10049
Europa Universalis IV
  • cesar22
    Hova volt nekik magterületük? mindegy is szerintem az semmit nem számít. Ezek a janicsárok szerintem pont olyan erősek lesznek mint amilyenek azok az orosz steltsky-k, ráadásul pont úgy tudja majd végtelen mennyiségben spawnolni őket.
  • gebali
    Hát, elveszítették az összes külhoni magterületüket, úgyhogy early gameben nem feltétlenül. Plusz a Mamelukok igencsak erősödtek.
  • cesar22
    szóval ottó méginkább imba lesz

https://www.youtube.com/watch?v=2xUGb2NXgNI
  • pretorius07
    Andalúzia? Na ezt sem láttam még sosem:)
    Grat,szép!
  • hitman1028
    kész a nagy mű
    hesse
    hre feloszlatva,moszkva elfoglalva xd

• Solten
    "De ha neked az kell,hogy bárkit se perc alatt legyalázz,akkor ez tényleg nem neked való:)"

lol :))) Amugy valami bug volt, ujratelepitve mar nem alazott meg a csuzlis nativ hadero, ketszer akkora hadsereget lazan elpaholt a fejlettebb technika. Na igy mar esszerubb.
  • HUmanHunter
    az szép :)
  • cesar22
    Magyarország jobban teljesít mint a commonwealth

• gebali
    Nem vállaltam be, drágállottam a dolgot, de így is elég jól sikerült terjeszkedni. Képem nincs de itt a legutóbbi rész:

• Lysandus
    Fekete sereget bevállaltad? Én igen, és elsőnek felvettem az offenzív ideát. Brutális. :-) Mondjuk volt egy vagy két vagy három támadó seregem zsoldosokkal (ahogy el tudtam tartani őket úgy lett több), kivéve az ágyúkat. Ezeket az ellenséges seregek ellen vetettem be. És voltak ostromokra használt seregek, azokat meg várvívásra használtam. Azért használok csak múlt időt, mert már eltűnt a black army módosító. Egyébként ez nem a reformációval, hanem az abszolutizmussal történt meg.
    Utoljára szerkesztette: Lysandus, 2017.10.18. 14:32:32
  • Lysandus
    Ebben tökéletesen egyetértünk. Valaminek lenni kellett ott, mert ilyen nem szokott megtörténni.
  • pretorius07
    Na ez lehet,hogy igaz. De a lényegen nem változtat,hogy amerikai gyarmaton kikapni nyomós oknak kell lenni,azért ennyire nem bugos a játék. Biztos volt indok,és nem csak valami nagyon elcseszett dobások.
  • Lysandus
    Oké, de a high amerikai tech group az csak a Random New World-ön, és CK konverziókban van, nem?
  • pretorius07
    A high Amerikán tech groupban vannak a legerősebb egységek. Majdnem a végéig jobbak a pontjaik.
    Bizonyára volt oka,hogy kikaptál.
    De ha neked az kell,hogy bárkit se perc alatt legyalázz,akkor ez tényleg nem neked való:)
    A paradox egy jó,de nehéz játékot csinált,és folyamatosan behezíti. De itt is lehet akár world conquestet csinálni,ha van türelmed.
  • hitman1028
    jó most ugyanezt ironmanbe
  • KonigTiger50
    Véget ért a végigjátszásom Angliával. A HRE megszerzéséről lemondtam, helyette Amerika megszerzését tűztem ki célnak. Az Inka birodalom 1800-ig fenn állt, ami elég szép, rossz érzés volt bezúzni. :)
    Alaszka és Kalifornia Malacca, Siak és török kézen volt, néhány terület még mindig muszlim, igaz, a gyarmataim elég gyorsan térítik őket.
    Ideákat nem fejlesztettem sokat, csak annyit, amennyire szükségem volt. Jó lett volna egyesíteni NY-Európát, de kárpótol valamennyire Konstantinápoly visszaszerzése és a kebab kiszorítása.

