Rome 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kíváncsi vagyok (gondolom az elõzõ témát elég jól kiveséztük), hogy láttátok e a kampánytérkép-térképén<#smile>,-hogy területekre van osztva a tenger. Ez akár jó is elsülhet. Viszont nagyon remélem revideálják az egy év egy kör, elosztást, mert ahogyan nézem, 6 év lesz eljutni Rómából Egyiptomba<#nevetes1>.

Bocs...10 átlag sutyerák.

Akkor gondolom az a pár ezer õs felhasználó a TW centeren is húzzon a sunyiba ugye? Egy közülük több idõt öl a játékba, mint egy átlag sutyerák.

Jah. Oké, így tiszta a dolog. Egyébként meg csak poénkodtam. :-)

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Shogunban mint említettem nem a gyorsasággal volt gondom, hanem hogy nem volt különbség az egységek között, minden klánnál ugyanazok voltak (értem én, hogy ez akkoriban így volt, de a változatosságot totálisan agyonüti, legalábbis számomra).

Shogun 2-ben mint ahogy Tom én is a diplomáciát utáltam még nagyon. Fél Japán a tiéd és a kis fing klánok hadat üzennek neked. Értem én, hogy a sógunátus fontos dolog volt akkoriban, de ez azért a józan észnek bõven ellent mond.

Nekem már ott köröket ver az elõzõ részekre az új rész, hogy a kedvenc korszakomban játszódik. Imádtam a Medievel 2-t is, de ami a legjobb volt az a Rome. Ha már kapok egy Empire szintû játékot római korba ültetve, korabeli harcosokkal, változatos egységekkel (népenként legyen jó pár eltérõ speciális csak általuk toborzható csapat) én már élvezettel fogok nekiülni. Sõt még vihorászva fogom a DLC-kben kiadott plussz népcsoportokat is megvenni mindenféle szemrebbenés nélkül.

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

én a hivatalos fórumon lévõ háborgásra gondoltam, az egész onnan indult még itt is
"Csak azt mondtam, hogy ha valami nem tetszik, azért szólni kell, mert ha senki nem háborog, akkor biztos benne marad."

Egyrészt nem fogják már megváltoztatni, másrészt ha itt leírod azt látják a fejlesztõk? :-)

Az ember azt kritizálja, amit lát.
Lehet, hogy fanboy barátunknak semmi sem jön le a látott csatajelenetekbõl (merthogy volt már korábban is csatavideo), másnak igen.
Fõleg ha az ember a korábbi TW-k ismeretében (igen, a Rome 1 óta, amióta a Sega a kiadó, vannak ugyanezek az arcade elemek) már tudja, mit figyeljen.

A Total War az elsõ Shogunnál azzal fogta meg az embert, hogy nagy(obb) léptékû és (meglehetõsen) realista csatákat lehetett vívni, azóta se nagyon van párja szvsz.
Ez kezdett megbotlani a Rome 1-ben már, és bizony aki fan volt korábban, már ott is húzta a száját a felpörgetett sebesség miatt (vissza lehet keresni ha valakinek sok idje van). Persze sokkal több volt a pozitív változás, és lelkes rajongók ezt a hiányosságot napok alatt orvosolták. (De nem az õ dolguk lenne, és az ezeket javító modok megjelenési gyorsaságából látható, mennyire nem lenne nehéz beépíteni mondjuk kétféle választható rulesetet)

Azóta mindig hasonló a tendencia, villámgyorsan mozgó egységek, pillanatokig tartó csaták az alapjátékban.
Ez pedig nem a hardocre stratégáknak fáj, hanem bárkinek, aki egyáltalán stratégiát akar játszani - a felgyorsított összecsapásokkal éppen a lényegébõl veszít sokat a program, mert egyszerûen nincs idõ taktikázni.
Kedves TomDantes, egyáltalán nem mondtam, hogy rossz lesz a játék. Az eddig látottak alapján szerintem nagyon fog tetszeni, és rengeteg idõt bele fogok ölni.
Csak azt mondtam, hogy ha valami nem tetszik, azért szólni kell, mert ha senki nem háborog, akkor biztos benne marad.

És igen, fontosabb a gazdaság, a diplomácia és az AI, csak azok egész másfajta problémamegoldást igényelnek, mint ahogy leírtam az elõzõ hozzászólásomban. A harciszekér meghajtású római légideszant valószínûleg elég könnyen kezelhetõ lenne, és valószínûleg szándékoltan került be.

