Rome 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ha már úgy is többször újra telepítetted, akkor egyel több vagy kevesebb nem gond.
Nekem is volt ilyen gondom. A kutya nálam ott volt elásva, hogy az Uninstall nem törölte a következő mappát :
C;//Users / Profil név / AppData / Roaming / The Creative Assembly ( rejtett rendszer mappa, Win7)
Itt most lehetne sakkozni, hogy vajon a save _games mappa akaszt be vagy valami más.
Én töröltem ezt az egész mindenséget, uninstall , reinstall ... és elindult. Írtam is egy emlékeztetőt magamnak, txt-be, hogy ha megint újra telepítem a gamét, akkor ezt a lépést ne felejtsem el ... tehát a The Creative Assembly mappa : Delete.

Remélem műxik majd nálad is.

www.totalwarmagyaritasok.webtelek.hu

Sajnos nem 1x raktam újra. Legalább 10x próbáltam telepíteni....fel is teszi,minden ok,de nem indul a gém. Pedig eredeti és a steamen is minden más játék fut,csak ez nem. Azért kicsit idegesítő,hogy nem kevés pénzért megveszi az ember és aztán használhatatlan. Gépen nem változtattam, se a hardveren, se a op. rendszeren. Hiba üzenet nem áll másból csak hogy rome 2 total war működése leállt és kidob.
Rakjad újra-sok újdonság jött ki, és nem árthat.

Kompatibilis egyáltalán a Caesar-os kieghez?

sziasztok! Kérdés: Miért áll le a játék közvetlenül a játék indulása előtt. Kiírja hogy a Total war rome 2 működése leállt.... majd kidob...és semmi hibaüzenet ,semmi más csak kidob. Már vagy 20 x próbáltam feltenni ,de nem ment. Eredeti,dobozos kiadás, steam is van és régebben játszottam is vele,semmi gondja nem volt. Ötlet?
én sem támadtam be kartágót! ők szálltak partra Nápolynál, és be is vették. szerencsére a következő körben elhagyták a várost hogy raidoljanak, és így vissza tudtam foglalni.
Ja, a MOD, persze hogy DEI 1.01.

Visszakanyarodtam az alapokhoz. Caesar Galliában. Első kör. Caesar és a légiósai. Betámadom a legközelebbi falut, csak a csatára vagyok kíváncsi. Már az első mozzanat furi nekem. Egység számban fölényben, de a kört mégis 30-70% arányban a védőnek adja. Így nincs autó csata.
Betöltöm. Beállítom a csatát. Ütközet. Alapból van három lovas egységem, két gall kardos, két dárdás, egy skorpiós, egy ballista, és a légiósok. Itt jön a meglepi. Amikor rohamot akarok indítani lovasokkal parittyások ellen ... nem találok mást mint gyalogos lándzsás egységeket. Mind a hármat. Egyedül a hadvezéri lovasság van meg. Miért tűntek el a lovak a katonák alól ? Amikor a hadvezérrel le akarom rohanni a menekülőket, csak poroszkálnak, semmi vágta. Nem tudom, hogy csak nekem vannak extra igényeim, hogy az ilyen nem lényegtelen dolgok rendben legyenek egy MOD-ban vagy ezek az "apróságok" mást nem zavar ?

A reform nekem működik, karthágót pedig nem támadtam meg 220 körülig. De akkor viszont nagyon. Eddig nem okoz komoly gondot, de megvártam amíg a főerőit leköti Hispaniában, és Egyiptomban. Addig rendeztem a gazdaságom a sereget, és a szövetségi rendszert. Ja és északon rendbe raktam a Gall törzseket, de nem túl mélyen, nehogy belekeveredjek egy össznépi-utáljuk a Rómaiakat mi Gallok-játékba. Ezért szeretem a DEIt itt komolyan kell agyalni. Amúgy VH-VH a fokozat. Szóval nem lehetetlen.