A térkép:

Lehet csinálok majd egy timelapse videót is.
    Utoljára szerkesztette: KonigTiger50, 2017.10.17. 19:33:01
  • gebali
    Én a magyarokkal éppen oszmangyalázó runt tartok úgyhogy a hiba nálad lesz :D
  • Solten
    Alacsony morallal nem tamadok be senkit, annak nem jo a vege. Eddig fel se tunt mondjuk miert verik ronggya a flottamat is. Na mind1, rage unistallaltam ezt a sz@rt... Miert qrta el ennyire a paradox? Anno Szard-Piedmonttal egy-ket szovetsegessel karoltve hullamsirba kuldtem a torok flottat most meg kb verhetetlenek vegtelen manpowerrel meg hajoval. Bullshite.
  • gebali
    Sok mindentől lehet. Nem volt lent a morál? Vagy nem váltottál csata közben egységtípust?
  • Solten
    Udv, valakinek van otlete hogy miert veri tonkre a duplaakkora full moralos seregemet (Genoa) az Eszak-Amerikai oslakos-indianszovetkezet (volt meg 8k manpower)? Volt nekik kemeny 0 agyujuk az en 6000-em meg buborekokat lott? Hadero-minosegi nemzeti ideanak is sok haszna van ugy tunik
  • Lysandus
    Az egy automata event 1550 után valamikor. Nincs fix időpont, azt hiszem 1550 és 1560 között, talán...
  • angelous
    Sziasztok!
    Brandenburggal játszok, átváltottam protestáns hitre, hogy tudom megalakítani a HRE-n belül a protestáns ligát?
  • Timakrisz
    Nincs :( Vagy te vagy a HRE császára?
  • Timakrisz
    Lol :DDDD Na ilyet sem láttam még:
    Hogy jutottak el idáig ??? :D
    Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2017.10.14. 20:27:53
  • KonigTiger50
    Az állandó uniók sokat segítettek a terjeszkedésben. 1690-re elfoglaltam Aragóniát és a Földközi-tenger szigeteit, Portugália egy részével együtt. Van még esélyem arra, hogy egyesítsem NY-Európát?
    Ez a mostani állapot:

Ez pedig amit elakarok érni:
  • pretorius07
    1623-ra ez igen szép! Grat!
  • KonigTiger50
    Sikerült integrálnom a franciákat, majd megszerezni a trónigény casus bellit a kasztíliaiak ellen. Az aragónok megelőztek, és hatalmas területet haraptak ki belőlük. Ez végül is jó volt, hiszen Kasztília kimerült és legyengült, így nem is lázongott. Ezzel a lendülettel megtámadtam Aragóniát, és visszaadattam velük az összes újonnan elfoglalt területet, ami miatt teljesen lojális lett hozzám Kasztília. Ezután végre létrehoztam Nagy Britanniát, és császárságot csináltam belőle.

Utoljára szerkesztette: KonigTiger50, 2017.10.12. 21:28:41
  • Lysandus
    Akkor inkább integráld manuálisan. Bár hasznos szövetséges így is.
  • cesar22
    Hát pedig eléggé adja magát :)

