5627
10804749371368208052.jpg
  • MaRee
    Tényleg nem semmi

• Prince23
    Ki vannak bekapcsolva? tudnál menteni egy képet a beállításokról?

Amúgy most jött ki egy 27 megás patch
  • a.carkey
    Az. :)

• KingPunisher
    Nha jön a patch.. Szedegeti..
  • Montanosz
    nekem centire szinte ugyenez a konfigom,most töltögetem majd irok hogy fut
  • TomDantes
    De az magas beállításokkal futott jobban, mint ez a legalacsonyabban. Ez a baj.
  • Drapedro
    Jelentem, nálam működik az AMD-Readon frissítés. Depth of fiels, alpha vegeta, minden, ultra texture stb.
  • KingPunisher
    Én élvezem, igazából ez a lényeg :D szerencsém is van persze nekem jol fut.
    Most toltam egy ostromot csoro ellenfélnek nem sok mindene volt kb 3-4x-es túlerővel mentem, előtte kis mérget is kaptak szóval nem sok esélyük volt.
    Az AI szépen kirakta a falra a lövészeket onnan ahonnan jöttem, szépen meg is haltak a 8x túlerő lövészekből azért megtette hatását, de nagyon mást nem tudott tenni.
    A kapu mögé meg beállította a maradék gyalogságot és halálig harcoltak.
    Nagyon mást itt én sem tudtam volna tenni, ebben a szituációban kb. ez volt a max amit kitudott hozni.
    Én nem látom olyan rossznak a helyzetet és még az elején vagyunk, ennél csak jobb lesz.
  • tttttom
    Kedves fórumtársaim!

Megszereztem a virágbolti verziót, és játszottam vele egy kicsit. Hát a legalacsonyabb graf beállításokon is egész korrektül szalad a gépezet. Megvan a 40-50 FPS. Nagyobb tömegekben a 28-32 a leggyakoribb. :) Mondjuk az is rájátszik, hogy ki kell mindig kapcsolni a skype-ot, és akkro tudsz rendesen játszani. Nekem 2 giga ramom van, és 512-es a kártyám. :) Ati HD 4800. Win 7-es OS. Egész korrektül szalad. Hát, ha a közeljövőben sikerül pénzt összekaparni, akkor beruházok a Róma 2-re, és egy picit fejlesztek a gépen is. A proci AMD Althon 64 X2 Dual Core Processor 5200+ 2x2.6 GHz.

Akinek hasonló a konfigja az kérem számoljon be nekem, hogy mennyire megy rendesen a játék.

Nekem teljesen low-on van a grafika, és minden pipálhatóság is ki van nyomva... Az egység méret az 3-as szinten van.
  • Kurfürst
    A Shogun 2 nekem is jobban futott, de az egy két(?) évvel ezelőtti cucc. Nem várom el hogy baromi jól fusson, sokkal durvább és több modell van, öt meg volt kb. 4 db és akkor sokat mondtam.

Bizonyos hardwarekkel van szopó (eddig úgy tűnik, egyes intel procik Hyperthreadingje, FX szériás AMD procik, SLI/CF kombók), ezt igen, figyelembe kell venni és lehetőleg utána nézni hogy te belecsöppensz-e.. de őszintén, ez nem annyira a program hibája, hanem inkább a hardwares supporté (Ati, AMD etc.)
  • Kurfürst
    Szerintem a programról mindent elmond, hogy éjjel fél háromkor és reggel hatkor jönnek föl a forumra elmondani, hogy mekkora egy szar. ;)
  • Pluskast
    :DDDDD Igen ez nem is jutott eszembe :DDDD
  • Drapedro
    Szerintem a délelőtt Kurfürst által linkelt 13.10-es AMD frissítés valamennyire segít. Próbáljátok már ki, nehogy csak érzéki legyen a csalódás
  • Montanosz
    ha hibátlan lenne az AL akkor Total War: Skynet lenne a neve
  • ratgab
    Már a Review verziónál is ez volt nálam, reménykedtem, hogy teljesben jobb lesz...
  • TomDantes
    A beállításokban viszont meg veled nem értek egyet, állíthatom ahogy akarom, a Shogun 2 jó volt, ez meg nem. Tegnap, egy csata telejsen összeomlott, jászhatatan lett, úgy 3 képkocka per másodperc. Miért? Nem tudom. A parta szálló hajók miatt? Nem tudom. De botrányos. Buktam is, nem lehetett lejátszani.

