Rome 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Molnibalage
Pl. idõkéséssel reagálnak vagy ha meghalt pl. az egységparancsnok, akkor egy ideig sehogy. Adott távolság felett - látótáv - sehogy.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Igen, de az nem túl jó megoldás, mert ha egy egységnek nem osztod ki a parancsot, akkor csak áll egy helyben, másrészt lemaradsz a látványos részekrõl.
GaBika6
Campaign map nagyon ott van...

"A balszerencse mutatja meg a hadvezér zsenialitását; a jószerencse ezt még elrejtheti!"

GaBika6
A Rome TW-ban lett egy kameranézet, ahol a parancsnok szemszögébõl látod a csatateret és úgy kell irányítani. Egyfajta nehezítés...

"A balszerencse mutatja meg a hadvezér zsenialitását; a jószerencse ezt még elrejtheti!"

Pluskast
Na meg is kaptam a kulcsot úgyhogy töltöm is lefele 😊

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Ez volt az elsõ stratégiám.

Egyszer valahol már én is írta majdnem pont ezeket mint te, de sajnos a játék alap motorja nem tudja ezeket. Már az elég lenne, hogy minden egységnél lenne számláló..kivéve aki a vezér körében áll, és minél messzebb van, annál késõbb indítja a kiadott parancsot ez egyben reális is. De ezt a motor nem tudja...állítólag-amúgy szerintem sem.

PrasCo
Ha még nem volt hozzá szerencséd (Centurion - Defender of Rome), bátran ajánlom, Abandoniáról lehúzható, egy DosBox kell neki, és zseniális. 😊 Egy-két mozzanatában elõremutatóbb, mint ma az RTW.
Na ezt megnézem, mert én is ilyesmire gondoltam, csak ennél bonyolultabb rendszerre. Köszi 😊
PrasCo
Éppen most játszottam a '91-es Centurion-nal. Ott a dolog úgy nézett ki, hogy a vezérnek adott egy köre, amelyen belül szabályozhatja az egységeket, azon kívül viszont nem, oda már oda kellett futnia, ha befolyást akar gyakorolni a játékos a menetre. Két parancs volt, ami a hatókörtõl független: Az általános támadás (a légió minden cohorsa megtámadja a legközelebbi ellenséget), valamint a visszavonulás.
Köszi!

Reggel 9-kor.
Az AI problémán egyébként sokat gondolkodtam, hogy hogyan lehetne megoldani. Igazából nem is az AI hülye, hanem a játékos kezében van akkora kontrol, amit soha egyetlen hadvezér sem élvezett. Bármikor megállíthatjuk a játékot, az egységeket szinte miliméteres pontossággal irányíthatjuk, ha megváltoznak a körülmények, akkor a játéktér másik oldalán lévõ egységekkel is azonnal reagálhatunk, mintha nem is különálló egységekrõl, hanem egyetlen lényrõl lenne szó.
Ötletek:
- Az AI nem csak az ellenséget, hanem részben a mi egységeinket is irányítaná.
- A csaták elején felvázolhatnánk haditerveket (kezdeti stratégiákat), de azt követõen nem szólhatnánk bele korlátlanul az egységeink viselkedésébe.
- Alap esetben totális kontrolt csak a hadvezér egysége felett élveznénk, de ahogy az õ képességei és a techtree fejlõdik, úgy egyre nagyobb kontrolt kapnánk a többi egység felett is. Például a közvetlen környezetében lévõket, késõbb pedig nagyobb területet a környezetében is irányíthatnánk. Hogy azért ne legyen totális a káosz, ezért a távolabb lévõ egységek esetében lenne egy visszaszámláló, amíg az le nem pörög, addig az ai irányítaná az egységünket. Be lehetne vonni tiszteket is, amiket elõre meghatározott egységekhez, vagy groupokhoz adhatnánk. Ezeket az egységeket szintén korlátlanul irányíthatnánk, de a tisztek számához növelni kellene a military techet, pl a military akadémia minden seregnek adhatna plusz egy tisztet.
- Ha aztán nagyon jó vezérünk van és eléggé elõrehaladunk a techtreeben, akkor érnénk csak el azt a korlátlan irányítást, amit most tudunk mûvelni.
- Lennének népbónuszok, pl a macedónok plusz egy tisztet kapnának, a rómaiaknál a hadvezér közelében nagyobb távolságra lehetne közvetlenül irányítani az egységeket, a barbár vezér pedig bónuszt adna a mellette állóknak, ha maga is harcol éppen.
- Sokmindent ki lehetne találni, de a lényeg, hogy a kontrol sem lenne azonnal korlátlan, azért is meg kellene küzdeni. Hiszen az az irányítás amit most meg tudunk tenni a játékban még a rádió megjelenése után is nehéz, nemhogy az ókorban.

