Europa Universalis IV
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Trigger conditions
This event fires only once.
This country:
is Hungary Hungary.
does not have an heir.
does not have a regency.
has “von Habsburg” as ruling dynasty.
is not a member of a personal union.
It exists a country that:
is a monarchy.
is not a subject.
does not have a regency.
The year is between 1450 and 1457
Szóval szerintem mindegy, mert a heir habsburg marad.
Utoljára szerkesztette: sadface, 2016.12.27. 00:26:05
This event fires only once.
This country:
is Hungary Hungary.
does not have an heir.
does not have a regency.
is not a member of a personal union.
It exists a country that:
is a monarchy.
is not a subject.
does not have a regency.
The year is between 1450 and 1457
Szóval szerintem mindegy, mert a heir habsburg marad.
Utoljára szerkesztette: sadface, 2016.12.27. 00:26:05
I decide when I'm done.
Ha Magyarországgal Mátyást akarom királynak, akkor a játék elején feldobott kérdésben megválasszam Hunyadit régensnek? Vagy ez nem, befolyásolja a dolgot?
intel Core i3-3220@3,3 GHz, Asus P8B75-V, 8 GB DDR3, Radeon HD 4890 1 GB
Sziasztok!
Régi kedvenc amit újra elővettem vagyis az EU3 DW 5.1-et! Tudom nem ide kéne írnom, de az ennek megfelelő fórum kicsit kihalt így innen kérek segítséget, hátha játszott valaki az előző résszel is.
Steppe Wolf modot hogy a fenébe tudom működésre bírni? Olvasgattam, de konkrét megoldást nem találtam. Bemásoltam mindent oda ahova való, de a játék 1-2 év után egyszerűen kidob. Régen megoldottam valahogy, de nem emlékszem már rá. :/
Másik kérdésem az lenne, hogy a Crusade King2-vel csak az EU4-be tudom átkonvertálni a mentést és folytatni? ( remélem valaki ezt a játékot is próbálta már ) Biztos át lehet írni meg ilyenek, de nem vagyok informatika zseni, nem értek a konkrét programozáshoz.
Hát így ennyi, remélem tudtok segíteni.
Jó játékot és Kellemes Ünnepeket kívánok mindenkinek!
Oltred
Régi kedvenc amit újra elővettem vagyis az EU3 DW 5.1-et! Tudom nem ide kéne írnom, de az ennek megfelelő fórum kicsit kihalt így innen kérek segítséget, hátha játszott valaki az előző résszel is.
Steppe Wolf modot hogy a fenébe tudom működésre bírni? Olvasgattam, de konkrét megoldást nem találtam. Bemásoltam mindent oda ahova való, de a játék 1-2 év után egyszerűen kidob. Régen megoldottam valahogy, de nem emlékszem már rá. :/
Másik kérdésem az lenne, hogy a Crusade King2-vel csak az EU4-be tudom átkonvertálni a mentést és folytatni? ( remélem valaki ezt a játékot is próbálta már ) Biztos át lehet írni meg ilyenek, de nem vagyok informatika zseni, nem értek a konkrét programozáshoz.
Hát így ennyi, remélem tudtok segíteni.
Jó játékot és Kellemes Ünnepeket kívánok mindenkinek!
Oltred
míg csődbe nem jutsz
Meddig lehet hitelezni és az ország kincseskamráját minuszolni?
meg
Sziasztok!
1690 van, kb 600 tartományom van az Ottománokkal, most unlockolódott az imperialism CB. Szerintetek meg lesz ebből az 1001 tartományos öcsi?
1690 van, kb 600 tartományom van az Ottománokkal, most unlockolódott az imperialism CB. Szerintetek meg lesz ebből az 1001 tartományos öcsi?
Steam\SteamApps\common\Europa Universalis IV\localisation azon belül a provnames-t kell megnyitni és ott átírni
Sziasztok. Csak nálam van egy ad_dahna_area nevű régió Arábiában? Nagyon zavar valamiért ez és nem tudom hogy kell átírni.
nem kell nagy flotta
Lehet, hogy nem is kellene erőltetnem Így együtt? A kolonizáláshoz gondolom nagy flotta kell, lehet arra koncentrálni, közben a birodalmat is sikerre vinni egyszerre?
A következő játékomban megpróbálom párhuzamosan megvalósítani e kettőt: német-római császárként egyesíteni a birodalmat, illetve kolonizálni. Ezek egyesével is olyan irányvonalak, amelyeket eddig még sosem követtem (illetve ez elsőt a mostani játékomban kóstolgattam, kb. nulla sikerrel, egyetlen reformot sem tudtam abszolválni), szóval nem tudom mennyire fog menni. Érdekes lesz 😊
Szerintem a 3 legfontosabb a common sense, art of war és a most kijött rights of man. De igazából mindegyik nagy dlc belenyúl valamilyen szinten a játékba..
