4839
Infestation:SurvivorStories(EX-The WarZ)
-
ladista #1831 Szó sincs arról, hogy kivennék a PVP-részt. -
#1830 Ha kiveszik a pvp-t belőle akkor gyorsan adja el mindenki az accountját mert onnantól egy érdektelen zombikerülgetés lesz.Durván két hónap alatt mindenki megunja és megy a kukába.
Ezerszer elmondtam én is és más is.
Ez egy reális helyzetet vázol fel mint ahogy a dayz is.
Vagy te,vannak a zombik és vannak még a túlélők.
Innentől kezdve ember embernek farkasa + zombik.
Ez nem left4dead hogy együtt majd a 100 fős szerveren bandába verődünk és egyes sort alkotva agyonlődözzük az összes zombit.
Itt az a lényeg hogy sose légy biztonságban,soha ne érezd azt hogy most meg tudok pihenni meg itt ki tudok lépni mert a kutya se jön ide.Francokat!
Ott is meg fogsz halni hacsak nincs szerencséd.
"Meghalni mókás" a jelmondat.Aki ezt nem érti meg az addig fogja ide írni hogy "rohadt player megint lelőtt,minek a pvp,mocsok mindenki" míg szépen lecseng a játék.
Viszont aki elfogadja hogy a karaktere jó esetben megér egy hetet halál nélkül az Rohadt jól fogja érezni magát közben és két óra folyamatos játék után kiloggoláskor nem szapul majd.
ennyi! -
ladista #1829 Megfordítanám a kérdésed engedelmeddel: ha ennyire PVP-zni akarsz, miért nem játszol BF3-al? A jelenlegi helyzetben a WarZ nem más, mint egy FPS zombi statisztákkal.
Van egy szavazás a fórumon, ott 75-25 arányban vannak azok, akiket zavar a jelenlegi helyzet. Szerintem ez elég beszédes adat.
Tévedsz, engem nem zavar a pvp, igyekszem elkerülni az efféle helyzeteket. Azt írtam, hogy bár lehetőségem lett volna rá, én meg tudtam állni, hogy ne öljem le a TÚLÉLŐ társamat. Minek lootolok? Fegyvereket a zombik ellen használom, víz, kaja, gyógyszer egyértelmű. Én próbálok túlélni, próbálom a játék által rám rótt szerepet játszani.
Ez a játék egy zombis MMO-nak indult és nem FPS-nek. Ismét leírom: a fejlesztőket zavarja a jelenlegi helyzet és lépni is fognak ezügyben.
A PK-skodás nem loot kérdése. Legyilkolnak akkor is ha fullos vagy és akkor is, ha láthatóan csóró, csak heccből, mert az a játék része, mercsak, mert poén, etc.
Rétegjáték? Lehet? Meg akarom változtatni? Mit? Egy alfa verziót? Max elmondom ugyanúgy a játékról, a játékosokról alkotott véleményem, mint Te. Aztán a fejlesztők döntenek, mi lesz. -
#1828 Csak írtam egy radikális példát.
Hidd el, ha kivennék a pvp-t vagy gözerővel dolgoznának azon, hogy rossz arányba terelnék tovább is állnék ettől a játéktól. -
#1827 És hozzáteszem, a kevesebb fegyver még durvább PvP-t fog eredményezni ... mivel agyonütni még mindig lehet a másikat ... és a ritka fegyverért folyó harc még durvább lesz.
Pont akkor lenne értelmetlen a PvP egy jó része, ha mindenkit tele pakolának lootal ... mert ugye ha mindenki tökig fel van szerelve, akkor nincs értelme mit elvenni tőle.... -
#1826 De most komolyan? Itt ahol 5(!) karaktered lehet, és 10 perc alatt fel tudod magad alapra szerelni, hol a kockázat?
Ráadásul egy kalapácsos embernek semmi veszítenivalója nincs, úgy rohan neki a fegyvereseknek mint a veszett malac.
Easy ez ahhoz képest, hogy a 'másikban' csak egy karakter van, és kész.
De kivehetik a PvP-t nyugodtan ...
