4839
Infestation:SurvivorStories(EX-The WarZ)
  • Susarc
    igen-igen,de valami okosság kell,mert itt az a lényeg hogyha meghalsz bukod a cumókat:P tehát az azért mégsem lehet,hogy örökre elveszitsd a karidat és újra és újra újjat kel kezdened,mert egy köcsög sniper 800 méterről egy fáról lövi amint "leszületsz":D
  • Evoluti0N
    Úgy kéne megoldani, ahogy az MMO játékokban van. A karakter legyen ahhoz a szerverhez kötve, ahol elkezdtél vele játszani.
  • KiruHoshino
    Hiányzik az in-game voice. Remélem pótolják.
  • Susarc
    ja és még annyi,hogy a server ugrálást azonnal kikéne iktatni /mondom ezt annak ellenére,hogy most én is nyomtam/ mivel akinek van ideje végigmegy 1-2 óra alatt mondjuk 50 szerveren és leszedi a szüretet addig aki nem nagyon ér rá vagy nem akar ezzel foglalkozni kb kukázhatja is ki a kariját!:)
    meg amúgy is a legunfairebb és nem játékba illő dolog! és borzasztóan mérgezi is a játékélményt!
  • Susarc
    Több Hp és erősebbek? seriously why???? max 2 ,de inkább 1 zombit tdsz normálisan elintézni,mert egyszerüen nem lehet megúszni,hogy ne karmoljanak be ha legalább ketten vannak!

ami egymás gyilkolgatását illeti én adom,hogy vannak ilyen emberek,DE megkéne adni a játéknak a lehetőséget a minimális kommunikációra,hogy ha úgy vélik a felek nem bántják egymást! teszem azt emoteokkal pl.: integetés,középső ujj bemutatása, hüvelykujj vagy ilyen gyors gombos alap szövegekkel: "ne lőjj" "barát" "ellenség" "nem akarlak bántani"...

mert most is azért lőttek le,mert a kurva approximatly chetbe épp gépeltem és az olyan mintha pause-ot nyomnék...és mivel kalapács volt a kezembe a gyerek azt hitte támadni fogok....no comment
    de ha legalább integettem volna vagy irom,hogy barát és ez nem pausolja le a karit most még élne a kis zsákos frodóm:D

A lényege a járéknak ez a folyamtos feszkó amit a Z-k egymás és a banditák gerjesztenek ez adja a sava-borsát! csak muszáj finimitani,hogy a köcsög player killek ellenére lehessen rendesen játszani:)mert miért ne felezhetné el az ember a bolt portékáit ha véletlen összefutsz ott egy idegennel? most szinte mindenki azonnal lő:(

ja és ne élje bele magát senki a mostani cuccaiba! lehet már a bétára resetelik az egészet! ,de az 1001%,hogy a releaseben mindenki alap felszereléésel kezd majd!:P
  • Laza
    Majd ha nagyobb lesz a térkép, akkor talán javul a helyzet is.
    Jelenleg alig van normális település, itt koncentrálódik az a 30 ember, aki bent van. ráadásul ezekben a városokban maga a loot hely is adott, szóval hiába a egyik egy felhőkarcolós csodacity, ha abban konkrétan van egy többemeletes ház meg egy kertvárosi közért és rendőrség, ahová érdemes benézni. Annak a nagyvárosnak semmi értelme sincs, mert túl kevés benne a lootplacc. Ezért minden városban egy helyre tart a horda :)

A DayZ-vel ellentétben mondjuk itt legalább nem csak a nagyvárosokban lehet normális lootot találni, hanem nagyjából minden kicsiben is. Illetve nincs tele haszontalanul sok, a játék szempontjából felesleges területtel. Az ArmA-ban elment, hogy legyen egy bazi nagy síkság meg rét, mert ott lehet csatázni, de a DayZ-ben konkrétan nincs semmi, mert csak az épületek közvetlen közelében spawnolnak a zombik.
    Itt legalább ha letesz az új karival a játék, akkor 2 percen belül elérek egy falut vagy várost. És ez nálam a játszhatóság terén nagyon sokat nyom a latba :)

Egyébként a DayZ-ben is ugyanerről szól a játék, csak ott jóval nagyobb a térkép kb ugyanennyi játékosra, és sokkal több a haszontalan terület, ahol tudsz kvázi kalandozni úgy, hogy nem futsz össze senkivel ... csak úgye ha cuccot is szeretnél, akkor már a frekventált helyekre kell látogass ... mint pl a nagy katonai reptér, ahol állandóan sniperek kemeplnek.

