1950
Reiza fórum I Automobilista I Automobilista módok I Automobilista 2 I Automobilista 2 módok I Formula Truck I
-
#1910 Nem. A Madness Engine-nek nem a gMotor az alapja. Ha az lenne, akkor úgy is kellene hívni. Tudod van a szellemi tulajdon aminek licenszét meg kellett volna venni. Azért gondolja mindenki mert a GTR 1-2 a gMotorra íródott, de azt ott hagyták a SimBinnél(RaceRoom). A Madness az teljesen az SMS sajátja, még akkor is ha már az EA-é. És mielőtt lac coo belekötne az AMS2-ben az EA/CM üzlet előtti verziója van a Madness-nek, tehát teljes hozzáférésük van a teljes motorhoz, a SETA-hoz és Live Track 3.0-hoz. Sőt mivel a Reiza és a Straight4(volt SMS) stratégiai megállapodást kötött, így még a Madness eredeti szerzője is további segítséget nyújt a motor használatához.
Azt a szeptember dolgot engedd már el! Többször le lett írva, hogy az a szeptemberi dev update és a 2. része a Road tov1.6-nak. Tényleg, miért olyan nehéz ezt megérteni? Ha ez szeptemberi kiadás akart volna jelenteni, akkor kiadták volna szeptemberben, ahogy korábban is megtették az aktuális frissítésekkel. Most meg kiadtak egy dev update-et az autókról, hogy mik lesznek a v1.6-ban.
Utoljára szerkesztette: sertrex, 2024.11.16. 21:06:03 -
#1909 -
#1908 Ne csináljátok már légyszi! Max. 4-en vagyunk még akik írkálunk ide és képesek vagyunk dedósok módjára veszekedni egy szaros játékon?
Egyébként én hajlok arra, hogy van igazság abban amit lac coo mond, és több jel is arra mutat, hogy nem létező megjelenési dátum ide vagy oda, hónapra legalább belőtték, ami a szeptember volt. Ez benne van az Update nevében, amit már szerintem ők maguk is megbántak, de szeptemberbe jöttek sorban a developer update-k, a v1.6 Developement Preview videók, az említett OverTake_gg-s Preview videó, stb. így elég sanszosnak gondolom, hogy szeptemberben ez ki akarták hozni, de elképzelhető, hogy valami nem klappolt, hülyét meg nem akartak magukból csinálni a nagy várva várt updat-el. Na meg hát marketing szempontból is, milyen indokolt logika lehet egy olyan megjelenés aktív promózására mellett, esetünkben szeptemberben, amiről még novemberben sem biztos, hogy megjelenik. Ez azért nem így szokott történni a valóságban.
Nem is lenne ezzel gond, de talán tisztább lenne, ha a Reiza is kiállna és elmondaná, hogy nézzétek srácok, ezt és ezt akartuk, nagyságrendileg ebben vagy abban az időszakban, de közben fényderült pár javítandó hibára aminek a javítása nélkül nem adjuk ki a frissítést. Megértésetekre számítunk és előre is köszönjük, ahelyett a bullshit helyet ami most már itt is rendre vissza van mondva, hogy de hát nincs és nem is volt konkrét megjelenési időpont. A szeptemberre egyébként én is emlékszem, írtam is szeptember közepén viccesen, vagy annak szánva, hogy az könnyen lehet akár szeptember 30 is :)
Két játékot ütköztetni pedig megint csak értelmetlen mert úgy is mindkettőnek meglesznek az erényei és a hátrányai is, de ezt Ti is pontosan jól tudjátok, mert ez eddig is így volt és feltehetően így is lesz. Az ilyenekből max. olyan koppanások lehetnek mint pár évvel ez előtt volt, ha jól tévedek a Battlefield és a CoD rajongók között, amikor a nemsokára érkező Battlefield 2042 játék tábora átjárkált a CoD topikba és irkáltak, hogy milyen csúnya alázás lesz az új BF a CoD számára, aztán pedig tudjuk, hogy mi történt, hatalmas zakó lett a Battlefield 2042, miután már minden bizonnyal a BF-esek nem jártak át a CoD topikba kekeckedni.
"több mint 20 év rF2 fejlesztgetés után elvárható lenne egy épkézláb progi. :D :D"
20 éves lenne már az rF2? Ja. hogy Te az rF1-től számolva gondoltad, ami idén augusztusban volt valóban majdnem 20 éves, igen, ahogy mondják 19, 1 híján 20. Na de akkor ne vonatkoztassunk el teljesen ilyen szempontból a Madness Engine-től sem, hiszen ne feledkezzünk meg arról, hogy ennek is a gMotor az alapja. Viszont úgy gondolom, hogy mindkettő esetében a megfelelő paraméterezésen múlik sok esetben sok minden.
