Elkerülhetetlen, vagy irtó nagy mázli az összetett élet?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ezt kizárólag érzelmi megnyilvánulásnak tartom, nincs semmi értelme.....szerintem nagyon haragban állsz az élettel de lehet tévedek.

Ezzel csak definiáltad a matematikát a saját világnézeted fogalmai szerint, de nem bizonyítottad a létezését.
Pontosan azért, mert a világ megértésére felállított rendszerek létét és azok alap axiómáit nem lehet logikai úton bizonyítani. Vagy elfogadod az általuk kínált világ-modellt az axiómáival együtt, vagy nem.
Már elnézést de én nem állítottam, hogy van valakinek bizonyítéka csak azt, hogy ha van is nem biztos, hogy szükségét érzi mindenkinek az arcába tolni azt..........látom megértetted a mondandóm lényegét. Kicsit szemléltessem: az hogy a kanapéd mögött mi van és mi nincs azt csak te tudhatod, én max csak nem HISZEM el ami írtál, mert egy okoskodó hsz-nek vélem azt.

De miért kell ezt a söpredék nyelvén elõadni?
Nem igaz. A Repülõ Spagettiszörny teremtette a világot.
...mert igen komoly érdekükben állna.
...hiszen már a "Nagy Bummot" is úgy kezelik mint bizonyítékot Isten létére.
Miért ne tennék hát egy igazi bizonyítékkal?
Boldog lehetnél, ha az istenedrõl melyben hiszel kiderülne, hogy nem létezik, mert ha valódi, õ a legtetvesebb rohadék geciputtony az egész univerzumban.
Én is tudok lehetetlent állítani.

Láthatatlan Rózsaszín Egyszarvú.

Nem elég hogy egyszarvú, de még láthatlan is úgy hogy közben rózsaszín. Nos, szerintem létezik és õ teremtette a mai isteneket. Bizonyítsd be hogy nem így van.
"Ha lenne ilyen akkora hangon kürtölnék tele a Világot, hogy mást nem is lehetne hallani"

Ez a te feltételezésed nem pedig egy tény.

Látom nem unatkoztok...😄

Fõ a filozófia 😄
"És mi van akkor, ha vannak akiknek van bizonyítékuk isten létezésére csak azt nem kötik az orrodra.............(istenem az emberi egoizmus határtalan)."

Nekem meg van a kanapém mögött egy interdimenzionális térkapu, amin keresztül meglátogatnak a fénylények, akik ha ezen a létsíkon fizikai alakot öltenek, a leggyakrabban egy olyan rózsaszín, pepita kockás elefántra hasonlítanak, akiknek nincs ormánya, viszont van hat különbözõ színû lába, és a füleik a gátsó felükön vannak. Lefényképeztem õket, így bizonyítékom is van, de nem mutatom meg senkinek.........(istenem az emberi ostobaság határtalan)
"Nem érted a szarkazmust mi?" -by Big Bang Theory

.Vajon mi volt előbb? Az ember vagy a hülyeség?

"Ha csak az anyagi világban kimutatható dolgok léteznek, akkor matematika sem létezik. Ugyanúgy mondhatnám, hogy nem hiszek abban, hogy 1+1=2 mert nem fogadom el a matematikai axiómákat."

ha a matematika nem létezik mert nem "anyag" akkor ha van egy almád, meg én is adok neked egyet, akkor tulajdonképpen nincs is almád, hiszen kettõ már nem lehet mert már matematikai összefüggéssel gyarapodna a birtokodban található mennyiség....
Nincs ember, aki Istenrõl definíciót tudna alkotni, mert az a mindenség definíciója lenne, ahhoz pedig Istennek kell lenni, hogy átlásd. Habár mellébeszélésnek hangzik, k**vára nem az.

