Elkerülhetetlen, vagy irtó nagy mázli az összetett élet?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nem hinném, hogy zsidó volt, hiszen galileai volt, de ismerte a zsidók vallását.
...na tényleg majd késõbb.
„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"
De ugye ezt nem a marvel képregényekbõl tudod? <#ravasz1>#ravasz1>
Ez a fizika lényege, és ez egy fizikai anyagi Világ.
A világ leghatalmasabb humoristája volt, és legnagyobb vallás ellenes parodistája 😊
Thor a Midgardot-ot védelmezi Asgard-al karöltve. Az óriások (õk élnek Gejrröd-ben) és a Jörmungandnak ellen harcol.
Védelmezi az embereket, sosem ölt meg egyet sem.
.Vajon mi volt előbb? Az ember vagy a hülyeség?
Majd válaszolok amire tudok.
Én úgy gondolom, a humanizmus az az út amely erre vezet.
Az hogy isten mindenható = bábozik az a te korlátolt elmédben van.
Ha mindenható akkor azt is meg teheti, hogy NEM bábozik és ezt az összes vallás alátámasztja-> szabad akarat.
Próbálj meg légyszíves logikusabban érvelni, ne csak kijelentésekkel.
Ettõl független te sötét maradtál.
Azt mondom, hogy mindenhol anyag van valamilyen formában illetve állapotban, és minden helyzetnek, állapotnak közvetlen megelõzõ oka, vagy okai vannak.
Ja tudom persze majd a pokolban szenvedek.. Sütöm a pitét sütõ nélkül meg ilyesmik 😄
Legalább jó zene közepette... Ozzy Osbourne.... DIO... stb... hmm
Egyébként ha isten olyan jóarc miért teremtette meg Hitlert, Sztálint, Mao-t, Kim-et, csak hogy a mostani párat említsem? 😊
Az anyagi Világ számosságára építve fölépítettünk egy matematikai rendszert, képzeletben tökéletesre igazítottuk a megfigyelt dolgokat, elvonatkoztattunk és a rendszer logikai szabályait betartva a rendszert elbonyolítottuk.
Istent is azért találtuk ki, hogy magyarázzuk a világot.
Mûködik is egy bizonyos szintig, ha nem vizsgálódunk tovább.
De mindig azt tapasztaljuk, hogy megtaláljuk a természetes anyagi oksági magyarázatot és Isten képzete mindig hátrébb szorul.
Amennyiben nincs ilyen, mert a spagettiszörny nem rendelkezett ilyenekrõl,és semmi értelme léteznem, csak egy kupac kvark meg glüon vagyok pár leptonnal, akkor már nem is haragszok arra a pedofilra, aki épp most erõszakolja meg a kishugodat az óvodából hazafele jövet, mert nem is tehet szegény róla, hogy megkívánta a zsenge husikát. Elvégre csak egy rakás molekula! Te is milyen jogon neheztelnél rá? Ki mondta, hogy ha valaki ilyet tesz az rossz? A spagettiszörny biztos nem, tehát akkor szabad neki!
.Vajon mi volt előbb? Az ember vagy a hülyeség?
Egyébként elmesélnéd, hogy Thor mégis hány embert vert agyon kalapáccsal? 😊
Remélem egyszer az összes hányadék vallás, élén a kereszténységgel ugyan olyan mitolúgiának fog számítani mint az északi népet ókori vallásai.
Azt sem kérted, hogy megszülethess, mégis itt vagy.
Én kurvára nem kértem, ne várja el hogy én egy hangyafasznyit is tisztelni fogom azért mert õ volt olyan elmebeteg hogy megdöglött a saját ökörsége miatt. (Ráadásul nem is véletlen végezték ki... Ja és mivan a többi több ezer keresztre feszített emberrel? hmmm)
Azt sem tudod, hogy hívõ vagyok-e, én csak megpróbáltam rámutatni az ateisták hívõ mivoltára, miközben fikázzák az isten hívõket, pedig tudás szempontjából ugyanott állnak mint az isten hívõk csak õk (ti?) nem egy végtelen, mindenható "valamiben" hisznek, hanem a semmiben és a véletlenben.
UI: A világképem az nem ide tartozik de azért annyit, világképemnek semmi köze a kereszténység intézményéhez ( egy gondolat: Jézus pl. sohasem volt keresztény, mert még halálakor sem létezett ilyesmi, tehát nem is ment volna neki)
Másrészt pedig a nagy zöld tüsszentõ hapcizott ki minket az orrán. És az én képzeletbeli barátom erõsebb mint a tied, szóval mágiára veletek hitetlenek!
Visszaidézem, és csak az istenedre gondolok, nem az emberekre:
Ha létezik, egy pszichopata szadista. Nem mutatkozik meg, csak mende-mondák útján, és ha valaki nem hisz a mende-mondáknak, azt kegyetlenül megkínoztatja. Betegesen bünteti azokat, akik nem szeretik. Elég, ha csak közömbös voltál, megtorolja, mert egoista. Az összes tulajdonságát testesítsd meg egy emberben, és utána fogalmaid meg mit képzelnél arról az emberrõl? Gonosz, aki jónak hazudja magát.
Repülõ Spagettiszörny csak egy van. A félelmetes zokniszörnyek a kanapé mögötti interdimenzionális kapuból csak az õ teremtményei.
Bûnös gondolataid miatt halálod után a pokolba fogsz kerülni, ahol egész hátralévõ életedet olyan stripteese bárokban fogod tölteni folyton meredezõ hímvesszõvel, ahol a sör mindig romlott, a kurvák pedig nemi betegségeket terjesztenek.
Egyébként ha lenne Isten, az anyagi lenne? A szellemei anyagiak lennének
vagy nem anyagiak?
Tehát, hogy a spagetti szörnyeid a kanapé mögött léteznek-e vagy sem csak hihetem vagy nem hihetem mivel egyikrõl sincs tapasztalatom.....na kb. így látom én az ateizmust is csak hitnek, egy új hitnek ami a semmiben és a véletlenben hisz.
A matematikában létezik egyenes, kör, párhuzamos, stb, a valóságban ezeknek csak a megközelítései léteznek, éppen azért mert ez nem matematikai Világ, hanem fizikai.
Vagyis nem egy üres matematikai (csak távolságok) térben van benne az anyag elpettyegetve, hanem a Világ maga anyag, amelynek tulajdonsága a mozgás és a kiterjedés.