Rome 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ám tényleg faszák ezek a hírek. Ha a nagyobb része igaz a híreknek, az egyik legjobb rész lehet.
" Ezzel akkor találkozhatunk, ha egy olyan sereget ér támadás, amelyik a kampány térképen éppen erõltetett menetben halad. Ez azt hangsúlyozza ki, hogy az így megtámadott sereg sokkal kiszolgáltatottabb és felkészületlenebb a támadásra. Ez az erõletett menet által megnõtt megtehetõ távolságot kívánja ellensúlyozni, érdemes lesz jól meggondolni, mikor haladunk így."
A forum témában meg a repülõs marhaságon túl az e3 videoval kapcsolatban felmerült komolyabb kérdésekre is.
Ami számomra pozitív, hogy mindenre valami magyarázatot próbál adni, nem csak elhessegeti az aggályokat, hogy "mit sírtok, jó ez így" 😊
Persze az majd õsszel derül ki, mennyire lehet a válaszokat komolyan venni.
Ha még nem olvastátok volna a strategyinformer összeszedte a legfontosabb tudnivalókat a kampánnyal kapcsolatban amit itt olvashattok (megéri, sok érdekes info kiderül belõle):
link
Összességében sok újítás lesz az eddigiekhez képest amelyek szerintem mind az elõnyére válnak majd a játéknak ( az átdolgozott provincia rendszer, a toborzás, a belpolitika, hajózható folyók stb). A nagy kérdés persze az, hogy miképp teljesít majd az ai.
A repülõ rómaiakkal kapcsolatban pedig azóta megjelent a készítõk magyarázata is amit itt lehet olvasni: link
A lényeg, hogy a végleges változatban nem fognak ekkorát repülni az egységek.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Más: a délelõtti gamestaros linkben arról próbálnak hírt adni meglehetõsen ügyetlenül (pl. civil háború - jaj), hogy lesznek a faction-ökön belüli politikai konfliktusok.
"A belharcok, árulás és ármány jellemzi ezt a történelmi korszakot, annak ellenére hogy úgy látszik, mintha egységes birodalmak hajtanák uralmuk alá Európa nagy területeit. Holott rengeteg ember próbált hatalmat szerezni a többiek fölött, és úgy éreztük, hogy ezt nem megjeleníteni nagy hiba volna."
Ilyet is mondott még Dominique Starr ebben az interjúban:
"Megpróbáljuk ezeket a belsõ feszültségeket úgy szimulálni, hogy kiegészítsék, de ne feltétlen akadályozzák a hagyományos stratégiai játékmenetet. Nehéz feladat volt."
Hm. Egy kicsit olyan 'legyen is benne meg ne is' érzésem van. Mindegy, lehet belõle jó dolog, remélem úgy lesz 😊
A Háború istene gy?löli a hezitálót.. "Every failed empire has a legion of elite warriors.."
Ennél már csak a repkedõ légiosok rosszabbak. 😄 LOL
Beteg vagy ember 😄 komolyan, ezek szorakoztató alkotások amit írtam vicc volt ^^ szerintem kapcsold be a history channel-t 😉
A Háború istene gy?löli a hezitálót.. "Every failed empire has a legion of elite warriors.."
Én úgy gondolom ami csak 1-2* történt meg, azt ne tegyük bele.
Egyébként mikortól indul a játék? Ez elég lényeges.