#457-re
Ha meg a kvantum összefonódást a matematika eszközeivel magyarázod, akkor ott vagy ahol a part szakad, mert a matematika is az anyagi világ törvényszerûségei alapján felállított tapasztalati rendszer, mint bármelyikünk hite, legyen az akármilyen. végsõ soron a matematika is egy vallás, mert sejtések, és felállított tézisek kövezik ki az útját, és igazolódnak, vagy megdõlnek az állításai, az idõ elõrehaladtával. Pont ezt a rugalmasságot hiányolom egyébként az egyházakból, de ez is egy hosszabb lélegzetû diskurzust igényelne.

Istennek nem az a "célja" hogy az emberek higgyenek benne? Mert ha ez, akkor egyszerûen meg tudná növelni a hívõk számát. Megjelenik, tesz egy csodát, majd beböffenti hogy õ isten, és eltûnik. Sztem elég sok ateista térne meg. 😄 Nem az összes de sok.... Attól hogy félelemben tartva próbál irányítani, attól nekem nem lesz szimpatikus... nem is hiszek benne/imádkozom hozzá. De ha valaha is kitör a háború a menny és a pokol közt akkor azonnal a pokol oldalához állok.. ott legalább nem áltatnak mindenféle lehetséges dolgokkal amiket könnyû elbukni. XD

Amúgy az elsõ szerves molekulák, majd sejtek könnyen kialakulhattak, hiszen ha 100köbméter vízre van 10 lottó ötösnyi esély akkor az biza ki fog alakulni... csak idõ kérdése. 😄 Mellesleg mintha lett volna egy kísérlet amiben azt tapasztalták hogy bizonyos molekulák gyakrabban alakulnak ki megfelelõ körülmények között mint a többi variáció. Ezalatt pedig nem a H2O-ra gondolok...
"És mi van akkor, ha vannak akiknek van bizonyítékuk isten létezésére csak azt nem kötik az orrodra..."

-Nyilván nem véletlenül. :-)

Ha lenne ilyen akkora hangon kürtölnék tele a Világot, hogy mást nem is lehetne hallani.
"Amúgy én személy szerint már megtapasztaltam nem anyagi dolgokat is, nem is keveset"

-Például?
Mondj egyet amely nem vezethetõ vissza egy anyagi rendszerre.

Ezek szerint te mindenkit ismersz. Abból gondolom, hogy szerinted senki nem talált bizonyosságot isten létezésre, tehát mindenkit ismerned kell ahhoz, hogy ezt tudd.
És mi van akkor, ha vannak akiknek van bizonyítékuk isten létezésére csak azt nem kötik az orrodra.............(istenem az emberi egoizmus határtalan).

A matematika egy anyagi rendszer (az agy) által a Világ anyagi számosságára fölépített logikai rendszer. Nyilván nem anyag, hanem az emberi agy tulajdonságából származik.
"...kvantum összefonódás jelensége, vagy mondjuk a szingularitás, amelyeket ugye még szintén senki nem látott..."

-Ezek valóban matematikai modellek, melyeket az anyag megértéséért állítottunk föl.
Nyilván ilyen apró részletekre nem lehet rámutatni, de a nagyobb anyagi rendszerekre igen, kézzelfoghatóan igazolható az anyag létezése bárki számára.

Isten létét semmivel nem sikerült bizonyítani. Mûszerekkel sem.
Senkinek.
Ha csak az anyagi világban kimutatható dolgok léteznek, akkor matematika sem létezik. Ugyanúgy mondhatnám, hogy nem hiszek abban, hogy 1+1=2 mert nem fogadom el a matematikai axiómákat.
Hát akkor ne is tedd. ( a mese is már egy definíció).
Baromi logikátlan vagy. A mondatod elsõ feléében kijelented, hogy a hívõknek KELL definiálni istent (amúgy minden vallás meg is teszi), aztán csak definiálod te magad (mese).

Van bármilyen kétséged, hogy az anyag létezik?
Nektek vallásosaknak kell istenrõl egy definíciót adniuk, nem azoknak akik nem hisznek a mesében
Azaz visszaértünk oda, hogy miért kellene dolgoznia az ateistának karácsonykor?

