10049
Europa Universalis IV
  • szabii98
    Lehet mostmár upgrade-elni az advisorokat, +5ös szintig, 25 ducat/month-ba kerülnek. Az azért elég fasza, bár durván endgame dolog már, de akkoris. Képzeljétek el a kis olasz high-dev országokat 1700 körül, ha mondjuk átlagos uralkodójuk van (3-3-3), 3 db 5ös advisorral az már 8-8-8, 50-es PP-vel 9-9-9 monarch point/month, jól hangzik.

Mondjuk azért a 3-ban volt egy olyan dolog, hogy ki lehetett választani milyen advisor-t keresel. Nyilván itt nincs ilyesmi, és lehet az estate-ektől kérni meg kis random faktor is van benne, de azért tegye fel a kezét aki annex-kor szeretne egy improve relations advisor-t és nyolcszor kell kirúgni egy másikat, hogy kapj egy jót:)
  • Lysandus
    Játszottam vele eleget. Azt is megvettem. :-)
  • sadface #8927
    Játsszatok a III-val. :DD
  • Lysandus
    Ez így van. Viszont: én már évek óta két játékkal játszom, ez az egyik. Időközben meg is vettem. De legalább a pénzemért nem egy bugos vackot kapok, ami soha nem lesz kész. (Mert ugye olyan is van a piacon.)

Biztos vagyok benne, hogy a Paradox ezzel az üzletpolitikával szénné keresi magát, és bár szívom a fogam kicsit, de nem bánom.
  • gebali
    Egyetértek. De még nem is zavarna annyira, ha mondjuk 15 dolcsi lenne és hozzáadnák a unit packeket.
  • cesar22
    Nem túl szimpatikus a paradox üzletpolitikája. Egy teljes játék árát elkérnek egy ilyen dlc-ért. Ami a teljes játék egészéhez képest max olyan 1 % újítás. Ha az ember nem az adott dlc specifikus országokkal játszik, semmi különbséget nem tapasztal. Ez a mostani is elég szegényesnek tűnik. Egy ilyen dlc-nek egy olyan patchként kellene érkeznie, amit 5 perc alatt auto-updatel a steam indítás előtt, úgy hogy észre se veszi az ember, mert már egyszer fizettem az alapjátékért. nem hogy fizetős dlc-ért. Ráadásul ezek egymásra is épülnek. Nem is értem hogy aki manapság akar elkezdeni játszani a játékkal, az szépen megveszi az alapjátékot plusz az össze dlc-t, hogy naprakész legyen frissítésekkel? Az egy párszáz euróba fájni fog. Paradoxéknak biztos megéri. De akkor legalább csinálhatnának a victoria 2-vel is valamit, ami már ott döglődik évek óta.
  • hitman1028
    https://forum.paradoxplaza.com/forum/index.php?threads/cradle-of-civilization-expansion-for-eu4-focuses-on-muslim-empires.1048584/
  • gebali
    20 dolcsi :\ És megint egy csomó funkció, ami csak limitált mennyiségű országgal elérhető.
  • PetruZ
    Cradle of Civilization DLC bejelentés és trailer
  • hitman1028
    kész a nagy mű
    teutonic order

• gebali
    Veszíts el egy háborút. Bármilyen háborút. Vagy utasíts el egy segélykérő nemzetet, aki a DotF miatt akar behívni védekező háborúba.
  • angelous
    Sziasztok!

Hogy tudok megválni a Defender of the Faith címről, mert addig nem enged vallást váltani, amíg az vagyok..
  • Timakrisz
    Megéri a Third Rome kiegészítő? 30 percig még akciós.
  • HUmanHunter
  • Tuvok #8915

Artvisors
    Authentic Flag Improvement Pack 1.22 (saját modom)
    A Revolutionary Borders Mod - NO FONT
    Translucent Colored Mapmodes
    A Rev. Font Mod - Bookworm
    GFX Overhaul - Ironman v6.21 [v6.22 FINAL]
    Better UI 1.22
    TBARW EXTRA: User interface

Steam-en fent van mind.
  • HUmanHunter
    Tuvi, milyen grafikai modot használsz, és hol lehet elérni? :D
  • Tuvok #8913
    Frencsit se sűrűn látni így, főleg bármiféle játékos beavatkozás nélkül.
  • gebali
    Az igaz. Az Age elég király, a State érdekes színfolt.
  • pretorius07
    Oké,de ez miért zárja ki a dlc meglétét?
    Azért itt nem csak a ming rész van,hanem az ages is,meg a state funkciók is.
  • gebali
    Én most azt mondanám, hogy ne. Japán és Ming új játékmechanikája is a érthetlen mód a Status Quo fenntartására van kihegyezve, Ming most már nem esik szét szinte egyáltalán, de cserébe mindenkit véd maga körül, úgyhogy nagyon fun a Távol-Keleten terjeszkedni.
  • pretorius07
    Ha még valakinek nem lenne meg,akkor itt a lehetőség:)

Mandate of heaven
  • Lysandus
    PU alá vontam Magyarországgal Ausztriát az elején. :-) Nem könnyű, de meg lehet csinálni. Ráadásul Hunyadi Mátyás alatt. :-)