"A szövetséges vagy marsus háború Kr. e. 91-ben (u. c. 663) kezdõdött és teljes három évig tartott. Fellobbanása váratlanul érte a köztársaságot. Közép-Itália minden részében egyidejüleg tört ki a háború. A történetírók mindkét részen fölsorolják a hadvezéreket és a csatákat, melyekben állításuk szerint a rómaiak gyõztek. Róma hadvezérei közt sok név merül föl, mely késõbb nevezetessé vált. Marius ebben a háborúban csak mint Publius Rutilius Lupus consul legatusa szerzett érdemet, midõn a vezér a Tolerus vagy a Liris mentén jelentékeny veszteség után elesvén, õ mentette meg a sereget. Nagy szerepet talán azért nem viselt, mert szorosabb viszony fûzte az ellenséghez, hogysem szigorúan léphetett volna föl. A római vezérek között kiváltak Lucius Julius Caesar, Gnaeus Pompeius Strabo, de valamennyit fölülmulta Lucius Cornelius Sulla, ki legtöbb babért szerzett. Érdekes megemlíteni, hogy a fiatal Gnaeus Pompeius, a késõbbi nagy hadvezér is részt vett a csatákban, s hogy Cicero, Róma legnagyobb szónoka, Strabo alatt érdemelte ki elsõ és egyetlen «stipendiumát». A szövetségesek között a legtehetségesebb vezér volt a marsus Pompaedius Silo, ki az északibb vidékeken harczolt, Gaius Judacilius a picenumi Asculumból, s a samnit eredetû Gaius Papius Mutilus, a déli hadak feje. A római vezérek sikeres mûveletei a háború elsõ évében nem tarthatták volna vissza Etruria és Umbria lakosait, hogy a szövetségesekhez ne csatlakozzanak, ha Róma a fenyegetõ veszély nyomása alatt fel nem ruházza ezeket és az el nem pártolt itáliai lakosokat a lex Julia alapján polgári jogokkal. Kr. e. 89-ben (u. c. 665) Marcus Plautius Silvanus és Gaius Papirius Carbo néptribunusok még szabadelvûbb törvényt fogadhattak el (lex Plautia Papiria), melynél fogva a Pótól délre minden itáliai lakos, ki 60 nap alatt Rómában jelentkezik, a köztársaság egyenjogú tagjává lesz. A már meglevõ 35 tribushoz ezért tíz újat szerveztek. Így akarták a föllázadt szövetségeseket megtérésre birni. De a törvénynek nem volt nagy vonzó ereje. A római vallás megkivánta, hogy minden törvényes eljárást bizonyos szertartás elõzzön meg, s ez csak a város szentelt falai közt mehetett végbe. Szavazni sem lehetett másutt, csak Rómában. A polgári jogok megszerzése ezért eleinte nem igen csábította a távol lakókat, a kik helyi illetõségükkel járó elõnyeikrõl kénytelenek voltak lemondani olyan kiváltságokért, melyeket ritkán élvezhettek. A szövetséges háború sok vérontása után az itáliaiak nagyobbrészt beérték azzal, hogy régi közjogi állásukban megmaradjanak. A római polgárok száma, melyet a 114. évi (u. c. 640) census 394,336-ra becsült, huszonnyolcz év alatt (mert csak a Kr. e. 86. évrõl vannak ismét adataink) csak 463,000-re szaporodott, s 16 év mulva lefogyott 450,000-re. Mindazáltal megtörtént az elsõ lépés, melynek a római történet késõbbi korszakaiban áldásos következményei voltak. Egyes esetekben már most megkapták africai, hispaniai és galliai lakosok a teljes polgárjogot; a latin jogot, mely a rómaihoz lépcsõül szolgált, még nagyobb bõkezüséggel osztogatták. Pompeius Strabo Gallia Transpadana összes lakóit felruházta ezzel. E válságos években a szabadelvû engedmények élesen kidomborítják a római kormányzat bölcseségét. A római irók kivétel nélkül magasztalják e politikát; ennek tulajdonítják az állam fönmaradását és azt az erõt, mely fejlõdésének útját egyengette. Róma tényleg elvesztette a városállam jellegét, s az itáliai népek elvesztvén faji tulajdonságaikat, a latin törzsbe olvadtak bele. "
forr.-Nk.világtörténelem
De egyébként nem tartom én se hihetõnek, inkább csak olyan rágalom féle, de biztosat nem lehet errõl tudni,mint ahogy a derék gladiátor Spartacus származásáról is van egy rakás elmélet. Olvastam már mindenfélének. De egyébként sem a származása érdekes, hanem a lázadás, ésaz a mély társadalmi probléma ami a birodalomban volt már ekkor-és hogy ne csak off legyen. lehetnének nagy rabszolga felkelések a Rome 2-ben. Tök fasza lenne, ha nagyon elégedetlenek, hopp megjelenik egy -két lázadó sereg, rabszolgákból, szegény szabadokból, gladitárokból...
Mellékesen jegyzem meg, az összes ellenfele feleségét lek*rta, mert igen nagy kujon volt, meg aztán bizonyítéknak sem utolsó buziság ellen.. Erre mi marad meg hollywoodban-buzi volt..gratulálok.