Részemrõl a vita lezárva. Ennyit nem ér. És még egyszer, szerintem jó lesz a játék, és szerintem is fontosabb sok általad felsorolt dolog, de attól még ezt is ki lehetne javítani.
Had fikázza nincs ezzel semmi baj, de ne offoljátok szét a topicot teljesen.
Bár azt én is hallottam hogy Rome2 utáni gagyi lesz 😄

A Háború istene gy?löli a hezitálót.. "Every failed empire has a legion of elite warriors.."

Azt próbálja magyarázni Tom egy kissé érdekes hangnemben, hogy a kritika akkor jó, ha megalapozott. Amíg nem játszottál vele nem tudsz hiteles véleményt alkotni, csak találgatsz.

Sok játékos szokása hogy megjelenés elõtt ítél, ami nagy hiba.

Nem megyek bele értelmetlen vitába. Meg nem is tudunk még konkrétan semmit. Majd ha lesz játszható verzió, ha kijött a játék szeptemberben, akkor majd visszatérhetünk rá. Addig csak szócséplés az egész.

Nekem már a korválasztás miatt hatalmas plusszal indul a játék (se a shougun, se az empire nem jött be elsõ sorban a korválasztás miatt, másodsorban az ugyanolyan egységek miatt, harmadrészt a bugyuta toborzás és építkezés miatt. Valószínû ezek ugyanúgy benne lesznek a Rome 2-ben sajnos, legalábbis a toborzás és építkezés biztosan, az elsõ kettõ meg talán jó lesz) , nem nagyon lehet lerontani, de biztosat majd akkor mondok, ha már játszottam vele 5 órát.

Te meg nyugodtan fejtegesd tovább, hogy miért lesz rossz a játék, csak már kissé unalmas. Egy dolgot felejtesz el, hogy egyrészt ez egy játék és a valós dolgok beépítése nem feltétlen eredményezne jó játékmenetet, másrészt meg nem mindenki olyan "szakértõ" mint te vagy és nekik talán úgyis megfelel majd ahogy kialakítják. Üzleti szempontból (mert hogy a játékmenetet az üzleti szempontok is befolyásolják mégpedig, hogy lesz a legjobban eladhatóbb a dolog) és ebbõl a szempontból a valóság beépítése nem biztos, hogy megtérülne.

Ha ettõl neked nem lesz jó a játék, akkor játssz mással. De akkor nem is kell ide bejárkálni szidni egy olyan programot, amit még csak képen, meg videón láttál, játszani meg egy másodpercet se játszottál vele. Hiteltelenné tesz, ha láttatlanban fikázol valamit. De ez már a te dolgod.

Ügyes vagy , hogy feltûnt. Fõleg, hogy eddig alig adtak ki olyan videót amiben ez nincsen bent. De ha már itt tartunk, nekem pl tetszik a játék színvilága-és bár találtam azért hibát<#hehe>-de nagyon jók a tengeri csaták. Az , hogy evezõs hajók lesznek benne fõleg, segít hogy élethûbb legyen a harc de ne az élvezet rovására. Lásd NTW-ETW.

A grafikája se tetszik. Áh...márha lesz , nem fog tetszeni, mert megmondó ember vagyok. Éspunktum

Értem én azt is, hogy eddig látottak alapján. De eddig nem láttunk szinte semmit. Pár kép, egy beállított videó? Hû.

Majd olyan 20 beleölt óra után, akkor már lehet egy ilyen játékról rendes véleményt formálni. A többi meg továbbra is csak ökörségekbe belekötés.

Bánja a tököm , hogy például mekkorát ugranak a rómaiak...ki a fene figyeli majd ezt harc közben? Hát persze az, aki mindenbe bele akar kötni, mert ezt élvezi. Nekem fontosabb, hogy legyen egy nagyjából épkézláb AI a csatában. Na, ha ez szar lesz, jogosan lehet mondani, hogy nem jó.

Arról nem is szólva, például nekem ebben a videóban az tûnt fel, hogy az íjászok ilyen szalma golyókat vagy mifenéket gyûjtanak fel, és görgetik le, nem nagy dolog, de jó kis taktikai dolog, mint a Empire-ben ahol lehetett végre sáncot meg karókat letenni, meg aknát letenni. Ja, nekem ez tûnt fel, nem az hogy mibe kössek bele, csak hogy moroghasak mint a bolhás kutya.