Utoljára szerkesztette: Danecay, 2024.11.16. 20:02:11 -
#1907 LOL! Kipróbáltad már az 1.6-ot? Ha olyan jó az LMU, akkor mi keresni valód van itt? Bár én úgy hallottam, hogy ott sincs minden rendben. Pedig több mint 20 év rF2 fejlesztgetés után elvárható lenne egy épkézláb progi. :D :D
A Close Enough szoftver fejlesztésben eléggé tág fogalom. Lehet egy hónaptól két év is. Főleg ha nem nyomasztja őket határidő se. :D -
#1906 szeptember:
We’ve now close enough to release that we can start sharing a little more....
Mondjuk nekem mindegy, kutyából sehogy se lesz szalonna, LMU-ból átülve úgy is nevetséges az egész :DDDDDDDD
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2024.11.16. 18:02:33 -
#1905 Nem olvasgatod, de bele beszélsz. Okos. Igen ezt mondta, hogy "soon". Ebben hol a fix időpont?
Szerinted az utóbbi egy hétben egyre-másra megjelenő videókon az látszik, hogy valami kurvára szar? Vagy csak a végső simitások tartanak tovább, mint ahogy egy átlag júzer gondolná. ;)
És ha azt akarod, hogy ne nézzenek hülyének, akkor ne adj rá okot. :D :D :D -
#1904 Én is találgattam. És? Bejött? Nem.
Az, hogy én és más júzerek találgatnak nem kötelezi a Reizát semmire. Halad tovább a maga útján a dolog. ;) -
#1903 Ne nézz már debilnek mindenkit.... Nem olvasgatom az AMS forumot, mert nem izgat, de fb elém rakta nem egyszer s kétszer az AMS mesmondó/fjlesztő nyilatokozatát, hogy nagyon közel a megjelenés.... De szepzemeberben tuti mondta arra emlékszem. ...Ok, nincs dátum ,de azért ne nézzünk már hülyének az embereket..
Valami kurvára szar ott, azért tologatják, foltozgatják .... -
#1902 #1816, #1816 Te magad voltál az egyik legnagyobb találgató, most pedig éppen az ellenkezőjét akarod megmagyarázni. Ezen teljesen felesleges és értelmetlen vitatkozni. Jön amikor jön, csak érzek némi ellentmondást a Te megközelítésedben is.
-
#1901 A roadmap-ek továbbra is arról szólnak, hogy út az v1.6-hoz. Soha nem hangzott el dátum konkrétan. Az valóban igaz, hogy minden egyes menet közbeni bejelentés felcsigázta a júzereket, de a soon-nál közelebbi dátum soha nem lett beígérve. Ugyanúgy ahogy a legújabb dev update se tartalmaz megjelenési dátumot. Automobilista 2 V1.6 Development Update - The New Cars Másrészről az 1.6 nem valami kötelező frissítés, azért csinálják mert szeretik csinálni és van is rá igény. A tűzijátékos képpel se jött megjelenési dátum, csak bedobták, hogy Sebring már biztos jön az 1.6-tal. Végül, a szeptemberi update az a dev update-ra vonatkozott nem arra, hogy jön a frissítés is. Szószerint így hangzott, hogy Automobilista 2 September 2024 Development Update - The Road to V1.6 Pt2. és magáról frissítésről ebben se hangzik el dátum.
Tehát amire nincs megjelenési dátum az nem is tud késni.
