Rome 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
a másik érdekesség az a népcsoport konvertálás. A legfontosabb erődömet amit elfoglalok azt nekiállok átkonvertálni a mielőbbi továbblépés miatt a sereggel. Nagyon le van programozva. Ahogy közeledek a hetvenhez hirtelen visszafordul, ügynököket küld meg talán saját oldalon ellen"reformációt" csinál és megfordul. szó szerint két vallási épületet kell felhúznom, meg a fővárosban is, és maximálisan elhárításra kell mennem, hogy újra felém billenjen a mérleg. 😊 Persze kiszúrja az elhárítomat és a következő körben már el is akarja tenni láb alól 😄 De amikor ráérez az ember akkor már nem üti ki olyan könnyen 😊 az elhárítóm 6-8-10 feletti cunnig értékkel rendelkezik néha manipulálom is a támadot ha a jelzet értékek szerint 40% esély van már megpróbálom kockáztatva az elhárítás elvesztését arra az időszakra. Szóval le a kalappal a CA előtt!!!!
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?417435-Stainless-Steel-6-4-Released!
Itt kérek tőletek segítséget Medieval 2-vel kapcsolatban. Gondoltam újra előveszem a játékot, egy olyan modot keresnék hozzá ami történelemhű és kicsit feljavítja a játékot, pluszt ad az egészhez. Az sem volna gond, ha egy olyan kezdő/gyenge játékos mint én is tudna boldogulni vele. Illetve azt szeretném kérdezni, hogy szerintetek nem készült túl erősre a Kápua bevezető? Én nem vagyok egy profi, de azért vannak győzelmeim, viszont ezen a kápuai kampányban amint elfoglalok egy várost kitámadnak még mielőtt lenne kémem és esélytelen vagyok egy két ostromot megélt sereggel újraszereződés nélkül visszafoglalni Salernum-ot.
Előre is kösznöm a válaszokat mindkét témában.
intel Core i3-3220@3,3 GHz, Asus P8B75-V, 8 GB DDR3, Radeon HD 4890 1 GB
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Viszont a kezdetekkor csak ki kellett kutatni és máris masíroztak a pretoriánusok a veterán cohors-szokkal; ezt az EE-ben jóval hátrább tették a kutatási fában, és mintha nem is lenne annyira rájuk szükség az elején - régen nagyon nehezen törtem le már liga ellenállását is nélkülük, míg most +3 hastatus egység azt csókolom...
Utoljára szerkesztette: Kotomicuki, 2014.10.04. 21:55:10
"Oh, you misunderstand me, Lieutenant. All I meant was it's a little foolish to worry about your careers at a time like this when there's a good chance we're all about to be killed." (Garak)
Most először, sikerült nagy területre szert tennem, 2 town és 4 nagyváros. A cimbri még él melletem a Gallok teljes összefogással probálnak megtörni. Minden téren nyomulnak. szó szerint minden fronton kemény helytállás kell.
Javaslatok amiket a gép sikerrel enged számunkra ha nagy a túlerő.
- Városok körül védekezés akár a szem használata a seregen ami jó kis védelmi cuccokat meg bónuszt ad.
- Próbáljuk meg mindenképp fejleszteni legalább egy ügynökön a manipulációt nekem már egész kis seregem van a kollaborált ügyökökből. Csak így lehet túlélni persze a nagymenőket leszámítva akik hardon végigsétálnak a gamán.
Gondolom például azért, mert egy gyors, manőverező harcban hasznát nemigen lehetett venni, viszont gyerekjáték felgyújtani. Persze lehet, hogy más oka (is) volt.
...
Baktriával kezdtem egy hadjáratot, próba képen az EE-ben:
Lent baráti államok, ezért felfelé terjeszkedem, Szkítiáig. Egy serege lejött a fővárosomig, 4 sereggel nem tudtam az útját állni (extra mozgású sereg nem támadhat), csak akkor tudtam elpusztítani, amikor egy rablás után elfoglalta az egyik városom. Naggggyon érdekes, hogy szinte alig volt lemorzsolódás az egységeiből az alatt a 10-12 év alatt, amíg az üldözés tartott, valamint egy sereggel, csont nélkül le lehetett szedni a végén ezen csapatát (sokkal többre számítottam a zászló/egységszám alapján) és mire újra felértem, csak 3 sereg együttes bevetésével tudtam olyan fölényt létrehozni, ami elégséges volt a menetből való támadáshoz (a gép szerint).