Hm..hát szerintem ezt majd akkor mond ha kijött. Amúgy neked mi a gondod vele?<#vigyor>

Senki nem(de legalábbis én) nem állítom, hogy elbaszták, itt többen arról beszélgetünk<#fejvakaras> ha még szabad, hogy az eddig látottak alapján, nem tetszik a dolog. Ki habitusától függõen, pro és kontra. Valaki azt írja nincsen remény én nem, de nem tetszik amit eddig láttam-hogy egy Gallust idézzek"szabad ember vagyok egy szabad hazában!-(csak úgy mellesleg az utolsó szavai voltak) és ez akkor is így van ha szétrobban az agyad. És még csak hülye sem vagyok.

Szerintem a Rome 2 után jövõ Total War rész nagyon szar lesz. Már ha lesz, de ha lesz az lesz. Árkád gagyi. Igaz, még az se biztos hogy lesz, semmit nem tudni róla, de én már most meg mondom elõre. És nekem van igazam. A rome 2 után következõ rész, nem is lesz történelem hû. Hát nézzétek már meg! áh, én nem venném meg.

Tök jó, hogy a két hónap múlva! megjelenõ Rome 2-õt elbaszták. Mert te tudod. A lottó számokat is látod elõre? Nem kell mind az öt, én megelégszem kevesebb pénzzel is, csak négyet adj meg oké?

Na mindegy, nem írom le újra, mert valami oknál fogva nem fogod fel, hogy egy még meg sem jelent játék olyan dolgok miatt szar, amit meg a korábbi TW részeknél nem baj.

Ha valaki nem látja be, hogy hülyeség...akkor az hülye.

Félre értés ne essék: ha miután megjelent a játék!!!
és utána jönne az értelmes!!! krtika, hogy teszem azt, bugos, vagy nem jó a diplomácia, túl könnyû, vagy túl nehéz, vagy rossz a gazdaság, vagy nem jók a csaták mert ostoba a gép...ezt simán elfogadnám, és ha igaz, egyet is értenék vele. Mintahogy a korábbi részeknél is mindig.

De kössünk bele ökörségekbe, amikor még ki se adták...<#eljen>

Nem üvöltene senki, mert azóta sem jelent meg ilyen a témában, így mindenki örülne , hogy nini ilyet is lehet. Ha lenne egy csomó ilyesmi, pont leszarnám , hogy a TWR2-tõt el*aszták. De nincsen.

Akkor szóljon arról, milyen nagyszerû a játék. És még mi mindent raknak bele..biztos. Kezdheted!<#wink>

Abban biztos vagyok, ha a Rome 1 most jelenne meg, -persze 2013-hoz igazított grafikával- versenyt üvöltene ez a sok hülye hogy mekkora szar. Mert manapság mindenben csak a hibát kell keresni, meg szarozni, és természetesen hónapokkal a megjelenés elõtt, mert úgy a menõ.

Hogy jön ide a Napoleon meg az Empire? Mi van? Mit hordasz itt össze? Nem errõl volt szó egyáltalán.

Maradjunk csak annyiban, hogy az ilyen dolgok engem nem zavarnak. Játszani szeretek nem hibát keresgélni. Ha élvezhetõ a játékmenet az ilyen apróságok pont totálisan elnézhetõek.

Aki meg ilyeneken fenn akad az vagy keressen más hobbit, vagy csak simán hagyja ki a játékot.

Annak, hogy több száz hsz-e azon agyaltok, hogy miért lesz szar azzal semmit nem értek el, csak nõ a hsz szám. Nem tetszik keress mást, ami szórakoztat. Azért nem kell vele játszani, mert Total War.

Az a baj, hogy a játékosok elfelejtik manapság, hogy a játék szórakoztatásra való. Ha ezt nem éri el, akkor azzal csak az idõdet pocsékolod és nem szórakozol.

Te figyelj haver, szedd össze magad, ne hisztizz itt, aztán nyugtató megmondtam. Ki vagy te , hogy nekem toljad az okádásod!? Vitázni lehet, meg ugratni a másikat de ez már simán tipikus netes trollkodás! Az Empire utáni Napóleon nem is igazi folytatás-semmi, azaz semmi nem volt benne új-kezdve a motorral. Amúgy meg akkor lehet az élethûséget legjobban összehasonlítani, ha ugyanazon történelmi korban játszódna a játék-de ez csak megjegyzem. Amúgy meg keresed már kis csákó a régi tw játékokhoz való hozzászólásaimat, aztán mondjál kettõs mércét. Az empire óta hiányolom a komoly fejlõdést.
És ne beszélj velem így többet!