Egyébként a mai napig játszottam volna a DayZ-vel, ha az ottani éjszaka nem lenne olyan sötét, hogy játszhatatlan. Márpedig egy normál idő szerint működő játékban Én állandóan éjszaka játszanék, ami borzalmas lenne. Vannak ugyan eltolt idejű szerverek, de azok pingje ritkán normális.

Szóval szokj hozzá, hogy ennek a típusú játéknak mindig ez lesz az alapja. Persze én is remélem, hogy lesznek majd normális küldetések, mert az végre adhat valami célt a játéknak.
  • Árnyvadász
    Ez szép és jól hangzik, de eléggé esélytelen lesz ezt a játékot úgy játszani, ahogy megkívánná azt a játékstílusa. Pedig az nagyon is rendben és remek kis játékélményt ad. Emlékszem Sergey a bemutatott videóban egy 16 napos karakterrel mászkált. Jelen helyzetben meg csodaszámba megy, ha egyáltalán egy karakterem megéli a másfél napot, de néha csak óraszámba megy az élete, még az egy napot sem éri el.

Talán a térkép mérete esélyt ad, hogy valóban csak 20 percenként lehessen összefutni valakivel. Akkor elvileg, ha sikerül elbújni, kilépni, ha nagyon rázós a szitu, lehet esély sokáig túlélni.

De jelenleg egy városban akár tízen is futkározhatnak, ami a túlélési esélyeket drasztikusan csökkenti.
  • Árnyvadász
    Igazából én a DayZ videókból indultam ki. Mennek a srácok és szépen összeszedegetik amit találnak és amikor úgy adódik szépen leszedik a zombikat. Valahogy ez a kép maradt meg bennem és számítottam arra, hogy itt is ez lesz. Ez tetszett meg az egészben. DayZ-ben amikor a srácok játszottak, szinte emberrel sem találkoztak.

Itt ugye ez elkerülhetetlen. Képzelem mi lesz itt, mikor autóval lehet majd közlekedni. Valakit kiszúrnak, akik gyalogszerrel mennek és halálra gázolják őket. Ha pedig mi szerzünk kocsit nagy nehezen, meg bele benzint, szinte már magam előtt látom, ahogy valamelyik túlélő a susnyásban hasal és arra vár mikor ér a kocsi a lehelyezett aknájára és BOOM!

Szép hónapoknak nézünk elébe.
  • tutituti
    Ezt nem szabad megszokni,mert a beta után erősebbek lesznek.Több hp.
    És a jobb dolog,a fertőzés.Ehhez kell majd a co1 vakcina.Ha nem vesszük be szép lassan meghalunk.Én elkezdtem gyűjteni őket mert kb aranyárban fog menni!
    ÉS az antibiotikumot is elpakolom,mert a betegségekre fektetik a betaban a hangsúlyt.Meghűlés stb.
  • oneal1
    am ez igy van!:)

ha belegondolsz ebbe az abnormális dologba ill helyzetbe amiről szól a játék, egyből készletet akarnál szerezni. Csak, hogy mindenki más is:D és itten van a probléma:D
  • Laza
    Egyébként én már egyáltalán nem félek a zombiktól, simán megyek köztük és ütöm őket kalapáccsal :)
  • Laza
    Az a baj, hogy ha jobban belegondolsz, akkor egy ilyen világban nem is feltétlen a zombiktól kell tartanod, hanem pont az emberektől ... mert mindig kiderül, hogy az ember mindennél rosszabb :)

Egyébként az a baj, hogy ebben a formában a zombi ölés is csak egy CoD lenne, csak éppen coop-ban. És hogy valamennyire is élvezhető legyen, minimum egy Dead Island-et kellett volna prezentálni itt nekünk ... de ugye azt nyomhatjuk coop-ban is ...

Túlélőjáték ez ... csak éppen a mohó embereket kell túlélni. És őszintén szólva amilyenek manapság az emberek, a valóságban is tőlük tartanék a legjobban ... ugyanis egy zombi kiszámítható, egy ember nem .......
  • oneal1
    tolnám, de a németet kell tolnom sajnos:S
  • Ofiux
    Vagyok tsen, ha vkinek van kedve csatlakozzon.
  • oneal1
    nekem volna egy elképzelésem, hogyan lehetne visszaszorítani a sok sok gyilkosságot a játékban.

Ugye elvileg xp-t kapunk a játék során a dolgokért amiket csinálunk...

