10049
-
cesar22 #9009 Nekem sikerült protestánsként egy sunni tanácsadót promotálni ötösre. -
Lament #9008 Igen, a kultúrával való dolgot azt valahol olvastam, csak vallás részében nem voltam biztos, illetve nem találtam rá semmi konkrétat. Köszi! -
gebali #9007 Elvileg semmi, de bizonyos tanácsadókat nem tudsz promótálni. Ha pl. nem elfogadott a kultúra, de az is lehet, hogy akkor sem, ha eretnek vagy vagy pogány. Ez mondjuk elég jó dolog, mert így valamennyire korlátozzák, de legalábbis RNGesus kegyére bízzák a nagy, sokkultúrájú és sokvallású birodalmak promótálási lehetőségeit. -
Lament #9006 Pontosan mi is a jelentősége most annak, ha egy keresztény országgal tudok pl ortodox advisort felvenni? (mert hogy ugye pár tartományom ortodox, gondolom ezért adja be opciónak) -
pretorius07 #9005 nyílván nincs baj a koalícióval,csak fruszráló:)
Jópárszor hagytam amúgy létrejönni már,mert tudtam,hogy túl kevesek ellenünk. Tulképp orosz cseh szövivel bárkit visszavernénk,csak nincs kedvem tökölni felesleges háborúkkal,mert persze mindig az hírdeti meg,akinek a legelérhetetlenebb a fővárosa. Ami ugye kell,hogy békét köthess.
Most jön majd az első komolyabb ütközet a korábban szövi franciákkal,jól meghíztak,míg velem voltak:D
Egyébként igen,folyamatos improve relation a potenciális koalíciósokkal,meg ülni a háborún egy-két évet. Minden évfordulóval lejjebb megy az agressive exp impact. Csak egy riválist nem lehet 50-es kapcsolat:)
Folyamatosan improve relations tanácsadóm van. Most már max a diplomatic és az influence is,így azért könyebb terjeszkedni már.
Jóllehet nem wc-nek készült,nem is lesz az szerintem. De most már túl vagyok a korábbi szarakodáson,és már inkább csak a truce timereket figyelem.
Angolok két colonial nationját már elloptam full anexxel,a kövi a spanyolok,mert csak 87%-os nemzet már. Portugálok sincsenek messze:)
Utoljára szerkesztette: pretorius07, 2017.11.15. 19:52:23 -
cesar22 #9004 A koalíció legnagyobb baja, hogy a háborúban nem lehet különbékézni a résztvevő felekkel. Fogalmam sincs hogy ebben logika, esetleg a történelmi háttér, a fejlesztőkre ráférne egy kis továbbképzés a napóleoni háborúkból. Ebből adódik a legtöbb bullshit, többek közt az is hogy ha a war leader-en kívül már mindenki kibékézne mert low-on vannnak, de ha a war leader pl valami kis szutyok állam aki nem csinál semmi, és neki még high az enthusiam, akkor harcolnod kell tovább, mert a war leader-től függ minden, területet is csak tőle lehet követelni, meg pénzt is, ez is nagyon élethűen adja vissza magát a KOALÍCIÓ kifejezést.
Egyébként az is logikus döntés lenne hogy ha szarrá versz egy koalíciót, akkor a truce lejárta után ne alakuljon már meg újra, ez is milyen hülyeség már. Lejjebb kéne mennie az aggressive expansionnek azután hogy egy koalíció kudarcot vallott, legalábbis nekem ez így logikus, nem az hogy újra-és újra létrejön, és szétvereti magát, mindaddig amíg le nem megy 50 alá az AE.
Magát az AE értékét is azért lehetne kicsit komplexebbé tenné, és súlyozni, mert ez így hogy általánosan mindenkire, minden helyzetben ugyanúgy a developmented százalékához viszonyítva számolja, szerintem nem reális. Pl ha az oszmán-törököt, aki ellen crusade van hirdetve kirugdosom a balkánról, az ne fájjon már a keresztény európának. Ugyanilyen bullshit az is hogy ha hamburgal elfoglalom verden-t és lübeceket egyszerre akkor létrejön egy európai unió, 1450-ben. Szerintem erőegyensúly politika is sokkal inkább az idő előrehaladtával került egyre inkább előtérbe, tehát ezt is bele lehetne vinni hogy az AE értékénél vegye figyelembe a dátumot.
