Rome 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

az jó. és meg tudsz minket nyugtatni arról hogy a CAI-BAI nem lesz rosszabb mint a SH2-ben volt? sõt akár kicsit jobb is?
Esetleg ismerek....XD

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

értem. köszi. ezek szerint van magyar teszter is? esetleg ismersz is ilyen embert?
Kifejtem én neked. Holnap 15:00-ig tilos bármi infót kiszivárogtatni a játékból a tesztereknek. Se kép, se infó, se videó nem mehet ki. Ezt oldják fel a holnap délutánon 1 nappal megjelenés elõtt.

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Egyelõre nincs. Én 10 euró körülre tenném. Elvégre csak 3 nép van benne.

kifejtenéd ezt bõvebben?milyen embargó?
Tikal
Van arról info, hogy ez a greek culture pack mennyibe fog kerülni ha külön veszem meg? Ugyan elõrendeltem a játékot, de az oldal ahol vettem, nem emlitett semmit errõl és most hogy letöltöttem steam-en, ott se látom

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

kevés idõ már kibírható a megjelenésig!

Türelmes ember vagyok én, reméljük a legjobbakat. 😄
Prince23
Holnap 15:00-kor (hazai idõ szerint) jár le a globális embargó. Nézzétek az internetet, tele lesznek csomó teszttel. na meg vélhetõleg az elsõ magyar nyelvû teszt is meg fog jelenni délután 😊

PrasCo
Alig kilenc év telt el, nem értem a türelmetlenséged. 😄
Ja, csak kb. annyi valóságalapja van mintha egy huncut járõr feliratú rendõrsapkás chippendale táncos teljesítene a TEKkel közös szolgálatot.

Azt nem értem, hogy miért nem hozza le az AI az egységeit arról a falszakaszról ami épp sortûz alatt áll. Inkább agyonlöveti õket és megvárja, hogy rájuk omoljon. Ez annyira alap dolog, elég gáz, hogy még erre sem képes.
Jajjj de játszanék már, kilíkelhetné igazán valaki már <#rolleyes>

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

fognak is a modderek, csak sajnos idõ amíg elõállnak valamilyen jó moddal.
ozzz
Az egységek szinte biztos úgy vannak beállítva a gépnek, hogy a falakra állítsa fel a távolsági egységeket ostromnál, ez érthetõ is. Ha jön az ellen rájuk tudják zúdítani az apróságaikat. Ez oké, probléma az volt inkább, hogy mikor már jöttek egy áttört résen át a csapatok nem oda fókuszálta egybõl az összes egységét, hanem védte tovább azokat a részeket is ahol nem volt senki.
Ezt kellene valahogy módosítani, mert ugye a gép nem úgy gondolkozik, hogy na itt az összes csapata az elenségnek akkor meg kellene állítani õket. Hanem, hogy itt egy nagyobb csapat, de majd feltartóztatja õket a városon belüli egységeivel a falakat viszont továbbra is védeni kell ha jönnénke még.
Akkor küldi csak vissza õket védekezni ha már nagyon nagy baj van és fogllaják a várost. Ezen kéne változtatni, a prioritáson.

Az már a Rome 1-ben is volt ha szétlõtték a falat, akkor a tetején álló egységek bizony nem úszták meg szárazon a találkozást a talajjal.

Amúgy én a falnál elsõ részben hatalmas túlerõket fogtam meg bármely néppel. Fõleg a lándzsások voltak brutálisak ezen a téren.

PrasCo
Érthetõ volna. Szeleukosz hagyatékát militia phalanxokkal védve a világ minden sz*ra ellen nekem sem jutott eszembe a paliszádoknál próbálni feltartóztatni a négymillió plusz még néhány faltörõ kost. 😄
Mondjuk lehet hogy az AI nak vagy egy olyan parancsa, hogy ha 4 baszott nagy ballistával jön az ellen, ne nagyon áldogáljon a falakhoz vagy álljon a lõtávukba.. szvsz jól csinálta az AI, ha már rés van a falon úgyis mindegy hogy az utcában csinál choke pointot vagy a falnál.

http://www.kurfurst.org - Kurfürst - The Messerschmitt Bf 109 performance resource site MA970-UD3, AMD FX-8350, 16 GB DDR3, GB nvidia 960 4 GB

Jaja. Emlékszem, hogy várfalról egész seregeket ki lehetett írtani annyira rossz volt ott az AI a Rome 1-ben.

