Rome 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Szerintem teljesen lényegtelen hogy a jobb alsó sarokban milyen szám jelenik meg, valahol 260 és 0 között kell lennie...

http://www.kurfurst.org - Kurfürst - The Messerschmitt Bf 109 performance resource site MA970-UD3, AMD FX-8350, 16 GB DDR3, GB nvidia 960 4 GB

Errõl meg az a véleményem, hogy 😮PTION!
Ez lenne a megoldás. Akinek 4 kör per év pl. nekem az azt állítja be..aki van olyan állat , hogy 1 per 1, az meg azt.

Én is ilyesmire gondolok.

Molnibalage
Nem kell mindenben teljesen reális idõskálának lenni...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Ez mar eleg sokszor at lett beszelve. A 4 kor/ev eseteben 100 ev 400 kor lenne. Ott meg a megcelcott tortenelmi idoszak veszne el. Na meg a sima landzsastol is fura lenne eljutni ilyen rovid ido alatt a legutosebb egysegig. 100 ev alatt igazabol alig valtozott a vilag. Lehetett volna persze valami hibrid, de valahol mindegyik megoldasnak lett volna hibaja. Nekem inkabb ez, mint a pikk-pakk tortenelem. Annak akkor lett volna ertelme, ha egy Napoleon szintu idotavot akarnak csak modellezni. Egy Nagy Sandor, vagy triumviratusi haboruk addonnal persze lenne ertelme.
ozzz
Ehhez az is kellne, hogy 1 kör ne 1 év legyen. Tehát átalaítani mindent ami ehhez kapcsolódik (képzések, mozgások...) és 4 kör/év-re átalakítani azt. Utána lehetne ilyet, hogy körönként csak arról szóljon egy csata, hogy falat rombolunk. <#smile>

Molnibalage
3D csatán kívül erõforrás felhasználásal az ostrom alatt körönként romoljon a védmûvek állapota. Csak persze ez nem olyan látványos...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Az mindig kérdés a tw-nél , hogy a napokig tartó-néha hetekig-fal lövést(legyen az katapult vagy ágyú) , hogyan oldják meg. Lenne ötletem, de ez van ami van<#nevetes1>.

szerintem vágva van az a rész a fal bontásnál. gondolom nem akartak azzal értékes perceket veszteni hogy az elsõ lövéstõl az utolsóig nézzük.
*ballistákat 2 ember tolja 😄 azt elnéztem ,

Remélem csak én láttam rosszul,hogy a katapultok ,meg a faltörõ kos ember nélküli drone! 😄

Meg ami érdekes számomra ,hogy pár szikla és totál le lehet rombolni a falat?

világos hogy ha sikerül egy ostrom a tenger felõl és elfoglaljuk a várost akkor a kövi körtõl már a parton vannak a lovak és a gépek. de így partra szállás közben nagyon jó hogy nem spawnolnak a ballisták egy varázs ütésre. így a realisztikus.

sakkáy nem is rád gondoltam. tudom hogy a TWO-n miket írsz.
ozzz
Nekem az a sejtésem, hogy van egy külön gomb, funkció arra, hogy kiszedjék hajóból ezeket az eszközöket és állatokat. Ami persze idõbe telik a sima partraszálláson túl. Ezt nem tudom biztosan, mert nem mutatták be még, de így tudom elképzelni.

Igen. Tehát a következõ körben.

Nem figyeltem annál a résznél megfelelõen. Mit mond rá, hogy ilyenkor mikor jelenik meg a ló, katapult ilyesmi?

Ha ostromolom a várost, akkor mondjuk a második, harmadik körben már elérhetõek lesznek ezek az eszközök vajon?

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Az külön tetszik, hogy az eszközöket(amennyiben azonnal csata van)nem tudják kipakolni-nincs ló, elefánt, óriás katapult. Nem várt realitás.
A tábori harc is jó. Nem mondom sok bajom van, de ezek az utóbbi vidik meggyõzõek. Csak lehetne már pár max egységes igazi csata is.

