10049
Europa Universalis IV
  • EM64T
    Nem lehet, hogy nehezítettek az előfordulásán? Az istennek nem akar nekem sem összejönni HRE-ként.
  • Timakrisz
    Szétb@szazideg :((( Sehogy se akar összejönni a fate of Burgundy event ... franciaval se :((((
  • Lament
    Mit gondoltok a Kinslayer achi könnyebb vagy nehezebb lesz az új kieg. után?
  • Timakrisz
    van rm :( vagyis volt minden alkalommal

Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2017.06.04. 23:50:21
  • pretorius07
    Kezdj a spanyolokkal,akkor meg tuti az osztrákok kapják:)

Legyen royal marriage,az sokkal többett számít,mint az emperor cím.
    Ha kell,adok egy mentést:) (már ha megvan még...)
  • Timakrisz
    6. ra állok neki az Osztrákokkal és 4 ből senki, a maradék kettőből Castile ill HESSE örökölte meg a HRE tartományokat.... MIERT????
  • EM64T
    Olyan esetleges, hogy mint HRE-től mikor kérnek segítséget tőlem a megtámadott harcegek. Az lehetséges elérni valamiképp (mondjuk lerontom a viszonyt), hogy ne kérjen segítséget?
  • Tuvok #8755
    Sokkal-sokkal nagyobb élmény humánokkal játszani, mint AI-val. És ez szerintem ugyanúgy igaz SC-re, EU4-re, Stellarisra, minigolfra, meg mindenre, amivellehet multizni.
  • pocoksari
    máig nem fér a fejembe h lehet ilyeneket multiban tolni, mert egy starcraftot azt igen, de egy ilyet?!
  • Tuvok #8753
    Újabban igazából csak a multija köt le. :)
  • pocoksari
    azért nagyon sok választásod nincs, ha fele ilyen jó lenne, akkor is csak ez van, azzal sincs semmi baj, hogy pénzt kérnek érte, kérjenek, de ne szabjanak át mindent évente...ha most elindítanám, akkor fel sem ismerném már
  • pocoksari
    csodálkoztam is rajta, de legalább megoldották :) amúgy pont azzal játszom, sg-n van ahhoz is fórum :)
  • pocoksari
    miért kellene alapvetően megváltoztatni? pont azért játszottam az EU4-el, mert ez tetszett, pont az lenne amúgy a lényeg, hogy ne alapvetően megváltoztassák, hanem, hogy tartalommal töltsék fel...kicsit zavaró, hogy a játék évente teljesen más, mások az alapvető szabályok, ami szerintem nem egészséges
    Most néztem, hogy a ruszki kieg, lassan befejezik sztem a játékot...még pár év
  • Tuvok #8749
    De, egy alig tupírozott változatot. Igazából nem is a grafikán van a hangsúly, táblajátékhoz pont elmegy, hanem ami patch listákban látható.. a horribilis mennyiségű bug, exploit, glitch, amire a motor lehetőséget ad. Persze a motor azt csinálja amit beleprogramoznak, de akkor is rettenet, hogy olyan triviális porszemek csúszhatnak a gépezetbe, mint a soha hadat nem üzenő AI a Stellarisban. Meg ja, Zone of Control...
  • szabii98
    Szerintem még tök használható ez a motor :D A HoI meg a Stellaris is Clausewitz-et használ, nem?
  • Lysandus
    Minek csináljanak EUV-öt? Nagyon bejött a Paradoxnak ez a DLC kiadás. Az eredeti verzióhoz képest szinte minden átalakult már a játékmenetben. Ráadásul egy DLC-ért kifizeti az ember egy fél játék árát. "Gold is flowing into the treasury, my Lord!"

