Rome 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A hadvezért kémmel vagy bajnokkal lehet szerintem jól fejleszteni. Ha elküldöd a sereget járőrőzni, - de ne a határ mellé mert rátámadhatnak a szomszédből, - és rendelsz egy bajnokot a sereg mellé akkor járörözés közben : csökken egy egységgel az élelmezésük, növekszik kb 10%-ot a körönkénti bevétel, majd az adott tartományban legalább 5-10 ponttal javul a közrend. Amikor megépülnek a közrend javító épületek is, simán ott lehet hagyni a várost sereg nélkül. Béke és nyugalom lesz, nem kell külön sereg hogy a rend fennmaradjon. Ez nekem nagyon tetszik, mert akkor a sereg mehet hódítani, amit sokkal jobban szeretnek a katonák is hiszen nem városi őrséget akarnak adni hanem hóditani és zsákmányolni tehát a katonák morlája is rendben marad.
Ha van olyan kémed ami +2 közrend javító morállal rendelkezik akkor a város mellé vive, a szem ikont aktiválva még rátesz egy lapáttal így a közrend még jobban helyreáll az adott provinciában.
Ha kémet, bajnokot, politukust nem küldöd akciózni csak akkor fejlődik, ha a szem ikon vagyis az alap tulajdonságait bekapcsolva tud +10 egységgel fejlődni körönként. Ha sereg mellé van rendelve akkor autómatikusan fejlődik.
A városban tartott katonák negatív hatásai kevésbé vonatkoznak a flottára. Ha egy flottát tartasz a városban akkor a flotta vezére fejlődik.
A városra gyakorolt negatív hatása kicsi lesz. Legalábbi én így vettem észre.
Egyetlen gondom a DEI moddal, a csaták - nálam legalábbis - zavaróan laggolnak. Ezért nem tudok annyit és úgy játszani vele amennyit szeretnék ... pedig a stratégiai részei az eddigi legjobbak.
www.totalwarmagyaritasok.webtelek.hu
intel Core i3-3220@3,3 GHz, Asus P8B75-V, 8 GB DDR3, Radeon HD 4890 1 GB
A kérdésre:
Rövid távon én inkább a kurzornyilakkal küldöm előrébb a bandát, nem is tudom shifttel vagy ctrl-lal forgani is lehet a formációt.
Másik megoldás, hogy kijelölöd mindet, és a kurzorral "megfogod" a bandát és oda húzod, ahová szeretnéd a formációt hogy megérkezzen.
Ezeknek a hátránya, hogy default futva indulnak, és menet közben nem tartják a helyüket, de hasznos tud lenni azért. (Azt hiszem ha rögtön visszaváltasz sétára, akkor egyforma sebességgel menetelnek legalább.)
a csatákkal szerencsére egyenlőre nincs gond, viszont ez a lázadás dolog meglepett...
Ha a jó épületeket is építed, akkor csak a türelmet tudom javasolni. A hangulatjavítást adó épületeken kívül a konverzióra is figyelsz? A kulturális különbségből jön össze általában a legcsúnyább negatív módosító.
Championt is célszerű mindig a frissen elfoglalt helyekre küldeni lelkesíteni a népet, ha azt nem tetted.
Olykor hasznos hagyni hogy lázadjanak, aztán nőljön 1-2 körig a lázadó sereg, az felhúzza kicsit a közhangulatot (mert az elégedetlenek elmennek lázadónak).
Ha jól emlékszem, szinte mindig le kellett verni egy lázadást is a hódításaim után. Na igen, a DeI nem könnyű 😊
Utoljára szerkesztette: Although, 2015.02.03. 22:01:55
dei moddal tolom és romával vagyok, de valamit nagyon rosszul csinálhatok. 10 év alatt 2 települést tudtam elfoglalni, mivel ha elfoglalok egy települést az egész seregemet ott kell hagynom, hogy ne lázadozzanak. tudom milyen épületek kellenek, elküldöm a sereget őrjáratra, stb... de ez így nagyon nem okés. ez így van megcsinálva ebben a módban? ilyen sokáig tart pacifizálni egy elfoglalt területet?