Spartacus(bár nem nézem a sorozatot, lehet ott már az eredeti az alaptörténet) az amcsi szarokban, a trák harcos legény, akit rabszolgának hurcoltak. Ezzel szemben az igazság: római légiós volt(de legalábbis légióban szolgált valószínûleg valami kisebb rangban), aki megszökött, elkapták és választhatott a halál, meg a gladiátorság között...ja így már nem olyan szép a story.<#alien>#alien>
Szegény Caesar-nak is becsúszott 😄
Viccet félretéve Shogun 2-nél is azt mondták hogy az Ai tudni fogja az Art of War mû minden okosságát. Hát nem tudja 😄
Biztos lesz házasság, esetleg homokosok is barátkozhatnak, megmérgezhetjük aki nem szimpi, ahogy eddig is.
Ez marketing, jol hangzik csodát nem kell várni.
"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB
(Bár mondjuk mindig ígérik, hogy a diplomácia meg politika mennyire jó lesz, aztán nem szokott annyira bejönni, de el kell ismerni, hogy azért nagyon sokat fejlõdött már a kezdetek óta)
Konkrétan pl a repkedés engem majdnem annyira hidegen hagy, mint az (azt hiszem) MTW2-ben behozott "no more army of clones", vagy a késõbb fényezett szuper harci animációk - a csatát úgyis kizoomolva vívja az ember.
Az egységkártyákkal meg úgy vagyok, ahogy a Shogun2-nél - nekem annyira nem jön be, de az egész design-hoz, hangulathoz marhára illeszkedik (arra nem lehet rossz szava senkinek).
Szóval remélem én is, hogy ez faszán meg lesz csinálva.
Ez a hír lényegesebb, legalábbis remélem, hogy nem csak egy üres marketing duma, hanem tényleg meg is valósították. És remélem a belharcok nem azt jelentik, hogy hopp fellázad idõnként egy-egy város, olyat az összes eddigi TW tudott, az nem túl érdekes.
De ha tényleg rendesen megcsinálják ,hogy polgárháborúk, egymás ellen császárok, politika, az nagyobn fasza lenne.-És a repkedõ légiós, meg hogy nem úgy fogja a kardot vagy tököm tudja mit a kezében ahogy kell( valahol ilyet is olvastam, hogy ezért szar!) továbbra se érdekes.
Nekem is furcsa volt elsõ ránézésre de teljesen illeszkedik az adott korba, simán telitalálat..
Az 1 év/kör azért lenne gond mert elveszne egy taktikai lehetõség.
Most az hogy 6 év az adott út engem nem zavar ^^ japánt is be lehet járni egy hónap alatt a seregeknek pedig volt vagy 10 év 😛
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
A videóban látott 1-2 egység egyensúlytalanságán kívül, (ami még béta állapot volt) igazán nem tudok sok rosszat mondani.
A kinézetet, meg majd alakítják a történész modderek ha szerintük nem tökéletes. De én azt ránézésre nem mondom meg, hogy nem jó színû valamelyik sisakja. <#nevetes1>#nevetes1>
Viszont ami igazán érdekel az a játékmenet, hogyan oldják meg az 1 kör 1 év dolgot leginkább, illetve a diplomácia és az AI képességei érdekelnének. Ezek az igazán fontosak szerintem, nem az elefánt fülmérete. <#circling>#circling>
Remélem lesz játszható demó vagy még jó pár gameplay vidi, szeptember elõtt.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Szerintem a unit cardok a lehetõ legjobbak, az összes részt összevetve. Egyszerûek, ízlésesek, az ókori görög vázák grafikai stílusát követik.
Nálam a kártyák miatt plussz pont a designereknek.
(De ízlések és pofonok.)
Ezt most érvnek szántad? Lehet, hogy egy "átlag sutyerák" nem játszik annyit, mint egy TW centeres felhasználó, aki több száz órát beletol. Csak tudod lehet, hogy az a sutyerák viszont fizetõképes keresletet jelent a több száz órát játszó (valószínûleg marhára ráérõ és valószínûleg nem dolgozó diákkal) felhasználóval szemben.
Na de tényleg hagyjuk, mert baromira nem is érted mirõl hadoválunk.
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.