Ez nagy hiba.

És sokat is tölt, nagyon sokat, akadozik, lassú a körváltás. Pedig már nincs mit levennem. Ez nem kóser.

Igaz, nem fagy ki. Legalábbis eddig egyszer se fagyott ki. És a Shogun 2 féle grafikai hibát se láttam még benne, ez is igaz.
  • TomDantes
    Én se vagyok elájulva az AI-tól, de az is igaz hogy nem lehet csodát tenni. Ez van. Ha olyan AI kéne, ami minden helyzetben megfelelően cselekszik, a kampánytérképen, a diplomáciában, a csata téren, ezt igen nehéz lenne ám leprogramozni. Rengeteg változót kéne figyelembe vennie minden egyes nép minden egyes döntésénél minden egyes körben a játéknak. Kicsit durva dolog volna. Jó a sakkos hasonlat amit valaki lentebb írt, igen itt több változó van mint a sakkban ráadásul nem két játékos van, hanem a nyavaja tudja hány frakció van.

Ettől persze van sok dolog ami nem tetszik nekem se. De az AI már jobban tetszik-egyelőre- mint a Shogun 2-ben. Az valami botrányosan szarfosmoslék volt. Ilyen agyatlanságot, amit ott csinált néha, és most nem a csatatérre gondolok, hanem a kapmánytérképre, és a diplomáciára. Semmi értelme, de hadat üzen valami nyomi kis terület...agyrém.

Ennél rosszabb, csak Medieval 2 volt, ahol szövetséget kötök, házasságot kötök a másik országgal, közös ellenségeink vannak...erre 3 kör múlva megtámad, vissza verem, erre lebasz a pápa, hogy hagyjam abba a keresztények ölését, mert így meg úgy kiátkoz, miközben a pápát én tettem a pápai trónra...

Vagy Medieval 2 kiegészítő: lövöm az indiánokat ágyúval, azok pedig egy métert se mozdulnak. Állnak és meghalnak...aztabüdöskurvaélet.

Ha mér ilyenek nincsenek benne, az AI-val már én elégedett tudok lenni.

És igenis van fejlődés.

A Rome 1-ben ha ostromlott a gép, meglehetett azzal állítani, hogy egy utcán támadott a gép, beálltam oda egy csapat lándzsás-pajzsos emberrel, ömögé íjászok, és vége, még csak véletlenül se került volna más utca felé a gép, nem, belemasírozott a pajzsfal-íjászok kombóba és szépen meghalt.

Na, itt most ezt akartam alkalmazni, és simán bekerített, vagy három útvonalat is használt.

Persze van ellenpélda is. Én ostromoltam, valami barbár fővárost, átmegyek a falra létrákkal, és...ott áll a barbár sereg, a fal túl oldalán, és lesik karba tett kézzel, hogy pár csapatom átkel a falon. 10 méterre állnak egymástól...de nem ám támadnának...jó oké, ha nem hát nem.

Igaz, ugyanebben a csatában aztán magához tért, és egy helyre összpontosította minden egységét, és űgy tűnt azon igyekszik szűk helyre szorítsa be a csapataimat. Csak a légiósok kicsit jobb harcosok mint a csupaszseggű barbárok így nem jött be, de a szándékot értékelm.

