876
  • caius marius
    Ez kicsit olyan àlszenteskedésnek tünik, így elsöre. Az elöbb azt ìrtad, hogy vàlogathattàl a lakàsok között miutàn apàd leszòlt fentröl. Most meg megrögzött kapitalista lettél aki mindent maga szedett össze, a sajàt erejéböl...
    Na hagyjuk ezt.
    Legalàbb annyi eszed lehetett volna, hogy ezt nem írod le.
  • caius marius
    Azért ez szerintem nem teljesen igaz. A puszta megfigyelésen kívül azért akad egy-két tudomànyosan igazolt tétel is nem? Nem csak lövöldözés a vakvilàgba.
  • Sir Ny
    Nem vagy rá alkalmas.
  • Tau Tang Wou
    "Tudnám cáfolni,..."

Na mi van, mégse jött össze?
  • mizar1
    Ha érted amiről beszélsz akkor képes vagy egyszerűen kifejezni magad.
    Használhatnánk szakszavakat, de jobb csak akkor és ott ahol már tényleg muszáj.
  • mizar1
    Várjuk értelmes hozzászólásodat.
    Mutasd meg nekünk milyen a kis egójú nagy filozófus, hogy tökéletesedjünk.
  • caius marius
    Ott a pont.
  • mizar1
    Én is az vagyok.
    A fény ugyanolyan elemekről hoz információt mint ami a közelünkben van.
    Remélem ezt nem tagadod amatőr csillagászként.

A Világegyetem koráról csak akkor mondhatjuk azt, hogy 13,6 milliárd éves ha ezalatt a belátható térrészt értjük.
    A Világmindenségre nem terjeszthetjük ki ezt a korlátozást.
  • globint
  • Oliwaw
    Itt az ideje, hogy átkereszteljük a fórumot nagy egójú kis filozófusok kluja-ra (ha fölvesznek belépek).
  • torreadorz
    kapd be :)

Teljesen jó analógia, a világ sem akkor sem előtte sem utánna nincs teli lufikkal, főleg nem álló lufikkal.
    Továbbá ha a három lufi kicsi-nagyobb-legnagyobb, akkor a "gyerek" még azt is le fogja vonni következtetésképp, hogy a lufik fejlődését látja sőt egy idő után talán kiokoskodja hogy a lufik az ablak előtt szállingozó porból sürüsődtek össze, majd kitágultak és az legkisebb lufi épp most született a legnagyobb pedig már végső fázisban van és igy tovább, fel lehetne rá építeni egy full világképet ami teljesen jól illeszkedik mindenre, csak épp a valóság teljesen más.

Na ez a gyerek nem más mint az emberiség. Miközben a viláegyetemet 13 milliárd évesnek saccolja, az emberiség alig létezik néhány százezer éve, bármilyen irásos emlékünk pedig csak néhány ezer évre visszamenőleg létezik, egyes tagjai mégis már szinte vallásos hittel kardoskodnak amellett hogy ők megmondják frankon hogy mi hogy van 13 milliárd fényévre a Földtől és hogy az hogy müködik...

Teszik mindezt úgy, hogy fajtájuk legjobban felszerelt állama képtelen volt 10 éven át megtalálni egy kecskepásztort, miközben a rá vadászóknak jobb távcsövük volt mint ami a csillagászoknak jutott (hubble)...
  • globint
    Megismertem mindkét rendszert, és én a kapitalizmusra szavazok.
    Hátszelem meg csak a balatoni vitorlázáskor volt, 25 éve más nem!
    Nem mondom, előtte néha igénybe vettem, de a mostani rendszerben csak individualista módon dolgoztam, úgy is akarok továbbra is, és úgy is élek.
    Családom szégyellte, hogy én nem tagozódtam be a párt-elittbe, de azt mondták, én egy lázadó fiatal vagyok. Ezzel próbáltak megvédeni, hogy ne-hogy sötétebb helyre kerüljek.
  • Oliwaw
    Nem védem az MSzP-t mert nem is lehet, de te iszonyú csőlátású vagy. Az első 4 évben mintha nem az MSzP lett volna hatalmon, a többi konkrét tényt is egyszerűen figyelmen kívül hagyod, és nemigazán akarok hinni neked hogy semmi hátszeled nem volt.
  • Sir Ny
    amikor a gyerek kinéz az ablakon, akkor a világ tele van lufikkal. pont.

az analogiád szarpocsék.
  • globint
    Nem sündörögtem, oda születtem. Belülről megismertem, megutáltam, és hátat fordítottam. Ennek aztán ittam a levét, amíg el nem jött a rendszerváltás. Akkor aztán végre a saját magam ura lehettem.
    Ez a szép a kapitalizmusban.
  • torreadorz
    Konyitok valamennyire mert amatőr csillagász vagyok. És pontosan tudom hogy amit látunk az egy hasonlattal élve, kb. olyan mint amikor egy kisgyerek kinéz a lakás ablakán és amit lát abból próbál meg következtetni a világra...