Mindegyik belenyúl
Melyik az a 3 dlc,ami igen csak belenyúl az alap játékba és érdemes megvenni? Valahol le volt már írva de nem találom .
lehetsz
Mással lehetek királyi házasságban vagy csak a litvánokkal ?
Na jó újra kezdem , hamarabb kelet volna ezt meg kérdeznem , kösz a segítséget .
Ha ez sikerülne legalább tudnék terjeszkedni észak keletre , keletre ,dél keletre is sokall hamarabb .
Ha ez sikerülne legalább tudnék terjeszkedni észak keletre , keletre ,dél keletre is sokall hamarabb .
kb a legegyszerűbb létrehozni
nincs király és nincs örökös,ez az egész lényege a lengyel-litván uniónak
az interregnum az mikor nincs király,lengyelek mindig azzal kezdenek
Mi az a interregnum ? Akkor újra kezdjem vagy ne, érdemes vagy sem ?
perdze h nincs királyod ,mivel interregnum van
Kezdtem egy újat csak hogy meg nézem nekem nincs semmim neki királya van, örököse nincs szóval nem éri meg újra kezdenem , de azért kösz sokat segítettél . Úgyis be húzom valahogy, a küldi 2 változat ír valamelyik csak össze jön , bár svédek is királyi házasságban vannak velük .
Hát az a baj hogy én úgy kezdek (lengyellel) hogy nálam régenstanács uralkodik és ha jól emlékszek örökös sincs de ez utóbbi nem biztos . Így is működne gondolom nem ?
igen,felkell vinni 1-re,ez az egyetlen rontási lehetőség,h az idő alatt litvánia esetleg valami háborúba keveredik
Akkor még lehet hogy nem adta be mert úgy kezdi a játék hogy varsó nem az enyém hanem a hűbéresemé , utána gyorsan fel 190re majd be olvasztás , most ki dobta küldetésnél hogy át tehetem a fővárost varsóra csak nem akartam mert krakót jobbnak gondolta a kereskedelmi központ miatt . Akkor áteszem ahogy tudom , és mindig 200 főlőt lesz a diplomata pontom .
Ja meg eleve úgy kezdtem hogy 0 stabilitásom volt .
Ja meg eleve úgy kezdtem hogy 0 stabilitásom volt .
ám az eventeknél ott kell legyen h mi kell hozzá
nem tudom mikor jött ez be,de régen ez nem volt
régen kicsit nehezebb volt:pozitiv stabilitás,szövetség ,házasság,asszem 200 dipl pont,litvánia békébe kellett legyen meg asszem varsó kellett a főváros legyen
moldáviából vazallust kell csinálni és beolvasztani
régen kicsit nehezebb volt:pozitiv stabilitás,szövetség ,házasság,asszem 200 dipl pont,litvánia békébe kellett legyen meg asszem varsó kellett a főváros legyen
moldáviából vazallust kell csinálni és beolvasztani
Akkor kezdem újra imáról másodjára . 😞
És egyből az elején beadja , én régi verzióval meg 1.12 -vel játszok , azt is figyelembe veted, abban is úgy van ?
Egyébként érdemes Moldovából hűbérest csinálni , mert idegesít hogy csak ott van szövínek kicsi és nem nagyon tudok töke cb csinálni .
És egyből az elején beadja , én régi verzióval meg 1.12 -vel játszok , azt is figyelembe veted, abban is úgy van ?
Egyébként érdemes Moldovából hűbérest csinálni , mert idegesít hogy csak ott van szövínek kicsi és nem nagyon tudok töke cb csinálni .
csak egyszer adja be
Hát lehet hogy beadott már egy ilyet csak nem értetem és nem erre nyomtam rá . 1459-ben járok , beadja újra vagy inkább kezdjem újra ?
Tehát akkor mondjuk függetlenséget se garantáljak és katonai hozzáférést se adjak a területeimhez és én az övéhez se akkor ? Gondolom magas stabilitás kell és a presztízsnek is minél magasabbon kéne lenije mondjuk ez valamiért erősen csökken miért lehet ? Ja és nem kell a trónért harcolnom ? egyszerűen csak várnom kell amíg ki hal az összes király és én öröklöm meg ? Vagy trónkövetelést kell nyomni ha engedi ?