Vagyis, van pro és kontra bőven az AI-ra.
  • silverhand
    Kurfürst: Talán szerencsésebb, ha a magad nevében beszélsz.Könnyű azt mondani, hogy csak beállítás kérdése, amikor bizonyos konfigurációkkal mindenki a falat kaparj. Pedig nem lusták újrarakni a gépet, új drivereket feltenni, a support fórumos tippeket mind kipróbálni...
    A többiek - a szerencsésebbek- azonban tényleg vidáman játszanak.
  • Drapedro
    A Rome2 hozott egy csomó újítást, változást. Ez is ezek közé tartozik.:)
  • Pluskast
    Kissé drága ez a béta teszt.. Általában az ingyenes szokott lenni nem pedig több mint 50 euro
  • Drapedro
    Háát, ha már megvetted, ne add vissza:):). Ne izgulj jó ez, csak a CA elrontotta a tálalást. Nem jelezte, hogy nyílt béta teszt jön.
  • Kurfürst
    A multi állítólag desynchel. :D de majd javítják, nyugi.

Nem kell nagyon foglalkozni a sírokkal, mert azok azzal töltik az életüket hogy sírnak amíg a többiek vidáman játszanak. Nincs nagy gond a Rome-al, most is bőven játszható, beállítható.
  • Bandras DaSilva #2513
    Ne hallgass nagyon a fórumozókra, mert elmegy a kedved az élettől is:). Mi mindig sírunk valamiért:D..ez a szép ebben.

Amúgy sztem nem annyira rossz, sőt nekem egyelőre elég játszhatónak tűnik. Eddig csak olyan 10-12 órám van benne, de nem volt nagy gond. Szépen is fut.

Sztem próbáld ki mindenképp és adj neki egy esélyt!
  • Bandras DaSilva #2512
    Hát nagyot nevettem azon a videón! Főleg az első rész tetszett, amikor nem tudott a pali kiszállni a hajóból:D

Nekem eddig csal olyan 10-12 órám van a Rome 2ben, de nem nagyon találkoztam hasonlóval sem. Nekem seregeket is fullra tölti az AI...kurva nagy csatákat kell tolni. Aminek örülök, mert így izgalmasabb. Szóval az amit itt a videóban mond, hogy pár egységes seregekkel szaladgál az AI az nem igaz.

Az Ai csatában viszont tényleg nem túl bonyolult. Általában egy helyen tömörül és az is igaz, hogy a távolsági egységek eléggé táposak. Az íjászok hatótávolsága nem annyira az igazi...

Ezzel együtt, nekem semmi gondom vele. Szépen is megy, nem is akad...eddig egyszer fagyott ki, meg egyszer volt egy olyan 2 körre dps visszaesés...nem tudom miért. A harmadikban már megint minden jó volt. Ja, és ez csak a campaign mapen volt. A csatában nem érződött.

Most jön a 7vége szerencsére, és remélhetőleg bele tudok tolni még legalább egy jó 10-12 órát. Akkor majd jobban meg tudom ítélni, hogy milyen.
  • Hentes75
    Hogy a jó büdös ferde faszát kapná már be itt mindenkinek egy fogaskerék pár !
    Teljesen elvettétek már a játék kedvemet.
    Most megyek átvenni a játékot.Erősen gondolkoztam rajta ,hogy inkább visszaküldöm.
    Bár a multiról még senki nem írt./nem a körökre osztottra gondolok /
  • KingPunisher
    Képzeld még meg is vettem :P az összes Total War megvan már Shogun 1-el is toltam.
    Azért csinál néha hülyeségeket az AI mert képtelenség ennyire komplex összetett dolgot tökéletesre megcsinálni.
    Jön a lovasság kézenfekvő lenne, hogy dárdások szembeforduljanak vele, de ha megállnak a lovasok és közben lőnek az íjászok, akkor mit csináljon ? Fusson előre megtörve a vonalakat, nézegesse amint szarrá lövik a csapatot, esetleg fusson el és a lovasok kapják hátba...?
    No és ez még csak egy 1x-ű szituáció.
    Domborzat, ellenség összetétele , skillek használat, mikor mi élvezzen prioritást a végtelen számu lehetőség közül, még egy gondolkodó embernek is kihívás. Nem egy scriptekbők építkező játéknak.
    Játszottam Shogun 2-vel rengeteg multit, ahol néha tapasztalt játékosok sem igen tudták mit, hogy kéne adott helyzetben..
    Tökéletes AI ? Nem .. nem is lesz.
    Javult ? Amit eddig láttam azok alapján igen.
  • skymannn
    Igen, köszi.
  • MaRee
    Optionsben kikapcsolható valahol a show ai moves játék közben.
  • botyika
    nem a devek döntik el, hogy mikor kell kiadni, hanem a kiadó sajnos...
  • JethroHUN
    Mi ne legyünk idióták? Játszottál is a játékkal vagy csak leugatni jössz ebbe a fórumba? Lentebb linkeltem videót, nézd meg, ha szerinted az amit csinál az Ai az tökéletesen megfelel akkor veled van a gond...