Egyébként összességében nincs bajom magával a koalícióval, jó ez hogy van benne, nem kell ezt kivenni, csak hát működhetne jobban is. Egyébként értem hogy miért tették ezt bele, leginkább a játékos akadályozása a cél, hogy 1600-ra ne legyen már a fél világ az övé, mert onnantól túl monoton lenne. -
pocoksari #9003 ha jól emlékszem +50es kapcsolatnál kilépnek a koalícióból, nem emlékszem ,hogy volt-e más feltétel, de arra igen, hogy a potenciális koalíció tagoknál folyamatosan ott voltak a diplomaták (sztem még pénzt is adtam az ellenségnek, bár, ebben nem vagyok biztos)
tehát sztem meg lehet oldani, főleg ha nem az eu közepén csücsülsz...
meg talán a vallásnak is volt valami köze, pl. a szunnita jobban gyűlöl ha másik szunnitától lopsz területet mintha egy katolikustól, bár ezt már lehet csak én képzelem hozzá...de ki lehet kerülni csak előre kell látni időben kicsit, én pl. amikor támadtam már a következő háborúra fel voltam készülve és az azutánihoz mozgattam a csapatokat, szépen eltervezve minden...gyakorlatilag ez a lényege az egész játéknak -
pocoksari #9002 na, nem fejeztem be, de a lényeg ha minden évben lejár 5-5 országgal a truceod, akik ötösével nem alakítanak koalíciót, de ha összejön húsz, akkor már igen, tehát ilyenkor annyi a dolgod, hogy ütöd őket folyamatosan, mindig lopkodsz egy kis területet, egy kis pénzt meg egy kis ezt meg azt -
pocoksari #9001 ha elég erős vagy, akkor kisebb koalíciók nem alakulnak meg...ebből az is következik, hogy ha az igazán erősek nem utálnak, akkor lényegében nem lesz koalíció (ekkor te már óriás vagy, nyilván ha kicsi lennél akkor azonnal lesz)...de persze lesz, mert egy idő után nem fog érdekelni ki mennyire hiszi magát erősnek :)
a koalíció legnagyobb baja az, hogy ha kitör velük a háború, akkor az lényegében globális, tehát rengeteg helyen kell támadnod, ami fárasztó, játékidőben is relatív sok, szemben pl. az általam preferált villámháborúkkal ill. egy rakat potenciális célponttal lesz truceod...éppen ezért kell elkerülni a megalakulást, amihez az kell, hogy euban óvatosan terjeszkedj, javítsd a kapcsolatot és a potenciális résztvevőket mindig tartsd truce alatt...ha pl. -
NineTY #9000 én pl nem ismertem őket :D
én is most csinálok egy törökös menetet, de még jó régi verzióval, nem akarom ezeket az új bonyolításokat
sztem valahogy úgy kell csinálni, hogy igen, több irányba terjeszkedsz, de csak egybe "igazán"
én Európában csak szépen lassan, nem túllépve az 50 AE-t, Ázsia felé meg amilyen gyorsan csak lehet
szerintem ha egyedül sokkal erősebb vagy mint a koalícióban potenciálisan lévők összesen, akkor nem is lesz koalíció, de nem tudom pontosan ez hogyan működik
szóval Ázsiában üthetsz bármit, ha már elég erős vagy, akkor nem lesz koalíció, csak vigyázni kell, hogy valami erősebb valakinél Európában ne húzd ki a gyufát, mert az beránthat mindenkit a koalícióba
nekem egész jól megy, bár gondolom az újabb verzióban jelentősen nehezebb -
pretorius07 #8999 4 fronton háborúzok... Európa,Afrika,India,Indonézia. Ezek közül is bontottan,pl európában hol északon,hol délen.
