Europa Universalis IV
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
https://isthereanydeal.com/#/search:europa%20universalis;/scroll:%23gamelist
Úgyhogy:
- Wealth of Nations eléggé határon van, de szerintem elég menő a hindu vallásoknak.
- Res Publica: köztársaságok és a monarch pointok fókuszálása maitt fontos
- Art of War must have.
- Common Sense szintén.
- The Cossacks as estate-ek miatt nagyon hasznos.
- Rights of Man szintén remek.
intel Core i3-3220@3,3 GHz, Asus P8B75-V, 8 GB DDR3, Radeon HD 4890 1 GB
Lenne még egy láma kérdésem:
Ha a Steam-en vettem, használom a játékot, és a wingamestore-on veszek hozzá DLC-t, azt tudom használni a Steamen? Valahogy hozzá kell rendelni, vagy megtalálja magától?
Utoljára szerkesztette: angelous, 2017.04.23. 10:54:48
https://isthereanydeal.com/#/search:europa%20universalis%204;/scroll:%23gamelist
I decide when I'm done.
Pl mivel kapok kevesebbet az Art of War-nál, vagy a Conquest of Paradise-nál, ha csak a Content Pack-ot veszem meg?
(bocsi a tudatlanságomért, ez az első játékom ami így épül fel.)
A hónap elejei Steam akcióban vettem meg az alapjátékot, és azóta eléggé rákattantam, bár még bőven tanulom..
Gondolkozom pár DLC beszerzésén, és segítséget kérek ebben:
Mi a különbség az Expansion, és a Content Pack között? (árban sok)
Valamint láttam, hogy jött ki Hungary-s patch Mátyással, az mikortól elérhető?
Köszi.
Azt én is észrevettem,hogy a franciák nagyon passzívak a mostani peccsekben. Mondjuk nálam a spanyolok is. Mindkettő inkább csak kolonizál. 1590,és még megvan britannia.
Az angolok a spanyolokkal karöltve szétgyalázták Fro.- t, jópár provinciájuk van a kontinensen...
Az angolok támadnak téged? Mit keresnek azok ott?😊
Mellesleg brandenburg elég erős katonailag poroszország nélkül is. Az előző kampányom az volt,és csak 1820-ban lettem Prussia és Germany. Ugyanazok az ideák vannak.
Amúgy meg az angolok nem sokat tehetnek ellened,nem lesz annyi transportjuk,hogy nálad nagyobb sereget partra tegyenek.
Nagyon rosszkor jönne ez a háború, az elkövetkezendő húsz évet arra akartam kihasználni, hogy elvegyem Lengyelországtól a Poroszország megalapításához szükséges területeket, hogy mire érkezik a vallásháború, katonailag erős ország lehessek.
Amúgy lehet én vagyok félresikerült,de engem idegesít ez a vazallustömeg. Semmi ésszerűség,tervezés. Nem merek résztvenni a támadásokban,mert hol rámáll 60k,és akkora az attrition,hogy pápá manpower,vagy otthagynak a csatában egyedül... így meg nincs semmi army traditionöm. Meg amúgy is. Nem tudok egy hre-n kívüli vazallust csinálni,mert azoknak egyből 100% a liberty desire,mondván a vazallok erősebbek nálam összességében. Így meg nem lehet értelmesen területet osztani.
Gondolkodom,hogy inkább egyesülök. Akkor legalább nem hercegség leszek,lesz elég state slot,meg normál módon lehet hávorúzni. Úgyis megvan a spanyol pu is.
Bohémia PU 1 éven belül. Jóval később ugyan,de a magyarok is PU alá kerültek (miután rivalizáltam velük egy adagot😊)
A reformációnál mázli volt,mert a protestáns központok Írország,Dánok,Svédek voltak. A reformed vallás meg Svájcban-flandriában volt,egyből declare war,el is tüntek hamar. A harmadik központ meg sem jelent. Ekkor már 4 reform megvolt (1510 fele). Utána hamar jött az 5.,amikor nincs több belháború. Bár ekkor páran még váltottak vallást,de a béke miatt kb 0.23 volt a havi IA. A 7. reform előtt meg már 0.33 IA jött,mert elengedtem egy csomó ki államot az Ottomán háború után.
Jah,és a burgund event is nekem adta a területeket,mert házasság volt. Ott is elengedtem a kis hollandokat,luxemburgot,stb.