Ha olyan hülye lesz az AI, hogy egy helyen rakja ki az embereit, akkor nem fogok túlságosan örülni. Lehet lesz egy ilyen támadási hullám amit lemészárolsz könnyedén, de akkor elvárnám, hogy a szárnyakon is legyen partraszállók. Így harapófogóba foghatnánk az elõl harcolókat.

Remélem nem rontják el a partraszállással kapcsolatos AI-t, mert akkor elég unalmas lesz így védekezni.

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Bocs<#nevetes1> te is tudod, a two-ra írom az ilyesmit.
dehamár'...szerintem is könnyû lenne szétverni a partraszállókat és ez így is van rendjén ez pont így reális. A partraszállásnál mint támadó, a legfõbb, hogy nyugodt helyt találj a deszantolásra'. Az már más kérdés ha nincsen az ellenek hajója, miután a csapatok összecsaptak simán kirakhatod a tartalékaidat a hátuk mögé...szóval lehet majd agyalni pro és kontra is.

skacok beszéljünk inkább a videók tartalmáról. érdekes hogy itt huszasával jönnek a történész vénájú értekezések, de amikor 3 új videó van kirakva azt eddig 1 ember véleményezte.nem számolva a grafikáról szólóakat.

mi a véleményetek a partra szállásról,vaqgy a barrikádokról?
szerintem ha mi védekezünk a parton az nagyon könnyû lesz. ha már a parton várjuk a támadást. 2 lovas egységgel szanaszét kergethetjük a hajókról leugráló csapatokat, mert gondolom amíg nem veszik fel a formációt csak egyénekként harcolhatnak. ráadásul közben íjászokkal még ritkíthatjuk is a hajókról éppen leugrálókat is. iszonyat hangulatosak lesznek! 😊
Ég és föld a különbség... sokkal több effekt, sokkal jobb animációk vannak a Shogunban. A katonák is messze jobban kidolgozottabbak. Arról nem beszélve hogy valamilyen beállítási/optimalizálási mizéria miatt az Empire/Napoleon a mai napig nem hajlandó nálam normálisan futni a kampánytérképen, szaggat valamiért, a Shogun meg szakít. Arról nem beszélve hogy az Empireben az útvonalkeresést, egység viselkedést, különösen a lovasságét valahogy a mai napig nem tudták megoldani rendesen.

A Romeban ami nagyon tetszik az a lovasság viselkedése. Nem csak egyszerûen beleütköznek a gyalogságba aztán csapkodják egymást, hanem szépen átszaladnak a formáción ha tudnak, mozgásban maradnak megkerülik stb.

http://www.kurfurst.org - Kurfürst - The Messerschmitt Bf 109 performance resource site MA970-UD3, AMD FX-8350, 16 GB DDR3, GB nvidia 960 4 GB

Ja. Hát nem...de megértem, mert a vidiken tényleg nem jön ki. Esetleg nézzél meg a tubon egy jó minõségû empirét, aztán egy Sógunt...látszani fog.

Fehercsoki
Úgy értettem, hogy az Empire Total War tökre úgy néz ki mint a Rome 2 Total War.(nem játszottam egyikkel sem, csak videók alapján)

Már amennyiben?
Ha úgy érted, hogy hasonlít, merte egy motor ágból fejlõdtek-igaz.
Ha úgy érted olyan-akkor nem. Ezek nagyon szar minõségû videók. Töltsed be az Empirét, aztán a Sógunt...hát lesz különbség. Ez meg a Sógunnál is szebb.

Fehercsoki
Empire Total War pedig elég közel van grafikában ehhez.

ozzz
Õ sem volt túl ügyes, embereit sok ideig hagyta irányítás nélkül. Mindig csak 2-3 csapatra tudott odafigyelni, lassan gondolkozott. Lehet persze, hogy azért is mert közben beszélt.

nekem ultrán is ment a shogun2, akkor szerintem ez is fog mixelve(van amit médiumra teszek, és csak az egységeket high-ra. felhõk, füvek, vizek nekem jó médiumban is)
Tippem szerint ha Shogun ellötyögött akkor ez is el fog.. az empire szériát leszámítva normálisan optimalizáltak ezek.

még egy videó! város ostroma a tengerrõl:

Es azzal majdnem olyan minosegu lesz grafikailag, mint a Rome I mediumon 😊
Molnibalage

Fehercsoki
Hivatalos rendszerkövetelmény szerint 1 magos proci is elég hozzá😄

Csak menjen normálisan a gépemen <#ijedt>

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

ÚJ CSATA VIDEÓK !! (prológból)Végre városi csaták is!