A politika kissé "meglepett": kezdetben megvan a 2/3-os többség, hihetetlennek tűnő bónuszokkal, de amint nem figyelek (nem jó áldozat bemutatása, a trógert elcsapom, pedig ő emelné fel a birodalmam...) és leesik 50% alá-> az addigi 1000-1500-as, körvégi pluszok egyből 300-500-as mínuszokká lesznek (jó, közben volt impériumi szintben növekedés is, ami megtolta a bürokrácia szekerét, de akkor is)! 😮
Mire belépek az i.e. 2. századba és az otthonom környékére terelődik a figyelmem, addigra a déli államok közti háborúk elülnek és egy 6-7 országból álló szövetséggé alakulnak át: el lehet képzelni, micsoda katonai és ügynöki túlerő ez, amikor az 5 légió (csak a Pátrusoknak van 2,5 + a városaikban állomásoznak, miközben a szövetséges erőik is egy körön belül tanyáznak...) fenntartása mellett csak egy kémre futja a kincstárból...! <#wow1>#wow1>
"Oh, you misunderstand me, Lieutenant. All I meant was it's a little foolish to worry about your careers at a time like this when there's a good chance we're all about to be killed." (Garak)
\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"
Az új rendszert valahogy jobban szeretem, kevésbé "gamey", nem büntet feleslegesen azért mert pénzt és energiát fektetek valaminek a fejlesztésében. A food büntik teljesen eltúlzott volt.. Nem sok értelmét láttam, nem nehezítette, csak elhúzta a játékot mert megállás nélkül kaját kellett researchelni meg farmolni.
A tengeri csata meg nem sokat fejlődött sajnos - tud valaki esetleg olyan kifejezetten tengeri (az ilyen Dei meg Radious bugfest bloatwarekkel nincs kedvem szórakozni) csatát próbálja a valóság irányába eltolni...?
http://www.kurfurst.org - Kurfürst - The Messerschmitt Bf 109 performance resource site MA970-UD3, AMD FX-8350, 16 GB DDR3, GB nvidia 960 4 GB
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
A tengeri csaták továbbra is az agyamra mennek. Egyszerűen képtelen vagyok megérteni, hogy hogyan működnek. Inkább építek szép nagy flottát és auto resolve... A csaták tényleg hosszabbak, csak éppen így végre van értelme annak, hogy lekerüld az ellenefelet. Az egységek is fáradnak ám rendesen. nem futhatsz velük át a fél pályán és darálhatsz.
Az egységek saját MI-je még mindig furcsa. Az oszlopban felmenetelő csoport magát túl hülye, hogy széthúzza az arcvonalát...
Nekem eddig összeségében tetszik, bár jó, ha 15 kört toltam vele.
Én sem szeretem nagyon kimilizni a kaját. Amikor már az utolsó két birodalom nagyság környékén jársz, annyi a területed, hogy a franc tudja fejben tartani, mi hol épül, az mikor lesz kész - 5-8 körre előre kisakkozni a kajafogyasztást túl fárasztó az én lestrapált agyamnak 😉 Ha ennyi plusszom van, akkor nyugodtan építhetek, gyakorlattal már "érzésből" tudja az ember, mennyi kajatermelő, mennyi hangulatjavító épület kell, hogy nagyjából jó legyen.
