5627
10804749371368208052.jpg
  • Hunor1
    sajnos.... szerintem ez egy néta, és most kellene jönnie a balanszolásoknak stb. de a kötsög cégek mihamarabb pénzt akarnak lehúzni és így fél évekkel előbb adnak ki mindent. (nem vsak a rómát)aztán majd el peccselgetik kicsit.
  • MaRee
    Ez mondjuk gáz, hogy egy 10ezer forintos játékot nem tudnak normálisan megcsinálni, és mindenki várja, hogy majd a hobbi modderek rendbe tegyék ingyen.
  • sakkay
    Azt megkérdezhetem miért csak normálon nyomtad?
  • Hunor1
    köszi a reagálást! majd a modderek remélem helyrerakják! :))
  • ratgab
    Katapultos és ballisztás hajók nagyon látványosak és hatékonyak. Csapatszállítók kicsit gagyik. Hajók jól néznek ki népeknek megfelelően.

Ramming nekem megmondom őszintén még nem sikerült. Nagyon pontosan kell elkapni az ellen hajóját és kellő sebesség kell hozzá.

Nem rossz a hajóscsata, de én többet vártam.
  • ratgab
    Kampány térképen jól teljesít. Kihasználja a gyenge pontokat, ott támad ahol kell, jól használja az ügynököket is.

Csatában sajnos már nem ilyen jó. Phalanxot mesterien használja az tény.

Jól védi a területet, de ha lerohanod vége van. Bekerítésre nem tud reagálni. Simán le lehet nyomni oldalról pl. lovasokkal.
    Veterán TW-seknek nem nyújtanak kihívást, mondjuk én normálon toltam. Lehet magasabb szinten ügyesebb.

Várostromnál nem hagyja ott az embereit tűz alatt. Jól tud áttörni a falon, de ha beállsz pl. pajzsfallal a kapu elé és harapófogóba fogod őket szintén végük van. Volt egy csata mikor 2x túlerőben jött az ellen jobb egységekkel és a kapunál bedaráltam őket, mert a balgája beküldte az íjászokat is a kapun. Íjászokat elkaptam, morál lecsökkent, aztán már nyert ügy volt pedig az egy simán vesztes csata kellett volna hogy legyen.

Összességében nem vagyok elégedett az AI-val. Sajnos. De annyira nem is szörnyű. Ismétlem veterán játékosok körberöhögik az AI-t simán.
  • Hunor1
    jujj bazzmeg ILYEN inkább... :((
  • Nos
    Yesss, köszi az infót :)

és de jó neked :)
  • Hunor1
    igen sajnos... nem látható előre mennyi lesz. de biztos lesz még ma éjjel ijen streames csatorna.
  • bajsz
    sokáig nem ment :D
  • bajsz
    Hajócsaták saját kézből milyennek ítéled? :D
  • Hunor1
    stream!
  • Hunor1
    játék streamelve:
    most custom battle lesz.

http://www.twitch.tv/psponge
  • TomDantes
    Hát én szomorú lennék ha olyan lenne.
  • Hunor1
    gratulálok! ratgab szerinted az AI azért van olyan szinten mint a Shogun 2-ben?
  • ratgab
    Az bizony nagyon hasznos feature, kár hogynemigen lesz olyan helyzet mikor használni fogod, mert látványosabb a hagyományos nézet.

Ráadásul ott a látványkamera, na az nagyon hangulatos.
  • ratgab
    Lement az embargó, tehát elmondhatom, hogy én már teszteltem a játékot.

Q6600-as procival, 5770-es AMD-vel 3 gb DDR 2-vel teszteltem és eléggé be tud lassulni néhol.

Kampánytérképen volt popup időnként azért rendesen.

Amúgy csatában mediumon valószínűleg simán el fogja vinni a géped.