Egyszerű, le kell vonni xp-t a gyilkolásért! illetve nem rögtön mert ugye téged is támadhatnak meg de ha pl bandit vagy már és úgy ölsz akkor sok XP - és meg is van oldva!
  • Susarc
    minden soron ez volt.....38!! db elemlámpa!:D 2 gázmaszk 1 kötszer 3 csoki ennyi volt a nagy superraket:P amúgy ez sztem lámparekord

ilyen egy sor:

• Susarc
    hosszukás tóval párhuzamos bekötő út aminek egyik végén van az a kis kemping vagy mi a kilátóval a másik nyúlfarknyi végében meg egy db lakókocsi és kiskemping....nah abban a lenti kis nyúlványban...ott találtam a csákányt
  • Árnyvadász
    Ebben a játékban ami a leginkább bukta, hogy voltaképpen egy zombis túlélős téma lenne, erre csinálnak belőle egy újabb codot. Zombiknak kellene a főszereplőknek lenni, aztán mikor játszom vele azt veszem észre kb. nulla szerepük van nekik, szinte mintha ott sem lennének. Mire kell azonban, hogy figyeljek? Nehogy fejbe verjen egy idióta, akivel akár mehetnél közösen is, de nem... Neki mindenáron ki kell nyírnia. Igaz, hogy semmim nincs, vagy amim van azt kb. 5 perc alatt összeszedné valahol, elvégre a játék is pont erről szól.

Azért is bosszantó ez, mert a világa tényleg tükrözi azt a hangulatot, amit vártam tőle és valóban érdekes, izgalmas is egyben, de ez az állandó karakter újrakezdés szörnyen hazavágja.

Remélem ez a bétától kezdve azért nem lesz ennyire hangsúlyos. Ha mégis, inkább maradok a Stronghold szervereknél.
  • Laza
    Hát, ha WarZ hangulatot akarsz, nézd meg a legutolsó Walking Dead-et :D
  • Laza
    Ezért is mondom mindig azt, hogy ha többen megyünk akkor mindig legyen valakinél melee és valakinél pisztoly. ne legyen ugyanaz mindenkinél, mert szopacs lehet. elég ha egyvalaki szedi a zombikat meleeben a másik meg figyel :)

Majd mond már hol lehet fejszét találni :)
  • Susarc
    kis off:P
    nem Zombik,de post apocalyptic és a játékban is ez megy most:D

• Susarc
    a teli pisztolyt bukod ha van meleed bekészitve/vagy ez vagy az/,mert bénán van megcsinálva,hoyg nemtudod be késziteni a kezdebe csak inventoryból...akkor meg pausolod:P a gamet és az öngól:)
  • Laza
    "Kalapács vs. Fegyver?"

Mivel konkrétan 2 ütés kalapáccsal egy ember, így ha elég közel jön hozzád valaki, nincs különbség lőfegyver és kalapács között ... sőt.
    tőlem nem egyszer vette már el a fegyverem melee játékos ... de én is vertem már le pl olyat, aki shotival jött rám, aztán kifogyott ... közben meg volt egy teli pisztolya a táskában.

Semmi sem lehetetlen ... sőt, ha csak egy kalapácsod van, akkor az még több erőt és előnyt tud kovácsolni a fegyveressel szemben, ugyanis nincs veszítenivalód, nekimehetsz bárkinek. Én sima kalapáccsal mindig tovább éltem, mint mikor már volt fegyverem :D

"Szóval ki kell nyírni a játékosokat fegyverért. Hát az eléggé szar ügy. Nem kenyerem ez."

Sajna szinte kizárólag erről szól a játék :(
  • Árnyvadász
    Nem hiszem, hogy két build van. Ez amivel játszunk, ez van kész. Ennyit tud a játék most. Aztán ebből lesz jövőhétre, szépen napról napra béta.

Legalábbis nem látom értelmét, ha van egy fejlettebb verzió, akkor mi miért nem azzal játszanánk? Ez eléggé öngól szagú lenne.

Laza: Az elég komoly konfig. Persze, hogy nem akad meg. Egyik srác azt mondta, hogy neki 4 magos procija van, de abból csak 1 magot használ a War Z. Lehet ez lesz nálam a baj, mivel nekem csak 2.5 Ghz a cpu órajel és lehet ez kevés neki. Hiába többmagos. Egyelőre nincs most kedvem tuningolni, kivárom mit hoz a béta.

Szóval ki kell nyírni a játékosokat fegyverért. Hát az eléggé szar ügy. Nem kenyerem ez. Meg ugye mivel is ölném meg? Kalapács vs. Fegyver? Jó sok esély van rá.

