Europa Universalis IV
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
a kicsik esetében a szerencse többet ér mint a stratégia...azokat azért nem szeretem...a hre-t meg amúgysem
Igen igen! 😄 De hátha valaki még nem látta...
I decide when I'm done.
Igazad lehet. Meleg van...
szerintem ez csak egy tipp akart lenni pocoksari problémájára
MSI B450M bazooka, r5 3600x, rx 6800, 16GB DDR4 hyper X, 3TB HDD, 240GB SSD, FSP Hydro 600W, CM mastercase pro 3 These mountains will stand forever ...you can`t destroy them...
Nem látni, a link lemaradt.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Ulm
world order
Utoljára szerkesztette: sadface, 2017.06.28. 13:11:27
I decide when I'm done.
na, végre lement a vizsgám, most jön egy bónusz ottomán játék, mert megérdemlem...aztán keresek valami érdekes országot 😊
Igen,ez már az amerikai patchek után volt, úgyhogy jobban meg is szenvedtem vele.
Colonial nemzeteket nem próbáltam csinálni, de azt hiszem, nem lehet, ha a fővárosod egy colonial regionben van.
Colonial nemzeteket nem próbáltam csinálni, de azt hiszem, nem lehet, ha a fővárosod egy colonial regionben van.
Szép!!! Ez már az új map, több tartománnyal, tehát nehezebb. Te tudták colonial nation létrehozni? Annak idején lehetett, ha nem volt közvetlen összeköttetése az embernek Dél-Amerikával mondjuk. Akkor lett ott Cseroki Brazil mondjuk. De most nem ez történik, ami gond, ugyanis így nem kapok utánuk plusz kereskedőt.
Én eddig jutottam velük 😊 Persze ez sem most volt, valahogy 1.14 körül talán.

Utoljára szerkesztette: gebali, 2017.06.26. 18:31:38
Utoljára szerkesztette: gebali, 2017.06.26. 18:31:38
Érdekességnek elmegy, csak az a gond, hogy csak kábé 200-250 év marad velük az érdemi játékra. Egyszer megcsinálom velük az acsit és kész.
Centralizáció tartományi szintű lett, tartomány fülön van. Autonómiának hívják, ha növeled esnek a bevételek, manpower, trade power, production, cserébe kisebb lesz a lázongás. Fordítva is működik.
Kereskedelmet meg kell érteni, ha le tudsz nyúlni egy végállomást (Velence, Genova, La Mance Csatorna - játékban English Channel -), vagy kvázi end node-ot (például Konstantinápoly) és oda irányítod, steereled a kereskedelmet, akkor nagyot lehet kaszálni.
Kereskedelmet meg kell érteni, ha le tudsz nyúlni egy végállomást (Velence, Genova, La Mance Csatorna - játékban English Channel -), vagy kvázi end node-ot (például Konstantinápoly) és oda irányítod, steereled a kereskedelmet, akkor nagyot lehet kaszálni.
megint az indiánok? 😄 ha jól emlékszem eu3-ban is kísérleteztél velük.
party promoted to: super goober! ignored list: pares,tetsuo
Értem, szóval védd az erődöt mert ha nem akkor bukta! 😄
Tény, hogy jó taktikai előnyökkel kecsegtet, pl nem tudnak bejutni az ország szívébe, hát nem tudom, meg kell még szokni.
A fenntartást már észre vettem, de szerintem akkor is piszok drága a dolog. 😄
Ez a kereskedelmi rendszer meg végképp nem tetszik. Abba igazat adok, hogy jól ki van találva, megint csak kor és élethű, de annyival egyszerűbb volt, hogy kiküldted a kereskedőt, hajókkal védted a partjaidat és el volt intézve a dolog. 😄
Persze nem volt mind1 melyik tartomány hol kereskedett, de az nagyjából adott volt.
Másik ami nagyon hiányzik az a belpolitikai törvények. A 3-ba volt egy olyan fül ahol a teljes belpolitikai beállítotságot lehetett kezelni, vagyis centralizált vs decentralizált, monopólium vs free trade, stb. Jól értelmezem, hogy ez a fül bele lett építve a national ideálokba?