Én nem is arra használom őket.. jól feltápolom mindet és folyamatosan melóban' vannak-a kém infót gyűjt és véd, a katona véd és stabilizál, a kormányzó nyomja a gazdaságot és a stabilitást.

hi. római kampányt kezdtem el a DEI 1.02-vel. talán a 30. kör után jött az üzenet az első reformról. látom is hogy vannak késői -kardos- peincipék + hastatik stb. ok, de nem képeztem mert egyelőre túl drágák. pár kör múlva szerettem volna egy két fejlesztett egységet hozni, de valahogy "eltűnt" a reform, újra csak az alap kamillás unitok vannak a sorban... ez valami bug vagy mi?
egyébként rohadt nehéz a kezdő római egységekkel , mert pl. kartágónak már az elején is jóval táposabbak az egységei, hogy a hoplitákról ne is meséljek, azok valami iszonyat brutálok! hiába támadtam be őket hátulról is akkor sem futnak el, előről meg szinte sebezhetetlenek....( még normal fokozaton is )

nah szóval ezek a reformok akkor hogy is vannak ? ugye csak körök eltelte után jönnek vagy még + fejlesztés is?
Nem derítettem ki. Újratelepítettem. Most már enyhe ködös időben is világosabb a csatatér mint eddig mostanában :)

Vettem észre. Az átcsábítás 50%-tól működik hatékonyan. Volt már hogy 44% ra sikerült de nem garancia. Viszotn a DEI-ben alapból nagyon alacsonyra vannak belőve a százalékos esélyek. Még egy alap kémkedés is elég kis százalékban sikerül. Ez egyébként miért jó ? Így nem nagyon ösztönöz a rendszer hogy kémkedjek, Drága is a hatékonyság is alacsony ... mi haszna ?

A DEI-ben ezt nem lehet..iszonyat nehéz valakit áthozni a másik oldalról..nem lehetetlen, de nem éri meg a ráfordított energiát.

PrasCo
Ez nem az a halloweenes spooky baromság? Láttam erre egy beállítást korábban, de sosem próbáltam ki, ezért nem vagyok biztos benne.
Sziasztok!

Valakinek valami ötlete, hogy mitől ilyen a kép szinte az összes csata elött .... és alatt ?
Ez valami beállítás vagy bug lehet ? Majdnem mindegy mikor csatázok, vagy ilyen pirosas árnyalattal vagy szürkéssel kezdődik az összes csata ... és később se lesz világosabb a kép. Mintha nem csatáznának világos nappal, akár napsütésben csak hajnalban vagy alkonyatkor.
Nem értem ....

Igen, kevés slot van rá gyárilag. De ha át tudsz csábítani egy másik ügynököt akkor a számuk elvileg "korlátlan". Vagy ha nem is korlátlan de több mint amennyit enged a fejlettségi szintedhez képest. Persze ez MOD-onként változhat.
Én One in ALL MODban játszottam és jó móka volt huszon-harminc ügynökkel církálni (vegyesen kém/veterán/politikus) . Konkrétan voltak olyan területek amiket kémek védtek az ellenséges seregek ellen.

Tudtommal a kémek saját területen annyi százalékban csökkentik a közrendet mint amilyen százalékban az ellenséges területen a nyugtalanságot növelik. Ez a képességeik közt le is van részletezve. Ahogy növekszik a tudásuk úgy tudnak újabb skilek közül választhatsz ... gyakorlatilag te határozod meg milyen irányba fejlődik. Jó orgyilkos lesz vagy jó manipulátor vagy jó felforgató stb. Személy szerint én a manipulátor képességét szeretem a legjobban. Volt olyan kampányom ahol 30 ügynököm volt egyszerre amiből csak kettőt vásároltam, a többit úgy toboroztam csábítottam át ... Ez is pénzbe került de kevesebbe mintha saját magam vásárolnám meg, ráadásul a számuk is korlátozva van ... kivéve ha tácsábítod őket. Olyankor akármennyi lehet. Talán erre írta valaki hogy kevésbé szeretne Ügynöl Total Wart játszani de ez is egy jó móka ha van rá igénye valakinek :)

Gondolom a kémet minden spec egységre írta. Ennek ellenére kaphat olyan tulajdonságot kém is, sőt, kormányzó is. Vannak átfedések.

Mint mondtam nincsenek benne logikátlanságok, csak még nem ismered ki magadat<#wink> Szerintem kezdj el egy új kampányt, és ne vh fokozaton. A DEI-ben amúgy az elejétől fogva 2-2500-ba kerülnek a "kémek", és limitált is a számuk. Pl a rómaiak még 3 imp. fokon is csak egy-egy kém\veterán és három kormányzót használhatnak.