Utoljára szerkesztette: sertrex, 2024.11.16. 17:11:57 -
#1900 Én sem állítottam, hogy (csak) a Reiza csinálta a "kutyakomédiát" Ők abban voltak a ludasok, hogy még ha jól emlékszem májusban volt az a nyilatkozatuk, hogy ők már most nem kiadási dátumra, időpontra dolgoznak, hanem állapotra és minőségre, aztán ős saját maguk jelentettek be egy szeptemberi frissítést, ami a mai napig, nov. 16-ig sem jelent meg. Gondolom azért érzed az ellentmondást. Azt kellett volna mondaniuk, hogy jön majd az 1.6 és az elhíresült mondás "When is DONE!" Így persze a szeptemberhez közeledve jöttek a user találgatások, hogy na majd akkor, biztos ekkor, biztos akkor, és még én is értetlenül álltam és kérdeztem meg itt amire éppen Te válaszoltál, hogy hogy lehet az, hogy elvileg 2 héten belül jönni kellene a patch-nek, amikor éppen csak a Pt1 szakasz zárült le, 3 hónap fejlesztési idő után, és csak ezt követően jön a Pt2. Ezt még szeptember legelején tárgyaltuk #1815. Ott volt továbbá az idézett hsz-ban is tárgyalt tűzijátékos kép, amit Te is beszúrtál ide és a PH-ra is, amivel maga a Reiza is csak tüzelte a népet és okkal adott táptalajt a közelgő megjelenésben való bizakodásra, valamint a több user által is predesztinált 2 héttel későbbi megjelenés, aztán mégis közelebb vagyunk ahhoz a verzióhoz amit a #1815-ban írtam. További olaj volt a tűzre a több mint másfél hónappal ez előtti OverTake_gg-s Preview videó, amit a mellet, hogy többen is megkérdőjeleztek, azért bizakodásra adhatott okot a közelgő megjelenésre, de csak csend maradt utána, leszámítva a videót kritizálókat. Eltelt több mint másfél hónap, ismét vannak életjelek, de továbbra sem lehet tudni, hogy ez jelent e valamit vagy sem. Aztán persze lehet mentegetni a fejlesztőket, hogy, de hiszen ők már májusban lenyilatkozták, hogy nem bocsátkoznak megjelenési dátumba és akkor adják ki hogyha kész lesz. Akkor kérdezem én, hogy a nevében is szeptemberi update-t ki találta ki, a fejlesztők, vagy a játékosok?
Szóval azért lehet itt "kutyakomédiát" találni ha akar az ember :)
Utoljára szerkesztette: Danecay, 2024.11.16. 16:11:54 -
#1899 LOL! Látom magam előtt, ahogy bámulnál a képernyőre, hogy mit is kellene állítani és hol. :D Szerintem maradj meg annál amit csinálsz, bármi is legyen az. ;) :D -
#1898 De ilyen tukor, műszerfal problémákkal ne a fov-ot állítsd hanem az ülés pozíciót!
F1 ben én speciel povit szűkebb vettem, tok jól látom milyen messze van a kanyar sokhoz nem is kell referenciáink, csak úgy látványra tudom hol a fekponz -
#1897 Ott valami kurvara félrement abban a patchban , szerintem belezavarodtak a gumi csuszka allitgatasba... tuti.
Utoljára szerkesztette: Szabi, 2024.11.16. 16:59:21 -
#1896 Nem szívtam mellre, csak nem szeretem, mikor valami olyasmit állítanak, amiről szó se volt, főleg nem ígéretként.
Mint pl. "...ezt a sok kavarás, belebegtetést..." ;) Tippelgetés csak a júzerek részéről volt. Amúgy meg tényleg úgy van, hogy ha van rá még igény akkor fejlesztik, ha nincs akkor már nem. Semmi és senki se kötelezi rá őket, hogy folytassák. És még mindig áll, hogy akkor adják ki, ha készen van. :)
Utoljára szerkesztette: sertrex, 2024.11.16. 12:12:17 -
#1895 Na pl. ez "kutyakomédia" :)
Amúgy ez szerintem csak egy viccesnek szánt bújtatott politikai utalás volt, ne szívd mellre! :) -
#1894 Nem tudom mennyi az alapbeállítás, de én nem is szoktam állítani rajta, sem ennél a játéknál, sem pedig másiknál, kivéve az Codie féle F1-et, bízva abban, hogy majd cockpit-ból látni fogom a visszapillantókat, miközben úgyis tudom, hogy nem :D Szóval nekem az alap is jó szokott lenni, viszont ha ilyen lenne a gyári mint a tárgyalt videóban, tuti, hogy állítanék rajta.
már nem követem ezt a kutyakomédiát ... :D
Hát igen, ezt a sok kavarás, belebegtetést, tippelgetést is biztos ki lehetne már gyűjteni egy piros dossziéba... :D A nyári, pontosabban szeptemberi nagy Update-ból bagyon könnyen valami Winter Edition lehet :D Mondjuk már valószínűleg valóban a küszöbön a megjelenés, eddig is kibírtam, ez után is kifogom, a lényeg, hogy jó legyen.