Fail nem ?
Ezek az emberek nem felvették a vallást, hanem egyházi hivataluk volt. Azt pedig nem kínpadon kényszerítették az emberekre ugye.
Tipikus egoista világnézet. Csak azért, mert mi csak az anyagot tudjuk megtapasztalni, korlátolt pozíciónkból, akkor más már nem is létezik...
Amúgy én személy szerint már megtapasztaltam nem anyagi dolgokat is, nem is keveset.
Egy példa a fonákságára az érveidnek: a rádió nem érzékel képet, tehát a rádió szemszögébõl akkor a kép "nemlétezõ", és tényleg, hiába is vitatkoznék vele...
(kéretik most a hang is anyagi alapú, érveket félre tenni, lehetõleg a hasonlatot megérteni)

Értem, értem. Akkor légy szíves mutasd már meg, hogy hogyan is mûködik a kvantum összefonódás jelensége, vagy mondjuk a szingularitás, amelyeket ugye még szintén senki nem látott, csak a létezésükre utaló jelek tapasztalhatóak a szeretett "anyagodon", tehát akkor ezek is a hit témakörébe tartoznak? Akkor van olyan amiben hinni lehet, és van amiben nem? Ki dönti el, hogy miben higgyünk, és miben nem? Te könnyen eldöntöd. Hogy csinálod? Taníts! Kérlek taníts!

Ha lenne nem hinnénk benne, hanem tudnánk róla.
Csak anyag létezik az összes megjelenési formájával és tulajdonságával.
Bizonyság arra, hogy ez így van:
az anyagot bármikor meg lehet mutatni, sõt nincs olyan ember aki olyan helyet tudna mutatni ahol nincs anyag valamilyen megjelenési formájában.

Istent viszont soha senki nem tudta még megmutatni, kimutatni.
hit csupán mivel megtapasztalni nem lehet.
...éspedig azért mert nincs.
Kezdek fáradni.

Isten mint mi, nem létezik, mert mi Isten? Ha mondasz erre egy elfogadható definíciót, akkor talán elgondolkodok rajta, hogy mi alapján állítsz ilyet.

Te már csak tudod......de mond honnan?
Nagyon nehéz valaminek a nem létezését megtapasztalni, és szerintem csak az a tudás amit megtapasztalsz, a többi csak hit semmi más. Igen az ateizmus is csak egy hit, hit a semmiben, a "nemlétezik-ben" nem pedig tudás.

Teljesen mindegy, hogy mindenható avagy sem az ami nem létezik.
Mert Isten nem létezik.
Bár Isten tudja! Lehet, hogy tévedek 😊

nem értem, hogy ebbõl:
"mivel õ azt tudja mi lesz mi volt és mi van"
hogyan következik mindenképpen ez:
"és õ befolyásolja"

Egyébként más logika szerint, szerintem sem mindenható de ez az eszmefuttatás több kifejtést érdemelne ennél

Nincs abban semmi különös, hogy a kereszténység terjedésével a korábbi ünnepekhez hangolták az ünnepeiket.
Így kevesebb volt a konfliktus.
Az hogy valamit megtehetsz, nem jelenti azt hogy meg is teszed (számomra ez a szabadság legmagasabb, általam megtapasztalt foka). A mindenhatóságban ez is benne van.
Miért befolyásolna bármit is? Attól még tudhatja mi lesz, ha egyszer mindenható.

Ha megmaradsz ezen a szinten akkor a gyermekedet is ki fogod önteni lavór vízzel együtt.
Ezért javaslom, hogy légy tájékozottabb, véleményedben árnyaltabb, no és kulturáltabb -vagyis hagyd el a trágárságot, mert ez másokat zavar.
Én azért írtam karácsonyt mivel sok barom európai keresztény csak így ismeri ezt az ünnepet, pedig az égvilágon nincs semmi köze jézuskához meg kisfaszomhoz.

Pontosan ugyan olyan okádék dolog mint az hogy az erkölcsöt a bibliának köszönhetjük..
És az megvan, hogy mennyi és mennyi innen kényszerbõl vette fel a vallást mivel az inkvizíció fenyegette?