PrasCo
Személy szerint nem is tudtam, hogy a kémek csökkentik egy-egy területegység nyugtalanságát. Eddig úgy tudtam, hogy a tisztviselő a kultúrát terjeszti (ezáltal csökkentHETi közvetetten), közvetlenül pedig a bajnok segít a problémán. :)
Amit írsz, részben tapasztaltam. Ezt a pihent csapatok bevetését és a fáradtak kivonását viszont nem értem.
A cserét hogyan csinálod ? Ugyan is olvasható és tapasztalható is, hogy ha megfordítasz egy egységet vagy megpróbálod kihátráltatni a csatasorból, akkor 1/3 vagy 2/3 arányban lehalnak. Főként a lovasoknál vettem észre. Hátulról beleronyoltam de ha kihátráltattam őket akkor rohamosan fogyott a létszámuk. Így már csak könnyűgyalogsággal szemben használtam őket.
A csatákkal nem is akadt sok gondom, mint írtam 2-3x os túlerőt is sikerült a fegyelmezett légiósokkal megoldani. A könnyűgyalogság ellen kötelező a textudo. Zéró veszteséggel lehet az ellen közelébe kerülni és megvárni míg kifogy a lőszerük. Így viszonylag jól lehetett hatástalanítani a parittyás és íjász egységeket.
A gondom a kampánnyal és annak menetével. A folytonos lázadások és hogy pitli sereggel való betámadások nem voltak reálisak számomra, főként hogy a városban lévő egységek képtelenek voltak megállítani a támadásokat. Tehát ha túlerő is jött de lett volna esély a városi örséggel megvédeni a várost semmi gondom nem lett volna. Így viszont mindenképpen városvesztés lett a vége. A visszavétele meg újabb erőpróba.
Érdekes volt, hogy ha várost támadtam meg, akkor nem a városban védekezte ki az ellen, hanem szabad területen. Ez nálatok is előfordult ? Mintha kivették volna belőle a városi összecsapást. Persze nem mindig de 5 -2 x biztos nyílt csatatéren kellett levezényelni. El kell ismerni lehet jobb is így mert a légiósok nyílt terepen jobban manővereztek. De az is lehet hogy csak azt akartam hinni, hogy ez így jobb.
A másik gondom a gazdaság. Mint írtad, ha megépítem a megfelelő épületeket akkor csökken a nyugtalanság. A kémek megfelelő használata is taktika lehet. Viszont. A kémek itt - az alapjátéktől eltekintve - dupla annyiba kerülnek. 2200 az 1100 helyett. Mivel ez elég drágának számít csak egyet vettem pártfogásomba. A képességei elég csökkentek voltak így az elején még csak sima szabotázst se tudott végrehajtani mivel a százalékos siker arányt levették - gondolom a nehezítés miatt. Így viszont nem fejlődött, vagy ha igen is lassabban, ami viszont nem segített abban hogy a proincia nyugtalanságát megfékezze ...
Az is lehet kezdek új kampányt csak normál vagy nehéz fokozaton. Hátha jobban kiismerem a változtatásokat. Remélem a logikátlanságok kevésbé lesznek szembetűnőek.

Deiben alapvetően két dologra támaszkodik(persze a taktikai csatákat is jól kell csinálni)az ember ha sikeres akar lenni:
kőkemény és stabil(lázadási fokot tekintve is) gazdasági háttér, és következetes diplomácia. Ezt olyan komolyan kell venni, hogy egyetlen rossz döntés-pl kit támogatsz egy választási helyzetben(szövetségesek háborújában)-akár egy kampány elvesztését is jelentheti. Tehát ha lehet, addig nem csinálsz semmit amíg nem állsz rá készen. Más módokban simán bejön a lerohanásjellegű terjeszkedés ha jó vagy, itt viszont lehetetlen, mivel elképesztően bonyolult, de élethű, a populáció kedv' változása. Így mint ahogyan írtad is, folyamatos lázadások törnek ki mindenhol. Ezek kezelésére pl, ott vannak az ügynökök, és azok célirányos fejlesztése. Ezt gondolom nem kell kifejtenem.
A városok fejlesztése dettó...néha percekig agyalok mit hol fejlesszek, de ezzel együtt van, hogy 5 kört lenyomok 10 perc alatt, mert éppen stabil fejlődés van és megy a terv szerinti építkezés. Ezért sokkal tovább is tart a játék<#alien>vagy igen rövid, ha elcseszi az ember.
Taktikai csaták. Az elit egységeket szemből nem nyomod le!!!A tieidet sem kivéve persze ha elit van ellene. De a csatákat úgy lehet mégis kevés veszteséggel megnyerni, ha
1.a leggyengébb egységeken áttörsz és felszámolod a vonalat
2.a könnyű gyalogsággal és vagy lovassággal-miután a sorok összeértek-oldalba hátba kapod az ellen valamelyik szárnyát. Nagyon fontos, hogy koncentrált legyen. A dobálós íjas egységek elképesztően hatékonyak-hátulról! Nagyon fontos a megfelelő használat.
És most jön az ami szinte csak itt van: ha bizonyos időkereten belül sok egység szenved el hatalmas vérveszteséget és\vagy fut meg, ez átragadhat a többire is. Így lehet győzni. erősebb ellenfélen is, nem túl nagy veszteséggel.
Rengeteg egyéb apróság is van, pl. pihent egységek harca vetése a megingott sorok ellen, saját egységek kivonása a sorból időben!!!Majd 5 perc pihi után vissza stb..így egyenlőre ennyi.
Utoljára szerkesztette: sakkay, 2015.01.04. 15:21:57