Ettől még vigyázni kell,hogy kit haragítok:)
Ismerem ezeket,annyit írtam csak,hogy simán mehetnék gyorsabban,csak nem lehet:P -
NineTY #8998 koalíció ellenes tippek, trükkök:
https://www.youtube.com/watch?v=awPNaMmM8Sw
https://www.youtube.com/watch?v=o5LYe7jzLqc -
pretorius07 #8997 1590 fele van a törökkel,és meguntam. Illetve frusztrál,hogy csak az fog vissza,hogy nem tudok annyit elvenni,mint amennyit lenne lehetőség,mert koalíció veszélyes. Bár az sem sokat számítana (orosz,cseh szövi,rajtuk kívűl csak a franciák erősebbek,meg a ming...). Nincs ellenfél már most,aki annyira veszélyes lenne. Sokszor csak állnak a seregek,de nem azért,mert pénz kellene,vagy pillantra kell várni,hanem a truce timer nem járt le. Asszem ez lesz az első kampány,aminek búcsút intek idő előtt:) -
gebali #8996 Régen kb. 50-50% esély volt a Mingsplosionre, ami érdekessé és kiszámíthatatlanná tette a játékot. Ez ma kb. 5%. Tényleg nagy kár azért a sok országért, amik így unikornissá váltak. -
KonigTiger50 #8995 Én eléggé a Ming árnyékában kezdtem, Mandzsúriával. A Zhu dinasztia hatalomra került nálam, így rokoni kapcsolat is van velük. Megadom nekik amit kérnek, cserébe békén hagynak, ráadásul core területeket is átadtak nekem.
-
pretorius07 #8994 Van igazság mindebben,de minden nemzet verhető. Legutóbbi kampányom wc volt,végén valóban a ming volt a húzós,de csak a mérete miatt,mert amúgy simán verhetők. Csak kell hozzá 4-5 háború.
Persze az árnyékában kezdeni biztos rossz,még nem próbáltam... -
Lysandus #8993 Én is egyetértek. Ráadásul ebben az institution rendszer csak ront, azokat is be fogja vezetni, tehát techben is ott van, ahol a többiek. -
gebali #8992 Maximálisan egyetértek. Ráadásul a Mingekkel játszva is teljesen statikus az egész, egyszerűen nem éri meg hódítgatni mert az egész játékmechanika arra van kihegyezve hogy körülötted mindenki tributary legyen. -
cesar22 #8991 Egyébként az ázsiai dolgokhoz szerintem kifejezetten jól jönne ha bevezetnék azt hogy a kereskedelmi társaságok is subject államok legyenek mint a kolóniák (mert egyébként azok voltak, lásd kelet-indiai társaság). Most az új dlc-ben jönnek majd új funciók de az csak a kereskedőkre fog vonatkozni egy adott trade-node-ban -
hitman1028 #8990 nálam egyszer mameluk-ming imperialista háború volt
pont őket találták meg,pechjükre xd -
cesar22 #8989 Erre még rájön az hogy az összes late game abból áll hogy a franciák-törökök-oroszok vagy a commonwealth közül valaki szétblobolja a mapot, vagy ketten megosztva, és létrejönnek ez az érinthetetlen szövetségi rendszerek, és erre jön még rá ez a csodás ming birodalom. Megakarsz támadni valakit és belépnek mellé a franciák-törökök és a mingek. Have fun! ) De korábban is ez van, hogy valahogy mindig találnak utat Európába, és csak így poénból szövetséget kötnek ott valakivel, és még be is lépnek a háborúkba. ilyenkor nem tudom hol van a distant war modifier. Nagyon kellemes amikor egyszer csak megjelennek a 60-70 ezres ming doomstackek, pedig csak velencét támadtam meg :) Nálam amúgy szinte mindig kihúzzák a quantity ideákat is, hogy ha már op akkor legyen op, és a török-ming szövetség szó szerint minden végigjátszásomban megtörténik, nagyon reális.
Utoljára szerkesztette: cesar22, 2017.11.05. 20:35:05 -
hitman1028 #8988 silk road achit igy sehogyse lehet megcsinálni csak esetleg minggel xd -
KonigTiger50 #8987
Ez a HRE végigjátszásomból van. A brit végigjátszásomban is nagyjából ez lett az eredmény, csak ott nem tenyerelt rá Indiára, a magyarban pedig még csak 1690-nél vagyok, de abban is elég szépen terjeszkedik. Az 1600-as évek közepén már negyed millió katonája van, a törököknek fele annyi sem szokott lenni. Elpusztíthatatlan, és szinte lehetetlenné teszi a terjeszkedést Ázsiában. A következő patch-ben ki találhatnának rájuk valamit, hogy néha szétessenek. -
cesar22 #8986 Ez a MIng update elképesztő módon elcseszte a játékot. Tudnám értékelni ha visszacsinálnák úgy ahogy volt. Sokkal jobb játékmenetek voltak úgy hogy ázsiában nem minden ugyanúgy néz ki, a szétszakad Ming birodalomból mindig valami érdekes dolog sült ki. Ráadásul a Mingnek nem hogy nem esnek szét, ez az egész tributary rendszer nevetséges. Kedvencem amikor a Mingek elkezdenek kolonizálni, alaszka, nyugati part végig, és a mezoamerikai államok és tributaryk lesznek. A legirritálóbb az egészben, hogy egy update-ben ennek az egy dolognak a megvalósításánál ennyire rámentek a másik szélső értékre az előzőhöz képest. Egy folyton széteső birodalomból csináltak egy érinthetetlen szuperhatalmat, ami ha a játék reprezentációját vesszük alapul, még ha is létezne, mert ha a játékos nem dönt úgy hogy szétkapja őket, ami azért nem egyszerű, akkor soha nem történik velük semmi. Ráadásul magukkal is kibasztak szerintem, mert létrehoztak egy csomó államot, eseményt ami a ming birodalom szétesésénél következik be, és ezekkel a játékos soha nem fog találkozni, mehet a kukába. -
Szerintem csak akkor lehetsz tributary ha látod, szóval az nem fog olyan könnyen menni.