Esetleg becserkészve, este. Persze ez sem problémamentes.
  • Laza
    Háát, nem hinném, hogy külön verziókon dolgoznak, de bármi lehetséges.
  • oneal1
    most lehet nagy hülyeséget mondok de mintha arról lett volna szó, hogy amivel játsznunk az nem az aktuális állapotot tükrözi, csak 31től lesz aktuális azaz béta. mármint ahol tartanak a fejlesztők!
  • Susarc
    na ja és az árnyékot is kapcsold ki,mert oda is lehet bújni!

de én is maximálisn amellett vagyok,hogy legyen m,ár értelme a környezet nyújtotta álcázásnak%!
  • Susarc
    inkább a harangos:P ,de igen az lesz az! lehet ez urban legend,de én úgy vettem észre valóban múködik! ha zombik vannak akkor ilyen szörnyes dallam...ha ember akkor meg a vonós meg a harangos:)
  • Susarc
    jaja hopping nélkül ha nem vagy atomgeci/mindekit lelősz kérdezés nélkül/ az életben nem lesz fegyód! de ha meg van fegyód az atomgecik számára még zsirosabb célpont leszel:D akinek nincs fegyója arra viszont elrettentő hatással vagy,de arra azért figyelj még ha ilyet látsz akkor is tarts távolságot!

a béta szerintem több tartalommal fog birni! ne felejtsük,hogy napi szinten pecselnek ergó dolgoznak serényen!:) kicsit több tartalom meg normális item spwan lesz nem lesz ilyen mészárszék hangulat:)

jut eszembe mégha szar itemet is találtok vegyétek fel és dobjátok valahol le egy kupacbna igy nagyobb eséllyel lesz az új spawn értékesebb!
    VAlószinüleg azért van ennyi használhatatlan item,mert senki nem veszi fel őklet és a nem kifinomult rendszer miatt ha van egy lámpa egy asztalon oda nem tud tárgyat cserélni a program! ezért dobjatok ki mindent ami nem kell és láttok!

• Laza
    Az a zene az amikor egy vonós négyes elkezd hirtelen horrosfilmbe illő nyikorgást húzni 2-3mp-ig?
  • Laza
    Egyébként Én nem tapasztalom az fps csökkenést, nálam minden körülmények között akadás mentesen fut a játék. Mondjuk egy erős közepes gépem van (i5-3570K, GTX560Ti).

De az botrányos, hogy le kellett tegnap vigyem a grafikát LOW-ra, mert így tényleg nincs fű, és minden tisztán látszik. Nagyon remélem kötelezően lesz mindenkinél fű, max nagyon low, mert így értelmét veszti sok dolog.

Még szerencse, hogy az eddigi taktikám, azaz a földig érő fenyőfák nyújtotta biztonság még így is adott.
  • Laza
    Fegyvert szerver hopping nélkül sehogy sem találsz. Egy szerveren belül vándorlással nem csak az kell, hogy az adott helyen senki ne járjon még előtted, de fegyvernek is kell oda spawnolnia ... ez a két dolog meg egy szerveren belül, hosszú időn keresztül ritka.

Egyébként tegnap egy közértben s-hopping-olás közben egyszer csak bespawnolt egy gyerek mögém ... gondolom ő is dimenzió utazó volt, de Én nem vártam meg amíg teljesen beölt, még a transzdimenziós énjének teljes kivetülése előtt agyonütöttem :D
    Aztán később ugyanebben a közértben jártam úgy egy ugráskor, hogy engem várt 2 másik játékos ... csak nekem volt annyi eszm, hogy nem a polcok között logolok ki, hanem a pénztárgépek előtt, így mikor megláttam őket elsprinteltem az erdőbe :)

Egyébként meg a kalapács a legjobb barátod ... illetve ha fegyvert akarsz, akkor ne a boltokban keress, hanem játékosoknál. A legtöbbet mi is így szereztük :)
  • Árnyvadász

Remek történet. Sajnos általában az esetek többségében szarrá lövik a karaktert. Azért kíváncsi lennék hol találnak ezek az emberek mellényt, fegyvereket. Nagyrészt bejártam már a térképet.

Kaja, pia, kötszer, gyógyszerek azok vannak szép számmal. No meg flare, chemlight és a zseblámpa. De fegyverből pisztolyon kívül még nem találtam semmit az 1 db nyílpuskát leszámítva, ami üres volt.