Amúgy nekem már 20 órám van a játékban.
  • Hunor1
    van ám termés! na itt egy óra húsz perces videó!
    1 óránál állítólag barbár város ostrom!
  • Montanosz
    annak idején azért nem amiga 500-ast vettem a speccy után mert megláttam a centuriont egy 286-oson hogy végre van ilyen játék)))
    nekem ez volt az első játékom pc-n..
  • GaBika6
    Tökéletes sose lesz, de a játék nem is ezen alapul. A látvány sokat számít és a korábbi játékok hibáit, ki nem használt lehetőségeit szépen beleépítették az újabb részekbe.
    Nekem pl. a kamera mód nagyon bejött a videók alapján, ahol csata közben fentről ki zoomolva kártyákat látsz és áttekinthetőbb a csata. Ehhez hasonló kameranézetet modként (magasabb nézet) a Shogun2-ben nagyon szerettem.
    Link
  • Molnibalage
    Pl. időkéséssel reagálnak vagy ha meghalt pl. az egységparancsnok, akkor egy ideig sehogy. Adott távolság felett - látótáv - sehogy.
  • Nos
    Igen, de az nem túl jó megoldás, mert ha egy egységnek nem osztod ki a parancsot, akkor csak áll egy helyben, másrészt lemaradsz a látványos részekről.
  • GaBika6
    Campaign map nagyon ott van...

• GaBika6
    A Rome TW-ban lett egy kameranézet, ahol a parancsnok szemszögéből látod a csatateret és úgy kell irányítani. Egyfajta nehezítés...
  • Pluskast
    Na meg is kaptam a kulcsot úgyhogy töltöm is lefele :)
  • sakkay
    Ez volt az első stratégiám.
  • sakkay
    Egyszer valahol már én is írta majdnem pont ezeket mint te, de sajnos a játék alap motorja nem tudja ezeket. Már az elég lenne, hogy minden egységnél lenne számláló..kivéve aki a vezér körében áll, és minél messzebb van, annál később indítja a kiadott parancsot ez egyben reális is. De ezt a motor nem tudja...állítólag-amúgy szerintem sem.
  • PrasCo
    Ha még nem volt hozzá szerencséd (Centurion - Defender of Rome), bátran ajánlom, Abandoniáról lehúzható, egy DosBox kell neki, és zseniális. :) Egy-két mozzanatában előremutatóbb, mint ma az RTW.
  • Nos
    Na ezt megnézem, mert én is ilyesmire gondoltam, csak ennél bonyolultabb rendszerre. Köszi :)
  • PrasCo
    Éppen most játszottam a '91-es Centurion-nal. Ott a dolog úgy nézett ki, hogy a vezérnek adott egy köre, amelyen belül szabályozhatja az egységeket, azon kívül viszont nem, oda már oda kellett futnia, ha befolyást akar gyakorolni a játékos a menetre. Két parancs volt, ami a hatókörtől független: Az általános támadás (a légió minden cohorsa megtámadja a legközelebbi ellenséget), valamint a visszavonulás.
  • bajsz
    Köszi!
  • Bandras DaSilva #1904
    Reggel 9-kor.
  • Nos
    Az AI problémán egyébként sokat gondolkodtam, hogy hogyan lehetne megoldani. Igazából nem is az AI hülye, hanem a játékos kezében van akkora kontrol, amit soha egyetlen hadvezér sem élvezett. Bármikor megállíthatjuk a játékot, az egységeket szinte miliméteres pontossággal irányíthatjuk, ha megváltoznak a körülmények, akkor a játéktér másik oldalán lévő egységekkel is azonnal reagálhatunk, mintha nem is különálló egységekről, hanem egyetlen lényről lenne szó.
    Ötletek:
    - Az AI nem csak az ellenséget, hanem részben a mi egységeinket is irányítaná.
    - A csaták elején felvázolhatnánk haditerveket (kezdeti stratégiákat), de azt követően nem szólhatnánk bele korlátlanul az egységeink viselkedésébe.
    - Alap esetben totális kontrolt csak a hadvezér egysége felett élveznénk, de ahogy az ő képességei és a techtree fejlődik, úgy egyre nagyobb kontrolt kapnánk a többi egység felett is. Például a közvetlen környezetében lévőket, később pedig nagyobb területet a környezetében is irányíthatnánk. Hogy azért ne legyen totális a káosz, ezért a távolabb lévő egységek esetében lenne egy visszaszámláló, amíg az le nem pörög, addig az ai irányítaná az egységünket. Be lehetne vonni tiszteket is, amiket előre meghatározott egységekhez, vagy groupokhoz adhatnánk. Ezeket az egységeket szintén korlátlanul irányíthatnánk, de a tisztek számához növelni kellene a military techet, pl a military akadémia minden seregnek adhatna plusz egy tisztet.
    - Ha aztán nagyon jó vezérünk van és eléggé előrehaladunk a techtreeben, akkor érnénk csak el azt a korlátlan irányítást, amit most tudunk művelni.
    - Lennének népbónuszok, pl a macedónok plusz egy tisztet kapnának, a rómaiaknál a hadvezér közelében nagyobb távolságra lehetne közvetlenül irányítani az egységeket, a barbár vezér pedig bónuszt adna a mellette állóknak, ha maga is harcol éppen.
    - Sokmindent ki lehetne találni, de a lényeg, hogy a kontrol sem lenne azonnal korlátlan, azért is meg kellene küzdeni. Hiszen az az irányítás amit most meg tudunk tenni a játékban még a rádió megjelenése után is nehéz, nemhogy az ókorban.