Mi az, hogy mit vártunk? 2013 van... 8. Total War játék, amit a főbb elemek (engine, Ai) újrahasznosításából és finomításából csináltak. Csak elvárhatom már hogy 10e forintért ne parodia legyen egy harc a gépe ellen...
  • skymannn
    Nagyon egyszerűen csak annyi a bajunk az AIval hogy ilyen teljesen értelmetlen faszságot csinál. Ha ezt és a kampány mapos laggot javítanákl kifogásolhatatlan lenne a játék szerintem.
  • KingPunisher
    Milyen AI-t akarsz ? Ami ugy viselkedik, gondolkodik mint egy ember aki több száz órát tolt a játékkal ?
    Ugyan már.. ilyen komplex játékba nem lehet megcsinálni, normális sakkprogramot is nehéz írni pedig az olyan mint a faék, ehhez képest.
    Mit vártatok ??
    Ne legyünk már idióták..
  • KingPunisher
    Gyönyörű ez a játék :P
    Én különben medium seregmérettel tolom mindig mert sokkal jobban elférnek az egységek, de így is állati hangulata van mikor a barbárok lerohanják az ellent. Sajnos még csak rivális törzseket írtom, Roma lesz majd a nagy falat.
    Porrá égetem rombolom..
    Szépek a települések, jók az egységek, a hangok..
    Egy baj van igen addiktív a játék, vigyázni kell ne ragadjon előtte az ember.
    Sokaknak meg semmi nem jó,meg egy PC nem csak attól jó hogy veszek bele minden szart drágán..
    Nekem repül a kampánytérkép, illetve a madarak rajt, szép folyamatos mozgással, mellesleg gyönyörű ahogy britannia felett a felhők vonulnak csapkodnak a villámok.

Ne csak sírás rívás legyen..
  • Kurfürst
    Medieval 1 (retro grafikával), Shogun 2 szerintem.

Az ETW/NTW meg a Medieval 2 nálam nagy mi lett volna ha, de az Empireben a hajós csaták eszméletlen jók.
  • Pluskast
    Annyira azért nem sajnálom őket. Olyan hibák vannak a játékban ami még csak nem is gépfüggő. Az AI viselkedése például.
  • Drapedro
    ETW, mert az eltérő koncepció. Ha grafika nem számít, akkor shogun1, med1. Korban Rome1.
  • Pluskast
    Én a Rome első részét szerettem a legjobban, de az Empire sem rossz (modokkal).
  • botyika
    melyik total war játék a legjobb ezen kívül egyébként? mivel még egyikkel sem játszottam, arra gondoltam ezt szépen félreteszem egy hónapra míg kikalapálják és addig tolom valamelyik másikkal.
  • skymannn
    Van ötletetek rá hogyan tudnám kikapcsolni az ellenséges egységek mozgásának mutatását már egy meglévő kampány mentésében?
  • PrasCo
    Egyébiránt a csata közbeni bepofázások (tudom, apróság) egyre jobban tetszenek.
    Mostanság a tüzérséget aktívan használom, így van időm nézelődni, most pl. még azt is megjegyezte az ellenfél, hogy rájukeresztettem a kutyákat. Amik amúgy meglepően effektívek könnyűgyalogság ellen!