Szerinted azért van, mert túl erősre balanszolják a helléneket?
Szerintem meg azért mert rohadt nehéz úgy kialakítani a faction-öket, hogy egymás ellen is megfelelően viselkedjenek, és a megfelelő kihívást adják a játékosnak is, stratégiai, és taktikai szinten is. Ha hagyod őket elég ideig majomkodni, váratlan, és nem történelmi területeket hoznak össze. Elég ha egy kényes pontban egyiknek gurul jól a kocka, máris elindulhat az új Nagy Sándor. 😊 De máskor meg másik factiont lehet látni világot hódítani.
Ha minden játékban mindig ugyanazok a népek bizonyulnak túl erős hódítónak: akkor igen, balance gond van. De még akkor se biztos, hogy azért, mert túl sok 300-at néztek 😉
(Plussz a hellén falanx kiegyensúlyozása az amin amúgy is a legtöbbet nyüglődik mindig az összes dev és modder. Úgy rémlik ritkán láttam olyan patch notest, amiben nem volt valami tweak velük kapcsolatban.)
Nekem is hard sparta. Nincs olyan menet ahol ne gázolnák le a környezetet és ne gyűlne meg a bajom velük. 😊 tudod a 300 mert ők tényleg hősök voltak, tényleg. De az eredmény csak azért volt az ami volt mert olyan helyen álltak meg ahol nem tudták lesöpörni őket csak úgy 😊 De ez nem számít spárta az ma a 300-at a legyőzhetetlenséget a szuperhős világot jelenti, ebben élünk erről szól minden a DA2 után. Uh már attól is felállt a szőr a hátamon de aztán 2011 és a skyrim helyre tette a dolgokat. Azóta ez a világ van. 😊
(szinte kedvet kaptam, de most már vissza fogom magam mert az Attilára gyúrok most már)
Ahogy ezen a képen látszik, Európa nagy részét uralom, a Makedónokat kiszorítottam a törzsi helyeikről, és régóta második otthonukul szolgáló Kis-Ázsiából, már csak az északi és keleti népeken élősködnek. Germániában látható a tendencia, hogy fokozatosan szabadítom fel a barbár népeket a makedón uralom alól, és békét kötök velük -- egy későbbi, békésebb időben pedig szépen klienseimmé teszem őket. Egyelőre csak a klasszikus Római Birodalom határain belül akarok maradni, ennek szellemében nem hódítottam meg az Iceni törzset sem Britanniában, kliensek lettek. Minden hellenisztikus és keleti nép ellenséges velem, Makedónia, Baktria és Pergamon háborúban is állnak velem. Azt gondolom Makedóniában nem sok potenciál van már, ugye ahogy veszem el a területeit, úgy nem tudja majd élelmezni a csapatait. Ördögi kör. Látható, hogy a seregek zöme Asiában tartózkodik, illetve kisebb része a Duna mellett, Nyugaton szerencsére semmi szükség katonai erőre. Szerencsés ez abból a szempontból is, hogy egy esetleges támadáskor mind Baktria, mind Pergamon Asian keresztül fog betörni. Északon a barbár térségben két seregem található, ezek folyamatosan végzik a barbárok felszabadítását. Mint említettem, ezen területeket egyelőre nem szándékozom provinciává szervezni. (Ez talán logikátlan, de szeretném kiélvezni a játékot, minél több lehetséges néppel háborúzni.) A hadseregtoborzás áttelepedett régóta Galliába, ahol rögtön meg lehet a páncél fejlesztéseket is oldani, ráadásul Rómában kellett a hely a Pantheonnak és a Colosseumnak.
Utoljára szerkesztette: EM64T, 2015.02.02. 21:12:16
Persze, finoman szólva sem húsbavágó dolog, egészen apróság, mégis...
