Elkerülhetetlen, vagy irtó nagy mázli az összetett élet?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Na hagyjuk ezt.
Legalàbb annyi eszed lehetett volna, hogy ezt nem írod le.
往前看同志
往前看同志
,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI
Na mi van, mégse jött össze? <#nevetes1>#nevetes1>
Használhatnánk szakszavakat, de jobb csak akkor és ott ahol már tényleg muszáj.
Mutasd meg nekünk milyen a kis egójú nagy filozófus, hogy tökéletesedjünk.
往前看同志
A fény ugyanolyan elemekrõl hoz információt mint ami a közelünkben van.
Remélem ezt nem tagadod amatõr csillagászként.
A Világegyetem koráról csak akkor mondhatjuk azt, hogy 13,6 milliárd éves ha ezalatt a belátható térrészt értjük.
A Világmindenségre nem terjeszthetjük ki ezt a korlátozást.
Teljesen jó analógia, a világ sem akkor sem elõtte sem utánna nincs teli lufikkal, fõleg nem álló lufikkal.
Továbbá ha a három lufi kicsi-nagyobb-legnagyobb, akkor a "gyerek" még azt is le fogja vonni következtetésképp, hogy a lufik fejlõdését látja sõt egy idõ után talán kiokoskodja hogy a lufik az ablak elõtt szállingozó porból sürüsõdtek össze, majd kitágultak és az legkisebb lufi épp most született a legnagyobb pedig már végsõ fázisban van és igy tovább, fel lehetne rá építeni egy full világképet ami teljesen jól illeszkedik mindenre, csak épp a valóság teljesen más.
Na ez a gyerek nem más mint az emberiség. Miközben a viláegyetemet 13 milliárd évesnek saccolja, az emberiség alig létezik néhány százezer éve, bármilyen irásos emlékünk pedig csak néhány ezer évre visszamenõleg létezik, egyes tagjai mégis már szinte vallásos hittel kardoskodnak amellett hogy õk megmondják frankon hogy mi hogy van 13 milliárd fényévre a Földtõl és hogy az hogy müködik...
Teszik mindezt úgy, hogy fajtájuk legjobban felszerelt állama képtelen volt 10 éven át megtalálni egy kecskepásztort, miközben a rá vadászóknak jobb távcsövük volt mint ami a csillagászoknak jutott (hubble)...
Hátszelem meg csak a balatoni vitorlázáskor volt, 25 éve más nem!
Nem mondom, elõtte néha igénybe vettem, de a mostani rendszerben csak individualista módon dolgoztam, úgy is akarok továbbra is, és úgy is élek.
Családom szégyellte, hogy én nem tagozódtam be a párt-elittbe, de azt mondták, én egy lázadó fiatal vagyok. <#ejnye1>#ejnye1> Ezzel próbáltak megvédeni, hogy ne-hogy sötétebb helyre kerüljek.
<#fejvakaras>#fejvakaras>
http://www.tradeximp.com/
az analogiád szarpocsék.
,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI
Ez a szép a kapitalizmusban.
Ráadásul mivel a viláegyetem becsült kora kb. 13 milliárd év, a modern távcsövek meg mindösszesen pár évtizede vizsgálják az eget, a fenti hasonlat helyesen úgy néz ki hogy mint amikor egy kisgyerek kinéz az ablakon mindössze _egy töredék_ másodpercig.
Majd szépen levonja a következtetést - hogy mivel abban néhány századmásodpercben amig kifelé nézett 3 "álló" lufi volt az ablak elõtt - hogy a világ teli van a levegõben álló lufikkal... A valóság meg az hogy az a második lakik és alul épp egy szülinapi parti volt...
22 éve vállalkozó vagyok. Soha nem pályáztam, soha nem kuncsorogtam munkáért.
Ma is egyedül dolgozok, nincs alkalmazottam. A forgalmam folyamatosan emelkedik, a nyereségem is, a fizetésem is.
Mielõtt vállalkozó lettem, a tanácsról csábítottak át a pénzügyi szektorba. Nem azért jutottam oda, mert "leszóltak fentrõl". Jól kerestem, és akkor azt gondoltam, sok hülye utasítást adnak nekünk a fõnökeink, ettõl én jobban tudom csinálni. Megcsináltam a cégem, saját egy havi fizetésembõl, mostanra, támogatások és egyebek nélkül akkorára nõttem, hogy 10 vállalkozó megélne annyiból, amennyit én termelek ki évente.
Nekem ez a világ tetszik. A magam ura vagyok, nem kell figyelni arra, ki kinek a kicsodája, micsodája, ha kell a portékám, veszi, ha nem kell, elmegy.
Ez a szép a kapitalizmusban.
Közben olyanok, akiket jól kistafírungolt az MSzP a privatizációs buliban, már régen csõdbe mentek, pedig a szakmalyukban maradtak. Csak-hát, a kapcsolatrendszerükbõl próbáltak megélni, nem a szorgalmas szakértelmükbõl, ami sohasem volt. Volt olyan, akivel egymás mellett vettünk ingatlant, (egy igen nagy gyár gazdasági igazgatója volt) és azt mondta, "Te már régen csõdben leszel, én még mindig itt leszek." Már 4 év múlva csõdbe ment, és azóta már eltelt 8 év, és én éppen most vettem támogatás nélkül egy új gépet, mert a régi már kis kapacitású. Ez a gép Magyarországon 16milla, de én közvetlenül a gyárból 4milláért kp. megvettem.