Albánia, Theodoro eléggé hardnak tűnik, már maga az életben maradás is, WC-re én még sose vetemedtem :D -
Prussia11 #8984 Granadánál van valamilyen bug(?), hogy ming tributary lehetsz a játék elején, így onnantól biztonságban vagy. Ragusa is érdekesen hangzik, kipróbálom. Valószínűleg most már megvárom az 1.23-t, mivel majd 5-s szintig fel lehet upgradelni a tanácsadókat. -
cesar22 #8983 Olyat válassz amiből még nincs. Ulm, Ryuku, Knights, Iceland, ezekből már biztos van. Albánia, Ragusa, Corfu talán még nincs.. Én mondjuk még granadával sem láttam, nem tudom hogy az mennyivel könnyebb, nekem az sokkal trükkösebbnek tűnik, mondjuk ekkora eu4 ninja azért nem vagyok, nekem még bizánc se megy console command nélkül. :)
Utoljára szerkesztette: cesar22, 2017.11.04. 23:23:02 -
Florry stratja is az volt, hogy a kebab felszabadít, aztán megtámadta Velencét. -
Lysandus #8981 A gótok. Theodoro. :-) -
Nem, Youtube-on valami Top 10 impossible starts videóban láttam. :)
Egyszer megpróbáltam, habár először kebab felszabadított Bizánctól (gondolom a magas Liberty Desire miatt), de a truce után azonnal felfalt engem is. -
Florry streamje miatt mondtad Athént? :D -
soulless42 #8978 Valamelyik amerikai őslakos nemzet jó lenne! :) -
Prussia11 #8977 A lovagokkal nem lenne gond, viszont Athén az már jóval keményebben hangzik. Ha Bizánccal kezdenék és elereszteném 50-100 éven belül, az rendben lenne, de gondolom nem így szeretnéd :D. Ma vagy holnap el is kezdem tesztelni, hogy mi lehet a jó kezdés.
. -
Athén. :D -
The Knights. Hajrá! :D -
Prussia11 #8974 Hello mindenkinek, nem kommentáltam még ide. Olyan kérdésem lenne, hogy érdekelne titeket world conquest videok magyarul? Ha van rá igény, felteszem youtubera. Ha van valakinek kívánsága hogy melyik országgal, csak írja le, normalon bármely nemzet lehet. -
pretorius07 #8973 jól hangzik,csak időt nehéz találni rá:)
Ellenben egy újabb "versenyben" benne lennék. Anno pont te találtad ki,hogy mindenki választott egy max 20 dev államot,és mi lett a vége.
-
Timakrisz #8972 Valakinek lenne kedve olyan multihoz, amiben 1444 ben indulunk, es MAXIMUM 20 -as developmentu allamot lehet valasztani? Egyeb szabály nem lenne :D -
gebali #8971 A játék elején van vagy 5-6 magjuk Anatóliában amit csak vissza kell szerezniük (instant CB plusz admin spórolás). -
pretorius07 #8970 Még úgysem mentem sosem a törökkel,ideje lesz:)
Bár kicsit nagyobb a project. First come first serve. Megszívtam. Anglia nincs,spanyolok alatt van portugál is,meg a wedding miatt a többi. Erős franciák,akik szöviben spanyollal.
Ráadásul angol a nemzetiségem,mert északról indultam,gondoltam az angolok sokat fognak kolonizálni. De alig van már saját földjük is :p