Tény, hogy jó taktikai előnyökkel kecsegtet, pl nem tudnak bejutni az ország szívébe, hát nem tudom, meg kell még szokni.
A fenntartást már észre vettem, de szerintem akkor is piszok drága a dolog. 😄
Ez a kereskedelmi rendszer meg végképp nem tetszik. Abba igazat adok, hogy jól ki van találva, megint csak kor és élethű, de annyival egyszerűbb volt, hogy kiküldted a kereskedőt, hajókkal védted a partjaidat és el volt intézve a dolog. 😄
Persze nem volt mind1 melyik tartomány hol kereskedett, de az nagyjából adott volt.
Másik ami nagyon hiányzik az a belpolitikai törvények. A 3-ba volt egy olyan fül ahol a teljes belpolitikai beállítotságot lehetett kezelni, vagyis centralizált vs decentralizált, monopólium vs free trade, stb. Jól értelmezem, hogy ez a fül bele lett építve a national ideálokba?
Csak kezdtem egyet cserokival. Mivel az új rendszerben nincs értelme techet fejleszteni az elején (legfeljebb 3-ra húzni a katonait, a kezdeti hódítások miatt, és szintén 3-ra a kereskedelmit az éves +25 telepesért), azt csináltam a mana pontokkal, amit nem szoktam: developmentre költöttem őket. Ennek köszönhetően viszont miután megnyomtam a "reform the goverment" gombot, nagyhatalommá léptem elő. :-)
Én se tudom, de ha olyan tartományt foglalnak el, ami egy erőd zónájában van, akkor ha levered a lázadókat, akkor a provincia is vissza fog térni hozzád. Az új erődrendszernek nem csak az a lényege, hogy nem tudnak rajta átmenni, de egy erőd vonzáskörzetében (zone of controll) lévő tartományt csak úgy lehet tartósan elfoglalni, ha az erőd is elesett.
A választ nem tzdom- szokás szerint-, de azért beleszolok - szokás szerint-.
A fortokat ki tudod kapcsolni, igy fele annyit fogyasztanak, igaz akkor nem is védenek, de ha szükség van rájuk akkor visszakapcsolod öketé s idö el feltöltenek. Én spec. háboruban is kikapcsolom nagyrészüket, de ez izlés kérdése.
A lázadások ugye önmagukban kezeéhetöek, én az autonomyt is beáldozom, csak h nyugtom lehessen, érdemes átgondolni h mennyibe kerül a tartományokat megbédeni a lázadok ellen (manpower és pinz) és mennyit buksz az autonomy emelésen. De a military pontbol is hajlando vagyok áldozni...
Szerintem az uj rendszer jobb, pontosabban nekem jobban tetszik.
A fortokat ki tudod kapcsolni, igy fele annyit fogyasztanak, igaz akkor nem is védenek, de ha szükség van rájuk akkor visszakapcsolod öketé s idö el feltöltenek. Én spec. háboruban is kikapcsolom nagyrészüket, de ez izlés kérdése.
A lázadások ugye önmagukban kezeéhetöek, én az autonomyt is beáldozom, csak h nyugtom lehessen, érdemes átgondolni h mennyibe kerül a tartományokat megbédeni a lázadok ellen (manpower és pinz) és mennyit buksz az autonomy emelésen. De a military pontbol is hajlando vagyok áldozni...
Szerintem az uj rendszer jobb, pontosabban nekem jobban tetszik.
Sziasztok,
Nem tudom, de eléggé át van alakítva a fort rendszer a játékban. Régebben az volt, hogy minden tartománynak volt védelme már ha volt rajta erőd, most viszont ha jól értem és tapasztalom, építek 1-et, fenntartás 1 arany/hó és az a fort nem engedi tovább az ellent a vele szomszédos tartományokba míg el nem foglalják. Persze most is lehet mindenhova építeni, de a játék elején ez a védelem fenntartása esélytelen, viszont roppant idegesítő, hogy amely területen nincs fort ott egy egyszerű lázadó csapat elfoglalja 1-2 hónap alatt vagy még annyi se... persze fordított helyzetbe előnyös, de na, valahogy még nem barátkoztam meg ezzel a rendszerrel. 1.16.1-el játszom, ha minden igaz csak a 3. Róma kieg hiányzik, a többi dlc megvan. Ha esetleg még se szeretném ezt a fort zonet alkalmazni ( bár sokkal valósághűbb ) akkor melyik az a dlc, amit ki kell kapcsolnom, hogy vissza térjen a régi, jól meg szokott rendszer?
