876
  • mizar1
    Gyerekek nekem a teraszon van munkám, már elviselhető a Nap.
    Majd válaszolok amire tudok.
  • Szefmester
    A biblia semmit sem tudott megtanítani nekem azon kívül hogy rettegjek egy képzeletbeli fickó haragjától, és az örök kárhozattól ha nem azt teszem amit mond nekem. Ahogy egy kedves vicces bácsi is megmondta, a 10 parancsolat 2 mondatban is összefoglalható...
  • ManoNegra
    Mert valószínűleg nem érdekli az hogy hiszel-e benne, vagy sem. Ez nem hiszem hogy bármiféle problémát jelentene neki. Létrehozott egy játszóteret fizikai és egyéb törvényekkel, és mindenki addig marad, amíg meg nem tanulta a leckét.
  • mizar1
    Így van, Jézus a megszemélyesített abszolút etika, amely felé törekedni kell, de el talán soha nem érhetjük.
    Én úgy gondolom, a humanizmus az az út amely erre vezet.
  • Agaba72
    Akkor én most kimagyarázom.
    Az hogy isten mindenható = bábozik az a te korlátolt elmédben van.
    Ha mindenható akkor azt is meg teheti, hogy NEM bábozik és ezt az összes vallás alátámasztja-> szabad akarat.
    Próbálj meg légyszíves logikusabban érvelni, ne csak kijelentésekkel.
  • TARTYOM
    Én nem a spagettiszörnyben hiszek hanem a Láthatatlan Rózsaszín Egyszarvúban még mindig. Én a spagettiszörny megszállott ellenzője vagyok.

Ettől független te sötét maradtál.
  • mizar1
    Én ateista vagyok, de nem hiszek a semmiben és a véletlenben.
    Azt mondom, hogy mindenhol anyag van valamilyen formában illetve állapotban, és minden helyzetnek, állapotnak közvetlen megelőző oka, vagy okai vannak.
  • ManoNegra
    Nem tudom mennyit, de biztos nem dísznek van a kezében.
  • TARTYOM
    Tényleg ha én ilyen isten tagadó vagyok és legszívesebben az összes vallást és vallási vezetőt lerombolnám / kivégezném akkor mégis miért nem öl meg most isten? Van lehetőse.. szívroham, rámdől a ház, belémcsap a villám akármi..

Ja tudom persze majd a pokolban szenvedek.. Sütöm a pitét sütő nélkül meg ilyesmik :D

Legalább jó zene közepette... Ozzy Osbourne.... DIO... stb... hmm

Egyébként ha isten olyan jóarc miért teremtette meg Hitlert, Sztálint, Mao-t, Kim-et, csak hogy a mostani párat említsem? :)
  • ManoNegra
    Mária a talmud szerint útszéli lotyó... A biblia szerint nem. Hogy mi igaz nem tudom, de azt hiszem, nem ezek az igazán lényeges kérdések, hane az, hogy elgondolkodsz-e azon amit tanított, és ha igen, jobb ember leszel-e.
  • mizar1
    Logikailag ez egész jónak tűnik.
    Az anyagi Világ számosságára építve fölépítettünk egy matematikai rendszert, képzeletben tökéletesre igazítottuk a megfigyelt dolgokat, elvonatkoztattunk és a rendszer logikai szabályait betartva a rendszert elbonyolítottuk.

Istent is azért találtuk ki, hogy magyarázzuk a világot.
    Működik is egy bizonyos szintig, ha nem vizsgálódunk tovább.
    De mindig azt tapasztaljuk, hogy megtaláljuk a természetes anyagi oksági magyarázatot és Isten képzete mindig hátrébb szorul.
  • johnfly
    Jó. Rendben. Én meggyőzhető vagyok. Mondd meg, hogy hogyan éljem az életem, egy olyan világban, ahol a spagettiszörnyed áll mindenekfelett, és mik azok az erkölcsi normák, amiket betartva beteljesítem az ő általa rám szabott feladatot.

Amennyiben nincs ilyen, mert a spagettiszörny nem rendelkezett ilyenekről,és semmi értelme léteznem, csak egy kupac kvark meg glüon vagyok pár leptonnal, akkor már nem is haragszok arra a pedofilra, aki épp most erőszakolja meg a kishugodat az óvodából hazafele jövet, mert nem is tehet szegény róla, hogy megkívánta a zsenge husikát. Elvégre csak egy rakás molekula! Te is milyen jogon neheztelnél rá? Ki mondta, hogy ha valaki ilyet tesz az rossz? A spagettiszörny biztos nem, tehát akkor szabad neki!
  • TARTYOM
    Abba azért több beleszólása volt a sperma mivoltomnak mint annak hogy egy elmebeteg faszkalap megölesse magát.

