Rome 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Videókari NVidia Geforce GTX560Ti, a legfrissebb driverrel, i7 proci és van 12GB RAM, Windows 7 64bit. A telepítésnél minden rendben volt, de a játék kidob az asztalra, be se tölt.
Mi lehet a probléma? Találkozott már valaki hasonlóval? Köszi a válaszokat elöre is.
Acer Predator Helios 700, i9-9980HK, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 2070 8GB, 2TB SSD, 1TB HDD, Win 11 ASUS Rog Strix G17, AMD Ryzen 9 7945HX, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 4080 12GB, 6TB SSD, Win 10
Ez volt a belépő, pillanatok alatt letarolták az ütköző zónámat. Csak a Cimbri meg én maradtam. Itt jöttek az én pillanataim. Champional és diplomatával majd a seregeimmel durván lerendeztem az első támadó seregét ez 3db fullos sereg volt. kicsit meglepődhetett. Még egy minor city is az enyém lett.
ami ez után jött az a merő vicc.
Tömegével megjelentek az ügynökei, eleinte még tudtam nyírni őket de nekem csak egy van, volt mindenből elkezdett raidelni a kis szemét a területemen. Szó szerint elfogyott a levegő. Majd újra megjelent 3 fullos sereg meg pár kisebb miközben a Cimbri szövetségesemet is összenyomta. Majd vérszemet kaptak a kisebb népek is. A kurva anyját!!!! Nem pipáltam ilyet régen, fel kellett adjam. Kell erre nerf még, ilyen nincs, hogy minden területen maxolva támad. Nincs egy kis rés sem. 😊 itt most keményen csalt a gép. Egész véletlenül gondolom, békét kötött mindenkivel a kis spárta és csak ellenem vonult.
Egyrészt most már tudja az ember, hogy egyensúllyal lehet elkerülni a polgárháborút. Másrészt viszont minél erősebb a saját családod, annál nagyobb általános bónuszokat kapsz.
Lehet tudni, hogy minél nagyobb a birodalom, annál nehezebb lesz egyensúlyozni... szóval azért nagy előrelépés a korábbi félkész valamihez képest.
Persze nem állítom, hogy olyan nagy szám lenne összességében, de most már nem egy nagyrészt értelmetlen valami.
Egyébként konstatáltam én is, hogy fura. Végig figyeltem, hogy nulla, aztán lépett egy szintet az impérium, és máris jött a figyelmeztetés, hogy polgárháborús veszély van, az oszlop pedig úgy 80%-on állt hirtelen. Így nem nagy segítség 😊
Szóval ha full élvezni akarod az emperort, akkor újat kell kezdeni.
Utoljára szerkesztette: sakkay, 2014.09.30. 17:25:55
Nekem első blikkre egyébként tetszett az új kinézet. Az évszakok változása félelmetesen jó.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Utoljára szerkesztette: Although, 2014.09.30. 10:49:11
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
- Hát nem vagyok biztos a CA hivataloson olvastam az újra kell kezdeni a játékot lehet keverem egy másikkal 😊 De mindenképp próbáld majd ki teljesen új játék indítással is és okosabbak leszünk. 😊
Az olvass rá hivatalosan részt hol tudom megtenni? Mi a hivatalos felület? Én nemigen járok más fórumra mert újszülöttként ott mire megtalálsz valamit az fél év.
Utoljára szerkesztette: Although, 2014.09.30. 08:51:17
Utoljára szerkesztette: Although, 2014.09.30. 08:43:03
Utoljára szerkesztette: Molnibalage, 2014.09.30. 08:39:13
Nem olyan könnyű szerintem egy ilyen játékot jól megcsinálni. Kell idő hozzá. Ennyiből nem bántam meg, hogy megvettem. Az üzletpolitikájuk az sajnos kezd Blizzard, EA szint lenni. De az említett két cég össze se mérhető minőség szinten a CA-val. Ez alapján az új túlélős játékuk is vétel lesz nálam. jó nevet választottak, tényleg kreatív cég ez 😊
Utoljára szerkesztette: Although, 2014.09.30. 07:31:25
Utoljára szerkesztette: Although, 2014.09.30. 07:19:27
- Az AI nekem meglepetés, tegnap ma hajnalig nyomtam, nem bírtam abbahagyni.