Ja, tudom. Persze 10 éves, meg mod-ok...eh. Hülyeséget beszélsz. Vagy mindegyik részen követeld meg a történelem hûséget, vagy egyiken se. Az nem megy, hogy csak az egyiken, a másikon meg nem. Vagy mind a két résznek elnézed, vagy mind a két rész szar, mert nem történelem hû.

Tudod, akik kettõs mércével mérnek, azok undorító okádék szar alakok, elvakult ostoba seggfejek. Már bocsánat a kifejezésért, nem sértésnek szánom, de döntsd el ilyen akarsz-e lenni. Rohadtul utálom a kettõs mércével mérõket.

Nem kell gratulálni érthetõen leírtam , hogy miért. A roma 1 részét sem szidom azt is leírtam , hogy miért.<#wink> Viszont az emlegetett fejlõdések' az empire óta megvannak..,hogy is van ez?

Viszont a történelem hûséget számon kérni továbbra is akkora hülyeség! Sokadjára írom le, a Rome 1 se volt történelem hû. Rohadtul nem volt az! Ott miért nem hányod az epét , hogy mekkora szar?! Miért csak ennél baj? Ott miért baj? Ha a történelem hûség neked ilyen fontos, akkor a Rome elsõ részét is szidni kéne!

Vagy kettõs mércével mérsz? Az nagyon fasza...akkor gratulálok.

Na igen, a fejlõdés. Ez már más kérdés, és ebben egyet is értek, ha nem fejlõdik semmit az egyik epizód a másik után, az baj. Van amiben fejlõdött is. Például van már tengeri csata. Van kutatás, ami szerintem értelmesebb megoldás, mint hogy simán felhúzok egy épületet, és akkor már gyárthatom is új egységeket.

Most mi van mi van mi van ? 😄
Miért lesz gagyi nem értem ? Amit én eddig láttam igen jó volt, a repülõ unitok meg azért repülnek hogy lássunk is valami csodát. 😄
A vér megoldása sem volt élethû de rendkívül hasznos volt stratégiailag is..
Ezek direkt ilyenek, ezeket az elemeket kicsit el kell túlozni hogy látványosabb legyen.
A gond itt csak az AI lehet mind csatában mind a kampány térképen, eddig ezt nem sikerült megoldani, most sem fog 😛 de talán javul némileg.

A Háború istene gy?löli a hezitálót.. "Every failed empire has a legion of elite warriors.."

De leírom azt is-hogy ne csak már általánosságba vitázzunk, hanem személyesen is-nekem mi lenne a belépõ szint.
Nagyon komoly fizika a csatákban-még mindig van rá esély.
Sokkal több, mélyebb diplomácia-még mindig van rá esély.
Komoly gazdasági változások, és könnyû modolhatóság-erre is van esély.
Ha ez kijön, a moder gyerekek kijavítják,te meg játszol az alap fossal örömésbódogság. Nekem akkor lesz k*rva nagy gondom, ha az alapmotor is el lesz cseszve, és nem lehet mit csinálni vele. Na ennyi. Ha ennél is több lesz akkor meg nekem is alapból örömésbódogság.
Ezt azért írom mert soha nem írtam azt , hogy tuti szar lesz..nézd vissza..csak azt , hogy mi nem tetszik eddig.

Figyelj már. A játék fejlõdése folyamatos..csak egyre lassabb. Ezt sokan jelezték, és mivel a Rómát amúgy is sokan várják, mindenki komoly fejlõdést akar...de legalábbis a többség. Stratégiáról, diplomáciáról, gazdaságról alig van infó..így azt fikázom ami van, és nem tetszik.
És akár mennyire játék-ez történelmi!!!!játék, így joggal várhatunk történelmileg hiteles!!! dolgokat. Ez itt a probléma.

Fec papa
Ki írta hogy szar?!

Mi az hogy eddig milyen volt? Te szerinted nem változhat semmi egy újabb játékban. Gondolom te tartod el az EA Sports is, mert õk aztán tényleg évtizedente 1szer ha csinálnak valami újat.

Az alvástól kajás leszek, a kajától álmos.... az élet szép -_-

Ja. Mert a repülõ légiós a játék legfontosabb eleme

A stratégiai rész? Kit érdekel

Diplomácia? Szarok bele.

Gazdaság? Nem izgat.

De repülõ légiós? Úh, ettõl már az egész rossz...úgy hogy még se jelent! De már rossz, mert ez a legfontosabb!

