Rome 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Oh köszönöm😊 Már csak arra kéne rájönnünk a saját szövetségesünk a Júnia ház miért hirdet háborút ellenünk ,és igy elvész a légiónk amiket vezetnek és a városok is ami egy háború kellős közepén nagyon nem jó😊)
Főképernyő, bal felé, lent, középtájt lesz egy keskeny oszlop, amiben fel vannak sorolva a lehetőségek, amik közül választanod kell(ene), hogy a tartományra milyen hatás érvényesüljön - többet adózzon, vagy inkább csituljanak a kedélyek, stb.
Ez minden egyes provinciában más és más lehet, de csak akkor állítható be, ha minden részterülete a te ellenőrzésed alatt áll!

Gyakorlati bemutató - ide kattintva indul!
Utoljára szerkesztette: Kotomicuki, 2018.02.02. 15:29:11

"Oh, you misunderstand me, Lieutenant. All I meant was it's a little foolish to worry about your careers at a time like this when there's a good chance we're all about to be killed." (Garak)

"you may still issue an edit in one of your entriely controlled provinces"" ha még esetleg ebben tudnál segíteni megköszönném minden kör elött kíírja figyelmeztet de nem tudom mit kell csinálni itt valaki jelezte már de semmi ilyen opció nincs. Italia az enyém ,de nem tudom mit kell tennem vele .
Köszönöm a segítséget , kell is az elején😊
PrasCo
Building browser lemaradt, szerkeszteni pedig már nem tudok; az tehát ilyesmi:

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
PrasCo
Spoiler alá rakom, hogy akit nem érint, azt ne zavarjam a képekkel. Mindent nem tudtam jól illusztrálni, mert frisstelepítés a gép, így semmilyen mentésem nincs jelenleg.

Minden frakció "fontos emberei" alapvetően két helyzetben állhatnak épp, katonain (General/Admiral) vagy civil pályán (Statesman). A kettő között átjárás lehetséges, a politikai pontok számítása, súlyozás stb. szempontjából az, hogy vértet viselnek, vagy tógát, az tökmindegy. Úgy is felfoghatod, hogy aki nincs "aktív állományban", az a játék szempontjából "statesman".
A legutóbbi patchig az "államférfiak" túl sok dolgot nem tettek, ugyanazokat a politikai akciókat lehetett rajtuk végrehajtani, mint a tábornokokon, ha jól emlékszem (spread rumors, assassinate, marriage stb.), most a különbség a jobb alsó sarok:

Így néz ki egy tábornok esetében. A "statesman actions" részleg nem él, mert a csávó épp a légiójával van elfoglalva, így nem küldhetem pl. diplomáciai vagy belföldi adminisztratív küldetésbe.

...és így fest egy statesman esetében. Ezt azért vezették be - gondolom én - mert a hadat vezető karakter esetében befolyásszerzésre ott van a harcmező, most viszont az otthon dekkoló kolléga is ki tudja kaparni magának a gesztenyét. Összességében ez plusz egy eszköz a politikai egyensúlyozgatósdira.
Személy szerint a régi rendszert jobban szerettem, mert az új rendszer mögött sem érzek semmi valódi szubsztanciát, a különbség kábé annyi, hogy most kicsit több eszközzel és kicsit többet kell cseszegetni a számokat, hogy rendben legyenek a dolgok, de nagyjából ugyanannyira "élvezetes" ezzel foglalkozni...
Ami a polgárháborút illeti, évek óta nem vívtam talán még a kiadási verzió óta, ahol még véletlenszerűen tört ki egyszer, úgyhogy erről a verzióról meg aztán végképp fogalmam sincs, de minden bizonnyal úgy viselkedik a "lázadó" oldal, mint bármelyik másik ellenséges formáció: le kell tolni őket, tartományokat visszafoglalni, csak úgy semmit sem kapsz vissza.

Ügynökök. Nem teljesen értem, milyen ügynökre gondolsz, amelyiket a városba lehet küldeni - úgy értem, "térítő, politikus"? Három formájuk létezik az R2-ben, a tisztviselő, a kém és a bajnok. Úgy rémlik, az összessel lehet városon akciózni, de mindegyikkel kicsit mást (az Attilában ez képességek feloldásához kötött). A felvételüknek a nyilvánvaló pénzen túlmenően több előkövetelménye van.