Utoljára szerkesztette: EM64T, 2015.02.01. 22:39:10
angelus1991ster.blogspot.hu
Persze a provinciák továbbra is egy adókulcsban vannak de pl a technikai fejlesztésekre már vannak változtatások és komoly köröket kell pörgetni míg a techtree közepéig elérsz.
Példa : Peloponnesiakos Polemos (P.P.) MODban évszakonként változó mennyiségű pénz folyik be az adóból, ami eleinte baromira zavart, mert hozzászoktam hogy minden körben vagy egyforma vagy egyre több pénzem lett .. de ebben a MODban figyelembe vették az évszakok változását és azt hogy télen nincs termelés és miből fizessen a paraszt ... persze ettől nehezebb is lett és a statégiát is hozzá kell igazítani.
Vagy a DEI -ben komoly figyelmet fordítottal a történelmi vonatkozásokra, hadszereg fejlesztés, polgárháború, több párt rendszer stb.
Pl vannak intézkedések amiket provinciákra ki lehet adni, és bizony benne van a rabszolgák számának csökkentése, eladása, vagy éppen azok számának növelése attól függően mire van szükséged. Ami összefüggésben van a csaták végén eldöntendő kérésről, hogy a legyőzőtt sereg foglyaival mit kezdesz. Elengeded, megöldö, vagy elviszed rabszolgának. Persze ezek mind előnnyel és hátránnyal is jár. Ez csak pár példa, hogy mi mindent meg lehet csavarni az alapjátékhoz képest már ...
Lehet érdemes próbálgatni a MODokat, izgalmasabb és fordulatosabb lesz a játékod.
Total War Suleyman vagy ilyemi.
angelus1991ster.blogspot.hu
Utoljára szerkesztette: EM64T, 2015.01.30. 12:20:12
Ebben már nem kicsit tértek el az "első" résztől a készítők, ami nem biztos, hogy jó irány.
Kezd a kisebbekkel, alakíts ki te is egy szövetséges, vazallus rendszert, ami legalább az egyik szárnyadat fedezni tudja, különbékék erőltetése, más utat én sem tudnék javasolni.
"Oh, you misunderstand me, Lieutenant. All I meant was it's a little foolish to worry about your careers at a time like this when there's a good chance we're all about to be killed." (Garak)
tw 2 the art of war
Szép emlék a rome1 persze hisz jópár évvel fiatalabbak voltunk.
Alap Emperor. beálltam a folyóhoz ahogy anno nagyon régen sokszor. És anno nagyon sok sereget felaprítottam ezzel a módszerrel.
Most csak egy jött 3x-os fölényben volt de ott volt a folyó. Mondom sima ügy 😊
Régen az volt. Majdnem bejött odaveszett az egész serege de az enyém is. Nagyon jó AI-t gyárt a CA el kell ismerni talán a legjobb amit ma a cégek csinálnak. Átsétált a folyón nem a hídon megvárta míg nagyjából az összes nyilam ellövöm. Majd két hullámban átjött. addigra már csak fél serege volt meg. De a második hullám megnyerte a meccset neki. Le a kalappal.
Tudja valaki, hogy a laggolásra van -e valami pach mert én nem találtam a MOD így viszont nem nagyon élvezhető ... szaggat, nem kicsit, normál egységméret, közepes grafika, más MODnál nem laggol simán fut.
Caesar Galliai hadjáratában elfoglaltam egy Aedus várost, nagy nehezen kibekkeltem a Mars mezejét és a kaszárnyát, ki is van írva rá hogy unlock légió, de a következő körben és sosem nem lehet új egységeket toborozni. Így elég béna a dolog ... van valami szükséglete még foglalt városnál vagy egyszerűen csak megint nincs szerencsém és bár más városban egyszerű Mars mezőre tudok alap légiósokat képezni, abban a városban semmit. Köszi.
Utoljára szerkesztette: PrasCo, 2015.01.09. 21:27:05