10049
Europa Universalis IV
  • EM64T
    Na és vajon lehet folytatni, mert vérnyákol... Egyből könny tolult a szemembe, amikor eltűnt a jól kialakított 1510-es ironman Brandenburgom, amibe jópár órát beletoltam... :(
  • Tuvok #7319
    De végre belerakták a nemek szimbólumait, így Arumbának sem okoz majd gondot eldönteni, hogy "King Juan" az nő vagy férfi.
  • hitman1028
    ikonnal figyelmeztet h state-t kéne csinálni,mondjuk ez hasznos
  • Tuvok #7317
    1445-ben Franciao. lett a Curia Controller, egyből kiátkozta Kasztíliát. Fasza.
  • hitman1028
    kiátkozza a riválisát xd
  • hitman1028
    ezek a pápai kiátkozások nem tudom miért jók
  • pretorius07
    Ez bejövős lesz,főleg,mikor csak nem határos országot tudsz riválissá tenni,főleg a show streght peace-szel,ami szép monarch pontot hoz!
    - Added Humiliate Rival Casus Belli which will now always be available towards rival countries

De ezek a már megint miééééért?????? Ez volt az egyetlen dolog,ami igazán jó volt,mert sokkal gyorsabb volt a fabrikálás. No meg ha mindig 20% alat felfedeznek,akkor sosem lesz claim? :P
    - Fabricating a claim now requires a spy network of at least 20.
    - Each extra claim on another nation adds 25% cost for new claims fabricated.

Ezeket meg várom,hogy tényleg így lesz e,mert jópárszor megszivatott a játék ezzel mostanában...
    - Made AI more likely to go to low army maintenance in an effort to save money.
    - Made AI (even) more averse towards starting wars with themselves or allies in debt, in war, etc.

De basszus ez igen hosszú lista!

Lassan vége a bizánc kampányomnak,aztán adok egy esélyt ennek a patchnek:)
    Utoljára szerkesztette: pretorius07, 2016.05.11. 16:57:51
  • hitman1028
    úgy néz ki ausztria és franciák újra riválisok alapból
  • hitman1028
    https://forum.paradoxplaza.com/forum/index.php?threads%2Feu4-1-17-released-now.928374%2F
  • szabii98
    Így igaz, ha elindítasz egy csont üres EU4-et, dlc-k nélkül, meglepődsz mennyivel másabb/egyszerűbb.
  • inkvisitor
    Harcot még nem nagyon próbáltam, (a flottán kb 3. csata végére elfogyott, gyárthattam újra) a kutatással és építkezéssel kísérleteztem. Még csak arra próbálok ráérezni, mi a dolgok logikája. kb mint ahogy az EU-t kezeltem az elején. Még egy játékot sem vittem végig vagy mert meguntam (1x) vagy mert olyan kevés időm jutott rá, hogy kijött egy új DLC és ment az egész a kukába.
  • wednes
    Majd a Stellaris is megkapja a maga 6-8 DLC-jét.
  • Chris
    Teljesen egyetértek, EU4 egyelőre összehasonlíthatatlanul sokrétűbbnek, komplexebbnek tűnik.
    Stellaris mintha egy előd lenne, elég egyszerű és egyirányú játékmenettel (4 planéta meg egy megdöbbentően könnyen vazallizált idegen faj után), bár ki tudja mit tartogat még, remélem változni fog a véleményem. Bár a gazdasági és diplomáciai rész alapjai harmatgyengéknek tűnnek, ezért félek.
  • Chris
    Én már leírtam ezzel kapcsolatban, hogy szerintem nagyon jó irányba mozdítja el az ideák súlyozását és kihívást biztosít, vmint nem hagyja, hogy túlzottan elkényelmesedj, de semmiképp sem lehetetlenít el teljesen.
    Leegyszerűsítve annyit csinál, hogy ha nem managelsz jól, akkor elviszi a pénzed is, ha:
    - ideiglenesen overextension alatt (ez baromi könnyen kontrollálható)
    - leszarod a religious unity-t (ezért felértékeli a religious és humanist ideákat)
    - nagyon egyoldalúan tech-elsz (ha direkt leszarod a diplo techet, akkor fizesd is meg az árát, amivel nagyon egyet tudok érteni)

