Rome 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nem eredeti, meg akarom venni az Emperor Editiont majd, csak előtte kipróbálnám, kijavították-e a játék kb1 évvel ezelőtti hibáit (rettenetes szaggatás, stb).
Bár most hogy kezdtem hardon egy suebi kampányt, és a huszon valahanyadik körben a Rugii nevű törzs rám támadt egy sereggel, ami csak ballistákból állt, nem túl bíztató <#crazya>#crazya>
az amúgyot nem rövidítjük ám-nak
A másik amit erről írtak, hogy minél nagyobb a birodalom, annál nehezebb lesz ezt egyensúlyban tartani. Szóval lehetséges ugyan elkerülni a polgárháborút teljesen (ami most már úgy zajlik, h más családok tábornokai seregestül, tartományostul átállnak), de ha nagy a birodalmad, akkor marha nehezen.
A kampány mapon pedig nem igazán stimmel a részletesség, legalábbis AA tuti nincs, hiába van beállítva.
Remélem fixálják hamar.
Amd Athlon 4x 750k, 8gb Corsair 1600mhz, Amd R9 270 2gb
pixeles a kampány mapon is fogalmam sincs, hogy miért és fps droppol.... kár volt megvennem sajnálom tudom, hogy sokaknak nem tetszik amit most leírok, de ez botrány
Utoljára szerkesztette: Ozzyehh, 2014.09.16. 18:31:04
Amúgy az első gondolatom, amikor ezt a kiegészítőt bejelentették, hirtelen az volt, hogy "Tessék, ezzel tömik be azok száját, akik a Rome 1-es külön római családi frakciókért sírtak." 😄
Szerk.: ...és komolyan, ha valakinek módja van rá, kérem, szüntesse meg a topik középreigazítását. Ez borzalmas. Tényleg, van házigazda?
Utoljára szerkesztette: PrasCo, 2014.09.16. 17:53:41
Ha meg egy 3-4 népből álló, laza szövetség rád ugrik, akkor köpni-nyelni nem tudsz, mert mindened romokban hever...
"Oh, you misunderstand me, Lieutenant. All I meant was it's a little foolish to worry about your careers at a time like this when there's a good chance we're all about to be killed." (Garak)
amd a6-3650 2.6ghz Integrált VGA
4gb ram
Kell finomhangolás valóban de ugye béta talán itt ott még változtatnak de maga az alap sokkal jobb. Lehet könnyebb lett valóban, bár engem személy szerint igen zavart mikor 1 területtel rendelkező népek kiállítottak 20-40 osztagot, meg a városuk elfoglalása után vettek 10 osztag zsoldost. Talán az ügynökök árát kellene csökkenteni, vagy 1-1 ingyenest adni az elején..
A Háború istene gy?löli a hezitálót.. "Every failed empire has a legion of elite warriors.."
Utoljára szerkesztette: Although, 2014.09.13. 10:47:32
most vettem egy új notit ,i7 4510U 2 magos 3,1 turbo GHz -es procival és nvidia GF 840M es 2GB procival feltette rá a játékot,persze virágbolti verziót és alacsony beállítások mellett is akad,szaggat,erőlködik. mitévő legyek? tegyem fel rá a patcheket és ha igen honnan tudom őket leszedni?
előre is köszi a választ!
- Ügynökök,championok használata.
- Összességében nehezebb volt a játék. folyamatos terhelés alatt volt a játékos minden téren.
1.5:
- Csaták ( bár nagy különbség nincs 1.4 is jó volt.)
- Diplomácia
- Népcsoportok épület és managment rész
Azt hiszem a két patchból lehetne egy igazán erős játékot csinálni.
Utoljára szerkesztette: Although, 2014.09.13. 09:35:58
Egy kisebb csatában tesztelve tényleg változott. A zárt védekező alakzatokat már nem darálják le szemből olyan könnyen. Viszont a vezér alakzatot megint eltúlozták, ebből jobb az 1.4 körülvéve az ellenfél vezérét minden irányból 4 egységgel na ez az a szar amivel régen is küzdött a total war, kár érte az 1.4 ez már jó volt.
Utoljára szerkesztette: Although, 2014.09.12. 11:06:44
Szóval úgy néz ki a ladder glitch csak a barbár típusú ostromnál van. Esetleg más is látott ilyet?
No meg a lovasság, a nehézlovasság tényleg letapos mindent de 1-2 roham és alig bandukolnak a lovak, lassabban manővereznek és bizony nem árt pihentetni őket.
AI elég jol tolja, ne várjatok persze ember szintet de néha már idegesítően bepofátlankodik a sorok mögé, két oldalrol kerít a lovasság, no meg a falvakbol szépen kitámadnak nem várják meg mig agyondobálom őket katapulttal.
Én azt mondom nagyon szorakoztató a játék, nem tökéletes persze de hangulatos végre van politika, értelmes unitok és elfogadható AI.
1 év kellett eddig inkább vmi early acces-be kellett volna kiadni.
Az uj ingyenes kampányra leszek kiváncsi 😛 talán még tudják ezt fokozni.. Most azért szerintem olyan Shogun2 szinten van a game hasonlo élvezetes, talán 1x meg is előzi majd, bizok benne lesz még DLC meg patch..
A Háború istene gy?löli a hezitálót.. "Every failed empire has a legion of elite warriors.."