Köszi előre is a segítséget!
Oltred
Nem tudom, de eléggé át van alakítva a fort rendszer a játékban. Régebben az volt, hogy minden tartománynak volt védelme már ha volt rajta erőd, most viszont ha jól értem és tapasztalom, építek 1-et, fenntartás 1 arany/hó és az a fort nem engedi tovább az ellent a vele szomszédos tartományokba míg el nem foglalják. Persze most is lehet mindenhova építeni, de a játék elején ez a védelem fenntartása esélytelen, viszont roppant idegesítő, hogy amely területen nincs fort ott egy egyszerű lázadó csapat elfoglalja 1-2 hónap alatt vagy még annyi se... persze fordított helyzetbe előnyös, de na, valahogy még nem barátkoztam meg ezzel a rendszerrel. 1.16.1-el játszom, ha minden igaz csak a 3. Róma kieg hiányzik, a többi dlc megvan. Ha esetleg még se szeretném ezt a fort zonet alkalmazni ( bár sokkal valósághűbb ) akkor melyik az a dlc, amit ki kell kapcsolnom, hogy vissza térjen a régi, jól meg szokott rendszer?
Köszi előre is a segítséget!
Oltred
hmmm, hát ez sem valami rózsás: térkép
valami miatt nem megy ez, azt hittem hamar belerázódom....
valami miatt nem megy ez, azt hittem hamar belerázódom....
Hehe, I. Mária királynő, ki bár ostoba uralkodó, de remek hadvezér (annyira nem), második férjéül vette a jó kiállású, 23 éves Hohenzollern figurát. Ebből annyira jó középkori MILF rövidfilm lenne. 😄D
Na, most meg a francikkal játszom, elég érdekes...
Az angolokat azonnal megtámadtam, a seregeiket amiket átdobott belelöktem a tengerbe, közben kasztilia elkaptam a portugálokat, igy ök kaptak egy portugál területet én meg calaist leszámitva az összes angol területet a kontinensen.
Provancet megtámadta britanny, mentem neki segiteni, igy adott egy tartományt, mig magának egyet sem vett el.
A burgundi pofa meghalt, igy feldobta az ablakot, hogy válasszak, de az elsö választási lehetöségnél nem jutottam tovább, annyit láttam csak h cede meg h france, na mondom, az lesz a tuti. A spanyolok meg megkapták németalföldet.
Ezután nekimentem aragonnak, a három északi tartományt elhoztam. Az egyik kis ir beállt vazallnak, igy kimentem neki is ütöttem még két tartományt a szigeten.
Lejárt a truce angolokkal igy enyém lett calais meg a négy angol terület a csatorna tuloldalán.
Közben már valois ül a spanyol tronon is, jo lenne azt igy megszerezni...van egy subjugate cbm britannyra is.
Aragont a spanyolok sajna megcsapkodták, de remélem még egy-két tartományt onnan is el tudok csenni. A kuriát is én vezetem...szoval minden happy, leszámitva h a ruszkik nagyon erösek és bár a török nem az,de nekik van a legnagyobb force limitük. Én meg ugye nem tudok odamenni rendet tenni...a hret kellene valahogyan megszereznem...csak nem látom pontosan mennyi esélyem van arra h megválasszanak...
Az angolokat azonnal megtámadtam, a seregeiket amiket átdobott belelöktem a tengerbe, közben kasztilia elkaptam a portugálokat, igy ök kaptak egy portugál területet én meg calaist leszámitva az összes angol területet a kontinensen.
Provancet megtámadta britanny, mentem neki segiteni, igy adott egy tartományt, mig magának egyet sem vett el.