Nincs baj azzal, ha egy grand strategy játékban strategizálni kell és nem csak ész nélkül "egyszínűsíteni" a térképet. :)
  • inkvisitor
    :) Most próbálgatom, de egyenlőre nagyon limitált, mit lehet csinálni benne. Az EU egyenlőre jobbnak néz ki.
  • hitman1028
    most bejött a stellaris,az eu4 kicsit háttérbe lesz szorítva
  • Lysandus
    Igen, eddig szinte minden változtatás a játékosok visszafogásáról szólt. Lehetne még sorolni a példákat: HRE babrálása, de például a tartományok számának a növelése is.
  • hitman1028
    ilyeneket h world conquest,el lehet felejteni
  • pretorius07
    Igen,európában a vallási egység egy ideig biztosított. A túlterjeszkedés meg időszakos.
    De rákényszeríteni a játékost,hogy ne terjeszkedjen sokat,mert a core-osítás miatt elmarad admin techhel,meg mondjuk egy part nélküli állammal is tolja az amúgy nem sokat érő diplo techet,a militaryt meg fogja vissza,hogy tönkreverhessék... Hát ez a no comment...
  • hitman1028
    nekem csak a research al volt gondom,az ellen nem sok mindent lehet csinálni
  • pretorius07
    Mintha ezt már én is mondtam volna:)
    Megoldás: 20 évig ne csinálj semmit,hadsereget bontsd,vagy ne finanszírozd,ne legyen tanácsadód,hogy teljen a root out corruption-re:) Juhéééé!!!
    Mindezt persze ironikusan... Ez a játékélmény kárára való túlzott játékmenet-lassítás. Ezért tettem vissza az 1.15-öt. Persze így meg nem haladok a korral,de no...modjuk a mare nostrum achi meg nagyon mozgat,úgyhogy úgyis visszateszem a 16-ot:)
    De egyet értek,a korrupció minél kisebb nemzettel játszol,annál szopatósabb. Pláne ha még a vallás sem egységes a területen... Kivéve persze a trade államok. De a túlterjeszkedés,meg az inbalance research megöli a korrupciót,ami meg a játékot.
  • hitman1028
    ezzzel a korrupcióval nagyon elcseszték a játékot,brandenburggal 1574 re már 20 volt,így nem lehet játszani
  • hitman1028
    szép is lett volna xd

• pretorius07
    De ha te békében vagy,és a szövetséges háborúzik,akkor nem. Erre értettem az elfoglaltat. Mondjuk ez esetben nem is illő elvárni:)
  • hitman1028
    ha háború közben lázadnak,akkor is jönnek segíteni
  • EM64T
    Ah, de, elfoglalt :/
  • pretorius07
    Segítséget nem kérhetsz. De ha szomszédos ország,és adtál neki military accesst,és szeret téged (zöld szív),akkor fog menni segíteni. Már ha nem elfoglalt.
  • EM64T
    Lázadók ellen van lehetőség szövetségestől segítséget kérni?
  • Lysandus
    Dánok alatt voltak PU-ban a svédek, és a lengyel litván Nemzetközösséggel mentek neki a Moszkvai nagyfejedelemségnek. Csak a PU felbomlott és a svédek megeszik Dániát.
  • HUmanHunter
    Érdekes dolgok összejöttek neked a mapon úgylátom :D Danish Russia, wtf? :D
  • Lysandus
    Na végre, csak beestek a franciák PU alá...

Francia PU
  • Lysandus
    Megnéztem, de nem igazodok ki rajta 100 százalékosan. Van benne egy szöveges megjegyzés, hogy "France can only get second part by being emperor." De hogy tényleg ez következik-e a fájlból, azt nem tudom biztosan megállapítani. Mintha ilyenkor az első részt Kasztília/Spanyolország kapná.

Egyébként tényleg mintha megnőtt volna az esélye a Kasztília/Spanyolország örökösödésnek.
  • sadface #7288
    Nekem működött. Mondjuk én workshopból szedtem le.
  • pretorius07
    1678-ban megindítottam az első világháborút:)
    Egész jó esélyekkel indulunk... Bolond spanyolok bontották a szövetségüket velem,hát most meglátják,jó döntés volt-e? :)

nagy háború

Utoljára szerkesztette: pretorius07, 2016.05.08. 13:13:08
  • Ntj
    Illetve valaki próbálta már az Imperium Universalis modot? Letöltöttem most böngészőből, de amint tölt mindig kidob. Valakinek van ezzel kapcsolatban tapasztalata?
    Utoljára szerkesztette: Ntj, 2016.05.08. 11:44:21
  • Ntj
    Akadt egy kis problémám. Feliratkoztam egy modra (Steam műhely), de a modoknál, ahogy indítanám a játékot nem adja be, ellenben mindenféle olyan modot, amire még régebben iratkoztam fel, de azóta leiratkoztam kiad. Volt valakinek hasonló problémája, mi lehet a megoldás?
  • sadface #7284
    Nem a Liberty Desire-re gondoltam, hanem a tariffra. :D Néha belenyúlás nélkül ingadozik 20-40 között.
  • hitman1028
    50 alatt xd
  • Tuvok #7282
    Shen elkezdte a Sunset Invasion-t ha valakit esetleg érdekel. :)
  • Chris
    Elképesztően elbaszott dolgokat képes produkálni ez a játék. Gondoltam teszek egy próbát az új rendszerben Oman-nal:
    1 - Első 5 évben a kezdeti 7 területemre gyorsan szereztem +9-et (Hormuz, Najd, Haasa). Minden növeltem az authorityt, nehogy lázadjanak.
    2 - Természetesen ennek ellenére jön az elkerülhetetlen lázadás a következő évben.
    3 - 12-es stack lespawnol, nekem mindössze 9 a force limitem (?!). Államháztartás vékony pluszban, manpower nincs, úgyhogy nem megyek fölé.
    4 - Az én generalom +2-es shock, a rebel +1-es shock, sík terep, mondom megtámadom...
    5 - Stackwipe. Mármint a rebel engem.

Nem baj, nemsokára itt a Stellaris.

Utoljára szerkesztette: Chris, 2016.05.07. 14:08:59