De tudod mit? Az a szerencse, hogy a korábbi TW részekben nem volt ilyesmi. Ja de várjál mégis csak volt. És mégse vertétek az asztalt miatta. Ez nem fér a fejembe.

De képzeld. És? Hogy jön ez ide? Nem az a lényeg! Komolyan. Még egyszer leírom.
Azért szar a még meg sem jelent Rome 2 mert árkád, nem realisztikus, és nem történelem hû?

Komolyan, eddig is ilyen volt minden TW rész. Akkor meg? Mi fene a gond? Hogy jé, egy árkádosabb , nem túl történelem hû stratégia sorozat következõ része szintén árkádosabb nem túl történelem hû lesz?

Gondolom életben nem játszottál moddal ugye. Fõleg nem surrectummal, vagy europabarbarorummal. Már csak azért, mert kb a 100% ki lett javítva annak, amit a romai érára írtál. Kivéve a katonák halhatatlanságát. De az általad leírt formában hülyeség is. Nem megyek bele a tört háttérbe, amíg az állandó hadsereg kialakult, de maradjunk annyiban hogy nem ez a fõ probléma semelyik! tw progiban.<#wink>

Elég baj az neked...<#nevetes1>

És az, hogy repültek 3 métert (hahó látványelem) az olyan irdatlan nagy probléma? Már magát az alapproblémát sem értem.

AnuluWork
Olyanról vitatkoztok, mint az egyik Prison Break epizód kapcsán Kellerman "leshotgunolása". Aztán a "véglegesben", az utolsó részben meg ott virult a feje. Mit virult, lezárta végre azt a rétestésztát is. 😊

Ez egy STAGE DEMO volt. Bemutatta végre a térképet, és láttunk egy csatát. Ennyi. Sem többet, sem kevesebbet nem lehet róla tudni. Az is lehet, hogy az az egyiptomi ballista baromi tápos volt, és a rohamozó "sorcohors" pedig totál noob. Lehet, hogy ezért döglöttek meg többen belõle, és repültek 3 métert. Az is lehet, hogy ha nem noob az ellen, akkor kevesebben halnak meg, és csak tíz centit repülnek fel a népek. 😊

Ha szeptemberben is ugyanez lesz, akkor lehet izgulni, de lefogadom, hogy itt kb. mindenki 100+ órát fog beletenni az elsõ két hétben ...

"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB

Aha, szóval akkor te azt a vonalat képviseled, hogy ha már úgyis van, ami nem smakkol a játékban, akkor mindegy, ha még beletömünk pár hülyeséget.
Hm. . . okos.

Azt nem veszed észre, hogy vannak azok a hibák, amik a játék felépítésébõl adódnak. Azért, mert úgy kellett megvalósítani a világot, hogy a játékos és a gép is kezelni tudja. Mivel ez nem a világ tökéletes mása, nyílván vannak olyan dolgok, ami nem reális. De ezeket csak úgy lehet kiküszöbölni, ha az alapoktól megváltoztatják a rendszert, de az újabb, másfajta "hibákat" szûlhet.

Aztán meg vannak a komplett hülyeségek, amik nem azért vannak, mert a játék által megszabott kereteken belül nem lehet kezelni õket, hanem azért, mert valaki azt gondolta, hogy HÚÚÚÚ, EZT BIZTOS KAJOLNI FOGJÁK. És így született ez a régelfeledett rómaihajigálós lovassport. Itt valószínûleg nem kellene túl sokat molyolni, hogy a légiós által bejárt parabolapálya felsõ határa mondjuk három méter alatt maradjon, és páran esetleg csak úgy el is eshetnének.

Szóval ajánlom, hogy ilyen szemmel próbáld csoportosítani a hibákat, és akkor rá fogsz jönni, hogy a repülõ légiósok miatt azért volt akkora a felháborodás, mert - tudva, vagy sejtve - de a kritizálók nagy része felismerte, hogy ez nem az elsõ kategóriás, a játék mivolta miatt nehezen kiküszöbölhetõ ANOMÁLIA, hanem a második kategóriába tartozó HÜLYESÉG.
jaja, a nyugtató jó ötlet 😊
és ez tényleg fórum, szóval ha valakinek baja van, akkor ez az a hely, ahol ezt elmondhatja, nagyjából erre lett kitalálva

Egyébként lehet más baja is a játéknak, amiket leírtál, az teljesen rendben van, de a videókból pl az AI viselkedésére nem nagyon lehet következtetni, ez viszont elég sok embernek szemet szúrt.
És igenis sírjon az, akinek valami nem tetszik, fõleg még a fejlesztési fázisban, mert ilyenkor még könnyebben javítanak a fejlesztõk is. Lehet, hogy játékmechanikailag egyébként nem ez lenne a legnagyobb hiba, amit bennehagynak, de a hangulatot mindenképp elrontja. És ez nagyon sok embernek számít.
És akkor mi van ha 10 év? Semmi. Hülyeség, hagyjuk már a 10 évet.