A burgundi pofa meghalt, igy feldobta az ablakot, hogy válasszak, de az elsö választási lehetöségnél nem jutottam tovább, annyit láttam csak h cede meg h france, na mondom, az lesz a tuti. A spanyolok meg megkapták németalföldet.
Ezután nekimentem aragonnak, a három északi tartományt elhoztam. Az egyik kis ir beállt vazallnak, igy kimentem neki is ütöttem még két tartományt a szigeten.
Lejárt a truce angolokkal igy enyém lett calais meg a négy angol terület a csatorna tuloldalán.
Közben már valois ül a spanyol tronon is, jo lenne azt igy megszerezni...van egy subjugate cbm britannyra is.
Aragont a spanyolok sajna megcsapkodták, de remélem még egy-két tartományt onnan is el tudok csenni. A kuriát is én vezetem...szoval minden happy, leszámitva h a ruszkik nagyon erösek és bár a török nem az,de nekik van a legnagyobb force limitük. Én meg ugye nem tudok odamenni rendet tenni...a hret kellene valahogyan megszereznem...csak nem látom pontosan mennyi esélyem van arra h megválasszanak...
Ez minden Paradoxost jelentősen érint, ezért mindenhová bemásolom, sorry. A Paradox CEO válasza és reakciója a legutóbbi áremelésre. A lényeg: egyelőre vissza fogják vonni a pár héttel ezelőtti emeléseket. Aki a Steam Sale alatt vesz (vagy az emelés után, de még a Sale előtt vett) PDX terméket, amit ez érint (kb. minden), a Sale végén visszakapja a különbözetet, vagy valahogy kompenzálva lesz, ha ez lehetséges. A Sale végén az árak visszaállnak majd és részletesebb előzetes kommunikáció lesz, ha emelni fognak.
Hát, a gép az agyamra megy a rengeteg katonájával, viszont már kezdek belejönni a játékba, szoval lassan elkezdek egy játékot élesbe 😊
A mostani játékomban granada nyert kasztilia ellen, igaz, a franciák közben ütötték öket, de ez a lényegen nem változtat 😉
A mostani játékomban granada nyert kasztilia ellen, igaz, a franciák közben ütötték öket, de ez a lényegen nem változtat 😉
75 influence felett jön az event h 90lett és aztán szomoru lesz mindenki...
Az estate-knél nem a provinciák számítanak, hanem a bónuszok amiket alapból adnak vagy kérni lehet tőlük. 75% influence felett már 150 power pontot lehet kérni 20 évente, a féláras tanácsadók is elég jók. Elég sok pontot lehet velük csinálni, ha valaki használja, csak kicsit sem szórakoztató a dolog.
A manpowert sem adja vissza a nemesség, mert ott területi bonusz van, az meg a a magasabb autonomy miatt halvány, miközben pl. adoban buksz, a birodalmi szintü recoveryt bonuszt meg kenjék a hajukra ha nincs manpower amit gyorsabban recoveryzne
Hát akkor ténylegamikor nem sokat nyer az ember, éa a bónuszokat is bukja, hogy van.pl a nemeseknél terület.
Ki kell számolni, otthon meg is nézem, ha nem ragad el a játék...de ugye a provinciális bonuszok mellett a birodalmi szintüek mindent érintenek.