Hozzáteszem, bérelni kell saját szervert, aztán ott azt csinálsz amit akarsz :) -
#1825 Már bocs, de nem vagyok PK ... azaz csak annyira, mint bárki más --- és igen, engem is vertek már fejbe kalapáccsal úgy, hogy hagytam a fegyvertelent bóklászni a boltban (nekem shotim volt, fel voltam szerelve), majd amint elkezdtem egy zombival hadakozni rögtön fejbe vert ...
Azt nem értem, ha ennyire nem akarsz PvP-zni, akkor miért nem Dead Islandet nyomsz coop-ban? Ebből a célból sokkal jobb, és ez nem vicc. Itt ha csak a zombiktól kellene tartani fél nap alatt unalmas lenne ... mert mit csinálsz ebben a játékban? Jársz házról házra lootot keresni? És ugyan mindek keresed azt a lootot? Minek kerülgeted azokat a zombikat? Ennyi erővel maradhatsz az erdőben és kész.
De tök mindegy, csinálják csak meg a játékot full casual, noob barátra ... aztán majd játszotok vele 10-en ... mert a jelenlegi tábor nagy része menni fog a levesbe szvsz. És nem kell aggódni, mert már most is van és úton van a következő játék, ami majd megadja nekik azt, amit akarnak.
Jelenleg ha nem lennének PK-k senkitől sem kellene félni a játékban, nulla lenne az izgalom ... mert a zombiktól ugyan ki fél?
Szóval javaslom, olyan, de olyan sok másik zombis játék van, ami pont Neked való ... miért nem azzal játszol?
Ez egy rétegjáték ... és persze, mint tudjuk, mindig vannak akik meg akarják változtatni a rétegjátékokat ........de még szerencse, hogy ritkán sikerül :) -
#1824 Akkor vegyék ki a PvP opciót és kész, de az ilyen megjelölés az vicc. Jó hogy ne világítson az egész karakter pirosan.
Nem azzal van a gondom, hogy megjelölnek, hanem azzal ahogyan, DayZben egyszerűen megvolt oldva, bandita ruha és kész, látszott így is, hogy ki a rossz fiú és ki nem, mégse éreztem magam annyira nagy hátrányban.
(És nem tudom hol van az előző hsz-emben a sértegetés)
(Arra meg még nem volt példa, hogy olyat öltem volna meg aki megmentett, ez nem is fog előfordulni. Fegyvertelennek látszót(!) viszont igen)
-
ladista #1823 Ahh, most kezdődik a sértegetés. Képzeld, én is szeretek szerepet játszani és inkább elvagyok lopakodva, kúszva, mászva, mint agyatlanul futkorászva. Mégis van olyan, nem is egyszer, hogy meglepnek. Te tipikusan az a "játékos" vagy, akiről szólnak a történetek: megmentik a seggét a zombihadtól, hálából agyonveri a megmentőjét.
Aztán ne általánosíts már: neked az a szórakozás, ha embereket ölsz, nekem nem. Akkor most melyikünk szórakozása a fontosabb?
Olvasom a fórumot, látom, hogy a többségnek nem tetszik(75-25% arányban kb...1-2 ember, mi?), ami jelenleg megy. Nem tetszik, amit az alfából csináltatok. A fejlesztőknek sem tetszik, mert hála az égnek, ők is játszanak vele és szembesülnek az értelmetlen tetteitekkel. Szerencsére erősen törik a fejüket azon, hogyan tudnának változtatni és meg is fogják lépni ezeket a változásokat. -
#1822 Miért legyen? Azért elvenni másnak a szórakozását, mert 1-2ember nem képes gondolkodni és csak sír, nevetséges lenne, remélem hamar elvetik ezt az ötletet. És igen én ezt élvezem, első élményem, hogy 4embert rögtön agyon csapkodtam lámpával, vagy épp a város fölött kempeltem csipával amint megszereztem, én ezt élvezem, viszont volt aki gondolkodott, elkezdett cikkcakkba futkosni, nem tudtam kilőni, eltelt 2perc és fejbe kalapált.
Egyszerűen csak gondolkodni kellene és tenni az ellen, hogy ne öljenek meg, nem pedig állni és várni, hogy lőnek---lelőttek---nah akkor menjünk sírni mert faszláma vagyok.