PrasCo
Azt úgy zárójelben jegyzem meg, hogy az RTW-ben az AI már akkor odaállt a falhoz, amikor azon még rés sem volt, csak komolyabban megrongálódott. Elképzelhetõnek tartom, hogy itt is elõ fog fordulni ilyen.
Amit kevésbé értettem, az az, hogy amikor már a kepcsör pojnton állt a ruszki, akkor a gép a még intaktnak tûnõ erõivel miért nem zúdult rá? Ha távolsági egységek voltak is, ki kéne kattintani azonnal a skirmish mode-ot.
Engem spec érdekelne ,hogy a barbár falvak hogy néznek ki,ill azoknak az ostroma ,de ezt sztm már csak magunk meglepetésére fogjuk látni 😄

ok. reménykedjünk.de azért nem is kezdek kampányt rómával elsõre-pedig imádom õket-mert hátha majd hamar kijön pár mod ami kicsit javít a ballanszokon morálon stb. No meg ki is akarom próbálni a kampány mechanikáját elõbb más néppel.
a.carkey
Ha egyhelyben állnak az erdõben, a rómaiak akkor is lecsapják õket. A rómaiaknak mindene volt. Akkor meg? Lehet, hogy az ellennek chargera erõsebb értékei voltak? Csak tippelek, mivel még nem ismerem az egységeket. Lehet, hogy az volt a sereg feladata, hogy meggyengítse a római sereget, miközben egy fullos seregük meg kicsit távolabb állomásozik.

A lovasságot szerintem nem felt. látták.

Én utoljára ostromban jól viselkedõ AIt a Strongholdban és a Knights of Honorban láttam, pedig a sokadik Total Waron vagyunk túl ...

A medve nem játék.

jó ok. sõt mintha létszámban is kevesebben lettek volna. de akkor minek rohannak neki a rõmai falnak? nem reagálnak a lovassági bekerítésre (mert már belegabalyodtak a center falba)sem. egyáltalán minek jöttek ki az erdõbõl? ott kicsit védettebbek lehettek volna. de leginkább a tegnapi (orosz nyelvû) ostrom videóban volt feltûnõ a hülyeségük. azt nem lehet megírni nekik hohyha éttörik a falat a ballisták akkor odaálljanak a réshez?No meg amikor már a piacnál rohamoznak a rómaiak akkor még több egységük a falak tövében vár??
a.carkey
De most miért is? Egy sokkal rendezettebb, erõsebb római sereg gyõzött. Amit lehetett, az AI megtett. Lovasrovam, próbálta áttörni a sem minõségbeli, sem túlerõben nem lévõ csapataival a centert, próbálkozott a gyengébb helyeken. Mit tehetett volna? A játékos jól állt fel, látszott rajta, hogy nem ez az elsõ R2es játéka, ismeri milyen csapatai vannak, és azok mit tudnak. Az ellen pedig kb. fele annyi volt, gyenge csapatokkal. Minek is kellett volna történnie?

A medve nem játék.

a.carkey
A Shogun 2ben azt nem bírtam, hogy tk. az egész hadjárat ostromok sorozata volt, állandóan ostrom, ostrom, ostrom.

A medve nem játék.