Nagyon elnagyolt feltételezés:
-van három estate: nemesek, papok, polgárok,20%-20% a területük a statekböl, tiéd 40%...és van a statekkel megeggyezö méretö sima territory
Vegyük az adot:
1.eset:nincs estate: ekkor minden state a tiéd, legyen az 100egység és a territoryk miatt van még 25egységed, összesen 125 egység ado
2.eset: mindhárom estate van 20%-20%al: 40egység saját, 60egység 75%al és 100egység 25%al, az 110,erre jpn az átlag 15%os bonusz, igy 126,5, tehát az adon összességében elég keveset nyersz, ha csak és kizárolag azt nézzük, mig minden másban veszítesz
Nagyon elnagyolt feltételezés:
-van három estate: nemesek, papok, polgárok,20%-20% a területük a statekböl, tiéd 40%...és van a statekkel megeggyezö méretö sima territory
Vegyük az adot:
1.eset:nincs estate: ekkor minden state a tiéd, legyen az 100egység és a territoryk miatt van még 25egységed, összesen 125 egység ado
2.eset: mindhárom estate van 20%-20%al: 40egység saját, 60egység 75%al és 100egység 25%al, az 110,erre jpn az átlag 15%os bonusz, igy 126,5, tehát az adon összességében elég keveset nyersz, ha csak és kizárolag azt nézzük, mig minden másban veszítesz
Én ilyen logikus fajta vagyok 😊
Mivel most szuvok mint a torkos borz a moszkovitákkal a szunnita vallású területekkel, ezért igencsak ellezdett érdekelni a clergy téritésbonja, szoval (remélem nekem is van clergy estatem), gyorsan megnézem a stateket, mert bevallom nem rémlik h feldobta volna egyáltalán...ha más nem akkor empire rangot/admin tech 8at szerzek, megalapitok pár statet, odaadom a clergynek, megkapom a bonuszt, gyorsan áttéritem a lakosságot és boldogság...kb. 70% már a vallási egységem, kezd egyre zavarobb lenni
Mivel most szuvok mint a torkos borz a moszkovitákkal a szunnita vallású területekkel, ezért igencsak ellezdett érdekelni a clergy téritésbonja, szoval (remélem nekem is van clergy estatem), gyorsan megnézem a stateket, mert bevallom nem rémlik h feldobta volna egyáltalán...ha más nem akkor empire rangot/admin tech 8at szerzek, megalapitok pár statet, odaadom a clergynek, megkapom a bonuszt, gyorsan áttéritem a lakosságot és boldogság...kb. 70% már a vallási egységem, kezd egyre zavarobb lenni
EU 3-ba esetleg tud valaki segíteni?
Az itt lévő topikba már írtam. 😊
Az itt lévő topikba már írtam. 😊
Rendben, köszi az infókat. 😊
Egyszerűbb, ha megnézed a diplomáciai képernyőn az államformáját. Ha NEM Elective Monarchy az a jó neked. Így nem kell találgatni.
Második kérdésre: igen.
Második kérdésre: igen.
Értem, akkor bízom benne, hogy örökletes a pu cb-m mert gy kivárok, hát ha ausztria lemond velem a rivalizálásról és akkor talán szövetséggel nekik tudok menni.
Ha esetleg mégis sikerülne pu-m attól még a lengyel országgyűlés marad szóval akkor állandóan a trónörökösömet kéne támogatnom, hogy megmaradjon a pu?
Ha esetleg mégis sikerülne pu-m attól még a lengyel országgyűlés marad szóval akkor állandóan a trónörökösömet kéne támogatnom, hogy megmaradjon a pu?
Szejm. A lengyel Országgyűlés. Ők választják a királyt, és elég sok mindenben megkötik a kezét. A lengyel player csak úgy tud a választott királyságról, mint államformáról áttérni az örökletesre (ekkor már van értelme a lengyel PU-ra hajtani), ha megtöri a Szejm hatalmát. Egyébként ezt az AI is meg szokta lépni.
Az EU sorozatból
Annyit még, ha lehet, EU3 topikba írtam, lessétek meg és ha tudtok tanácsot adni azt megköszönném. 😊
Számomra az a favorit. 😊
Számomra az a favorit. 😊
Bocs, gyors kérdés.mert nem minden tiszta, mi az a sejm?
Pocoksari, értem, logikus, elgondolkodom rajta. Viszont mi van akkor ha mindent elveszek? Oké, hogy utálni fognak meg a manpower is esik, viszont eredetileg az adó meg növekszik. Persze itt csak a nemességre gondolok, az egyházat nem bántanám pláne, hogy adó bónusz jön belőlük. 😄
Pocoksari, értem, logikus, elgondolkodom rajta. Viszont mi van akkor ha mindent elveszek? Oké, hogy utálni fognak meg a manpower is esik, viszont eredetileg az adó meg növekszik. Persze itt csak a nemességre gondolok, az egyházat nem bántanám pláne, hogy adó bónusz jön belőlük. 😄
Tehát meglátásom szerint (mondom ezt ugy h nincs elöttem a játék) nem az a döntö h mennyire fejlett egy terület, legalábbis development szemponjábol.