Érdekes ha én játszottam, fáról fára, sarokról sarokra haladok, nézem előre távcsővel a terepet és amig nem érzem biztonságosnak el sem indulok. -
ladista #1821 Nem kevés a fegyver, a fejlesztők nyilván nem poénból fogják csökkenteni a számukat. Szerintem nem ordít itt semmi, csak a PK-sok próbálják megmagyarázni a tetteiket ezzel. Érdekes, van fegyverem, nem egy embert láttam, meg is tehettem volna, de egyet sem vertem le, hiába ORDÍTOTT érte a lehetséges loot. Számomra a zombik az ellenfelek, nem a kevés túlélő.
Miért ne lehetne olyan? Beteszik a fejlesztők és ha a falat kaparod is, benne lesz. Továbbra is azt hangsúlyozom, hogy legyen valami következménye, HÁTRÁNYA a folyamatos PK-zásnak. -
#1820 Menjünk, jövök TS-re!! -
#1819 Értsük már meg, a kevés fegyver, a karakterek permadeathje, a minden loot eldobása ORDÍT azért, hogy leverd a többi karaktert. Ez az alap koncepció!
Nagyon egyszerű, ki kell venni azt, hogy a karakterek eldobják a cuccaikat és a probléma meg van oldva.
Egyébként pedig olyan nincs, hogy az egyik menthet ki cuccot a másik meg nem ... külön camp és kész. -
Susarc #1818 aki akar vagy 10-15 fegyvert! az most bemegy a 66 EU-ra 2-3 társával és letakaritja a supermarketet attól a 2 gyerektől akik mindenkit kinyirtak...csak akit én leütöttem 6!! fegyver esett ki! mp5 m4 puskák..... -
ladista #1817 Mert bűnözők? Azokat nem szeretik ott. Aztán a delikvens eldönti: iszik vagy vezet. Legyen már valami következménye, hogy túlélőket gyilkolásznak. -
#1816 Lassan tudod mi lesz? Szép piros esernyőt is lehet lootolni, amit ha a fejed fölé tartasz mobil safe zona lesz és az alatt senki sem tud bántani .... vagy külön föld alatti titkos alagutak fognak a campbe vezetni, ami behálózza az egész térképet, és valahogy csak a neutralok ismerik ... aztán a vége az lesz, hogy nem is lesznek fegyverek, hanem szafaládéval kell majd tüskés gödrökbe kergetni a zombikat ... ha a szafaládéval megütsz egy másik játékost, annak a kaja csíkja feltöltődik maxra :D -
Susarc #1815 nah az a voice chat nagyon zsirkirály lenne! -
#1814 És a banditák miért ne mehetnének be? Ez is butaság ... akkor már ésszerűbb, ha a banditáknak külön bandit camp van a térkép másik felén ... így nem tud ugyanott felszerelkezni ... aztán vagy kockáztat a neutral campnél (ott ha elkapják nem tud elmenekülni safe zonaba), vagy a sajátjait fosztogatja :) -
Susarc #1813 nem bemennek hanem előtte lövik ki azokat akik épp menteni mennek illetve....átpaokolnak és indulnak kalandozni:) -
#1812 Az a baj, hogy 1:1-ben ugyanaz, mint a DayZ, aztán most 'utólag' (ami erős, mivel csak alfa) próbálják szabályozni, megváltoztatni ... csak azzal pont a 'másolt' koncepció értelme veszik el.
Másolják le azt is a DayZ-ből (azaz az ArmA-ból), hogy a játékba épített voice chat kizárólag a karakter közvetlen környezetében hallatszik ... azaz azok hallják, akik a karaktered x méteres körzetében vannak. Ott nincs is chat, a mikrofonba kiabálja mindenki, hogy 'friendly'.
Illetve van emóció is, lehet szalutálni, az is jelzés, és csak egy gombot kell hozzá megnyomni (azt hiszem a backspacet).
Van kész megoldás, nem kell újat kitalálni :) -
#1811 "holott nincs közük egymáshoz kábé semennyire se."
Ne legyünk már vakok és álszentek. Attól, hogy más a neve, meg egy kicsit árkádosabb, minden ízében 1:1 copy! Persze, finomítanak rajta, meg próbálják szabályozgatni, de kb az egész ugyanaz.
Hogy ki lopott kitől, azt most hagyjuk. De a DayZ már kb április óta játszható(!), és nem akkor állt neki készíteni, nem akkor jelentette be, hogy készül ... erről meg ugye júliusban lehetett először hallani.