Nem az a baj, ha valakinek azért nem tetszik, mert neki ez túl árkád, vagy nem történelem hû. Értelem szerûen, egy szimulátor rajongó se szereti árkád autós játékokat. Egy hardcore stratégának az EU sorozat, vagy a Crusader Knights való, azok realisztikusabbak, történelem hûbbek. Ez világos.

Az a gond, hogy az eddigi TW részek is árkádosak voltak! Az eddigi TW részek se voltak történelem hûek! Az úgy nem megy, hogy egyik TW résznek elnézzük, és az jó, a másikban meg nem nézzük el, és az szar!

Csak mazsolázgatok a Rome 1 óta megjelent TW-részekbõl.

-A katonák több száz évig élnek...kiképzem õket, és ha nem halnak meg csatában, 500 év múlva is életben vannak. Hihetõ.

-A valóságban nem úgy volt ám Róma története mint az hisszük. Nem, volt három külön álló római állam-Scipi, Julius-Brutus állam, plusz a város, és ezek laza szövetségben voltak egymással. Igen, ez történelem hû , és reális.

-A római hadsereg se úgy volt ám...nem, nem úgy volt manipulusok, elsõ hastatus, utána princeps, stb. Nem, úgy volt, hogy simán felállíthattam egy full hastatus hadsereget. Ha csináltam egy másik épületet, akkor full princeps hadsereget ha úgy tarotta kedvem. Ez is reális.

-Minden városban képezhetek ki római katonákat. Mindenhol.

-Ha középkori keresztény király vagyok, Isztambulban vagy Jeruzsálemben is képezhetek ki lovagokat ezer számra.

-Az reális, hogy egy tartoményos ország hadat üzen a fél kontinenst uraló gyakorlatilag korabeli szuperhatalomnak.

-Egy város akkor lesz az elllenségé ha a katoán beállnak a piacra. Hát ez is így volt pontosan.

-Ellenben simán megvédhetem a városomat egy csapat lándzsás és egy csapat íjásszal, ha beállok a piacra vezetõ utcát védeni. Ugyanis a régi korokban, az ellenség egy helyen támadott csak...képtelen volt arra, hogy esetleg bekerítsen.

-Az ellenséget szarrá lehet ágyúzni, és addig nem mozdulnak amíg el nem fogy a lõszerem. Szintén történelem hû, reális, és abszolút nem árkádos dolog.

-Szövetséget kötök egy országgal, ami gyengébb nálam, közös házasság is lesz, majd ez az ország miközben hat másik ellensége is van, nekem is hadat üzen ok nélkül, és ha én ezt megtorolom ,a pápa engem átkoz ki, -az a pápa akit én jutattam a pápai trónra, és folyamatosan pénzzel tömöm! Ez tényleg így mûködött...aláírom . Ez történelem hû.

-Egy lázadó sereg a semmibõl tapasztalt fullos csapatokat és ágyúkat tud teremteni. Igen, gondoljunk bele, a lázadások így történtek, elfoglalja egy ellenséges sereg a városunkat, mi fellázadunk a seggünkbõl elõ házunk pár ágyút...a bokrokban öntöttük biztos.

-Az újkorban úgy történt a várostrom, hogy a katonák körbe futották a csillagerõdöket. Ez igen cseles taktika.

-Vannak ágyúval felszerelt elefántok. Pont.

-Az emberek képtelenek leszállni a lovakról( kivéve pár japán lovast, vagy az új korban a dragonyosokat) a többi korban, a lovas ráragadt a lovára.

-Csak a középkorban voltak hadifoglyok. A többi korban senkit nem fogtak el.

-Ha van egy ügynököm, és oda megyek az ellenséges sereghez, az átáll hozzám. Az ügynököm két szép szeméért.

-egy inkvizítor bárkit megölhet, ok nélkül, akkor is, ha az adot hadvezérre, 10 ezer katona vigyáz. Oda megy, megöli, a katonák meg malmoznak közben.