Maradjunk szerintem annyiban ha megjelenik az ikon h kell neki terület, akkor odaadod, ha meg nyugiban van akkor nem piszkálod. Persze most meg kellene néznem h mennyi jo dolog az estates...
Maradjunk szerintem annyiban ha megjelenik az ikon h kell neki terület, akkor odaadod, ha meg nyugiban van akkor nem piszkálod. Persze most meg kellene néznem h mennyi jo dolog az estates...
Ha valamiböl van alaptermelés, ami nem függ a developmenttöl, akkor a kicsiken többet buksz, mégpedig az egy alaptermelésnyi negyedét, kb. semmit.
Gépen meg kellene néznem a tartományokat, de szerintem a különbség (már ha van) az elenyészö..
Gépen meg kellene néznem a tartományokat, de szerintem a különbség (már ha van) az elenyészö..
Választhatsz hogy átadsz mondjuk 2db 5-5-5 developmentes területet vagy 1db 10-10-10 developmentest, elvileg mindkét csomagnak ugyannyira örül, tehát ezt kell összehasonlitani.
Pl. a manpowert nem bántja, mert 2*5*250*0,75=10*250*0*75 (feltéve h egy 0ás military szintü tartománynak nincs alap manpowerje, ha van, akkor az egy nagy tartományt érdemes odaadni)
Pl. a manpowert nem bántja, mert 2*5*250*0,75=10*250*0*75 (feltéve h egy 0ás military szintü tartománynak nincs alap manpowerje, ha van, akkor az egy nagy tartományt érdemes odaadni)
Hmmm...biztos h a fejletlenebb területet kell odaadni?
Engem spec. tök hidegen hagyott a téma, mert egy felesleges macerának tartom az estates rendszert,de kicsit belegondolva:
Ugy tudom, hogy az átadott provincia developmentjétöl függ, hogy mennyire lesz töle boldog az estate, tehát ha 5 helyett 10 developmemtes területet adsz akkor "kétszer" annyira boldog lesz.
Engem spec. tök hidegen hagyott a téma, mert egy felesleges macerának tartom az estates rendszert,de kicsit belegondolva:
Ugy tudom, hogy az átadott provincia developmentjétöl függ, hogy mennyire lesz töle boldog az estate, tehát ha 5 helyett 10 developmemtes területet adsz akkor "kétszer" annyira boldog lesz.
Nem küldi el az üzit
Szerintem amíg van a sejm addig nem fogsz te puzni a lengyelekkel...
Fene vigye el, lehet bug volt... elindítottam most a játékot és most engedi, írja is, hogy 6 stage és 2 territory van, 15 a limitem, gondolom ez megy majd feljebb, vasárnap mikor játszottam nem írta nem engedte csak azt, hogy 6 stage...
Vissszavételre azért gondoltam mert mondjuk a fejletlenebb területeket adnám oda vagy nem is adnék az autonómia miatt, de most hogy nézem, nem nyerek annyit rajta mondjuk adóba stb, mint amennyi kiesik, bár fene tudja, azért kipróbálom.
A lengyeleket jó lenne diplomáciai úton pu-ni, kivárok, hétva lesz valami jó lehetőség.
Köszi az infót.
Oltred
Vissszavételre azért gondoltam mert mondjuk a fejletlenebb területeket adnám oda vagy nem is adnék az autonómia miatt, de most hogy nézem, nem nyerek annyit rajta mondjuk adóba stb, mint amennyi kiesik, bár fene tudja, azért kipróbálom.
A lengyeleket jó lenne diplomáciai úton pu-ni, kivárok, hétva lesz valami jó lehetőség.
Köszi az infót.
Oltred
A lengyelek müködését nem ismerem.
Mi értelme van visszavenni a területet ha negativ hatása van?
Meghatározott számu stated lehet, ha elérted a maxot akkor nem tudsz a zászloval ujat alapitani, tehát marad a 75% autonomia.
Mi értelme van visszavenni a területet ha negativ hatása van?
Meghatározott számu stated lehet, ha elérted a maxot akkor nem tudsz a zászloval ujat alapitani, tehát marad a 75% autonomia.
