Europa Universalis IV
  • Chris
    Nem értelek titeket, szerintem baromi jó újítás a state rendszer. Lehet csak félreértitek?

Ez az egész kvázi azt jelenti, hogy full kontrollt kaptunk egy kvázi mindenhol és bárhol alkalmazható "overseas province" rendszer felett. Gyakorlatilag megkönnyítették a gyors terjeszkedést (ha úgy tetszik wc-t), mert alapból kapunk egy -50% core cost-ot, aztán onnan meg el lehet dönteni, hogy akarod-e state-é coreolni az adott területet.

Például ha foglalás után nem túl fejlett a terület, vagy egyszerűen csak a lázadások miatt mindig növeled az autonomyt, akkor nincs is értelme egy jó ideig state-é konvertálni, csak ha leért az autonomy 75%-ra, de akkor sem feltétlenül szükséges. Én a trade centereken pl. nem szoktam autonomyt növelni a trade power miatt, és azokat egyből state-é coreolom.

Baromira nem lehetetleníti el, sőt, még komolyabb döntési lehetőségeket ad a játékba. Én pl. a Big blue blob achit már ebben a rendszerben hoztam össze és simán folytatható lett volna a játék, hacsak a patch nem cseszi el a mentést megint. :)