százalékosan sok van nekik, vagy ha valami Disaster van kialakulóban.
Ha Event, akkor az eltűnik idővel magától, a lényeg a lojalitásuk fenntartása.
el kell venni tőle területeket
Meg tudnátok mondani hogy az influence-t hogyan tudom csökkenteni hatékonyan? 😄 Sajna kissé figyelmetlen voltam és eventekkel túl magas lett a clergy influence-je :/
Utoljára szerkesztette: barnetpowa, 2016.03.14. 11:49:36
Utoljára szerkesztette: barnetpowa, 2016.03.14. 11:49:36
Ezzel azért vitatkoznék. Vagyis ugyanazt írtad le,amit én. Amikor Napoleon terjeszkedett,elfoglalva Itália felét,meg stb,akkor igenis az olaszok a francia sereget növelték. A spanyol gerilla pont az a példa,amit én írtam. Amikor a nemzet fellázad hódítója ellen. Amíg egy elfoglalt állam lojális, addig növeli a hűbérest. Ha fellázad,nyílván nem.
De pint ezt írtam le. Hogy minnél nagyobb egy birodalom,annál nagyobb eséllyel szakadnak el szakadárok. Onnantólmeg nyílván csökken a birodalom hatékonysága.
De pint ezt írtam le. Hogy minnél nagyobb egy birodalom,annál nagyobb eséllyel szakadnak el szakadárok. Onnantólmeg nyílván csökken a birodalom hatékonysága.
Amikor Napoleon elfoglalta Spanyolországot, akkor csúcson voltak. Aztán a spanyol gerillaháború a teljes francia hadsereg vmi 40%-át kötötte le és a franciák manpowerje, se a force limitje nem növekedett. 😊 Ahogy Anglia szárazföldi ereje sem volt akkora, mint amekkora a fél világnyi gyarmatbirodalommal arányban állna.
nem rossz, de nekem ma meg ez volt: 😊 szerintem ez még ritkább 😄

na ilyet is ritkán látni.
Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,

Én még nagyon friss gamer vagyok,az még odébb van,hogy ilyennek nekiálljak😊
Probáltatok wct? humanist idea nélkül eléggé hamar gond lesz a lázadások miatt. Ha tehetem unrest csokkento advisorom van mindig.
Szerintem pont a force limit és a manpower,ami jogosan nő egy birodalom növekedésével egyenes arányban...
De abban egyet értek,hogy minél nagyobb egy nemzet,annál ingatagabbnak kellene lenni a belső egyensúlynak.
Én egy olyat tudnék elképzelni,ha már manpower/force limit,hogy ugyebár egy egyesítés után kicsit furcsa,hogy mondjuk itália közepén török katonákat képzünk,így bele kellene tenni egy hadsereg lázadást. Ilyenkor a sereg egy része válna le,és lázadna fel,ezzel bontva a morált,és persze egyből harc lenne.
Ezzel mondjuk nem engedthetné meg a játékos,hogy hatalmas seregei legyenek,illetve hogy csökkentett fenntartással pihentesse őket. Mivel a fullos fenntartás meg viszi a pénzt,így nem tartana akkora haderőt folyamatosan. A kis haderő meg indikálhat további belső zavargást is.
Huhh,elengedtem a fantáziám😊
De abban egyet értek,hogy minél nagyobb egy nemzet,annál ingatagabbnak kellene lenni a belső egyensúlynak.
Én egy olyat tudnék elképzelni,ha már manpower/force limit,hogy ugyebár egy egyesítés után kicsit furcsa,hogy mondjuk itália közepén török katonákat képzünk,így bele kellene tenni egy hadsereg lázadást. Ilyenkor a sereg egy része válna le,és lázadna fel,ezzel bontva a morált,és persze egyből harc lenne.