- Most nem annyira durva mint az 1.4 volt ahol hardon is simán elvert a gép. Most balanszolt, nyerhető nem esik neked a gép mindennel amilye van. 😊 De jól operál. A végleges Emperor patchban használja az ügynökeit de nem rombolja le minden körben vele az épületeidet. Egyszóval nerfelték a részt. Élethűbb lett talán.
- A diplomácia működik egymásnak is neki mennek és a szövetségek is életképesek, egyszóval él a világ.
- Az épület és a frakció oldalak teljesen elkészültek még a barbároknál is. Vannak riválisok, és események.
- A csata AI szintén 1.4 óta mint a sakktábla ha lépek valamit a gép lereagálja azonnal átcsoportosít és erőfölényt épít. Kicsit elhúzódó a harc, vigyázni kell! A hajító egységekkel jól operál. Többször már megnyert ütközetet buktam el miattuk.
Szóval nekem nagyon szuper. 😊 Kicsit hiányzik az 1.4 patch mert az full szopás volt még hardon is 😄
Utoljára szerkesztette: Although, 2014.09.30. 07:13:46
Az Attila cucc meg új játék és nem BI szerű kiegészítő lesz?
Utoljára szerkesztette: Molnibalage, 2014.09.30. 00:44:51
az amúgyot nem rövidítjük ám-nak
Én csak Pannonia területéről szeretnék népcsoportal kezdeni.Lehetséges egy egyszerű kis moddal?
Az ikonok színezését én is túlzásnak érzem.
Az épületeknél viszont nem érzem feleslegesnek a színezést (a lovas központ pedig mivel hadi bónuszt ad, nem lóg ki a pirosak közül, pont annyira jogos, mint a vasműves faluközpont piros színe).
A belpolitikai panellel végképp nem értem, mi baj. Gyakorlatilag ugyanaz, mint volt, csak kaptunk még egy lapot, ahol végre kicsit értelmesebben át lehet tekinteni, mi a helyzet Rómában.
Szóval összességében (bár nyilván ízlés kérdése) az ui nekem (a színes ikonoktól eltekintve) tetszik.
Az építési stratégiánál már eddig is szerintem a "jobban jársz, ha azt építed, ami eleve célszerű" volt a jó megoldás. Szerintem teljesen jogos, hogy a terület adottságainak megfelelő fejlesztéssel jársz legjobban. Ahol olyan nyersanyag van, ipart, ahol másmilyen, kereskedelmet, stb. célszerű fejleszteni - ez evidens. Persze csinálhat mást is az ember, csak akkor nem használja ki a lehetőségeit.
A tételmondatom az, hogy ez a játék a kezelőfelülete folytán ronda Már eleve a fehér-arany téma számomra egy komoly visszalépés az eredetiről, de hogy az utolsó szir-szar ikont is színezték (teljesen fölöslegesen, mert ha eddig nem jöttem rá, hogy a kis fehér kenyér-ikon az élelmiszert jelöli, akkor most már nem is fogok rájönni, hogy a kis, haddnejellemezzem-barna kenyér-ikon az élelmiszert jelöli), az valami egészen csodálatos. Sikerült megoldani, hogy úgy nézzen ki az UI, mint valami retardáltaknak készült kifestőkönyv. Különösen, ha hozzáveszem az épületek színeit. Most az olajliget-település barna, az üveget előállító kék, a borvidék herereszelő-lila, és most csak településközpontokról beszélünk. Extra poén, hogy a lótenyésztő falu központja vörös ikont kapott, ami eddig hadi épületeknek volt fenntartva, úgyhogy az eddigi úgy-ahogy logikus típusfelosztás-színkódokat fel lehet tenni a vonatra és integetni neki. A többletszínezés zavaró, értelmetlen, érdemi pluszinformációt nem ad - eddig egy pillantással szín alapján meg lehetett mondani a provincia specializációját, most mindegy, mit csinálsz, egy rohadt gay pride az egész.