Ha lecseng a kezdeti mizéria bedobom az ötletet a totalwar.com és a twcenter fórumán is. Nektek mi a véleményetek?

(Hátha a késõbbiekre nézve valakinek megtetszik az ötlet.)
Pluskast
Hehe a G2Play azt írja, hogy ma lesznek kiszállítva a kulcsok, viszont akid a görög DLC-t is megrendelte (mint pl én) az csak holnap kapja meg a DLC-t.

Pluskast
Mondjuk azért azt a nyomoronc kulcsot elküldhetné a G2Play. Legalább le tudnám tölteni....

Nálunk pontosan mikor oldódik fel a game?

Két dolog részemrõl...
Negatívum-nagyon sok kis hülyeség az animációkban-befulladt roham, csúszások, tömeges félreszúrás egy egész cohorsnál szinte az eddigi összes TW hibát láttam. Ordenáré csúnya és <#wow1> hatalmas egység kártyák ..ezt nem is értem.
Pozitívum-végre egy emberre többen is támadnak aktívan..nem részletezem miért, de ez hatalmas dolog..és egy két videónak igen nagy a hangulata..
összességébe ha beszámítom a modereket HATALMAS lesz..most meg erõsen félkész, mutatja a hamarosan ígért ultra patch. Az mindig mutat valamit, ha még ki sem jön, de már mondják a foltot<#alien>

Nekem még 512-es ATI HD 4850-esem van. De legalább a procim és a memória nem szûk keresztmetszet. Ha nagyon nem fog menni, akkor nálam is új gép lesz. Már ki is néztem egy laptopot i7-es procival, SSD-vel, meg GeForce GT650 2GB videokártyával. De ha közepes grafikán elmegy, akkor egyelõre marad.
Hogy õszinte legyek én is ezért újítottam gépet, és az enyém is már 6 éves körüli volt.

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Azt írják kritikáknak, hogy semmit nem változott szinte a Shogun2-höz képest.......jobb pontokra gondoltam, de azért várjuk ki a végét 😊

Eurogamer – 7/10
PCGamesN – 7/10
PC Gamer – 85/100
Digital Spy – 4/5
NowGamer – 9.5/10
CVG – 9/10
Joystiq – 3.5/5
One Hit Pixel – B
9 Lives – 86/100
GamesVillage – 9.6/10
Eurogamer.cz – 8/10
Connected Digital World - 5/5
EveryEye.it – 9.5/10
Pluskast
Hát már nagyon öreg volt a gépem muszáj volt. Kb 6 évvel ezelõtt újítottam fel anno.

GaBika6
Jah a teve nem fél fel van patchelve... <#nevetes1>
Igen jó lesz ez a játék úgy gondolom, de így látatlanban nálam modokkal fog élvezetes lenni az tuti...

GaBika6
Tényleg az utolsó... <#nevetes1>
Nagyon ott van a menetelés az elején!
Kíváncsian várom nálam hogy fog futni!
I72600k,gtx660ti,8gb ram dual

PrasCo
A tevés íjászokat be lehet pattintani tüzes nyílvesszõ-módba?!

