Rome 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Annyit azért hozzáfűzök, hogy Athénnal ugyan, de a minap nagyon fontos volt egy ostromomnál, ahol a szűk hely és az ellenállás nem tett lehetővé karolást, sem átizmozást, hogy a komolyabb veszteségeket szenvedett és kimerült csapatokat hátravigyem és a helyükbe újakat hozzak folyamatosan, tehát most már elvileg ez még folyamatos harcérintkezés mellett is megoldható a játékban, de mégegyszer, a fenti mókában nem látok túlzottan sok okosságot, mivel a Hastati lényegében egy csirkébb Principes, a képzés pedig ugyanúgy, ugyanannyi idő alatt és korlátlanul zajlik nem elviselhetetlenül többért, tehát akkor már képzi az ember az utóbbit - a Triarii meg lándzsás.
Ez persze, csak szubjektív hozzáállás. 😊
intel Core i3-3220@3,3 GHz, Asus P8B75-V, 8 GB DDR3, Radeon HD 4890 1 GB
http://total-war-rome-2-magyaritas.darkrpg.hu/
www.totalwarmagyaritasok.webtelek.hu
Fő cél, hogy minél jobban játszható legyen.
Szerintem én mondjuk olyan tíz körönként kitaskolnék, és csinálnék egy másolatot az autosave fájlról. 😊
Utoljára szerkesztette: EM64T, 2014.11.11. 22:56:21
Mindegy, megszoktam már az újrakezdést, tapasztalgatni kell a játékot 😊
Muszáj lesz tényleg elfoglalni a kikötőt, mert szerintem 1-2 kereskedelmi partnerem van, pénzem meg semmi, ez talán megoldja.
"All those moments will be lost in time, like tears in rain."
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Hogy valami konkrétabbat mondjak, elsődleges cél volt nálam mindig legalább a royal skirmisher-ig eljutni a fejlesztéssel, mivel tkp. az volt az első olyan lovasság, ami közelharcban nem a szívrohammal kezdte, illetve a gerelyek még mindig nevetségesen op-ok páncélozott ellenfelekkel szemben. Most hátrébb kerültek a fejlesztési fán, de így is érdemes őket megnyomni. Amíg ez nincs meg, addig mást jóformán amúgy sem tudsz tenni lovasíjászokkal szemben, mint ...sz*rni kifelé ellenük a lovasíjászokat. 😄
Ostromnál a balliszták megbontják a falat, onnantól különösebb probléma nincs. Akár lóról szállt íjászokkal is le lehet őket fűnyírózni - így tömöttebben férnek el az utcákon, tehát komolyabb "nyílvessző-fluxus" érhető el, persze, vigyázni kell a seggükre. Létrázást, ha csak lehetséges, az adott ostromra felvett zsoldosokkal igyekszem megoldani, ott elsődleges a kapu kinyitása/elfoglalása. De a fal szétlövése mindig két nagyságrenddel tisztább munka.
Ez pedig már csupán egyéni ízlés kérdése, de megjegyzem, hogy személy szerint Szkítiánál erősen nem támaszkodom lancer-ekre.
Illetőleg, a tengeri kijárat a kereskedelem miatt nagyon lényeges! Ha nem azzal indítottál volna, javaslom, kezdésképp taposd el a kimmereket.
Most kezdtem kampányt velük, hát, először csak fogtam a fejem, amikor más lovas népekkel harcba keveredtem. Többi, főleg gyalogosokkal dolgozó népekkel nincs nagy gond, de azért felmerült bennem néhány kérdés. Pl. hogy az ostromnak akkor ebben a formájában lőttek? Tehát csak ostrom, amíg ki nem törnek? Ez picit(?) lassíthatja a terjeszkedést, és mintha pénzhiány is lenne, bár ez lehet az én hibám is.
Na mindegy, ha valakinek van tapasztalata, azt szívesen veszem.
"All those moments will be lost in time, like tears in rain."
Utoljára szerkesztette: EM64T, 2014.11.10. 19:56:15
R2-TW-GEMv61-HD.zip
Gallia meghódítójának lényegében egyetlen „túlélési” lehetősége maradt: a Kr. e. 48-as év consulságának megpályázása oly módon, hogy impériumát 9 hónappal meghosszabbítja, és távollétében jelölteti magát e tisztségre, hiszen így hazatérésekor már immunitást élvezett volna. Céljai eléréséhez Caesarnak Pompeius támogatására is szüksége volt, az egykori szövetséges azonban szembefordult korábbi triumvirtársával, és a senatusszal összefogva seregei elbocsátását és azonnali Rómába utazását követelte.
A hadvezér tehát az Itáliát és Gallia Cisalpinát elválasztó Rubicon folyónál a szó összes értelmében válaszúthoz érkezett: ha engedelmeskedik, befolyását, de akár életét is elveszítheti, ellenkező esetben viszont fegyveresen lép fel az állam megdöntésére. A döntő pillanat Kr. e. 49. január 10-én érkezett el, amikor Julius Caesar az antikvitás történetíróinak tanúsága szerint az „Alea iacta est!”, vagyis „A kocka el van vetve!” felkiáltással úgy döntött, Fortuna és Mars döntésére bízza sorsát.
A hadvezér lépése a senatust és Pompeiust is váratlanul érte, a szélsebesen mozgó Caesar pedig villámgyorsan hatalmába kerítette Rómát, kiűzte a félszigetről egykori szövetségesét – akit állítólag az utolsó pillanatig igyekezett lebeszélni a háborúról –, majd villámgyorsan Hispániában termett, és megsemmisítette riválisa készületlen legióit. Megkezdődött a polgárháború utolsó előtti szakasza, mely során Pompeius sorsa már a Kr. e. 48-as pharszaloszi csata után megpecsételődött, három éven belül pedig az összes ellenfél vereséget szenvedett az állam megszervezésében is jeleskedő Caesar ellen. "
forrás:rubiconline
De amúgy ha felkeresed az esemény pontos leírását, akkor magad is rájössz. Aztán , hogy a politikai ellenfelei mit hoztak ki a dologból, az egy dolog. A tény:minden esetben visszautasította a koronát(jelképező diadémot, vagy amit épp nyújtottak)..ez az ami biztos. Minden más csak okoskodás.
Empire-ben milyen jó volt kinevezni, feloszlatni a kormányt az országoknál.
angelus1991ster.blogspot.hu
megköszönném ha felraknád valahová-nem regis tárhelyre.