Persze, lehetne precízen optimalizálni, de nem hiszem, hogy 1-2 ezresnél többet jelentene ez fordulónként, annyit meg akkor is vesztek, ha túlfogyasztás miatt ki kell kapcsolnom egy terület adózását esetleg - és sokkkkkkkal kevesebb matek 😊
Utoljára szerkesztette: Although, 2014.10.03. 11:26:27
Ami számomra szembeötlő az EE-ben, hogy a korábbiakhoz képest milyen büntetlenül lehet építeni katonai épületeket, sőt, mivel ezen kívül csak a központi épület ad szárazföldi helyőrséget, erre a ember rá is van szorítva. Őszintén, a régi rendszer egyelőre jobban tetszett, mivel - bár elvileg a "nagyobb változatosság" volt a cél, éppen úgy érzem, hogy uniformizálódtak a provinciák, jobban meg van kötve és vezetve a kezem és kisebb negatív módosítók miatt kisebbnek érzem a szerepét az óvatos és jól tervezett egyensúlyozás képességének. Számomra nagyon jutalmazó volt a régi rendszer, míg az újat közelebb érzem az R1-es "ja, van egy rakat épület, de pontról-pontra azt építed úgyis, amit szükséges"-hez, a típusok közti választást meg nem érzem fajsúlyosnak; azért ez messze nem a Medi2 város <-> vár rendszere. Inkább ilyen két szék között a pad alá.
Utoljára szerkesztette: PrasCo, 2014.10.03. 11:25:58
A biztonságos hátországot érdemes átépíteni élelem, vagy pénztermelővé - ezek után viszont NAGYON kell rájuk vigyázni... - , de ilyen a központi helyen lévő rómaiakkal eléggé sokára lesz...
Azaz, MINDIG az élelmiszert termelő épületek épülnek fel az élelmiszert fogyasztók előtt - utánuk meg a hangulatjavítók, mert egy szint után az élelmiszer-termelés nagyon tudja rombolni a morált!
Ha bizonytalan a helyzet - pár területünk, akárcsak ideiglenesen is, elcsatolásra kerülhet - , akkor érdemes jóval több élelemmel rendelkezni, mint a valódi szükségletek!
Élelmiszerhiány esetén azt tudod tenni, ha sürgős a dolog, hogy keresel egy provinciát, ami nettó kajafogyasztó. Ha több ilyen is van, akkor kikeresed közülük azt a helyzettől függően, amelyik vagy a legtöbb kaját éli fel, vagy a legkevesebb adóval járul hozzá az évenkénti bevételeidhez, majd ezt a provinciát kiemeled az adózási rendszerből - így ugyanis a kajarendszerből is kikerül.
Ezt követően építs farmokat, városokban Róma esetében húspiacot, illetve halászkikötőket. A "régi" Rome-ban általános elv volt, hogy érdemes inkább több kisebb szintű épületet használni, mint mindenhol tömni fölfelé a szinteket. Nem tudom, itt ez mennyire él, EE-vel még nem játszottam túlzottan sokat, de annyiból itt is biztosan jó, hogy ha véletlenül megszaladnál valamivel, plusz-mínusz egy-három értékű változót könnyebben korrigálsz, mintha mondjuk két, egy évben felépült gigaépület rádver hirtelen tizenhatot.
Még annyit, hogy a "kezdeti" élelmiszerhiány esetén, ha helyed nem nagyon van, akkor bizony vagy foglalsz és úgy építkezel, vagy kénytelen vagy bontani. 😊
Utoljára szerkesztette: PrasCo, 2014.10.02. 14:34:42
Nem lehet vezető nélküli, 1-2 egységből álló seregecskékkel rohangálni a Rome-ban.
Acer Predator Helios 700, i9-9980HK, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 2070 8GB, 2TB SSD, 1TB HDD, Win 11 ASUS Rog Strix G17, AMD Ryzen 9 7945HX, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 4080 12GB, 6TB SSD, Win 10
Acer Predator Helios 700, i9-9980HK, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 2070 8GB, 2TB SSD, 1TB HDD, Win 11 ASUS Rog Strix G17, AMD Ryzen 9 7945HX, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 4080 12GB, 6TB SSD, Win 10
Majd valahogy megoldom, remélem, mert ha nem, akkor kidobott 30 Euro volt. (Még jó, hogy nem 55€-ért rendeltem be Steamröl.).