Rome 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ha valakit érdekelnek a vélemények itt megnézheti.<#vigyor> Római repülõ cirkusz.

Csak jelzem, óriási fikázás indult a videó baromságai láttán a twc-én- Van remény, a közösség nagyon nem akar gagyi árkád szart<#taps>.

Tetszetõs igen várom.. egyetlen félelmem a gagyi AI, azt igazán még nem sikerült eltalálni TW játékban.
Remélem tényleg hasznos és fontos lesz a diplomácia, a csatákban ezeket a tényleg Shogun 2-nél joval több lehetõséget felvonultató, sokszínû unitokat is tudja majd értelmesen kezelni a gép.
No meg Multira leszek kíváncsi.. bár ott már a Shogun 2-vel sem igen volt gond.

A Háború istene gy?löli a hezitálót.. "Every failed empire has a legion of elite warriors.."

Köszi. Összességében tetszenek a provinciák.

PrasCo
Tisztelettel, print screeneltem a videóban felbukkanó kampánytérképet, gondoltam, közös okulásunkra megosztom. 😊

A város is marha fasza, ahogy felépül egy új város rész, tetszetõs ötlet. Türelmetlen vagyok. Kell. Most.

AnuluWork
Nem akarok nagy szavakat használni, így csak azt mondom, hogy ez geczi jó lesz! 😄

A nehéztüzérség elég ütõs, ameddig él, és masszívnak tûntek az egyiptomiak is. A tengeri-szárazföldi csata ötvözése szintén telitalálat.

Alig várom szeptembert! Sajnos, a CE nem lett a legjobb, meg 30k HUF az ára, így marad a sima. Viszont elképzelhetõ a digitális változat is, mivel három nappal korábban lehet majd játszani vele.

"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB

Pluskast
Nagyon szép! Kifejezetten tetszik ez a kombinált tengeri és szárazföldi csata! Jó lesz ez.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Lehet nekem tûnik csak úgy de mintha minden cohortnak más és más lenne az xpje. Pont ahogy kell.

Képek ha nem láttátok volna.
Bár , hogy pontosítsak, (és még mielõtt valaki mondaná<#nevetes1>), a Hérodotosz térképen is már meg van különböztetve a szkíták népe is, úgyhogy inkább a kettõ együtt említve pontos..habár mindkettõ iráni eredetû nyelvet beszélt, de különböztek sokban. A távolság volt inkább az, ami a korabeli történészek szemében komolyan egybe mosta õket. Most hogy jobban megnéztem a térképet, a pontoszi expedíciót le is lehet területileg vezetni, ha valakinek lenne rá gusztusa esetleg.

Történelmileg ez azért lehet, mert gyakorlatilag a játék várható idejéig(max. ku.100. legalábbis a kötelezõ kiegig.') Európa életében az ott élõ népek nem szóltak bele számottevõen, sõt szinte sehogy. Az a pár utalás, hogy kik éltek ott és mit csináltak(amúgy összefoglaló néven nevezték õket szarmatának,-persze azon a részen nem csak õk éltek-szinte mindig az ott élõk elleni hadjáratokról szólt, és nem az onnan jövõkrõl. Pl. Pontus királya(valamelyik mithr.) is vívott a krím körül egy iszonyatos vesztes háborút.Sztyeppei népek voltak arra, és nem nagyon miért volt oda menni. Aki mégis megtette, ráb*szott. Az ott élõk viszont nem voltak soha olyan létszámban, hogy komoly csinadrattát csináljanak hódító háború formájában. De a folytatások szempontjából simán lehet, hogy pl ku.200. körûl megjelenik ott egy 40000 sereg a semmibõl. Az pl állat lenne.

ozzz
Erre gondoltam én is, de pl azért feljegyzések vannak Pártusok szkíta eredetérõl is. Nem véletlen náluk a lovas íjász harcmodor sem. Pártus birodalom megalakítói egy jelentõsebb szkíta törzs volt. Egyébként akkoriban, már baktria is a "nomád" szkíták fennhatóság alatt állt.

Az igaz, hogy a szkítáknak a pártusok elleni néhány nagyobb betöréseiken kívül, a többi nyugati néppel nem igen volt kapcsolata. Kivéve a szarmatákra volt nagy kulturális hatással, akik ahogy látom játékban benne lesznek.
De a baj alapvetõen tényleg az, hogy nem tudunk róluk eleget. Az nagyon valószínû, hogy nem egy egységes birodalomról volt szó, hanem számos nagyobb törzs mint pl szarmaták, alánok.... akik mind lovas nomád életet éltek, õket nevezték el mind szkítáknak. Pedig sok különbözõ törzsi irányítású, de hasonló kultúrájú nép lehetett inkább.

Rómához nem sok közük volt az igaz. A szkíta harcmodornak meg ott vannak a pártusok, csak engem zavarna az a nagy tátongó tér. <#nevetes1>

Molnibalage
Ez az egyik fele. A másik, hogy én pl. az RTW-ben nem is nagyon kalandoztam el ennyire messzire. Az RTW fõ területe az Egyiptom-Hispán-Gall-Pannónia és Hellász által lehatárol terület. A többi szinte csak sallang.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Valószínûleg azért nem kerültek bele, mert a klasszikus népek számára az a terület szinte teljesen fehér folt volt.
Nem akartak bevonni olyan népet, akivel nem volt kapcsolat.