És ez is igaz. Ha jól tudom, soha-sem élve, sem halva nem ért haza Makedóniába.

Az viszont simán.

Pontosabban én sem valószínûsítek, mert nyílván sok közöm nincs a dologhoz. De a cikk azt feltételezi, hogy az adott sír Nagy Sándor eredeti sírja is lehet. Egyiptomba Ptolemaiosz vitte át a tetemet, hogy ezzel is erõsítse azt a képet, hogy õ Nagy Sándor jogos utódja.
Akkor már igen, de ez valószínûleg az eredeti elsõ sírja.
Augusztus idejében még Egyiptomban volt. Szóval nem valószínû..<#alien> de jól hangzik.

Az a baj, hogy nem kicsit vagyok Róma fan<#nevetes1> Szóval valahol a messzi keleten csinálok egy birodalmat ha sokszor Rómáztam' már.

Milyen jo egybeese lenne, ha szeptember elejen ez is tisztazodna.
Megtalaltak Nagy Sandor sirjat?
Pluskast
Én is Rómát fogom kipróbálni elõször, de utána komoly dilemmában leszek, hogy a Makedónokat vagy Karthágót válasszam 😊

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Szeleukidák, P.Egyiptom mindenképpen nagyhatalom ekkoriban..a játéktól függetlenül majdnem Makedóniai is, hogy miért nem-mégis-az nem olyan egyszerû,akit érdekel az keressen rá az Epigonok korára. Mindenesetre a potenciál még mindig benne van, kíváncsi vagyok érezni-e ezt a játékban. Mondjuk a teszt kampány is errõl van.
Én azért Rómával leszek.

Már majdnem elkezdtem veled vitázni-de elõtte még egyszer elolvastam-és tényleg: erõs (egy)nemzet által uralt nép nem volt. De sok népbõl álló erõs államok, na azok voltak.<#nevetes1>

Mondjuk ha gozod sincs arrol, hogy kik voltak ok, akkor erdemes lenne utana nezni a kornak. Az egyik legmeghatarozobb hatalom voltak. Szerencsetlensegukre nem voltak tul jo diplomatak, pedig eleg nagy potencual volt bennuk.
A jatek kezdo idopontjaban a kozel es kozep keleten nem leteztek eros nemzet alapu allamalakulatok. A hellenisztikus korban vagyunk. Gyakorlatilag a nagy sandor halala utan kialakult urben a kulonbozo teruleteken a helyi es a gorog eloljarok kuzdottek a vezeto szerepert. Ez egyiptomban ptolemaiosz leszarmazottainak jol ment, tolzk eszakkeletre mar nem annyira.
PrasCo
...viszont, ha az ember kibekkelte az elsõ évtizedeket, bármin át lehetett gyalogolni velük. 😊
Nem volt külön nép, Alexandrosz egyik tábornoka volt Szeleukosz, a halála utána kikanyarított magának egy szép vastag szeletet a birodalomból, nagyjából a mai törökország-szíria területén, aztán az egyiptomot einstandoló Ptotelmaiosz utódaival ütötték egymást. Aztán a belháborúkban kb. szétestek darabokra végül a rómaiak adták meg a kegyelemdöfést.

A poén az bennük hogy vegyes hellén-keleti seregeket tartottak fönnt, a katafraktól kezdve a makedón falanxig a harci elefántokig minden volt, sõt egy haderõreform keretében a légiókat is próbálták átvenni. 😄

A Rome 1-ben elsõként pusztultak ki mert mindenki õket ütötte..

Molnibalage
Pedig nekem gõzöm sincs arról, hogy egyáltalán merre éltek.

<#gun> Köcsög fizetõs pakkok! Pont azok a népek, amik kellenének

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

na ettõl beindul majd a nép ! Hihetetlenül sokaknak szimpatikus valamiért ez a frakció, állandóan telesírták a fórumokat hogy kihagyták õket.