Ráadásul mivel a viláegyetem becsült kora kb. 13 milliárd év, a modern távcsövek meg mindösszesen pár évtizede vizsgálják az eget, a fenti hasonlat helyesen úgy néz ki hogy mint amikor egy kisgyerek kinéz az ablakon mindössze _egy töredék_ másodpercig.
    Majd szépen levonja a következtetést - hogy mivel abban néhány századmásodpercben amig kifelé nézett 3 "álló" lufi volt az ablak előtt - hogy a világ teli van a levegőben álló lufikkal... A valóság meg az hogy az a második lakik és alul épp egy szülinapi parti volt...
  • globint
    Hülyeséget írsz.
    22 éve vállalkozó vagyok. Soha nem pályáztam, soha nem kuncsorogtam munkáért.
    Ma is egyedül dolgozok, nincs alkalmazottam. A forgalmam folyamatosan emelkedik, a nyereségem is, a fizetésem is.
    Mielőtt vállalkozó lettem, a tanácsról csábítottak át a pénzügyi szektorba. Nem azért jutottam oda, mert "leszóltak fentről". Jól kerestem, és akkor azt gondoltam, sok hülye utasítást adnak nekünk a főnökeink, ettől én jobban tudom csinálni. Megcsináltam a cégem, saját egy havi fizetésemből, mostanra, támogatások és egyebek nélkül akkorára nőttem, hogy 10 vállalkozó megélne annyiból, amennyit én termelek ki évente.
    Nekem ez a világ tetszik. A magam ura vagyok, nem kell figyelni arra, ki kinek a kicsodája, micsodája, ha kell a portékám, veszi, ha nem kell, elmegy.
    Ez a szép a kapitalizmusban.
    Közben olyanok, akiket jól kistafírungolt az MSzP a privatizációs buliban, már régen csődbe mentek, pedig a szakmalyukban maradtak. Csak-hát, a kapcsolatrendszerükből próbáltak megélni, nem a szorgalmas szakértelmükből, ami sohasem volt. Volt olyan, akivel egymás mellett vettünk ingatlant, (egy igen nagy gyár gazdasági igazgatója volt) és azt mondta, "Te már régen csődben leszel, én még mindig itt leszek." Már 4 év múlva csődbe ment, és azóta már eltelt 8 év, és én éppen most vettem támogatás nélkül egy új gépet, mert a régi már kis kapacitású. Ez a gép Magyarországon 16milla, de én közvetlenül a gyárból 4milláért kp. megvettem.
    Ez a szép a kapitalizmusban!
  • Sir Ny
    Zseniális. Még néhány lépés. A vers nem létezik, az én agyam egyik állapota. ( az agyam összes részecskéjének helyzete magában foglalja a verset ) A kõ is az én agyam egyik állapota. Te Isten agyának vagy az egyik állapota.

A párhuzamok ott állnak, elképesztõen erõsen. Nem lehet õket csak úgy figyelmen kívül hagyni. ( mindamellett, hogy az erõteres és energiás írásaid után úgy döntém, hogy közös érdekünk, hogy ne használjunk tudom. szakszavakat )
  • Tau Tang Wou
    Mit bizonyítsak?
    Azt, hogy ha az agyadat rákötik egy virtuális valóságot generáló számítógépre, az összes érzékszerved idegpályáit bekötik a rendszerbe, akkor te azt fogod hinni, hogy a valóságot érzékeled?

Azt hittem képes egy "hülye" filmet felfogni.
  • mizar1
    Nem lehet, hogy hülyeség hanem biztos.
    Tudnám cáfolni, de előbb megvárom amíg bizonyítod ha állítod.
  • Oliwaw
    Apám munkás volt, vasutas (felsővezeték szerelő). Falun laktunk, a kertben megtermett gyümölcsöt pesti piacokra hordta, mert ingyen volt a vonatjegy. Sosem voltam KISz-tag. Továbtanuláskor simán felvettek.A kutya nem szólt hozzánk. Viszont úgylátom te a tűz körűl sündörögtél.
  • mizar1
    És ki "teremti" ezt?
    Te.
    Te aki anyagi rendszer vagy.

Magától nem lesz vers, vagyis szellemi termék.
    A szellemi alkotás az agynak nevezett bonyolult anyagi rendszer egyik tulajdonsága.
  • mizar1
    Energiája csak valaminek lehet.