Nem értem... Mikor Athént, vagy más tengeri ellenfél várost elfoglalok, egyből tudnám fejleszteni a hadihajóimat, második szintű hajótestre. De ha átépítem az athéni épületet (ballisztagyár, ostromfegyvergyár?), akkor már nem. Rómaiaknál milyen épülettel lehet hajótestet fjleszteni?

intel Core i3-3220@3,3 GHz, Asus P8B75-V, 8 GB DDR3, Radeon HD 4890 1 GB

Ok délután írok pár dolgot ami nélkül nagyon esélytelen.

Érdekel minden amiből tanulni lehet, toljad bátran :)

Scottt
Engem érdekelne,lehet nagyobb lélegzetvételű is akár.<#help>

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak õk értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

Majd holnap leírom mit csinálj, ha érdekel. Nagyon jó mód. Rómaiakkal vagyok, vh vh, 100 kör után még nem vesztettem csatát, habár régóta nyomom a DEI-t-tudom mire kell figyelni.<#wink> Te vagy a béna ha megnyugtat. Csak feleslegesen nem akarok írni, ha nem érdekel.
Utoljára szerkesztette: sakkay, 2015.01.03. 22:01:08

Caesar galliai hadjáratát kezdtem el a DEI MODal és kör után abba is hagytam. Very Hard.
Igazából nem térem miért van értelme annak, amit ebbe belettek. Pozitívum : egység diverzitás : pazar ... szinte minden gall népnek más skinek és egység tulajdonságok. Negatívum : egy idő után Játszhatatlan, élvezhetetlen. A római csapatok 80db/egység (légionárius) a gallok/iberek 150db/ egység ... oké. Mondom én semmi gond a mennyiséget ellensúlyozzuk majd a minőséggel. 2-3x os túlerővel is lehet végezni. Rendben. Izgalmas csaták.
Nade, amikor egy parittyás egység majd 10 percre feltart egy légiós egységet akkor elgurulni látszik a pirulám. Feltúrbózott védelemmel minden katona, rendben, tovább tartanak a csaták ... de ennyivel ? Egy közepes Iber hadvezért 150 légiós tud csal legyűrmi miközben egy velites egység szórja dárdával az ellent hátba ? Azt gondolom az évek alatt nem is sok de rengeteg csatát lenyomtam már akár Rome I akár II. játékkal de ilyen egyen súlytalanságokat ritkán láttam. Lázadások körönként, a közhangulat nem tud 80% alá menni hiába megéptve minden közkedv javító épület ... a 10 kör után már idegesító mintsem érdekes hogy egy Full légiós egységgel csak azzal foglalkozom, hogy az éppen aktuális lázadást azt a 300 katonát lecsavarjam ... körönként ...
Félre értés ne essék. Nem zúzni akarom a MODot (DeI) de amennyi hasznára van annyi a kárára is megy ennek a MODnak bizonyos fejlesztsi irányzat.
Ott telt be a pohár, hogy 4 szedett vedett egységgel várost lehet foglalni ?!!! Rámtámadt egy kelt-iber nép uszkve 3-400 emberrel bevette az egyik városom amit a következő körben majdhogynem csak két igen megtépázott de full légiós sereggel tudtam csak visszavenni ... Minden körben csatározások, hol a lázadókat hol a külső támadásokat visszaverni ... ez még izgi is lenne, ha lehetne retrainolni kör végén .. de mivel csatába kerül a sereg ezért körváltásra se tudja magát retrainolni. Az is lehet hogy a nehézségi fokot lőtték csak be xarul, mindenesetre így nem hogy haladni de még toporogni is idegesítő még akkor is ha csak egy "rövid" kampányról is van szó.
És igen. Rendkívül laggolás sorozat van benne .. csata közben is és térképen is ... korábban ilyent nem tapasztaltam, pöccre ment minden csata , minden MOD. Ebben viszton behúzza a kéziféket valami.
Azért remélem írtok jót is, mert hátha csak én vagyok ennyire béna ... de egyelőre leteszem ezt a lantot.