Ja persze ez tudom nem így volt ahaaaa.
"Már az ókori egyiptomban is megtartották... EJhaaaa"

-Nem a Karácsonyt tartották meg -és nem csak Egyiptomban hanem még kazalnyi helyen, hanem a téli napfordulót, mint a sötétség visszavonulásának kezdetét.

A magyar táltosok például kerecsenyt (sólymot) röptettek ekkor, valószínûleg innen ered a karácsony szavunk.
Ha isten mindenható akkor nincs szabad akarat mivel õ azt tudja mi lesz mi volt és mi van és õ befolyásolja. Ezrét egy faszság az hogy mindenható.
<#taps><#taps><#taps>

Legalább ne reklámoznád a mûveletlenségedet!

- A 11. században Béna Hermann bencés szerzetes megfigyeli a Föld-Hold és a Föld-Nap kapcsolatokat, idõszámítási módszert talál ki, elõrejelzi a holdfogyatkozást, napórát és csillagászati kvadránst szerkeszt.
- Szent Albert (Albertus Magnus 1200-1280) dominikánus szerzetes, pápai tanácsadó megállapítja a Föld gömb alakját és a déli félteke lakhatóságát.
- Roger Bacon (1214-1294), ferences szerzetes. Õ is megerõsíti Föld gömb alakját. Szent Albert és az õ mûvei adták Kolumbusznak azt a gondolatot, hogy a Földet körbe lehet utazni, mert gömbölyû. (Mellesleg, a Bacon-szalonna is az õ találmánya.)
- Nicolas Oresme (1323-1382), francia püspök. A modern tudományok egyik legfontosabb megalapítója, úttörõje és népszerûsítõje. Õ volt az elsõ, aki megfogalmazta, és érvekkel alátámasztotta, hogy nem a Föld a világ középpontja.
- Nicolaus Cusanus (1401-1464), német bíboros. Szintén vallotta, hogy nem a Föld az univerzum közepe, hanem ugyanolyan bolygó, mint a többi. Keplert megelõzve azt tanította, hogy a világegyetemben nem létezhetnek tökéletes körpályák.
- Nikolaus Kopernikusz (1473-1543), a modern heliocentrikus világnézet megalkotója. Kelet-poroszországi kanonok volt. Az egyház a kopernikuszi modellt, mint elméleti lehetõséget, matematikai modellt már megjelenése után azonnal támogatta, sõt tanította is.