Asszem bontom a spanyol szövetséget,és claim throne,PU a spanyolokra,mert habsburg van a trónon😄
1565
Persze megpróbálhatod így is folytatni. Nekem is csak 1-2 reformom volt, a reformáció előtt azután a 18. század elején tudtam csak egyesíteni az egészet, (mondjuk én hallottam olyat is aki előbb megcsinálta, de én noob vagyok)
Ha eljutsz addig hogy beszünteted a háborút a HRE-n belül onnantól már jól fog folyni.
Utoljára szerkesztette: AlucardHuN, 2017.04.19. 12:30:07
Utoljára szerkesztette: EM64T, 2017.04.19. 12:04:11
Szóval elsőnek igyekeztem megelőzni a Shadow Kingdom event bekövetkeztét, nem tudom hogy megcsináltad e, ez ugyanis bent tartja az észak itáliai államokat, ami ugye több fincsi IA-t jelent. Én úgy oldottam meg hogy elfoglaltam Velence szükséges szárazföldi részeit, és azt hiszem Milánó is elvitte a maga részét, ha ez megvan akkor a Pápa területeit kell megszerezni, core-olni és hozzáadni a birodalomhoz (Rómát biztos nem kell), mondjuk ezt a vége felé tudtam megcsinálni (1480-1490 között) úgyhogy sikerült magamra zúdítani egy koalíciós háborút élen a Franciákkal de white peace-el úgy ahogy túléltem. Ne engedd továbbá hogy egyes államok túl nagyra duzzadjanak, bekebelezve másokat, mert akkor megint csökken az IA, a Free city-kre pedig főleg vigyázz, bár a legrosszabb az az amikor ők foglalnak, mert ugye akkor elveszítik a Free city státuszt. Ha tudsz akkor indíts háborút olyan országok ellen amelyek birodalmi területet birtokolnak de nem tagjai a HRE-nek, mert így csökkented a negatív IA-t. Az is megoldás ha valahogy sikerül kis államokat bekebelezned amelyek nem tagjai a birodalomnak, core-olod őket, hozzáadod a birodalomhoz majd elereszted. Érdemes pár határszéli provinciát magadnak is behúzni mert akkor pl Lengyelektől akkor Danzigot is be tudod venni a birodalomba. (bár ezt mondták szerintem előttem). Közben erősítsd magadat is, kevés belső hódítás mellett próbáld meg a cseheket meg Magyarországot PU-zni, Csehország már csak azért is vicces mert ő ugye elector és így ha jóban maradsz vele mindig lesz egy biztos szavazatod. Ha meg Magyarországot később beolvasztod akkor lesz csomó free IA-d. A reformáció mondjuk pain in the ass, addig jó esetben tudsz 1 vagy 2 reformot végégvinni (nálam legalábbis így volt), aztán a következő éveket azzal kell tölteni hogy megpróbálod kipurgálni az eretnek államokat (ugye minél kisebb annál könnyebb). Ha a reformációs időszak letelik, és a birodalomban a többség újra katolikus, van elég prince, és nincs terület idegen kézen akkor megint jönni fog az IA, csak arra kell vigyázni hogy jó relationod legyen az electorokkal (diplo ideas ugye), és hogy ne legyen Mária Terkád, vagy ha látod akkor legyen szerencséd hogy be tudod vezetni a Pragmatic Sanction-t.
Amúgy Köln-nek hol volt szigete amit az Ottománok megakartak szerezni?
Utoljára szerkesztette: AlucardHuN, 2017.04.19. 02:36:32
Szerintem decision lesz mondjuk a Corvinus dinasztiához kötve. Legalábbis nekem ezt sugallja...
I decide when I'm done.
I decide when I'm done.
Én most ausztriával agyok,ahogy megkaptam a burgund eventet,már engedtem is el kis holland államokat. A kereskedelmi központokat megtartottam magamnak,de még burgundiát is elengedtem.
Mindig legyen egy provincia az adott hercegségé. Ha eltűnik,azonnal vissza kell kérni,ha nem adja,akkor háború,release nation.
Azthiszem redditen olvastam, hogyha van egy olyan 50 tributary-d, az olyan mintha egy 8.3/8.3/8.3-as uralkodód lenne a játék végéig, annyi pontot össze lehet szopkodni.
I met God. She's black
Nekem franciákkal volt meg anno a 8 reform,úgyhogy megoldható gyakorlatilag bármelyikkel. A poroszoknak meg az új gov type előtt is nagy előnye volt katonai téren😊
Ontják a 3 csillagos tábornokokat,meg hatalmas morál/discipline előnyük van.