Bocsánat, a szerbek élnek még 2 tartománnyal, Bosznia viszont az enyim, 1 tartományt kivéve amit Raguza vitt el.
Kérdés,mivel a lengyeleknél választott király van, mennyi esély van rá, hogy pu-ba kerülnek velem ha csak a dinasztiai támogatéssal foglalkozom vagyis, hogy az én családomból legyen valaki az uralkodó? Így, a lentebb említett okok miatt esélytelen, hogy bontsam a szövetséget és nekik menjek a pu-ért.
Másik ami szembe tünt az az, hogy vissza lehet venni a földet az egyházi, paraszt és nemesektől, na most a lázadáson és a módosítók bukásán kívül van még valami változás?
Coreosítás se tiszta pedig lentebb le van írva, viszont elfoglaltam a szerbeket meg a bosnyákokat, de nincs territory, nem tduom benyomni a tartománynál a zászlót, hogy ugye újra coreosítsak és ne legyen autonómia. Ez mért van?
Köszönöm a segítséget előre is!
Oltred
Másik ami szembe tünt az az, hogy vissza lehet venni a földet az egyházi, paraszt és nemesektől, na most a lázadáson és a módosítók bukásán kívül van még valami változás?
Coreosítás se tiszta pedig lentebb le van írva, viszont elfoglaltam a szerbeket meg a bosnyákokat, de nincs territory, nem tduom benyomni a tartománynál a zászlót, hogy ugye újra coreosítsak és ne legyen autonómia. Ez mért van?
Köszönöm a segítséget előre is!
Oltred
Hmmm..elkezdtem a ruszkikkal, ami viszont érdekes h a gép a törökökkel nagyon durván beindult, very hardon olyan durva sereget tud tartani és potolni amivel ha nem is annyira mint én de azért velem összemérhetöen halad, kicsit megijedtem östintén szolva...föleg h 50 feletti az AE-om náluk😞
Ami fura volt, h novgorod csak három körböl lett meg, tul nagyok voltak...a térités nem megy, egyszerüen a szunnita területeket nem tudom áttériteni, ilyen 100+ honapos áttéritésekbe bele sem kezdek.
Az instituion lassan jön, szépen hátrányba is kerülök, van valami bizbasza a ruszkiknak amivel 10el lehet csökkenteni az autonomiát, az elég pofás.
Oroszország megalapitása a tech miatt elég távoli, meg persze ryazan is rajt ül pár tartományon, én meg balga modon PUztam velük. Az uralkodom mondjuk jo 6-5-1es. A power projection viszont beszakadt, nem tudok olyat választani akit támadni is tudnék...hát, kicsit nyögvenyelös a történet eddig. A lengyelekkel szövit kötöttem, igy nyugatrol nem jön, nem jöhet semmi, igaz, én sem mehetek.
Ami fura volt, h novgorod csak három körböl lett meg, tul nagyok voltak...a térités nem megy, egyszerüen a szunnita területeket nem tudom áttériteni, ilyen 100+ honapos áttéritésekbe bele sem kezdek.
Az instituion lassan jön, szépen hátrányba is kerülök, van valami bizbasza a ruszkiknak amivel 10el lehet csökkenteni az autonomiát, az elég pofás.
Oroszország megalapitása a tech miatt elég távoli, meg persze ryazan is rajt ül pár tartományon, én meg balga modon PUztam velük. Az uralkodom mondjuk jo 6-5-1es. A power projection viszont beszakadt, nem tudok olyat választani akit támadni is tudnék...hát, kicsit nyögvenyelös a történet eddig. A lengyelekkel szövit kötöttem, igy nyugatrol nem jön, nem jöhet semmi, igaz, én sem mehetek.
Köszi az infót, ezt nem tudtam. Persze jobb lenne a pu, de a lengyelek az egyetlen szövetségesem akik ráadásul a Litvánokat tartják pu-ba és körös körül csak ellenség. Osztrákok rivalizélnak, csehek is, törökök még békén hagytak, szóval ha bontom a szövetségetek és neki megyek a lengyeleknek akkor nekem végem. 😄