Ezzel mondjuk nem engedthetné meg a játékos,hogy hatalmas seregei legyenek,illetve hogy csökkentett fenntartással pihentesse őket. Mivel a fullos fenntartás meg viszi a pénzt,így nem tartana akkora haderőt folyamatosan. A kis haderő meg indikálhat további belső zavargást is.
Huhh,elengedtem a fantáziám😊
hazaköltöztek 😄
szerintem a wc a legnagyobb baja a játéknak. Kellene lennie egy (dinamikusan változó) pontnak ahonnan a belső lázadások fenntarthatatlanná tesznek egy birodalmat. Az európai kontinens egységesítése akár 1-2 évtizedre, már pl. túl van szerintem az elfogadhatóságon. Egy bizonyos nagyság után a birodalmak manpowerjét és force limitjét mindenképpen csökkenteni kéne.
A kovetkezo jatekomba megcsinalom a spanyolokkal vagy az olaszokkal.
Ha belehalok az unalomba a te feleloseged.
2X mar nekialtam de nagyon lassan haldtam vele mert sosem volt kedvem folytatni, aztan jottek az uj dlc es mar meg inkabb nem volt kedvem hozza.
Ha belehalok az unalomba a te feleloseged.
2X mar nekialtam de nagyon lassan haldtam vele mert sosem volt kedvem folytatni, aztan jottek az uj dlc es mar meg inkabb nem volt kedvem hozza.
brittany your drunk go home....
Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,
Na ilyet sem láttam még pedig pár száz órát én is játszottam 😄

Na ezért kellene a wct megprobalni 😊
Én még sohasem próbáltam egy wc-t sem, nem igazán vonzott annyira hogy megpróbáljam..(Amúgy meg ha már túlságosan nagy vagyok, és már nincs semmi kihívás akkor meg hamar meg tudom unni).
Na 14 evem ment arra, hogy bezuzzam egesz az egesz nemzetet, persze egy szovi sem jott segiteni... de sokra nem mentem vele.. humiliate meg 1 tartomany es szovetsegek felbontasa... persze mikor mar lenullaztam a sereget meg nem tamadna egy ellensege sem ... hulye gep
Na ez a masik amin kiborulok es ez amirol beszelek. Én elfoglalok a magyaroktol 3!!! tartományt: egybol koalicio ellenem.
A Franciak elfoglalnaka spanyoloktol 6!!! Provancetol 2!! tartományt: lofasz nem alakul nem koalício... Burgundiat is beverne mint a szel, ha nem lennenk szovetsegesek 😞
meg jo hogy elobb bezuztam Ausztriat es felbontattam a szovetseget veluk, mert akkor megint nem lehetne megallitani.

Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2016.03.12. 09:57:20
A Franciak elfoglalnaka spanyoloktol 6!!! Provancetol 2!! tartományt: lofasz nem alakul nem koalício... Burgundiat is beverne mint a szel, ha nem lennenk szovetsegesek 😞
meg jo hogy elobb bezuztam Ausztriat es felbontattam a szovetseget veluk, mert akkor megint nem lehetne megallitani.

Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2016.03.12. 09:57:20
már 3000 órán túl vagyok és még egyszer nem jött össze a WC, pedig mindig megpróbálom, általában az időből futok ki. A végére szerzek elég nagy hatalmat, hogy sikerülhessen. Ezért kezdem az "Extended time line moddal" játszani hogy legyen időm elfoglalni a világot.
Akkor pocok "kivetelevel" (aki tört verziovval jatszik (gonosz eh eh eh 😊 ) ) miért nem látok senkitől (marmint a forumozoktol) egy wc achit ?😊 Ha annyira könnyű lenne?
Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2016.03.12. 07:44:43
Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2016.03.12. 07:44:43
Nem ertem.