Ha lecseng a kezdeti mizéria bedobom az ötletet a totalwar.com és a twcenter fórumán is. Nektek mi a véleményetek?

(Hátha a későbbiekre nézve valakinek megtetszik az ötlet.)
  • Pluskast
    Hehe a G2Play azt írja, hogy ma lesznek kiszállítva a kulcsok, viszont akid a görög DLC-t is megrendelte (mint pl én) az csak holnap kapja meg a DLC-t.
  • Pluskast
    Mondjuk azért azt a nyomoronc kulcsot elküldhetné a G2Play. Legalább le tudnám tölteni....
  • bajsz
    Nálunk pontosan mikor oldódik fel a game?
  • sakkay
    Két dolog részemről...
    Negatívum-nagyon sok kis hülyeség az animációkban-befulladt roham, csúszások, tömeges félreszúrás egy egész cohorsnál szinte az eddigi összes TW hibát láttam. Ordenáré csúnya és hatalmas egység kártyák ..ezt nem is értem.
    Pozitívum-végre egy emberre többen is támadnak aktívan..nem részletezem miért, de ez hatalmas dolog..és egy két videónak igen nagy a hangulata..
    összességébe ha beszámítom a modereket HATALMAS lesz..most meg erősen félkész, mutatja a hamarosan ígért ultra patch. Az mindig mutat valamit, ha még ki sem jön, de már mondják a foltot
  • Nos
    Nekem még 512-es ATI HD 4850-esem van. De legalább a procim és a memória nem szűk keresztmetszet. Ha nagyon nem fog menni, akkor nálam is új gép lesz. Már ki is néztem egy laptopot i7-es procival, SSD-vel, meg GeForce GT650 2GB videokártyával. De ha közepes grafikán elmegy, akkor egyelőre marad.
  • ratgab
    Hogy őszinte legyek én is ezért újítottam gépet, és az enyém is már 6 éves körüli volt.
  • Mozes
    Azt írják kritikáknak, hogy semmit nem változott szinte a Shogun2-höz képest.......jobb pontokra gondoltam, de azért várjuk ki a végét :)

Eurogamer – 7/10
    PCGamesN – 7/10
    PC Gamer – 85/100
    Digital Spy – 4/5
    NowGamer – 9.5/10
    CVG – 9/10
    Joystiq – 3.5/5
    One Hit Pixel – B
    9 Lives – 86/100
    GamesVillage – 9.6/10
    Eurogamer.cz – 8/10
    Connected Digital World - 5/5