-A praetorianus gárda az nem ám egy kis létszámú csapat volt. Nem akármennyi lehet belõle, csak gyõzze a birodalom pénzzel, fullos gárdisa seregek szaladgáltak Rómában.

-Ha a mongolok vagy Timur Lenk kifoszt egy várost, akkor az lázadó lesz, ott a lázadók átveszik az uralmat, és eszük ágában sincs vissza térni a saját országukba...nem, sõt ellenségei lesznek a korábbi királyuknak. Ez is reális, hiszen amikor a tatárjárás volt, és a tatárok kifoszottak egy várost, a túlélõk azonnal fehérek lettek és hadat üzentek IV. Bélának.

-Ja, de mongolokat amúgy is belehet szopatni egy hídnál...a középkroban is rettegett híd-taktikával gyõzték le õket.

Hát még lehetne írni egy csomó mindent, de mintha ezek alapján, úgy valahogy se nem realisztikus se nem történelem hû, volt a TW-széria, hanem inkább a történelem az csak egy körülbelüli váz,és eléggé árkádos volt.

Tehát akkor van az, a korábbi részek mégsem szarok? Azoknál ez nem volt baj? Hát ez nagyon érdekes. Igen 10 év. ja, 10 évvel ezelõtt nem volt ekkora divat az ész nélküli rinya és fikázás. Az tuti hogy 10 éve másképp mentek a dolgok. De ha most adnák ki a Rome 1-et, itt szarnátok össze magatokat, hogy fuj de szar, fuj de rossz...mi a tököm az Brutus család?!

Dobjatok már be pár nyugtatót skacok. 10 év az 10 év, mondjuk a rome 1 amikor kijött azzal, ahogy a sorok egymásba csapódtak, és volt tömegük, már hatalmasat adott az élethûségnek. Mindig voltak baromságok a témában(tw) nem vitás, de valjuk be õszintén ennyire nem vártak még tw játékot soha, és ráadásul azok akik fiatalkorba tw-tek, felnõttek és nem Gagyi árkád<#alien> progit várnak. Fújd ki a levegõt mielõtt visszaírsz.

SZEG007
Ez az SG szinvonal, itt nincs min csodálkozni, miota van SG ez megy.

Ja, és továbbra sem kötelezõ megvenni. Lehet játszani a Rome elsõ részével, ami ezek szerint történelem hû, és nem árkád gagyi szar...de kurva érdekes ez...az miért nem árkád gagyi szar...

De tényleg, a Medi II sem volt árkád gagyi szar? Az ágyús elefánt az történelemhû, és nem árkád....nem....full realisztikus...igen az az. Agyrém...amiatt miért nem sírtok?

De válaszolj csak. A Rome elsõ része nem volt árkád szar? Történelem hû volt? Na ne már. Akkor hogy van ez, azért mert 10 éves, és akkor mi van? Semmi. Ja, Rome 1-nél nem baj hogy nem történelem hû, és hogy árkád, de a Rome II már egybõl szar emiatt? Beszarok mentem...ilyen hülyeséget...

Oké, nem tetszik. Oké szar. De minden egyes eddigi TW-t azonnal dobj ki a kukába, mert ezek mindre jellemzõek! Mindegyik árkád gagyi szar, egyiksem történelem hû, ha következes vagy utáld mindet, de az nem megy, hogy egyiknél ugyanazt a hibát elnézem, a másiknûl meg siratókórust rendezek!

Mi bánatos francért nem sírjátok tele az internetet, hogy mekkora szar a Rome 1, hiszen nem így így volt ,hogy van három család plusz maga a város...hát ennek semmi köze a valósághoz! Az nem kifogás hogy 10 éves, vagy akárhány éves.

Nagy francokat az a baj, hogy árkád meg nem történelem hû. Eddig is ilyen volt a TW sorozat! Itt arról van szó, hogy manapság, divat mindent kapásból fikázni, utálni, sírni minden miatt, lehetõleg mindezt hogy még meg se jelent a játék...de már mindenki tudja hogy mekkora szar...ez itt baj, ez hülye hozzáállás.

"mert a Rome elsõ része, az aztán fú..de realisztikus volt mi? "
Te mirõl beszélsz?! 10 éve volt!
Nem teljesen történelem hû?<#alien>erre inkább nem is válaszolok.
Amúgy meg nem értem mire ez a nagy felháborodottság-ha a neked eddig kiadott videók olyan nagyon tetszettek, az a te bajod. Ez egy fórum tudomásom szerint. Az ember ide a véleményét írja le, és reagál a hírekre te így, én úgy. Amúgy meg gagyi szar folyik mindenhonnan, had legyek dühös ha az egyetlen valamire való római stratégiai progit is (2013-ban) egyre jobban ilyen köntösbe látom. Lehet a belbecs fasza lesz, csak azt én még nem nagyon érzékelem. Bocsi. Amúgy meg a videót õk vágják össze és eddig elég furákra sikeredtek..õk emelik ki ezeket az árkád jellegû dolgokat, nem csak mi vesszük észre, és ettõl félek a legjobban.