Ha az elejen elintezed a franciakat akkor nem fognak megerosodni. Hogy ha egy szomszedos orszagot valasztasz akkor eleve fele terjeszkednel. Az angolok es a spanyolok mar az elejen erosek konnyeden leverheted a gepet veluk, es terjeszkedni is tudsz veluk. Angoloknak skandinavia vagy ramesz a portugalokra aztan ugorhatsz afrikara. A spanyoloknak ott van az egesz mediteran.
En csak felvetettem hogy ha az elejen szetszedet a franciakat akkor nem fognak kesobb gondot jelenteni. Meg az elejen nincs meg az op elan.
Csak mondom hogy ez egy opcio lehet a problemadra. A burgundokkal mondjuk para lehet az AE de az angolok es spanyolokkal gond nelkul ellehet osztani.
Utoljára szerkesztette: joki95, 2016.03.11. 17:33:01
Ha az elejen elintezed a franciakat akkor nem fognak megerosodni. Hogy ha egy szomszedos orszagot valasztasz akkor eleve fele terjeszkednel. Az angolok es a spanyolok mar az elejen erosek konnyeden leverheted a gepet veluk, es terjeszkedni is tudsz veluk. Angoloknak skandinavia vagy ramesz a portugalokra aztan ugorhatsz afrikara. A spanyoloknak ott van az egesz mediteran.
En csak felvetettem hogy ha az elejen szetszedet a franciakat akkor nem fognak kesobb gondot jelenteni. Meg az elejen nincs meg az op elan.
Csak mondom hogy ez egy opcio lehet a problemadra. A burgundokkal mondjuk para lehet az AE de az angolok es spanyolokkal gond nelkul ellehet osztani.
Utoljára szerkesztette: joki95, 2016.03.11. 17:33:01
Nem értitek... próbáltatok már Wc-t? Tök jó, meg izgalmas kis állammal, leverni a franciákat meg minden, mert okosan lehet szövetkezni, de ha nem mész rájuk, az elejétől, akkor a gép annyira gyökér, hogy mindig hagyja őket megerősödni... ha meg rájuk mész akkor a más irányú expandtól veszed el a területet.
Engem csak azért bosszant mert erre még nem találtam megoldást, főleg, hogy az esetek 80%ban Francia - Ausztria szövetség van, pedig köztudott, hogy ez a két ország annyira azért nem szerette egymást azidő tájt...
Ja és a nagy hiány: 1.10 ig viszonylag gyakran kitört a forradalom "menet rend szerűen 1780 körül), de azóta pl egyszer sem láttam ilyet (mármint a francia)
Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2016.03.11. 17:02:30
Engem csak azért bosszant mert erre még nem találtam megoldást, főleg, hogy az esetek 80%ban Francia - Ausztria szövetség van, pedig köztudott, hogy ez a két ország annyira azért nem szerette egymást azidő tájt...
Ja és a nagy hiány: 1.10 ig viszonylag gyakran kitört a forradalom "menet rend szerűen 1780 körül), de azóta pl egyszer sem láttam ilyet (mármint a francia)
Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2016.03.11. 17:02:30
Valamelyik patch (1.12 ?) óta állítólag nem lehet teljesen legálisan Ryukyu wc-t megcsinálni, túl kevés az idő.
Milyen jó lenne nem feltétlenül a WC-ből kiindulni. Most ha szépen szétesnek a franciák és apránként bedarálsz mindenkit abba mi az izgalom. Pont én is az ilyeneket szeretem. Amikor magyar játékomba se volt más nekimentem Savoynak ők meg ugye francia szövik. És az volt a legjobb amikor egy erős birodalmat letudsz verni, nem túlzok de nálam az ilyen "nagy" háborúk megnyerése többet ér mint egy rohadt wc. Nem te vagy a világ ura? Na és? Jó az, ha mindig vannak ellenfelek és sikerül a kitűzött célt elérned, ami nem a wc.
bocsi,ő is csalt ,első rész 10.46-nál lehet látni a tábornokát 9999-9999-9999 skillű xd
En ddrjake-et mondtam volna de o mondjuk hasznalja az elejen a 100 armytradition exploitot.
https://www.youtube.com/watch?v=BMbEuXrd_Ps&list=PL9zpWiBUWhJRrPJxKf_kfJduTHGLrQn42
És láttál-e már Ryukyu-val olyan WC-t, amelyben semmilyen exploitot nem használtak? 😊
Lattam mar Ryukyu-bol is WC-t.