Ez a szép a kapitalizmusban!
A párhuzamok ott állnak, elképesztõen erõsen. Nem lehet õket csak úgy figyelmen kívül hagyni. ( mindamellett, hogy az erõteres és energiás írásaid után úgy döntém, hogy közös érdekünk, hogy ne használjunk tudom. szakszavakat )
Azt, hogy ha az agyadat rákötik egy virtuális valóságot generáló számítógépre, az összes érzékszerved idegpályáit bekötik a rendszerbe, akkor te azt fogod hinni, hogy a valóságot érzékeled?
Azt hittem képes egy "hülye" filmet felfogni. <#nevetes1>#nevetes1>
Tudnám cáfolni, de elõbb megvárom amíg bizonyítod ha állítod.
Te.
Te aki anyagi rendszer vagy.
Magától nem lesz vers, vagyis szellemi termék.
A szellemi alkotás az agynak nevezett bonyolult anyagi rendszer egyik tulajdonsága.
Egyszerûbb példával pofon nincs a pofont adó tenyér nélkül.
Ha nem érted a válaszomat, töprengj.
Egy svájci parasztnál dolgozott 3 hónapig a fiam, az volt a szavajárása a parasztnak: A embernek gondolkodnia kell.
Próbáld ki, hátha sikerül.
<#nevetes1>#nevetes1>
Szóval rohadt egy rendszer volt. Besúgok, piti pártkatonák, alkoholista PB tagok, semmihez nem értõ szakminisztériumi alkalmazottak, szóvirágos üres fecsegésben kimerülõ szakmai konferenciák.
Pl. Nem kaptam lakást, mert valaki "rosszat" mondott rólunk, valami olyant, hogy mi nagyon jó körülmények között élünk (értsd, tiszták vagyunk), ezután a papám "leszólt", erre meg válogathattunk, hol és milyen lakást akarunk.
Beléptem a Kisz-be, erre rögtön két hetes jutalomüdülést kaptunk, kiléptem a Kisz-bõl, erre nem írták alá az egyetemi továbbtanulási papíromat. Mikor meg erre 98% teljesítés miatt mégis felvettek, elkezdtek éjszakásnak meg hajnalosnak tenni, a kollégámat aki meg a pártba is belépett, külön irodába tették, és nem adtak neki semmi munkát. (Mellesleg két év múlva kiderült a srácról, hogy súlyos elmebeteg...)
Utálatos, hazug rendszer volt!!!!
Néha alszom. Néha álmodom is. Máskor verset írok, világokat teremtek. Máskor matekpéldát oldok, fizikai világunkban nem is létezhetõ axiómákkal. Én képes vagyok teremteni, és pusztítani, fizikai, és szellemi síkon. Aki tagadja e képességeim, az idióta.
Felõlem mindenki abban hisz amiben akar.
Filmnek elmegy, bár szerintem bugyuta.
Ha konyítasz valamennyit a csillagászathoz vagy a fizikához akkor tudnod kell, hogy a távoli anyagi rendszerekrõl hozzánk érkezõ energia sok mindent elárul, és ez az információ gyakorlatilag megfelel a bennünket körülvevõ anyagról szerzett tudásunkkal.
Mindenhol anyag van amit mindenki tapasztal is.
Ha valaki ezt tagadja az idióta.
A duma arról, hogy szellemek is vannak csak duma marad.
Nem akarlak elkeseriteni, de az a belátás az kb. olyan szintü mintha a gellért hegyrõl lenéznél az országra, és a távolban látott táj alapján akarnád kitalálni hogy hogy néz ki a Föld belseje...
Ott ahol most vagy, nem tudod megcáfolni, hogy nem egy kapszulában termeled a bioáramot.
Nem mellesleg én tartozkodnék az ilyesfajta kinyilvánitásokról, miközben épp az derül ki hogy még a "primitiv" növényekrõl is totálisan fals elképzelésünk volt, és ha igaz amit állítanak akkor kvázi egy sima fotoszintézis megértéséhez is részecskefizika kell...
http://www.idokep.hu/hirek/ereznek-a-novenyek
Nem baj, majd elmúlik...<#violent>#violent>
Nézd meg a Matrix címû filmet, oszt megtudod.
A galaxisok halmazát valami másnak kell fölváltania.
De annak is anyagnak kell lennie.
Az anyag maga a valóság.
Ha azt állítod létezik más mint a valóság akkor a valóságon túlit is elfogador, vagyis a túlvilágot.
Hát én azt nem fogadom el, az a mesék birodalma, agyunk játéka.
Sõt ha korán kelsz aranyat lelsz.
Én szinte mindig fejbõl írok, tehát nekem is most keresgélnem kellene ki mikor mit írt e témában.
Én nem is értem, hogy nem jut el valaki oda akár csak gondolkodással, hogy a Világ anyag, és minden amit létezik, az anyag valamilyen megnyilvánulási formája.
Mi a fene lehetne más?
Ha valaki azt állítja, hogy valami létezik, tehát az anyagi világ része akkor nyilván azért állítja mert bizonyos benne, valamilyen megfigyelése, információja van.
De csak hadova van.
De lezárhatjuk úgy, hogy te úgy gondolod én meg így.