Most komolyan mitõl ,,árkád szar" ? Egy összevágott!!! videó alapján árkád gagyi( Igen...mert a Rome elsõ része, az aztán fú..de realisztikus volt mi? Hagyjuk már) tehát még játszani se játszottunk vele, van egy videó, de árkád gagyi? Mitõl? Nem értem. Nem teljesen történelem hû? Na és? Az történelem hû, hogy valaki majd a görög államokkal lesz, és legyõzi Rómát? Akkor meg? Vayg az történelemhû, hogy legyártok egy egységet, és za a egység még 100 év múlva is létezik? Mi a fene? Nem öregednek a katonák? Hát ez se történelemhû. Akkor legyen úgy, pár évente, jó sok pénzért újra és újra és újra fel kell tölteni katonákkal minden egyes sereget, mert az elõzõ katonák megöregedtek, az öregeknek adjunk földet, ha nem akkor lázadozni kezdenek...na ez már eléggé történelemhû lenne.

Vagy az a gond, hogy hú, nem is úgy ültek az elefánton? Aha. Medievel, Timur lenk és az ágyús elefánt? Rémlik?

Vagy hogy puff, becsap a ostromgép, és tucatjával repülnek szét az emberek? Oké, kicsit nagyot ugranak, némiképp túlzás, de és? Ez legyen a legnagyobb probléma, a francot érdekli.Ez már olyan apróság. Egyébként meg, szerintem én is ugranék egy két méterest ha mellém lõnének egy marha nagy követ vagy akármit...olyat ugranék mint egy felhevült bakkecske.

Nem értem mi ez a nagy ellenkezés meg fújjolás. Különben is, akinek majd nem tetszik ne vegye meg. Szóval, én nagy GTA rajongó voltam. A IV rész, nekem jókora csalódás. Az V. márnem is érdekel, de nem írom le naponta 15-ször, hogy fú..mekkora szaaaaaaaar. Ezt egyszer elmondom, és kész.

A másik meg az, van itt fontosabb kérdés is, mint hogy fú...miért repkednek az emberek, meg nem is ilyen volt a sisakforgójuk meg a tökömtudja.
Kapásból, használható diplomácia? Lesz-e?
Beszarás volt a Shogun 2, teljesen mindegy logikus volt-e vagy sem, érdekében állt-e vagy sem, ha ey bizonyos pontra elértem, kis hülye egytartományos szar, hadat üzen. Ja nem baj, én húszzsor erõsebb vagyok...neeem. Ja, és magyarázat, ez így van jól, mert a feudális Japán az ilyen volt...milyen? Hogy egy törpe kis nyominger megtámadta a nála sokkal erõsebbet, úgy hogy 0% esélye volt a gyõzelemre? Aha...No nem ez csak szimplán szar volt.
Vagy, Medieval 2? És a hülye pápa? Megtámadnak engem! egy keresztény ország, vissza pofozom, és a szemét pápa engem átkoz ki. Mi ez? Persze...erre is rálehet fogni sok mindent, de ez is csak szimplán egy szarul megoldott dolog volt.
Na ilyenek ne legyenek! Ez sokkal fontosabb.
De azt se bánnám ,ha nem csatában a gép nem úgy játszi, hogy áll mozdulatlanul én meg õt szarrõ lövöm és hurrá...igenis használja ki az erõsségeit, támadjon csináljon valamit, ami legalább észszerûnek tûnik-nem várom el hogy értelmes legyen- de legalább ne olyan legyen mint egy agyhalott idióta.

Ha ezeket megoldanák akkor az eddigilegjobb TW rész lehetne. Az meg hogy juj nem is történelemhû, meg is így nézett ki, meg nem is ugrik ekkorát...blablabla

XD XD XD XD

Remélem hallgatnak rájuk.
A kampányrész isteni, nagyon tetszik, de a csata - a szokásos arcade gagyi, ahogy a vanilla általában :/
Pedig annyira kevés dolgot kéne tweakelni, de önerõbõl eddig sose tették meg.