Akármelyikkel nem. Olyan kell, amelynek jó a kezdőpozíciója, és a fejlett területek bekebelezését a végére hagyhatja, akkora, amikor már kellően magas a tech szintje. Aki az elején nehezen tud mozdulni, abból nem lesz WC.
Ha nagyon tartasz a Franciaktol akkor kezdj Kasztiliaval. Aragon, Burgund szovetseg plusz portugalia az elejen szetszedheted gond nelkul.
Vagy forditva Brugundiaval kezdesz es a tobbi...
Vagy akar Angliaval megeszed meg az elejen.
Akermelyik orszaggal lehet WC csinalni nem csak a torokkel.
Vagy forditva Brugundiaval kezdesz es a tobbi...
Vagy akar Angliaval megeszed meg az elejen.
Akermelyik orszaggal lehet WC csinalni nem csak a torokkel.
Nem érted a lényeget. Ha Wc-re gyúrsz rendszerint a Franciákon bukik el az egész... 😞 Valahogy sok energia bedarálni őket. Lehet túl későn kezdek nekik 😞
Nem az a kérdés, hogy leverhetőek e, mert egy Frankfurttal is meg tudom őket verni pár száz év alatt, hanem az, hogy hogy a francba akadályozzam meg, hogy az end gamere ne jelentsenek olyan nagy problémát?
Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2016.03.11. 10:35:58
Nem az a kérdés, hogy leverhetőek e, mert egy Frankfurttal is meg tudom őket verni pár száz év alatt, hanem az, hogy hogy a francba akadályozzam meg, hogy az end gamere ne jelentsenek olyan nagy problémát?
Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2016.03.11. 10:35:58
Nem baj az. Minel erosebb annal elvezetesebb lesz leverni.
Amugy mar 2X bedaraltam a franciakat. 3X hogy ha a 30 eves haborut is beleszamitjuk.
Volt egy olyan 25 evem amit vegig haboruztam 0 manpowerrel.
Nekimentem a Lengyeleknek a porosz teruletekert, majd kozben a franciak ugy gondoltak hogy megtamadjak a protestans Savoj-t szoval bevedtem oket, utana pedig a Danok gondoltak hogy itt az ideje elkezdeni a vallasi haborut.
Szep idok.
Nem kellett meg kolcsont se felvennem de az 11000 dukatombol csak 4000 maradt mindennek a vegere.
Utoljára szerkesztette: joki95, 2016.03.10. 23:54:36
Amugy mar 2X bedaraltam a franciakat. 3X hogy ha a 30 eves haborut is beleszamitjuk.
Volt egy olyan 25 evem amit vegig haboruztam 0 manpowerrel.
Nekimentem a Lengyeleknek a porosz teruletekert, majd kozben a franciak ugy gondoltak hogy megtamadjak a protestans Savoj-t szoval bevedtem oket, utana pedig a Danok gondoltak hogy itt az ideje elkezdeni a vallasi haborut.
Szep idok.
Nem kellett meg kolcsont se felvennem de az 11000 dukatombol csak 4000 maradt mindennek a vegere.
Utoljára szerkesztette: joki95, 2016.03.10. 23:54:36
Na meg itt is... 10 ből 10 játékomban a franciák mindent megesznek a környéken 😞 és még koalíció sme nagyon alakul ellenük. Csak ha az ember nem száll rájuk, akkor mindenkit leownolnak a környéken 😞
Az a baj a képkezelővel hogy ha telóról vagyok akkor meg se bírom nyitni. Ezért használok imgurt.