Edme Mariotte (gázok térfogata), Amedeo Avogadro (molekulasúly), Michel Chevreul (zsírsavak) Laurent Cassegrain (távcsõ), Egnatio Danti (asztrolábium), Hell Miksa (földrajzi szélességmérés), Jean Baptiste Biot (meteoritok), Angelo Secchi (színképelemzés), Nicolas Steno (a geológia atyja), Georgius Agricola (ásványtan), Jose María Algue (meteorológia), Georges Lemaitre (táguló világegyetem) Robert Grosseteste (õsrobbanás-elmélet a 12. században!), Ruder Boskovic (atomelmélet 18. század!), Nicholas Malebranche (színelmélet), Nicholas Cusa (a tér görbülete 15. század!), Roger Bacon (fény hullámelmélete, mikroszkóp elv), Freiburgi János (fénytörés), Francesco Grimaldi (fény elhajlás), Andrew Gordon (elektrosztatikus motor), Nicholas Callan (indukciós tekercs), Jedlik Ányos (dinamó, elektromotor, szikvíz), Giovanni di Casali (gyorsuló testek fizikája), Albertus Saxonia (impetuselmélet), Marin Mersenne (akusztika) Jean Hautefeuille (belsõ égésû motor), Michael Heller (szingularitás), Thomas Bradwardine (irracionális számok), Marin Mersenne (primszámok, permutáció, kombináció), Bonaventura Cavalieri (geometria), Jacques de Billy (számelmélet), Bernhard Bolzano (matematikai analízis), Paul Guldin (Guldin tétel), John Casey (kör geometriája), Jean Roquetaillade (alkohol lepárlás), Pierre Duhem (termodinamika), Jean-Antoine Nollet (ozmózis), Pierre Gassendi (atomelmélet) Jean Carnoy (sejtosztódás), Lazzaro Spallanzani (õsnemzés), Armand David (zoológia), Johann Dzierzon (méhkaptár), Gimesi Nándor István (mikrobiális taxonómia), Carlos Chagas Filho (neurológia), Louis Pasteur (mikrobiológia), Friedrich Schönborn (kórbonctan), René Laennec (sztetoszkóp), Celestine Opitz (mesterséges altatás), Vincent Priessnitz (hidroterápia) Andreas Vesalius (anatómia), Honoré Fabri (vérkeringés), Marcello Malpighi (mikroszkópikus bonctan), Aquinói Szent Tamás (filozófia), William of Ockham (filozófia), Néri Szent Fülöp (oktatás), Pázmány Péter (nyelvészet), Luca Pacioli (kettõs könyvelés), Berthold Schwarz (puskapor), Athanasius Kircher (megafon, vetítõgép 17. század!), Francesco Lana de Terzi (léghajózás).
Enyhén szólva is hamis a logikád.
Szinte minden vallásban a szabad akarat igen hangsúlyos, tehát az, hogy te irtanád az egyházakat az a te szabad döntésed, nem isten akarja.
Én nem állítom, hogy a személyes(akármilyen) isten létezik, azt sem, hogy nem létezik, de ha létezik akkor én úgy fogom fel a világot, mint isten "játszóterét" ahol megalkotta a játékszereket és a szabályokat, de hogy a "gyerekek" mit és hogyan játszanak azt a "gyerekek" már maguk döntik el. ( aki felmászik a mászókára és leugrik, az természetesen be veri a fejét, de ez nem isten "büntetése" hanem egyszerû következmény)

Mert azt állítod, hogy isten mindenek felett JÓnak kell, hogy legyen? pedig a világ nem az, tehát az azt teremtõ hatalom sem lehet az. (ennek a hatalomnak az intelligens, nem intelligens vitájába ne menjünk bele).

Az Isten néven nevezett fogalom szerintem egyáltalán nem JÓ. Legalábbis nem a mi fogalmaink szerint. Az univerzum szemszögébõl egy három éves kislány halála teljesen mást jelent, mint az õt elveszítõ szülei szemszögébõl. Attól, hogy a miértjét nem értjük, az OK ott áll minden mögött.

Boccs! a válasz gomb lemaradt.

Szerintem, ha a jelenlegi társadalmunk szétesne, mint ahogy a római birodalom szétesett, akkor mi utánunk is egy sötét kor következne, és akkor is egyházi alapon próbálnák újraszervezni a rendszert. A baj ezzel az, hogy a vallási alapokon nyugvó rendszer megengedi az általa hatalmat gyakorló számára, hogy mindent ami rossz, és mégis tûrnie kell a népnek, azt ráfoghatja egy felsõbb hatalom akaratára, ezzel kibúvót találva rengeteg felelõsség alól.

Abban viszont szerintem tévedsz, hogy a római katolikus egyház az egyetlen, ami okolható a korábbi világrend felborulásáért, ezt ilyen kategorikusan nem jelenteném ki. Például népvándorlások, barbár betörések, a római arisztokrácia kapzsisága, aminek eredményeként a rabszolgákkal majdnem egy szintre süllyesztették a közembereket, mind anyagi, mind kulturális-intellektuális szinten. Ezek az események alapozták meg a SÖTÉT KÖZÉPKORT, amin a keresztény egyház nem tudott, vagy nem akart javítani. Ezt mindenki döntse el maga, de egyetlen szervezetet hibáztatni ennyi mindenért, ne is haragudj, de nincs igazad.

Hehe 😄 ott a pont!

&#24448;&#21069;&#30475;&#21516;&#24535;