Egyszer volt szerencsém egy nagy hátizsákot találni, igaz nemsokkal utána kinyírtak, meg kétszer közepest, de már azok sincsenek meg.

Ami számomra nagyon idegesítő, hogy lopakodom, 40 perce megyek már erdőn, mezőn, hegyen keresztül, végre leérek egy kisváros határába és van is nálam azért némi cucc, erre valaki megöl. Szerencsére közelre tesz le, tehát a halálhoz közeli helyre, de ugye a cuccokat megint meg kell szerezni. Mindig mikor már épp beindulna a játék, akkor tuti jön egy ember és kinyír, vagy kinyír kettőnket, esetleg többed magunkat.

Bár igaz, hogy javítják, de egy csomó bug van a játékban még. Furcsa, hogy ebből miként lesz 1 hét múlva béta. Arról nem beszélve, hogy nekem már kicsit bassza a csőröm az alacsony 15-19 fps. Főleg városok környékén és nappal. Nagyvárosban meg 11-13 fps, ami már kifejezetten pocsék. Ezzel is kezdhetnének valamit.

Zombik ugyanúgy beragadnak, hangjaik ugyanúgy össze vissza hörögnek, aztán megvannak még a hallhatatlan zombik is és esténként még szép kis fehér pontok is felvillognak a textúrákon. Ez is hol előjön, hol nem. De általában igen.

• Susarc
    OH MY GOD! tegnap: lementem a nagy szupermarketbe full üresen éjszaka amikor sötét van....mázlim volt,mert találtam kaját/kötszert és egy Mossberget! miközben ott császkáltam hallom,hogy jönnek /tudjátok a zene jelez elméletileg/ felugrottam a pénztár mellé a kassza tetejére és lapultam a shotival.....2 fazon jött be baszott sötét volt,de láttam rajtuk a nagy hátizsákot! mondom egyszer élek én megdurrantom őket úgyis egész nap szoptam megint mindenemet elvették már megint:S:(
    Csatt lelőttem az elsőt....mintha karácsony lett volna úgy estek ki belőle a cumók!:) szerencsémre fogalma sem volt honnan lőhettem igy a hülye haverja azonnal odament szedni a cuccait ,de bumm azt is lelőttem! az is nagy adagot szórt!:)

bezsákmányoltam 2 extra mossberget 2 féle sörétes lőszert/2 nagy táskát,2 golyóálló mellényt egy AK-t és egy csomó kaja/pia/kötszer/gyógyszert:)) remegtem mint az állat űgy izgultam,de mondom 1x élek nyomok egy logint egy másik szerverre! épp betöltött a progi mikor pont szemben alattam rohan egy gyerek a boltban.....még zoomolni sem tudtam és már lőtt is!Eltalált 2x..,de mivel shotival lőtt és golyóálló volt rajtam a HP-m még félig sem ment le... Azthittem berosálok,mert nem voltam rá felkészülve! visszalőttem,de nem halt meg ,de mázlimra épp kifogyott...úgyhogy ezerrel elkezdtem kirohanni a parkolóba a hegyek fele...a gyerek közben töltött és még vagy 5-öt rám lőtt,de nem talált el.Úgy szidtam magam,hogy francért nem mentem egyből safe zónába ,de csak sikerült eliszkolni!:)

mikor kilogoltam láttam,hogy az a 2 fószer akit kilőttem 2 bandita volt!:) szóval igy még lelkiismeret furdalásom sem volt miattuk!:)
    Amúgy én nem szoktam elsőnek lőni...igaz meg is szoptam már emiatt sokszor,de valahogy sajnálom a többi sorstársam aki boldogulni akar a Z apokalipszisben:D
  • oneal1
    LoooL

Ma lesz esetleg valaki deltol vagy 1 oratol?
  • Laza
    Na, ma kegyetlenül szembelőttem egy kalapácsos gyereket shotival ... utána ott sírt meg anyázott a chaten :D
  • Laza
    Hát remélem a friend lista nem karakter név alapú lesz, mert az nem állandó ugye ... főleg ha csak 5 karakter lehet.
    Na meg érdekes is lenne, ha mindenkinek fel kéne vegyem mind az 5 karijának nevét.
  • XanaxCore
    Akinek van kedve regisztráljon ide és irja meg nevét és kiteszem :)

http://twzhun.wbh.hu
  • garadas20
    Ez ez :) ez tökéletes
  • XanaxCore
    Szia öhm ez lehetne az nem??
    ha nem akkor sorry
    http://twzhun.wbh.hu