Mondjuk ha szar játék lenne, senki nem adna ki érte pénzt.
  • gebali
    Nekem az utolsó dolog, ami kell az EU-hoz, az a szebb grafika.
  • Tuvok #8745
    Egy újabb, modernebb grafikus motor ? :)
  • sadface #8744
    zone of control kappa.
  • szabii98
    Tudtommal Johan azt mondta, hogy amíg nincs egy olyan ötlet ami teljesen megváltoztatná a játékot, addig alapvetően nincs szükség 5. részre.
  • EM64T
    Ezzel most én is szenvedek, az előző kampányomban jó hamar császár lettem (Brandenburg), és megkaptam Burgundiát, aki előtte jól felhizlalta magát. Most folyamatosan próbálkozom, de csak nem akar valahogy összejönni.
  • pocoksari
    abba kéretik hagyni a játékot, mert addig nem adja ki a Paradox az EU5-t, amíg a néggyel is ennyien játszanak :)
  • pretorius07
    Royal marriage és szövetségem volt vele. Majd megtámadta asszem liege-t. Úgyhogy ott védtem a birodalmat,bomlott a szövi. Nyertünk,akkor nem adta be. De a háború 95%-a fele megtámadta őket franciaország,ami még húzódott picit,és mikor mi már békében voltunk,de a házasság még megvolt,akkor adta be.
    Gondolkodtam,hogy újra szövetkezek velük és beszállok a franciák ellen,de nem tettem. Még jó,mert akkor bem adhatta volna be (emperor vs france akkor nincs event)
  • Timakrisz
    És hogy adta be neked? Te harcoltál a Burgundok ellen? Vagy mással háborúzott?
  • pretorius07
    Igen,osztrák kampány. Nekem most elsőre adta burgundiát,de azért nem az a kampány lényegi eleme:) vissza is adtam őket egyből. Persze így több herceg-több IA,de magamnak vagy 3 provinciát tartottam meg...
  • Timakrisz
    Ausztriaval kezdtel? En 4x alltam neki, de egyszer sem orokoltem meg a Burgundy teruleteket, el is ment akedvem... bezzeg ha mas nemzetekkel jatszottam :(
    Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2017.05.28. 20:03:28
  • pretorius07
    Háááát,ez igaz,de nekem az már a túl csalás... én egyetlen dolgot használok,a backupolást. Azt is többnyire peace dealek,vagy declare előtt... Arra pl sosem,hogy jajj,meghalt az uralkodó,vagy ejj de rossz hadvezért pörgettem ki.
    Mindjuk nem elítélendő. Ha lehet,akkor használja aki akarja:)
  • gebali
    És az új 1821 utáni ironman bugnak köszönhetően idő van mint tenger :D
  • pretorius07
    Az a baj,hogy a törökkel sokat nem tudsz kezdeni...
    két dolog lehetséges. Vagy a mamlukokat intézed el előbb,mint ők,ezzel gyengítve őket (alexandria trade node). Vagy esetleg genovát veszed célba,ott a krím területeket. Keresel valami erős szövetségest,és levered hamar őket.
    Bár én próbálnék egy emperor címet,és megalapítani itáliát. El lehet verni mindenkit,csak valakihez több idő kell:)
  • HUmanHunter
    Firenzéből Római Birodalom stratégiája van valakinek? Meg akarom próbálni. Egyszer már nekiugrottam, de a törökök olyan erősek lettek hogy nem bírtam velük egy idő után.
  • pretorius07
    Így van. A hre és a pápa nem alapíthat meg semmilyen formable nationt.
    Meg roman empire-t már csináltam bizánccal anno:)
  • gebali
    Azt hiszem HRE-ként nem lehetsz Római Birodalom.
  • EM64T
    Wow... :)

Miért nem lettél Roman Empire? Már lehettél volna, nem?
  • pretorius07
    Hát voltak pillanatok,mikor azt hittem,nem lesz meg:)
    Nem is készült WC-nek,de ha már olyan korán meglett a revoke the privilegia reform,gondoltam nekiesek. Nem volt rövid kampány,1780-ig végig 2-es sebességen...
    Ming volt a húzós,összesen 4 breaking truce háborút kellett ellenük vívni. Nem volt nehéz legyőzni őket,katolikusként meg könnyű a stability visszaszerzése. Csak hát 1700 felé még mindig majd 2000 warscoreba kerültek:)

De az achi megvan,mellette még 25 másik achi jött a kampány során:) (és elsőre subject nélkül)
    16 colonial nation az új világban:)

no,ez húzós volt,most valami könnyedebb játék kell:P

Utoljára szerkesztette: pretorius07, 2017.05.26. 10:46:46
  • Tuvok #8728
    Nincs, ha elbírsz velük, simán jó.
  • Trojaiak
    Sziasztok van valami hátránya ha a játékos maga támadja meg a koaliciót ?
  • Lament
    Szuper, köszi!
  • gebali
    Németországgal lehetsz HRE és egyesítheted is, csak fordítva nem működik :)
  • Lament
    Hmm és ha Némtország vagyok már és ugye nem vagyok HRE tag, ellenben elkezdem vazallussá tenni a választókat, úgy megválaszthatnak, nem?
  • gebali
    HRE-ből már nem tudsz Németországot csinálni.