Úgyhogy csak hadd hasonlítgassuk nyugodtan ... főleg, hogy kb 1-2 hónap, és jön a standalone verzió (elvileg még idén).
Aztán majd ki-ki maga eldönti, hogy melyik a jobb. -
ladista #1810 A banditák ne mehessenek be a SS-be, fullos NPC-k lőjék agyon őket, amint közelednek. Ennyi. -
Susarc #1809 ááá baszki igazad van! buknánk az izgalmat!
akkor viszont a gyors kommunikáció/emoteok jobb ötlet nemde? -
#1808 Szerintem a zombikat ki kéne venni. Csak megzavarja az embereket. -
#1807 Hagyjuk mát ezeket a baromságokat ... mi az hogy bárkit megjelölnek?
Mint egy valós helyzetben, a banditák és a pk-k hozzá tartoznak ehhez a világhoz. Mindenki úgy játszik és olyan módon az általa megvett játékkal, ahogy akar ... és ha a játék erről szól akkor erről szól, ne csináljunk már úgy, mintha bármivel büntetni kellene, hiszen a kiba lootról és a másik kifosztásáról szól az egész ..... vagy akkor találjanak ki egy 'saját' rendszert! -
#1806 Ehh, engem itt spawnolt ennél a helynél amikor először indítottam el a játékot :) -
Susarc #1805 itt találtam a Saigákat:P -
#1804 -
Susarc #1803 a kis tónál a várost "PVP TOWN" nak hivják már! lol....mondjuk tudjuk miért.... -
Susarc #1802 20 perc 2 Saiga! FUCK YEAH:D -
#1801 Az egy dolog, hogy egy viszonylag kis területen belül mindenre mozdulnak, de a kérdés, hogy a fegyverzajra viszont messziről is reagálnak-e? :) -
Susarc #1800 a futásra is brutálul mozdulnak....városba bemész még véletlen se futkoss:P:) -
#1799 Kérdés a mennyire tudják majd egyensúlyozni a "jó banditák" és a rosszak közt, na meg, hogy mennyire lesz-e könnyű kiismerniük és kijátszaniuk a rendszert. SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A zombik már jobban mozdulnak az ismételt lövéshangokra? Mondjuk messzebbről is megindulnak?Picit mozog, kempet még nézi-e. Mekkora kifutása lesz ha vki megkapja a "háromszöget". Ha túl rövid öt karakterrel lehet váltásban tolja amíg egyik pihen, hogy eltűnjön arról, játszik a kövvel. Remélhetőleg nem karakterhez lesz kötve, hanem játékoshoz. -
Susarc #1798 NÁJSZ!!!!
We're thinking about displaying small RED triangle over active PKers ( ie guys who're opn killing spree ) and over Spawn campers ( we have means to detect that activity ), also we're going display nametage when you will aim at them.
We're going to display it only for bandits near you, not all over the map.
"Good bandits' - ie ones who're actively playing game, not just doing only PKing will not have that thing. -
Susarc #1797 LOL nézem a SOA legújabb részét erre mit látok?! az a köcsög konténert amilyenbe beleestem 2 napja az egyik fő karimmal és nemtud kiugrani!:D:D
itt is a kerités mellé tették! hehe
-
Susarc #1796 igen nekem amúgy nem is volt szimpatikus a videó készitpje...kis irigy fanboynak tűnt.... -
#1795 Elmondták hogy a warz már megvolt mint ötlet anno.És jó ideje készítik már.
A war inc motorról is tudtunk,kicsit csiszolgattak rajta hogy átadja a hangulatot.Anno mondták ha valaki kíváncsi a gépigényre vagy az enginere és a fegyverekre akkor próbálja ki a war inc.-et.
Mondjuk a videó alatt látszik hogy mennyi ember utálja az ilyet.Tipikus cod vs bf csak itt dayz vs warz.
holott nincs közük egymáshoz kábé semennyire se. -
Susarc #1794 érdekességnek tettem be,de én leszarom,ki lopott kitől ki mit fejleszt/ett stb.stb.:D
én azt szeretném,hogy ez egy jó játék legyen azt csááááá:D
mit mondtak amúgy a Szeregejék? annak még nem nélztem utánna -
#1793 Nem értem a videó célját.
Ezt már mind elmondták hivatalos fórumon Sergej-ék -
Susarc #1792 hmmm