Elnézve a képeidet felmerült bennem, hogy nálam hova tűnjhetett a világos nappal zajló csata.
Amikor elkezdek egy csatát, kiirja, hogy tiszta idő semmi légköri hatás, még is.. olyan mintha köd lenne alkonyat felé ... pirosas hatás, vagy
köd lenne hajnalban enyhe szürke hatás ... az ég se látszik csak fátylasan ... valami beállítás lenne ?

Nálam nagyon jól megy...mondjuk gyakorlatilag minden, pedig nem atomerőmű. I-5 szénné húzva<#alien>+gtx770.

csak eszméletlenül laggol sokak szerint.
Szépek!
Ja és srácok kijött a DEI 1.0!!!!!!!!!!!!!

PrasCo
Ha már csináltam egy tehervagon szkrínsátot, illetve időm, mint a tenger, továbbá az év vége úgyis az összegzésé, engedjétek meg nekem, hogy megosszam veletek a római kampányom - némi válogatást követően - szubjektíve öt legjobb képét.

Ja...akkor kellene lenni.

Nem, alapból vanillával játszom, a DEI-t csak kipróbáltam.

DEI egyenlőre tiltja...ha azt használnál.

Nálam meg soha az életben nem lesz polgárháború, úgy néz ki. Pedig én nem fogok ezreket költeni politikára az államkasszából, amikor minden as kell a boldoguláshoz. Persze a Coerneliusok és a Iuniusok saját pénzből, láthatatlan zsebből nyomatják.

Kipróbáltam, a csatában az early hastatiknak nem látszódott a lándzsájuk, csak a levegőt szorongatták, majd dobták el...

majd változnak, későbbi egységeik már karddal lesznek felfegyverezve .
Ezt még csak értem is ... de a Principes egységek is lándzsát kaptak ... na, mindegy.

Ha jól tudom a Brennus vezette gall betörés után fegyverezték át a legiokat így a játékban elvileg jól vannak benne.
PrasCo
A hastatus a nevét is a 'hasta'-ról kapta, ami egy hozzávetőleg két méter hosszú lándzsa. Ez még az az időszak, amikor némi költői túlzással élve nem láttak túl a hoplitán. :) Hogy pontosan mikor és milyen körülmények között került átfegyverzésre ez a két egységtípus, azt azonban nem tudom.
Úgy tűnik, elkészült amit írtatok : Divide et Impera

Pörgettem vele pár kört.
Azt viszont nem értem, hogy a római egységek közül a Hastatus és Principe mióta lándzsás egység ?
Ezt úgy nem tudtam hova tenni ... pedig annak van beállítva. Valahol azt olvastam, hogy a történelmi hűségre törekszenek ... ez már az lenne ? ?

Rome II és vizualitás.

Arra lennék kíváncsi, hogy anno a Medieval II -ben az egységek upgradjei - jobb páncélzat, fegyver - megjelentek a skinekben is. Lehetett látni
csata közben hogy ugyan az az egység egy jobb felszereltséggel a ruházatában is másképpen nézett ki.
Valaki vett valami hasonló változatosságot észre a Rome II-ben ? Sasoltam pár csata közben de nekem nem tűnt fel semmi változás jobb páncél vagy képzettebb egységek közt. Mintha minden "egyforma" lenne ...

jól néznek ki! gondolom az új WOS DLC-ben vannak ilyenek nem ? elég görögös a formájuk
PrasCo
Ezek a szállítók mióta vannak amúgy a játékban? Tegnap szembesültem velük először:

Mostanában hozhatták be, korábbról nem emlékszem ilyen korlátozásra. De egyetértek.
Nem látom az összefüggés...ahogyan írtad ez egy faxság!

Közben kiderült, hogy mivel ez a mod a maximális élethűségre törekszik, így ennek jegyében a csatákon se lehet gyorsítani... Micsoda egy f@szság... Igaz vannak ehhez is modok amikkel ki lehet küszöbölni, de nekem nem működik, ugyanolyan lassú az egész.
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?668061-Official-Submod-Faster-Battles-Movement