<#taps>#taps>
A nagyját olvastam el eddig, és azt hiszem az fog történni, ami eddig egy TW játéknál sem esett meg velem: legalábbis egy próba kampány erejéig vissza fogok térni az alaphoz 😊
Ha még a csaták sebességét is normális szintre vennék le, talán mod se kéne 😉
Ez nem szokásos fps probléma, mert 0.2 fps lesz. Tehát ez valami a dx-ben vagy a code-ban.
Utoljára szerkesztette: Although, 2014.09.11. 07:38:29
Az egész játék alapját irták át szoval ujra kell tanulni játszani, csomo uj épület lett de sok el is tűnt. Minden egység statja változott, pl imádtam katapultokat mert sima terepen is ölte a gyalogságot.. most bizony csak tördeli a sorokat de nem igen öl, viszont a skorpio meg pusztit rendesen, eddig nem volt értelme venni de most tényleg ugy látom gondolkodtak is kicsit nem csak össze vissza bedobálták unitokat.
Nincs pl armor és fegyver fejlesztés mint eddig, azaz van de csak ott ahol rendelkezésre áll vas, illetve csak egyes tartományokban van gyorslábú ló is, cserébe ezek a fejlesztések tényleg erősek.
No nem akarok itt regényeket irni de über fasza lett 15 után a 14-et látni se bírnám 😄
LAg az ugyan olyan mint volt kampány map 15 fps körül (már megszoktam ) csaták egységszám meg map függő, nagy városok sok unit néha beakad kisebb csaták meg 60fps.
Tényleg tegyétek fel betát, valaki kérdezte roma milyen erős nos nem tudom mivel velük tolom de a nagy népek buffokat kaptak, pl. carthago terjeszkedik rendesen. 1500 alap pénzt kapnak csak a frakciok de roma 3000-et gondolom azért Ai igy bever mindenkit a környéken.
Ráadásul a legendás városok birtokloi extrákat kapnak roma pl körönkét alapba +2 egységet fejleszthet Carthago városa meg +25 kereskedelmi bevétel, ezek a csodákon kivül természetesen.
Pár finomhangolás azért kell de gondolom ezért béta..
Weird lag
Tapasztalatok? 15-ös bétával?
Utoljára szerkesztette: Although, 2014.09.11. 00:31:59
Egyenlőre elbuktam az első játékomat. Jelenleg nekem az ostrom 5e vs 3e élvezhetetlenül belassul nem bírja a proccim 😞
Mint a diavetítés, automatikusan nem nyomhatom mert elbukom, kár.
Utoljára szerkesztette: Although, 2014.09.09. 18:13:29
Már majdnem szóvá tettem a legutóbbi hsz-emben, de mivel sokáig hanyagoltam a topicot, gondoltam nem rögtön kritizálással kéne újrakezdenem 😊
Szóval rendben, valahogy így kellett volna kijönnie egy évvel ezelőtt.
(Szerintem a középre rendezett szöveg erősen nehezíti a forum olvasását. Nem véletlenül nem használják általában.)
Azt áruljátok már el légyszíves hogy a tömör hosszú lándzsás falanxot hogy jó használni, mert az első részben brutál volt. Azonban ebben a részben nem túl hatékony szemből még a lovasság is ledarálja és alig sebzi őket.
Edit: Ez persze csak, gondolom, a barbár faerődnél működik. 😊
Utoljára szerkesztette: Although, 2014.09.08. 13:08:22
Next PC upgrade: 2022
Edit: Mondjuk ha lenne sok íjász egysége akkor lehet próbálkozna ezzel is, most nem lenne olyan egyszerű megvédeni a kaput mert scorpionokat is rakna ár. És akkor kénytelen lennék belépni a scorpionok sugarába.
Utoljára szerkesztette: Although, 2014.09.08. 11:42:53
Az idióta kapufelgyújtó fáklyázás miatt az ai sokszor nem is vesződött korábban ostromgépek építésével, egyszerűen jött, pikk-pakk felgyújtotta a kaput, és ott próbált bemasírozni.
Ez egyrészt pofátlanul megkönnyítette a kampány ai dolgát, mert ha nincs szükség ostromgépre, menetből le lehet rohanni a kisebb helyőrségű fallal körülvett városokat is.
Másrészt viszont ha van már valamilyen védősereg, saját magát szivatta ezzel az egyoldalú taktikával, hiszen a keskeny kapun beözönlő, összetömörült csapatait elég könnyű visszatartani. (Ezzel ellentétben ugye ha ostromgépeket hoz, vagy legalább létrát, ilyesmit épít, sokkal nehezebb dolga van a védőnek).
De akkor az mindenképpen nagy lépés, ha most már hajlandó erre.
(Vegyes csatával rengeteg baj van. Egyrészt sokszor teljesen felesleges, plussz egyszerűen nem sikerült nekik megoldani ezt a (nyilván nem egyszerű) feladatot ami az ai-t illeti. Még úgy sem, hogy a partraszállásra ezt a nevetséges "slot"-os rendszert találták ki (mármint hogy a hajók csak fix helyeken tudnak kikötni). Legjobb lett volna kihagyni úgy ahogy van. )
Utoljára szerkesztette: Although, 2014.09.08. 09:03:05
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Utoljára szerkesztette: Although, 2014.09.08. 08:55:47
Rendes csatában nincs is baj a csata ai-vel sem. Ami már nem ment neki igazán, az az ostrom, és amiben totál kretén, az a vegyes csata, ahol földi és vizi egységek vannak... pláne ha ez ostrommal párosul.
Tény, hogy tavasszal játszottam utoljára, azóta ha javult, azt nem tudom. De ha dicséritek, hogy jobb lett, akkor arról meséljetek, amiben korábban béna volt 😉