Egyszerűbb példával pofon nincs a pofont adó tenyér nélkül.
  • Szefmester
    Most jobb? ha pénzed van felvesznek, ha nincs nem vesznek. ha ismersz politikust akkor a te céged nyeri a pályázatot, hiába volt szakképzettebb, és profibb, valamint olcsóbb a másik. Ma hiába értesz bármihez, ha nincs ismerősöd aki ezt tudja és benyom a céghez melózni, és a micikék az irodában sokkal többen vannak számítógépes rendszerekkel megtámogatva, és emailekkel segítve... régen egy két micike kellett 20 gyári melósra, ma 10 micike kell minimum.. hiszen a fészbúk elviszi az időt, de mivel a főnökség is használja, eszükbe sem jut letiltani.
  • globint
    A hagymás bab finom, de hogy jön ide?
    Ha nem érted a válaszomat, töprengj.
    Egy svájci parasztnál dolgozott 3 hónapig a fiam, az volt a szavajárása a parasztnak: A embernek gondolkodnia kell.
    Próbáld ki, hátha sikerül.
  • globint
    Nekem a papám volt olyan pozícióban, hogy belülről ismertem őket, még Kádárnak is írt néhány beszédet. Volt olyan, hogy a rendőr vitt haza, mert reggel a piacon zöldséget árultam, amit a saját kertünkben ástam ki hajnalban, és a piacozás osztályidegen volt, csak keveseknek volt megengedve, engem nem ismert a rendőr, rögtön bevitt. Kérdem én, azokat a csokikat, akik a piacon ma főzőkukoricát, meggyet, cseresznyét árul, miért nem viszik be? Mert már tele van velük a dutyi!
    Szóval rohadt egy rendszer volt. Besúgok, piti pártkatonák, alkoholista PB tagok, semmihez nem értő szakminisztériumi alkalmazottak, szóvirágos üres fecsegésben kimerülő szakmai konferenciák.
    Pl. Nem kaptam lakást, mert valaki "rosszat" mondott rólunk, valami olyant, hogy mi nagyon jó körülmények között élünk (értsd, tiszták vagyunk), ezután a papám "leszólt", erre meg válogathattunk, hol és milyen lakást akarunk.
    Beléptem a Kisz-be, erre rögtön két hetes jutalomüdülést kaptunk, kiléptem a Kisz-ből, erre nem írták alá az egyetemi továbbtanulási papíromat. Mikor meg erre 98% teljesítés miatt mégis felvettek, elkezdtek éjszakásnak meg hajnalosnak tenni, a kollégámat aki meg a pártba is belépett, külön irodába tették, és nem adtak neki semmi munkát. (Mellesleg két év múlva kiderült a srácról, hogy súlyos elmebeteg...)
    Utálatos, hazug rendszer volt!!!!
  • Tau Tang Wou
    Szerintem se.
  • Oliwaw
    Te semmi konkrétumra nem válaszolsz, csak pufogtatsz mint aki teleette magát hagymásbabbal.
  • Tau Tang Wou
    Lehet, hogy hülyeség, de nem tudod cáfolni.
  • Sir Ny
    ,,Ha valaki ezt tagadja az idióta."

Néha alszom. Néha álmodom is. Máskor verset írok, világokat teremtek. Máskor matekpéldát oldok, fizikai világunkban nem is létezhetõ axiómákkal. Én képes vagyok teremteni, és pusztítani, fizikai, és szellemi síkon. Aki tagadja e képességeim, az idióta.
  • Zero 7th
    Nem mindenki hülyül meg öregkorára.
  • Zero 7th
    Szerencsésebb lenne úgy fogalmazni, hogy minden energia. Abból van több.
  • mizar1
    Csak azt tudom elfogadni, hogy hiszel benne.
    Felőlem mindenki abban hisz amiben akar.
  • globint
    Ja, erős általánosítás, mint az, hogy a pitbull harci kutya. Az is erős általánosítás, pedig nem is mindegyik, csak a többség.
  • Sir Ny
    Még mindig az, ami néhány kommenttel ezelõtt volt: matematikai trükk, hogy megértsd. Nem tervezek errõl kimondott vitát nyitni. Ellenben alkuképes vagyok, én elfogadom a te láthatatlan, tapinthatatlan, szagolhatatlan, bármilyen kísérlettel kimutathatatlan mezõdet, ha te is elfogadod az én hasonló tulajdonságú Istenemet.
  • mizar1
    Ezt a mátrixos hülyeséget már most vegyük le a műsorról mert úgy zöldség ahogy van.
    Filmnek elmegy, bár szerintem bugyuta.
  • mizar1
    Azért jóval több.
    Ha konyítasz valamennyit a csillagászathoz vagy a fizikához akkor tudnod kell, hogy a távoli anyagi rendszerekről hozzánk érkező energia sok mindent elárul, és ez az információ gyakorlatilag megfelel a bennünket körülvevő anyagról szerzett tudásunkkal.
  • mizar1
    Nyilván materialista vagyok.
    Mindenhol anyag van amit mindenki tapasztal is.
    Ha valaki ezt tagadja az idióta.

A duma arról, hogy szellemek is vannak csak duma marad.
  • torreadorz
    "Olyan dolog persze létezhet amiről nem tudunk, hiszen "csak" egy 13,6 milliárd fényév sugarú térrészt látunk be."

Nem akarlak elkeseriteni, de az a belátás az kb. olyan szintü mintha a gellért hegyről lenéznél az országra, és a távolban látott táj alapján akarnád kitalálni hogy hogy néz ki a Föld belseje...
  • Tau Tang Wou
    Te kérdezted mi más lehet.

Ott ahol most vagy, nem tudod megcáfolni, hogy nem egy kapszulában termeled a bioáramot.