Utoljára szerkesztette: Danecay, 2024.11.16. 11:44:40 -
#1893 Milyen kutyakomédia? Nem is volt soha megadva fix időpont. Renato időnként tájékoztatást ad ki. Többször leírta a fórumon, hogy ezek tervek és nem ígéretek. A legjobb idő meghatározás a részéről a "SOON" volt. Az meg kinek mi. Nem a Reiza tehet róla, hogy egyesek nem tudnak mit kezdeni a szabad idejükkel és folyamatosan oda járnak a fórumre újabb és újabb jóslatokkal, hogy mikor fog megjelenni a frissítés.
Ezt írta Renato a fórumba a csütörtökön:
"Minden tiszteletem ellenére, és szélesebb körű válaszként, amely nem vonatkozik szigorúan rád és a pozíciódra, valójában nem tartozol ilyennel. Amikor vásárol egy játékot, azt kapja, ami benne van; Ha tetszik, megtartod, ha nem, visszaadhatod. És ezt többször is megteheti, ha nem lépi túl a próbaidőszak szabályait.
A jövőbeli fejlesztésre vonatkozó nyilvános tervek és ütemezések nem részei a csomagnak; Ne érts félre, ezek nagyszerű és értékes kritériumok, amelyeket sok felhasználó betart, ami része annak, hogy mindig megpróbáltuk a legjobb képességeink szerint kínálni őket - de ez nem része a tranzakciónak.
Sajnos úgy tűnik, hogy a felnőtt lakosság jelentős része nem érti, hogy hatalmában áll kritériumokat meghatározni arra vonatkozóan, hogy ki kapja meg a pénzét, nem ugyanaz, mint részvényessé válni, aki hirtelen jogosult arra, hogy felhívja, hogyan működik a vállalat és mi lesz a terméke, függetlenül attól, hogy ez közvetlenül ütközhet más fizető ügyfelekkel, akik teljesen másképp érzik magukat. Ez sehol sem igazabb, mint a játékközösségekben, ez egy megdöbbentő jogosultságérzet, amelyet nemcsak hogy nem akarunk megnyugtatni, hanem egyre tudatosabban próbáljuk elriasztani azokat, akik birtokolják - a formához híven az ilyen kísérleteket vagy figyelmen kívül hagyják, vagy olyan javaslatokkal találkoznak, hogy nem fogunk több üzletet elérni ezzel az állásponttal, amely rávilágít azokra a megértési kérdésekre, amelyekkel a Stubbornnal :p
küzdünk, mint én, itt ismét szolgáltatásként mindenkinek, aki úgy érzi, hogy ez a helyzet, mielőtt több pénzt dobna új DLC-kbe, tartsa ezt szem előtt - minden szinten úgy csináljuk, amit csinálunk, mert így tudjuk és akarjuk csinálni; A pénztárcájával szavazhat, ha jóváhagyja, vagy sem. Ez az erő, amivel rendelkezel, de ugyanaz az erő, mint mindenki más - ha elég ember támogatja, akkor folytathatjuk. Ha nem, akkor nem. Ez egy nagyszerű igazságos rendszer, függetlenül attól, hogy mennyire divatos lehetett manapság hisztizni és zavargásokra hívni, amikor valaki nem éri el az útját.
Ezzel tisztázva és remélhetőleg teljes tudatában, hogy a V1.6-ra és az azzal érkező új autókra legalább érintőlegesen nem vonatkozó további bejegyzések törlésre kerülhetnek, és a szerzőt kitilthatják, lépjünk tovább."
Szerintem ez eléggé korrekt és világos. Már itt volt az ideje, hogy világossá tegye a dolgokat.
Utoljára szerkesztette: sertrex, 2024.11.16. 11:18:05 -
#1892 Nagy fov jó sebesség érzet de neheéz atávolságoat felmérni, kicsi, szűk fov meg semmire se jó. Én eleég régen ettértem már a természetes 90 fok körüli látószögre, igaz a sebesség érzet nem olyan jo, mint a torz nagylátószögön, de tök jól fel lehet mérni a távolságokat (ugya akis fov összetömöríti a távolságot,nagy meg széthúzza ... )
Ma láttam FB-n valami nyügjük megint van ,nem lesz frissités a héten ,vagy valami ilyesmi .... már nem követem ezt a kutyakomédiát ... :D -
#1891 itt se jó a sebességérzet ? :D
Utoljára szerkesztette: Szabi, 2024.11.15. 21:55:34 -
#1890 -
#1889 Én nem azt mondtam, hogy kondenzcsíkot kellene húznia az autóknak, vagy, hogy a sebesség miatt mindennek el kellene mosódnia a környezetben, hanem csak azt, hogy egész egyszerűen nincs sebességérzet. Nem figyeltem a videó elejét, pedig abból kiderült volna, hogy a 10. másodpercben már megvolt a rajt, én meg egyre inkább bele-bele hajtva vártam, hogy induljanak már, mert azt hittem, hogy még a felvezetőkör vagy a gördülő rajt előtti procedúra zajlik, mire kiderült, hogy már rég a verseny megy :)
Egyébként a videó alatti kommentek között is hamar szembejött egy ilyen észrevétel:
"Thanks for the video, great work. But your FOV (even though it might work for you) really is off quite a bit, making the sense of speed sort of weird."