Jo ai-t irni talan a legnehezebb. Ha belegondolsz meg a civ v_nel is szidjak az ai-t, pedig ott a hexek miatt elmeletileg joval kisebb szabadsagfoku a problema. Egy sakkprogramnal meg egyszerubb, de itt mar annyi dologgal lehetne/kellene szamolni, hogy szerintem nagyon sokaig nem lesz attores. Majd ha a biologiai alapu kitenyesztett neuronhalozat lesz osszerakva a procival 😊
újra a szar AI...megõrülök! ez ennyire nehéz szakma???
a.carkey
Egy biztos, ha ilyen volt a Shogun 2, akkor a Romenál még inkább elõrelépést várok grafika terén. ÉS VÉGRE JÖNNEK A PAJZSOK! Baromi durva, de három TW-n át talán ha az ásziai egységek közül párnak lett volna pajzsa az Empireben.

A medve nem játék.

Ha lesz gladiátor-írtó mod, azért asszem az sok emernél azonnal felkerül. Lehet hamarabb jön ki mint a játék.
ozzz
Modok nélkül nem lesz teljesen reális, ezt már az elejétõl fogva lehetett tudni. <#wink>

<#nyes>

PrasCo
Az eredeti Rome-ban sem volt jellemzõ, hogy a gép sûrûn használta volna õket.

Egyébként már hónapokkal ezelõtt írva volt vagyon, hogy az egységpaletta színesítése érdekében alkalmazni fognak egzotikus egységeket is.
Ezt elég nehéz volt már akkor is félreérteni. 😊 Nem is lepõdtem meg, sõt: lesz ez még cifrább is.
Én se vágok eret magamon miatta, csak nem tetszik ez a hozzáállás, ennyi.
Ettõl még összefuthatsz velük az AI által irányítva.
Nem vagyok szakértõ. Egyszerûen csak érdekel és szeretem a történelmet.
Egyszerû: én nem fogom használni a gladiátorokat. Nem képzek ki ilyen egységeket, nem használom, nem zavar. A Rome 1-ben se használtam õket. Ilyen egyszerû.

Jó-jó, de ne felejtsük el, hogy nem csak nektek készül a játék, hanem laikusoknak is.

Különben is modderek megoldanak mindent, ugye Sakkay....XD

Majd ha megsütötték õket hozzák...XD

Azért nem kell ahhoz történelem szakértõnek lenni, hogy szúrja az ember szemét. 😄
Jó film volt a Gladiátor és a Spartacus is meg a sorozatba is belenéztem nem arról van szó, csak ne keverjük a szezont a fazonnal. <#nevetes1>
Amúgy 1-2 videó nagyon tetszett.

Ha rosszmájú akarnék lenni,az ALÁBBI MONDAT VÉGE ÍGY SZÓLNA AZ EMLÍTETT ÚRIEMBEREKRÕL😞hopp) ...ki, egy ilyen a seggükben...<#nevetes1>
Bár itt úgyis tudjátok mennyire realitás párti vagyok, szóval én meg az ellentétje vagyok ennek...na de gladiátor?!<#alien> Mikor jönnek a disznók?!

Sajnos vagy nem sajnos ez azért bizony látványelemmé vált. Egyértelmû volt hogy lesz. Nem mindenki történelem szakértõ ám. Nekik meg akár heves izgatottsági rohamot is válthat ki egy ilyen a seregükben.

Egyébként egy apró hint: csak a lategame-ben érhetõek el.... <#wink>)

Ha imitálják a rabszolgafelkeléseket akkor érthetõ a jelenlétük a játékban.
De, hogy myrmillo felszerelésben parádéznak a római sereg soraiban az abszurd és röhejes.
Enyhe kifejezés, nagyon bugyuta az AI.
Tudom. De azt hittem ezt már sikerült kinõni.
Rome 1-ben is voltak.

NEm tudom,de ebben a videóban az AI nem nyûgözött le!

ozzz
Valóságban is elõfordult csak elég ritkán. Addig nem gond amíg nagyon limitálják az egyszerre képezhetõ gladiátorok számát. Shoug 2-ben is voltak olyan egységek amikbõl csak 1-2 lehetett, gondolom ezt is így oldják majd meg.