...he?
Molnibalage
Ej. Ehhez képest az én konfigom már-már nyápic.

i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Mondjuk 16 GB RAM volt, csak az egyik cella hibás és lusta voltam újat venni. A CPU helyett is egy sokkal erõsebbet kéne venni, csak a francnak van kedve szerelgetni. Amivel játszok, az bõven elmegy ezen. Addig meg minek más, késõbb úgy is olcsóbban megkapom. 😊

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Pluskast
AMD FX-8350 4.00GHz AM3 proci,Ati 9670,KINGSTON 8GB HyperX XMP Anniversary DDR3 1866MHz ,samsung ssd 250gb, GIGABYTE GA-990XA-UD3 alaplap meg még - egy két dolog. Kb ennyi.

GaBika6
Mi a géped?

Uccsó videom és leállok... <#nevetes1>

na majd kíváncsi vagyok nálad ,hogy megy 😄

Pluskast
Nos én emitt újítottam gépet. Majd meglátom, hogy elég volt vagy sem😊 (a Shogun 2 most max grafikán fut zökkenõmentesen)

Molnibalage
Inkább csak fura. Korhû mûvészeti stílussal akarták ábrázolni, ami nem feltétlen rossz ötlet, csak nem feltétlen funkcionális vagy szép mindenki számára.

GaBika6
Kíváncsi lennék milyen gépen nem szaggat a játék "tûrhetõ" grafikával.
Az egységkártyák még mindig nagyon gázosak...

Pluskast
Pontosan! Csak foglalja a helyet meg fogja a port. A lényeg úgy is a játék.

pont ezért nem vettem most meg 😄

bakvarnyu
Ehh én úgy vagyok ezekkel a gyûjtõi kiadásokkal,egyszer megveszed,jól megnézegeted aztán felteszed a polcra és le se veszed többet.<#vigyor1>

a.carkey
Számomra ez az a játék, amivel tudom, hogy órák sokaságát fogom eltölteni, volt belõle CE, és mégsem ért nekem annyit, hogy megvegyem. 😞

A medve nem játék.

Prince23
A multi az csak holnapi naptól online. Ezekben a tesztverziókban nem volt elérhetõ benne online, csak a hadjárat mód.

Pluskast
Majd holnap megnézem haverral😊

A multi senkit se érdekel? Mindenhonnan csak a kampány meg az AI folyik... <#fejvakaras>

"Boldogságunk nem csekély részben önmagunktól függ, s boldogtalanságunkat többször okozzák önhibáink, mint mások gonoszsága." Deák Ferenc

a.carkey
Ez mintha össze lett volna vágva más videókból. Szerintem.

A Shogun 2-ben megj. nekem graikailag csak a DoF-al volt bajom, ami nem tudom miért lett totál maxon (Ultra+Ultra x2 -n) olyan, amilyen. Ezt nem fogom fel, mert pl. a Napoleonban meg totál oké minden. 😞

A medve nem játék.

Pluskast
Jó linket adtál? Mert nálam bár a tw center bejön de azt mondja, hogy nincs ott semmi.

GaBika6
Emberi nyelven! <#nevetes1>

Hypo
Elso reviewk hát nem sok jó, fõleg az AI-it szidják ugyan olyan fos mitn az eddigi TW gamekben, a NAGY EPIC feeling se jott
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?617227-Gamestar-TEST

a.carkey
Ez így lengyelül borzasztóan hangzik ... 😄

A medve nem játék.

GaBika6
Jönnek a videók...

Prince23
PrasCo
(ÉN türelmes vagyok, bár én is igényeltem tesztelésre, csak nem kaptam meg - így ráadásul nekem csak úgy 14.-én lesz lehetõségem ránézni élesben 😊 )
Türelem, holnap mindent megtudtok.

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Két nap múlva nem kiderül?

http://www.kurfurst.org - Kurfürst - The Messerschmitt Bf 109 performance resource site MA970-UD3, AMD FX-8350, 16 GB DDR3, GB nvidia 960 4 GB

PrasCo
Gondolom, kampány-, és csata MI-t.
Mit értesz CAI-BAi alatt?