Igazából csak annyit kell csinálni, hogy amint elkezdődött az age of absolutism, le kell vinni a stabilitást 1 alá, és akkor megjelenik a civil war disaster, és olyan 10 év múlva triggerel, alacsonyabb stabilitáson nyilván hamarabb, illetve van egy esemény, "star chamber", ami ezelőtt valamikor 100-150 évvel jelenik meg, ha ott a yes-re nyomsz akkor az szintén gyorsít. Miután triggerelt, rá kell nyomni a parlamentalistákra, megjelenik egy olyan 50 ezres lázadó sereg, azt érdemes komolyan venni. kis túlerővel viszont nem okoz gondot, főleg úgy hogy én kiszoktam rögtön nevezni cromwellt tábornoknak mert ő elég op. Ezután ha nincs rebel által megszállt tartomány, és nincs sehol átlagnál magasabb unrest, akkor rögtön vége a disasternek, +2 stabilitás és egy rakás prestige, cromwell lesz a a ruler, aki általában mindenben szar ami nem military. Ha ő meghal akkor szintén létrejön valami ami még nem a végleges államforma, erre igazából még nem sikerült rájönnöm hogy mi történik ekkor, de csak 1-2 évre, és azután üt be az esemény ami adja a végleges államformát, valami legacy of cromwell, vagy hasonló. Ja és ez a két államforma között kingdom-republic, megjelenik a nobility estate, ami angliával ugye nincs alapból és a republicban sem lesz, addig viszont jó, mert kicsivel több manpower az mindig jó angliának.
  • HUmanHunter
    Angliával köztársaság? Ezt eddig én miért nem néztem eddig :D
  • cesar22
    Nekem sokkal jobban bejön a Republic. Mindig van pontom arra amit akarok, ráadásul ha megtartom és nem választok új rulert, akkor viszonylag hamar összejön egy 6-6-6-os, a monarchiánál meg utálom ha kapok valami szar statos uralkodót 50 évre, meg azt is szeretem hogy nem kell royal marriagek miatt kapcsolatokat pazarolni, amiket csak stabilitás vesztéssel lehet felbontani. Ja és plutocratic idea group a kedvencem, mert szinte mindenre jó, Ja és mindig van tábornokom akinél nem kell félnem hogy meghal.
  • KonigTiger50
    A Rózsák háborúja tényleg húzós időszak volt, de aztán az utolsó pillanatban jött egy örökbe fogadott herceg és így megoldódott. Én a monarchiákkal jobban szeretek játszani, több a lehetőség.
  • cesar22
    Angliával ez elég gyakori. Nálam is volt már ilyen hogy megörököltem a kasztíliai trónt, de volt hogy még az osztrákot is. Ami elég vicces, mert ha valahol állandó probléma az utódok létezése az pont Anglia. Ezért is szoktam minél hamarabb triggerelni a civil wart és váltani republicra.
  • KonigTiger50

A tervezett norvég hadjárat előtt 1 hónappal megörököltem Leinstert, és háborúba kerültem Kasztíliával, ami a szövetségesem volt. Amikor megnéztem a dynasty térképet, akkor vettem észre, hogy Kasztília-Aragónia trónján is egy Lancaster ül. Így gyakorlatilag egész NY-Európában ugyanaz a ház uralkodik.

Utoljára szerkesztette: KonigTiger50, 2017.10.07. 14:08:28
  • KonigTiger50
    Stabilty +2
    Size of Country -19
  • Lysandus
    Nézd meg, hogyan jön ki a -16 százalék. (Fölé viszed az egeret.)
  • KonigTiger50
    Sziasztok. Angliával vagyok, 1520-ban. Eltelt 50 év Franciaország trónjának megszerzése óta. Muszáj annektálni, vagy idővel növekszik az öröklés esélye? -16% jelenleg.
  • pocoksari
    alapból is jár 3-3-3

de ha van stabilan 50pp, akkor sztem elég "hihetetlen" h miniország vagy még 1700ban is...
  • gebali
    Az azért elég menő. Tetszik, mert így serkentik a developement-fejlesztést (hiszen az olaszok pl. nem nagyon tudják mibe borítani a MP-okat, annyi van nekik már most is, meg pénz is rengeteg, szóval léthatunk majd szép 50+ deves provinciákat).
  • cesar22
    Nem is értem hogy más cégek miért nem kapnak erre a témára. Én úgy látom hogy bőven van rá igény, nem csgo szint, de azért szép kis communityje van a paradox játékoknak. Mert ezért csinálhatja meg ezt a paradox, ha valaki ilyen játékkal akar játszani akkor ezt veszi meg, mert nincs más.