Szerintem nem baj.
Vagy inkább nem tudunk róluk túl sokat, még azt sem, hogyan éltek valójában. Sokunkban az ókori kelet-európai népekkel kapcsolatban az a kép él, mintha olyanok lennének teljesen, mint a középkorban, pedig nem biztos. Elég kevés róluk az infó.
Szerintem azért a térkép meg nem rajzolt részeit még rajzolni fogják. Szóval a szkíták és a balti szlávok is benne lesznek szerintem. Csak nem hagyják a térkép még kihasználható területeit ilyen módon üresen...

ozzz
A térkép alapján ami kimaradt a játékból, azok a szkíták nagy része (bár ahogy nézegettem alaposan, azért lesznek benne 1-2 területen) az uráli törzsek teljesen kimaradnak, ami mondjuk belefér és a balti szláv népek. Szarmaták benne lesznek legalább.

Olyan szempontból megértem hogy nincsenek benne, mert az az idõperiódus amiben a játék játszódik és ugye a római területekbe, ezek nem tartoztak. Viszont ha már ekkora a térkép betehették volna õket. <#beka2>

ozzz
Köszi érdekesség pont aktuális ide most.<#vigyor0>
Azt megértem, hogy keletebbre nem mentek az indiai népek felé, meg Szaharába nem tettek népeket a sivatag közepébe, de a sztyeppei népek azért a RTW1-ben is benne voltak.

<#nevetes1>

PrasCo
Ezt pedig akkor neked, sok szeretettel. 😄
(Nem, sajnos nem az, amiben egyébként én is reménykedem... :\ )
PrasCo
Na, és a minimálinterfész stílusáról mit gondoltok?
Passzol az elég megosztó egységkártyákhoz, de itt nekem nagyon bejövõs!

Jó, mondjuk már elkezdem pszichoanalizálni magam lassan, a "fiatalságom" legjobb idõszakának májusfáján volt egy szalagocska az eredeti RTW, úgyhogy valahol érthetõ, hogy egy Twilight-rajongó kiscsaj a mozipremieren hozzám képest kutyaf*sza... 😄
AnuluWork
Amúgy, csak ez az egy katapultos CE lesz kapható? Semmi Shogun 2 szintû?

S2CE

AnuluWork
Baz. 30k lesz itthon a CE? 😄

Ezek a népek így tárgyalnak. <#nevetes1>
ozzz
Köszi a jó minõségû képeket!
Egyébként tényleg látszik, hogy szinte minden minden fél provincia 1 külön frakció. <#wink>
Görög városállamok így most tényleg azok, meg a kis "barbár" törzsek is jobban elvannak szeparálódva egymástól, nehéz lesz õket egyesíteni. Valóságban is ilyen lehetett.

Nagyon tetszenek az egyiptomi egységek, egyébként is úgy terveztem velük fogok elõször játszani majd, de így még valószínûbb.
Nem tudom gondolkodtatok e rajta melyik néppel kezdenétek. Elsõnek olyannal érdemes talán ami könnyû kezdési pozícióban van.

ozzz
Egyébként a térképen nekem kicsit hiányos ott észek-keleten, néhány frakció a szkíta félék nem lesznek? <#szomoru1>
Mondjuk még kiegészítõkben jöhet oda, de nem valószínû, ott eléggé üres lesz így.
Igaz a lovas nomád népek nem igen voltak egységesek és nem is ostromoltak városokat, de azért néha-néha feltûntek fosztogatni és szétverni 1-2 légiót.<#smile>

ozzz
Az nem lehet, hogy utánpótlás amit küldenek városból a fõ seregnek az ilyennek látszik?
Az biztos, hogy nem diplomata, vagy ha igen akkor nem a klasszikus módon. <#nevetes1> Esetleg lehet fejvadász is.

<#vigyor>

Harcos természetû ügynök. 😄 <#nevetes1>
Ja mégis valami +funkciós karakter, mert látok jobbra fent egy hasonlót, csak rómaiban.

Ja ok, csak olyan hadsereg formája van.<#nevetes1>

SZEG007
"Más játék esetén annyi preview volt, hogy kis túlzással belefulladunk. Ez meg az év egyik nagy durranása és kb. annyi anyag van róla, mintha a koncepció fázisnál és elsõ tesztelések között lennének. Az ember nehezen hinné, hogy ez ki lesz adva 3 hónap múlva"

Most jutott eszembe, hogy a SEGA nemrég adta ki a Colonial Marines nevü remekmüvet, ahol szintén volt 2-3 video, és az is kamu volt😊

Screenshotok jó minõségben:

1
2
3

A frakciójelzés látszik rajta, lehet egy ügynök is akár.
A 3D térkép ma már alap.
Forgatható(szerintem) a videón is beforog, ahogy nézem a játékból van, egészen addig amíg Cleopátra meg nem jelenik. Szóval tuti..fõleg , hogy már a Shogun is az volt.

Molnibalage
A térkérpet lehet forgatni vagy most is fix marad?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Másik,hogy ez a Cleopatra dolog remélem nem DLC lesz 😄

pff 😄 lesz mit uralmam alá hajtani 😄 😄 MUHHAAhaha 😄

Ez eltûnt, itt van újra.

Minimap, külön:

Nagyon állat, úgy látom , hogy az összes nagy'(provincia, vagy terület központi városa) város tényleg egyedi. A térkép tényleg hatalmas és szép is. Fura az a benszülött egységnek tûnõ valami, ami fölött nincsen jelzés-már ami a benne lévõ egységek számát illeti. Vagy nincsen felderítve, vagy nem is hadsereg. Bár olyasminek néz ki..ja a vidiben láthatsz elefánt mozgást Molnibalage.

Szerintem ez meddõ vita..inkább nyomjatok kommenteket az új infókra. Azt szívesebben olvasnám.<#alien>

Jó lenne tudni, hogy a magyar boltok dobozos verzióihoz járnak majd-e a görög népek. Bár nem valószínû.
Én elõ is rendelem komolyan mondom 😄

Mindenképpen. <#nevetes1>