Egyébként elmesélnéd, hogy Thor mégis hány embert vert agyon kalapáccsal? :)

Remélem egyszer az összes hányadék vallás, élén a kereszténységgel ugyan olyan mitolúgiának fog számítani mint az északi népet ókori vallásai.
  • Szefmester
    Azért az is egy érdekes téma hogy Jézus Isten fia, de sokan azt hiszik ő maga volt isten.. akkor ezek szerint isten felcsinált egy útszéli lotyót és a gyermek ki megszületett nem más mint maga az atya? Mert ha igen akkor ez tényleg csoda! De a c típusú emberek azért próbálkoznak utánozni lelkesen! XD
  • ManoNegra
    Ezt nem én mondom, hanem a biblia.
  • ManoNegra
    Azok lehet hogy bűnösek voltak. Jézus nem volt az, csak féltették tőle a hatalmukat.
    Azt sem kérted, hogy megszülethess, mégis itt vagy.
  • TARTYOM
    Isten mindenható, azaz bábozik pont. Sosem magyarázzátok ezt ki.
  • TARTYOM
    Mégis ki a faszom kérte hogy halljon meg értem?

Én kurvára nem kértem, ne várja el hogy én egy hangyafasznyit is tisztelni fogom azért mert ő volt olyan elmebeteg hogy megdöglött a saját ökörsége miatt. (Ráadásul nem is véletlen végezték ki... Ja és mivan a többi több ezer keresztre feszített emberrel? hmmm)
  • ManoNegra
    Ezeket nem Isten csinálta, hanem emberek Isten nevében. Ha megmutatod nekem, hogy Jézus hol mondta hogy emberek így viselkedjenek az Ő nevében másokkal, akkor lehetne igazad...
  • Agaba72
    Hehe mit tudsz te az én istenemről? :)
    Azt sem tudod, hogy hívő vagyok-e, én csak megpróbáltam rámutatni az ateisták hívő mivoltára, miközben fikázzák az isten hívőket, pedig tudás szempontjából ugyanott állnak mint az isten hívők csak ők (ti?) nem egy végtelen, mindenható "valamiben" hisznek, hanem a semmiben és a véletlenben.

• ManoNegra
    Ha választanom kéne két Isten között, az egyik meghal értem egy kereszten, a másik agyonvág egy kalapáccsal, nem kérdés melyiket választanám.
  • TARTYOM
    Az én istenemnek kalapácsa van, a tiéd meghalt egy kereszten, VÁGOD?!
  • Agaba72
    Honnan a fenéből tudjam? Nekem van egy világképem (hitem ha úgy tetszik) de tudni nem tudom amit kérdezel.....attól még lehet persze bármi is de ez nekem nem tudásom.

UI: A világképem az nem ide tartozik de azért annyit, világképemnek semmi köze a kereszténység intézményéhez ( egy gondolat: Jézus pl. sohasem volt keresztény, mert még halálakor sem létezett ilyesmi, tehát nem is ment volna neki)
  • Szefmester
    Jóságos? Hmm... hívő leszek ha most azonnal itt terem előttem egy telitalálatos lottószelvény és nem veszi el tőlem más módon... :D Nekem ami jót tett (talán) azt kamatostól el is vette. Akkor már inkább az Earl féle karma dolog...

Másrészt pedig a nagy zöld tüsszentő hapcizott ki minket az orrán. És az én képzeletbeli barátom erősebb mint a tied, szóval mágiára veletek hitetlenek!
  • Bannedusermail
    Én nem emberekről beszéltem, hanem az istenedről, amiben hiszel.