Azt lehet kihasználni, hogy a PU vissza is nyalhat, mert két irányú fegyver. Az elején a Habsburg ház adja a királyt mindkét országban, tehát a perszonálunió egyik feltétele mindkét irányba adott. Nem tudom, hogy az osztrákok hogyan kezdenek, van-e örökös. De egyszer csak azt vettem észre, hogy van, de gyenge. Ment is a claim, már csak Posztumusz László nagykorúságát kellett megvárni. Akkor azonnal ment a DOW, és ezzel párhuzamos ugrott fel az "Elect Mátyás" event, azt csak a hadüzenet elküldése után szabad megnyomni, mert egyébként elvész a CB. Így viszont a háború még egy Habsburg király alatt kezdődött, de Hunyadi alatt fejeződött be, tehát Mátyás alatt jött létre a PU Ausztriával.
  • gebali
    Szerintem nem bug, nekem már sok patch óta a backup és az autómentes ugyanazon a napon van. Ha mentesz manuálisan és feladatkezeloben kilövöd akkor nem :D
  • Tuvok #8906
    Direkt feladatkezelőből léptem ki, hogy ne mentsen. :]
    Valami tartós bug van amúgy, azóta is ugyanazon a napon menti azt a kampányt, pedig töröltem a backupot, másik kampánynál viszont jó.
  • pocoksari
    Nem biztos, de mintha kilépéskor a backup a mentéssel azonos lenne..tehát játék közben backupként funkcionál, utána pedig elveszited a lehetöséget h visszamenj az idöben picit. Valami olyesmi dereng, de már egy honapja nem játszottam...
  • Tuvok #8904
    Nekem 6 hónapra van állítva, és eddig működött is jól, de most valamiért rendre ugyanakkor menti őket.
  • hitman1028
    backup 3 havonta van,és pont egybe esett ,pech xd
  • Tuvok #8902
    Az mióta van, hogy az ironman mentés, és annak backup mentése nem fél év (vagy akármennyi) különbséggel, hanem pont ugyanazon a napon ment ?
  • cesar22
    casual eu4

• NineTY
    Habsburg. Úgy van, hogy Ausztriában és Magyarországon is regency van, ugyanaz, és az örökös Ulászló von Habsburg.
    Szal érdekes. Az én szempontomból persze szörnyű, a játék elején én szakítottam ki Magyarországot Ausztria alól PU-ból.
  • Lysandus
    Milyen dinasztia van náluk? Hunyadi vagy Habsburg?
  • NineTY
    It seems the tables have turned.

• Oltred
    Igen, kicsit elbeszéltünk. :D
    Köszönöm mindkettőtöknek a segítséget.
  • gebali
    Kicsit elbeszéltek egymás mellett :D Ha jól értem, az érdekel, hogy mely államformák járnak külön játékmechanikával. Az általad említett alkotmányos monarchia kivételével általában csak akkor jön új játékmechnaika, ha döntéseknél váltasz államformát, nem ppedig a szokásos képernyőről. Vagyis új dolog csak a teokráciákkal és a köztársaságokkal jár. Emellett vannak egyedi államformák (celestial empire, holland köztársaság), de azokra nem vagy pedig közel lehetetlen váltani.
  • Lysandus
    Szerintem nem jelentős a bevételkiesés. De ezt csak érzésre mondom, nem számoltam ki egzaktul.

Minden kormányzati formánál ott van, hogy milyen módosítókat ad. A váltási lehetőség menűben ráviszed az egeret és kiírja.
  • Oltred
    Értem, viszont ha elkergetem őket akkor a lakosság igen gyatra létszámmal fog kezdeni ami befolyásolja a bevételeket is vagy itt már nem így van? EU3-ba még így volt.

Persze, minden kormányzati formának spec statjai vannak, de van valami különleges forma a játékban az alkotmányosságon kívül? Ugye itt bejön a parlament, ezen kívül van még valami ami nem csak sima statot ad?

Köszönöm az eddigieket. :)
  • Lysandus
    Ez egy változás, nem tudom már melyik patch-ben hozták be. Csak Amerikában, Ausztráliában és Új-Zélandon gyarmatosítva vált át a terület a Te kultúrádra és vallásodra. Indonéziában, Afrikában, stb nem. Ott úgy lehet megoldni, hogy elkergeted az őslakosokat a hadsereggel. 0-ra redukálod a számukat. Vagy, ha eleve nem lakott ott senki.

Ad. Minden kormányzati formának speckó tulajdonságai vannak. Ha van parlament, akkor a parlamenti képviselettel rendelkező tartományok 10 százalákos bónuszt kapnak mindenből.
  • Oltred
    Igen, akkor tuti lázadni fog :D

Két gyors kérdés megint. Gyarmatisításnál azt vettem észre, hogy az ausztráál szigetvilágot gyarmatosítva nem lesz a kultúra megegyező, viszont ha amerikába teszem ugyan ezt akkor igen, ez mért van? Az első, őslakosok szempontjából a legbarátságosabbra van beállítva a kolonizáció sebessége a 3 választható lehetőségből.

Másik, ki mit tud a kormányzati formákról? Ad bármi valami újjat a játékhoz ha megváltoztatom az állam formát? Persze, mondjuk királyságból birodalom leszek akkor jobb a sereg meg az autonómia gyorsabban csökken, speciel olyanra gondolok mint mikor alkotmányos királysággá válik az ország, ugye ott vannnak plusz törvénykezési lehetőségek. Ezen kívül van még valami?
  • sadface #8890
    Ha esetleg nem lenne tiszta hogyan kell: kezdd el téríteni, majd a miss maintencet vedd le nullára. (tudtommal:D)
  • Oltred
    Értem, szóval nem lesz nyugati katonám bár így az adott nemzet sajátosságait lehet megjátszani, szóval nem panaszkodom.

Hát, bíztam benne, hogy mondjuk rá lehet venni a pápát. :D Szóval lázítsam a keresztény területeket, gondoltam erre én is, egy kérdést megért.