Kerestem egy másik random Long Beach-es AMS2 versenyt és kapásból jól látható a különbség, és, hogy mi az amiről beszélek.
Természetesen ez nem a játék hibája, hanem egyéni preferencia, de én biztosan nem tudnék így játszani. Így érzésre, viszonyítási pont nélkül amihez görcsösen ragaszkodni kell, tutira nem lehetne megközelíteni egy kanyart. Nálam akkor működik valami jól ebből a szempontból, ha érzésre is meg tudom fékezni az autót és bekanyarodni, még ha nem is a legoptimálisabban, vagy a legjobb időt hozva, de mondjuk egy olyan pályán ahol elvihetik mondjuk a 100-as táblát, annak híján is el lehessen már fordulni a következő kanyarban. Így ahogy a #1881 videón látszik szerintem nem lehet, csak ha van egy fix, megtanult viszonyítási pont.
Utoljára szerkesztette: Danecay, 2024.11.15. 14:13:42 -
#1888 arra próbáltam utalni, hogy a valóságban sincs látható sebesség érzet, max a pattogást érzed, nincs elmosodás meg semmi egyéb.. videón máskép néz ki a kamera miatt, de szemmel nézve nem látni különbséget :D -
#1887 Fene tudja miért így játszik, ebbe belefájdul az ember szeme, úgy "döcög" ..... -
#1886 Nekem is ez lenne a tippem, de biztosan többet szimulátorozik mint én így feltételezem tudnia kellene. Továbbá jó lenne látni az alapbeállítással összevetve. -
#1885 butális szük fovval megy az ember, azért ilyen .... -
#1884 Én nem azt mondom, hogy nem tudnak olyan tempót, csak a gameplay alapján úgy néz ki a 250 km/h, mint kb. egy 80-90 km/h-s tempó. Tehát a sebességérzettel van gondom, nem azzal, hogy a kormányon jelzett 250-es tempó valós lehet e. -
#1883 bár Long Beach-en még nem csapattam Corvettel, de manapság már az átlagosabb autók is tudnak 250-es tempót, a valóságban sincs elmosodás, csak a fékút nagyobb :D
Utoljára szerkesztette: Szabi, 2024.11.14. 16:39:08 -
#1882 Én nem tudom mi van, de annyira nincs sebességérzet, hogy 250 km/h-nál érzésre olyan, mintha én furikáznák itt 80-90 km/h-val a 2 falu között. A sebességérzetnek 2 betonfal között még inkább fokozottan jelentkeznie kellene. Biztos valami, pl. FOV a csávónál van úgy állítva, hogy ez így jön le. -
#1881 -
#1880 -
#1879 Nem látom tisztá na gumihőmérsékleteket, érdekes, pont oda kellett rakn ia fizetős szponzorokat, de alig melegszik még amikor atommra terjeli is az első gumit.... szerintem ez megint a szokásos piszkálgatás, csúszkahúzogatás, jellegében soha nem lesz az igazi ....
Mondjuk a rajongóknak eddig is jó volt, most nem jó a régi, hogy van új ! :DDD -
#1878 -
#1877 Tippem szerint anyagi oka lehet. A licensz nem olcsó manapság. -
#1876 ez mondjuk így szerintem gáz, elfért volna +1 bónusznak is ha már megvan a dlc, utólag kivenni belőle érdekes megoldás..
" a free upgrade to a DLC item - the Corvette C8 upgraded to Z07 spec, replacing the standard Z06 in the Supercars DLC"
-
#1875 Automobilista 2 V1.6 Development Update - The New Cars
...
Utoljára szerkesztette: sertrex, 2024.11.12. 00:26:12 -
#1874 Hát ez így LMU után.... LOL.
-
#1873 -
#1872 -
:D:D:D