Visszaidézem, és csak az istenedre gondolok, nem az emberekre:

Ha létezik, egy pszichopata szadista. Nem mutatkozik meg, csak mende-mondák útján, és ha valaki nem hisz a mende-mondáknak, azt kegyetlenül megkínoztatja. Betegesen bünteti azokat, akik nem szeretik. Elég, ha csak közömbös voltál, megtorolja, mert egoista. Az összes tulajdonságát testesítsd meg egy emberben, és utána fogalmaid meg mit képzelnél arról az emberről? Gonosz, aki jónak hazudja magát.
  • asgh
    Ha a matematikai világban létezhetnek olyan axiómák, amelyek a fizikai világban nem, vagy a létezésük nem bizonyított, ugyanakkor a matematika mint logikai rendszer alkalmas a fizikai világ megértésére, akkor miért ne lehetne elfogadni olyan világnézetet, amiben Isten léte axióma?
  • TARTYOM
    Felesleges törnöd magad sosem esik le nekik hogy ez egy fordított tükör akarna lenni
  • Bannedusermail
    Ne istenkáromolj te hitetlen kutya!

Repülő Spagettiszörny csak egy van. A félelmetes zokniszörnyek a kanapé mögötti interdimenzionális kapuból csak az ő teremtményei.

Bűnös gondolataid miatt halálod után a pokolba fogsz kerülni, ahol egész hátralévő életedet olyan stripteese bárokban fogod tölteni folyton meredező hímvesszővel, ahol a sör mindig romlott, a kurvák pedig nemi betegségeket terjesztenek.
  • Agaba72
    Amiről te írsz az pár ember agy szüleménye, nem pedig isten, azért ne keverjük a dolgokat. Az, hogy a történelemben voltak sokan, akik kihasználták az emberek isten létezése iránti vágyát, saját önző hatalmukért, az nem istent jellemzi hanem az adott embereket.
  • TARTYOM
    Prototipus.
  • mizar1
    Az Ószövetségben leírt Istene bosszúálló, az Újszövetségé jóságos.
  • mizar1
    Miért ne?

Egyébként ha lenne Isten, az anyagi lenne? A szellemei anyagiak lennének
    vagy nem anyagiak?
  • Bannedusermail
    Ha létezik, egy pszichopata szadista. Nem mutatkozik meg, csak mende-mondák útján, és ha valaki nem hisz a mende-mondáknak, azt kegyetlenül megkínoztatja. Betegesen bünteti azokat, akik nem szeretik. Elég, ha csak közömbös voltál, megtorolja, mert egoista. Az összes tulajdonságát testesítsd meg egy emberben, és utána fogalmaid meg mit képzelnél arról az emberről? Gonosz, aki jónak hazudja magát.
  • Agaba72
    Tudod mit? Én elhiszem neked a spagetti szörnyek létezését a kanapéd mögött.......ez egy hit ugyebár, ha meg mégsem HISZEM el akkor az is csak egy hit lenne a részemről. Az állításod igazságát csak megtapasztalással tudnám tudássá tenni hitből.
    Tehát, hogy a spagetti szörnyeid a kanapé mögött léteznek-e vagy sem csak hihetem vagy nem hihetem mivel egyikről sincs tapasztalatom.....na kb. így látom én az ateizmust is csak hitnek, egy új hitnek ami a semmiben és a véletlenben hisz.
  • mizar1
    Az igazság attól csak elfogadhatóbb lesz ha kulturáltan mondjuk ki.
  • mizar1
    Éppen az axiómák miatt nem lehet az anyagi világra teljesen ráilleszteni a matematikai rendszer bizonyos eredményeit.
    A matematikában létezik egyenes, kör, párhuzamos, stb, a valóságban ezeknek csak a megközelítései léteznek, éppen azért mert ez nem matematikai Világ, hanem fizikai.
    Vagyis nem egy üres matematikai (csak távolságok) térben van benne az anyag elpettyegetve, hanem a Világ maga anyag, amelynek tulajdonsága a mozgás és a kiterjedés.
  • Bannedusermail
    Mert ez az igazság.
  • Agaba72
    Az hogy vannak (sokan) akiknek érdekükben áll, hogy te (és mások) higgyenek istenben azt elfogadom, de ez nem jelenti azt, hogy ha van valakinek bizonyítéka annak is érdekében állna.....ugyan miért?
  • Bannedusermail
    Pedig léteznek azok a fénylények a kanapém mögött. A Repülő Spagettiszörny teremtette őket. A kisgyerekek is gyakran látják őket, de nekik a félelmetes zokniszörnyek képében mutatkoznak meg. Biztos veled is volt már olyan, hogy találtál egy pár nélküli zoknit. Na ők azok, csak élettelennek tettetik magukat.
  • TARTYOM
    Akkor indítsunk vallásháborút egymás ellen mert én a spagettiszörnyben nem hiszek! (Bár népszámláláskor ezt írtam be :D )