Ha már az épületeknél tartok, az új építési rendszerben üdvözlöm, hogy a nyersanyagok átvették az épületektől a bónuszokat illetve a bevételek mintha kiegyensúlyozottabbak volnának; de a második benyomásom egyelőre az, hogy az "építs, amit akarsz, de tudd, hogy mit csinálsz!" helyett most elmentünk az "építs, amit akarsz, de jobban jársz, ha azt építed, amit eleve célszerű"-be. Itt most külön is kihangsúlyozom, hogy szubjektív, de sokkal könnyebbé vált tkp. bárhová barakkot építeni, könnyebb egy el-elvegetáló hátországot összerakni és nem különösebben van szükség a provinciák átfogó tervezésére. Ja, és a farmok OP-ok. Összességében súlytalanabbnak érzem a kampánytérkép gazdasági vetületét, amit sajnálok.
A politika viszont jó. Jó, már ahhoz képest, hogy ezúttal van, ami az ezt megelőző nullától indulva mérhető előrelépés. Bár tartottam attól, hogy a politikával szarakodás és szélmalomharc elviszi a játék felét, de megnyugodtam, hogy egyrészt harminc másodperc elegendő annak felfogására, hogy mit lehet elérni és mik az eszközeink ehhez, másrészt élvezem a plusz egy libikókát, amin billegni kell. A játék előtt nem értettem azt sem, hogy miért az lesz a jó nekem, hogy a választott családom minél kisebb befolyással bírjon, de a bónuszok révén ez is egyszerű de jó választ nyert. Végeredményben kétharmadozni kell, hehe. :]
...azonban ez is, mint minden újdonság, baromi ronda. Komolyan, én elfogadom, ha valakinek tetszenek az új, színes, baba kis ikonok, épületek, miegymás, de szeretnék leülni egy sörre azzal az emberrel, akinek tetszik a politika-panel, a felső ikonsorral. Valahogy az egész Empire Edition-nel az az érzésem, hogy az eddig meglévő koherens grafikai munkát rúgta tökön egy kretén gyakornok, aki ezt a szemetet egy negyedóra alatt ollózta össze Paint Shop Pro-ban úgy, hogy a másik monitoron ment a Facebook Chat. Informatív meg "letisztult" a politikai panel, igen, de könyörgöm, nem lehetett volna csak egy kicsit megerőltetni magunkat, hogy azt érezzem, Rómában vagyok, nem pedig egy olyan Excel-tábla előtt ülök, ami előtt anyuka magára hagyta a hat éves csemetéjét, aki a diagram mellett a rend kedvéért beszórt pár rádiógombot meg clipartot?
...összességében epekedve várom a modot, ami - ha mást nem - a régi UI-t visszaállítja. Emlékeim szerint egyetlen patch, egyetlen változtatás sem volt eddig a játékon, ami ennyire cseszte volna a csőröm.
Utoljára szerkesztette: PrasCo, 2014.09.27. 10:31:26
Mondjuk konkrétan nincs bajom a témával, de azért értjük a gondot remélem 😊
Nem hittem volna, de mégis bejött a kvázi-BI.
Utoljára szerkesztette: PrasCo, 2014.09.25. 17:35:03
Utoljára szerkesztette: bazsidiver, 2014.09.25. 17:30:03
"It’s a hugely important day in world history. You see, we’re at Eurogamer Expo announcing something brand new on September 25th. "
Ezt írták FB-n. Ez meg a sajtóközlemény:
"Hot on the sandaled heels of the Total War: ROME II – Emperor Edition (out next week), Creative Assembly will reveal the next title in the award-winning strategy series at this year's EGX on Thursday the 25th September"
Itt is egyértelműen "new title"-ről beszélnek. Azt is írják, h a Rome fejlesztése mellett megy majd.
((Érdekes a játékosok találgatásait nézni, páran warhammer témát tippelnek, azzal indokolva, h úgyis a segánál vannak a jogok. Persze legtöbben Medieval 3-at várnak.))
Utoljára szerkesztette: Paladin, 2014.09.24. 14:08:10
"A balszerencse mutatja meg a hadvezér zsenialitását; a jószerencse ezt még elrejtheti!"