Vagy úgy kéne hogy ha régens tanács van és nincs trón örökös akkor szövetség fel bontása és trónkövetelés vagy nem kell szövít fel bontani trónkövetelés és akkor ha kiad egy cb akkor szövi ki és mehetek neki .
egyszerű döntés a játék elején,csak házasság és szövetség kell hozzá
Sziasztok újra el kezdtem játszani a játékkal , újat kezdtem lengyelekkel . És az lenne a kérdésem hogy tudom leghamarabb és legkönnyebben létre hozni a lengyel litván uniót . Azonos dinasztia már meg van . Illetve minden érdekel ami az örökléssel és a perszónál unióval kapcsolatos és tudni érdemes . Egyszer már sikerült a franciákkal a magyarokat perszónál unió alá behúzni de már nem most volt és akkor háborúznom kellet .
Utoljára szerkesztette: KOXI22, 2016.12.08. 14:26:35
Utoljára szerkesztette: KOXI22, 2016.12.08. 14:26:35
hát nem tudom,sztem ez mindig is így volt,ha külső támadás éri a HRE-t,a császárnak kötelessége beavatkozni
Régen ha akár conquest BB-vel támadtam egy HRE tagot, a CB megléte miatt a császár nem segített neki a háborúban. Hogy a mostani kampányomban ez nem így van, és a császár mindig segít, az valami patch dolga, vagy nálam történt valami? Azt sem nagyon értem, hogy a szövetséges szövetségese miért jön bele a háborúba. Eddig ki tudtam számolni, hogy egy "áldozatnak" kik a szövetségesei, mekkora ellenállásra várhatok. Most a szövetségesek szövetségesei is beszállnak a háborúba... Ez miért van újabban?
amikor az embernek szerencséje van,ó

Ki kell tapasztalni. A warscore-t nézd. Próbálkozz. Levered a seregét elfoglalsz pár erődöt, elfogadja-e. Ha nem háborúzz tovább.
Ha levered a lázadókat, akkor kevésbé fognak lázadni egy darabig. De el kell tűnnie a szeparatizmusnak az elfoglalt tartományban, ez alapból 20 év. Egyébként valamilyen lázadás biztos lesz időnként.
Ha levered a lázadókat, akkor kevésbé fognak lázadni egy darabig. De el kell tűnnie a szeparatizmusnak az elfoglalt tartományban, ez alapból 20 év. Egyébként valamilyen lázadás biztos lesz időnként.
thx ,na ez most tiszta,melyik az a szám (mi az) ami után elfogadják hogy hozzám csatlakozik az osrszáguk(providenciájuk?) Mert sok sok idő tellik el még meggyőzőm őket. / Csak hogy tisztába legyek vele / Valamint magtartományt csinálok belőle esetleg lenyomom a lorrupciot, megjelennek rajta a lázadó csapatok, velük hogyan lehet VÉGLEGES megoldást létrehozni ?
Tessék:
A Sue for Peace-nál van a screenshot
Egyébként ez egy nagyon hasznos site, max nyomj rá egy fordítást.
Vagy talán így még jobb:
Demand tribute
Utoljára szerkesztette: Lysandus, 2016.12.03. 09:40:07
A Sue for Peace-nál van a screenshot
Egyébként ez egy nagyon hasznos site, max nyomj rá egy fordítást.
Vagy talán így még jobb:
Demand tribute
Utoljára szerkesztette: Lysandus, 2016.12.03. 09:40:07
tudnál egy képet csinálni hogy hol van ez : ANNEX province. mert ilyen nálam nincs 😞
hálás köszönet
Diplomácia: sue for peace, demand tribute, annex province (balról az első fül), és ott kiválaszthatod a listából, vagy a térképen is ráklikkelhetsz.
ok,ez megvan.Ha megnyertem a csatát és béke ajánlatot tudok kötni melyik az az opció amelyikkel igényt tarthatok a földre ?
Nem. A fabricate claim-re nyomsz rá? És utána feldobja a tartományok listáját, amire a claimet készítheti és ott választhatsz, melyikre rakja?
levonja a 20at de mikor támadást akarok inditani azt mondja nincs CB-m .Lehetséges ez?
Először neki kell állnod spy networkot kiépíteni az adott országban (diplomáciai opcióknál van, azt hiszem a covert actions-nál). Aztán, ha ez eléri a 20 százalékot, fabrikálhatsz claimet egy provinciára. Ezzel kapsz az adott ország ellen CB-t (casus belit). Ha megcsináltad a CB-t, akkor a spy networkod (szándékosan használom az angolt, hogy könnyebben beazonosítsd) csökken 20 százalékponttal. Ha egy másik tartományra is CB-t szeretnél, akkor már 25 százalékos spy network kell az adott országban. Ha egy harmadikra akkor 30 százalékos és így tovább. Viszont a claim fabrikálást mindig levonja a spy network construction állásából.
Egyébként többfajta CB van.
Egyébként többfajta CB van.
Casus belli, minek a függvénye hogy elkészüljön egy providencia ellen?