Esetemben (0. kör, gens Iunia) így néz ki a helyzet. A képen a kém van kiválasztva, de nem vehetek fel többet, mert az Imperium-szinttől függő lehetőségemet (kezdésnél: egy kém) kimerítettem, ezt az 1.-essel jelölt nyílnál (is, meg a frakció áttekintésnél is) láthatod. Patríciust / tisztviselőt talán felvehetnék, ha még nincs olyanom, de a kettessel jelzett nyílnál láthatod a problémát a kis vörös ikonra víve az egeret: Hiányzik egy technológia, itt konkrétan a "Scholarship". Ha a jobb gombbal erre rákattintasz, mutatja is a játék a technológiai fülön kis sárga nyíl-háromszöggel, melyik is a Scholarship:

Champion-höz ugyanígy valamilyen technológia hiányzik, hasonló módszerrel ellenőrizhető. Az Attilában ezen felül létezik még épület-követelménye is az adott ügynököknek (ott pl. képezhető pap, ehhez értelemszerűen valamilyen vallási létesítményre van szükség), R2-ben baromira nem emlékszem már, kell-e épület, talán nem. Ha mégis, azt is bizonyosan írja valahol a játék.

Végül az ostromgépek. Itt kétfelé kell bontanom a dolgot, mert a játék külön kezeli
- a játékban a mezei ütközetekben (is) alkalmazott hajítógépeket, és
- a szorosan vett ostromgépeket.
Ostromgépeket automatikusan minden sereg akkor kezdhet építeni, ha fallal körülvett várost ostromoltok - bár abból ítélve, hogy ilyent már tettetek, ez gondolom, tiszta.
A légióba besorolható és hurcolható hajítógépekhez külön épületre van szükség (népenként változhat, milyenre), azok építéséhez pedig rendszerint technológiára. Például, létrehoztam Rómában egy új építési területet, a lehetőségeim között ott találok egy...

...workshop-ot, azaz műhelyet. Két kör, ezeregybe' fáj. Sikerült faszán kivágnom a képből ugyan, de elvileg a bal alsó sarokban tájékozódhatsz, mint mindig, most is arról, hogy mire jó az épület: esetemben a gyártás körönként zsebbe hoz egy ötvenest, és ami természetesen jóval fontosabb, lehetővé teszi balliszták felvételét. Építkezni azonban nem tudok még. Az előbbi módszerhez hasonlóan kiderül, hogy a szükséges technológia...

...a Battering ram. A jobb gombos Building browser-t használva arról is informálódhatsz, hogy az építkezési ág további épületei milyen hozadékokkal és esetlegesen negatívumokkal járnak, pl. a Workshop után következő Field Engineer's Workshop (kb. "hadmérnöki műhely"😉 mennyit kóstál, mennyit hoz körönként, mennyibe fáj megjavítani, ha probléma adódna, láthatod azt is, hogy az épület -3 elégedettséget generál a városnak --> provinciának, a Requires alatt láthatod szintén jobbgombbal, hogy milyen technológia kell hozzá és végül azt is láthatod, hogy milyen egységeket képezhetsz majd innen (skorpió, marha nagy balliszta, polübolosz, onager).

Ezzel kapcsolatban még két protip:
- Személy szerint nem javaslom, hogy műhelyet központi (fallal körülvett) településre rakj, elsősorban azért, mert a provincia-székhelyeken a workshop más, értékesebb épületek elöl veszi el a helyet, azokkal szemben műhelyet pedig simán építhetsz perifériális városokban is. Egy Circus Maximus-t vagy egy Pantheon-t, vagy akárcsak egy könyvtárat vagy gyakorlóteret ugyanakkor nem. A képzés szempontjából pedig mindegy, hogy hol helyezkedik el a területi egységen belül a műhely; amíg a légió az adott provincia határain belül áll, addig az ostromgépeket fel fogja tudni venni.
-Javaslom, ne priorizáld a műhelyek fejlesztését, mert nagyjából a teljes játék végigjátszható az "alap" ballisztával, némi túlzással élve az összes többi ostromgép szemétre való.
molnibalage83
Rómánál vagy másnál? Én az elmúlt 5 évben rájöttem, hogy semmi értelme az MI ellen bohóckodásnak, ezért hiába lett Emp. edition, azóta sem vettem elő az RTW2-őt.

Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2018.02.01. 17:30:55

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

nem találtam meg ezt az opciót sajnos minden kör végén figyelmeztet de sehol nem látom hol tudom.
Köszönöm a segítséget. Sajnos a Rome alapjátékkal sem játszottunk kicsit kusza az elején így. Főleg a romai ház és szenátus féle vonal . Például nem értjük mire jó a az" important karakter " fülnél a az első lehetőség ahol Hire Statesmant lehet felfogadni ,de ők mit csinálnak a játékban és mi a dolgunk velük? Illetve most az egyik római ház a Junia fellázadt ellenünk és 2 tartományt és 2 sereget elvesztettünk most vagy ha leverjük őket visszakapunk mindent vagy az elveszett? Illetve ez hogy előzhető meg? Logikusan olyan római vezéreket kéne felfogadni akivel jó kapcsolatban állunk és baráti a viszony ,de mindegyik nem lehet ugye . Illetve nem találtuk meg az ostromgépet hol lehet épiteni egyik városban sem tudunk. A többii nagyjából érthető. Illetve ebben a játékban nincs pap vagy ilyen térítő, politikus akit városokba lehet küldeni mert ilyet sem találtunk csak agent ügynököket. De abból is egyet tudunk .Köszönöm a helpet így az elején😊
Utoljára szerkesztette: betyar40, 2018.02.01. 16:21:49
PrasCo
Nagy ritkán előfordul, különösen ostromnál és pláne valahogy a falak körül, hogy a játék, jobban mondva az egységek nagyon durván beszaggatnak, de maga a kamera hibátlanul fut tovább. HA ez volt az a hiba, azt nagyjából a születése óta hurcolja magával a játék, amikor próbáltam utánanézni anno, azt hiszem, "CPU bottleneck"-re gyanakodtak.
Személy szerint erre sok okosságot... sokat? Semmilyen okosságot nem találtam, de nagyon ritkán is fordult elő; én pl. idejét nem tudom, mikor láttam utoljára ilyesmit.

Annyit tudok javasolni, hogy autosave-ből húzzátok vissza azt a mentést, és azt az egy ostromot autoresolve-oltassátok, aztán hátha nem lesz gond a továbbiakban.
GTX 970 videó kártya van benne.
Köszönjük a segitséget , ma sajnos kicsit elkenődött a gyerek Korzika bevételénél egy várostrom a kapunál kialakult csetepaté alatt lefagyott a játék szó szerint állt a csata csak a kamerákat lehetett forgatni s nézelődni.Levettük lowra a grafikát de semmi nem változott , el is vesztettük a csatát. 18 ezerért ez kicsit off. Nem tudom másnál volt e ilyen gond? egy 3 ezres proci van benne 8 giga rammal egy 9700 videó kártya azzal futnia kéne szerintem. De lehet a proci nem birja😞
Ha tied egy teljes province, vagyis onnan minden város, akkor oda lehet egy edictet kiadni. Pl. ami növeli a happynesst, vagy az adózást stb. Emlékeim szerint a panel bal vagy jobb alsó sarkában van.
A birodalmad méretétől függ, hogy összesen hány helyen adhatsz ki edictet, limitálva van erősen, így hosszabb távon meg kell gondolni hogy mikor melyik provinciákban milyen edict van érvényben.

Ha kiadhatnál, mert van teljes province a birtokodban, és még nem használtad ki a limitet, de nem tetted, akkor kör végén a program figyelmeztet erre.
Emlékeim szerint városnál lehet állítani valami cselekvést én spec adóztattam őket.
sziasztok a fiammal megvettük a roma2 emperor edition , szeretjük a stratégiai játékokat igaz kezdők vagyunk. Kérdésem az lenne amikor akarunk menni egy kört kapunk egy üzenetet s hogy biztos akarunk mert: "you may still issue an edit in one of your entriely controlled provinces" .. ezt italia megszerzése után kaptuk de nem tudjuk mit kell tenni , és semmi felkiáltójel vagy adatot nem találtunk erre vonatkozólag. Köszi a segitséget!
Savaran
Empire Divided - Szaszanidákkal kipipálva! Nem volt nehéz!

Asus ROG Strix B350-F I AMD Ryzen 7 1700 I Asus ROG Strix GTX 1060 6Gb I Kingston 4x4GB DDR4 2666MHz HyperX Fury I HyperX Savage (SSD)

Savaran
Alánokkal piszok nehéz, véres frusztráló germánírtás után kicsi nyugalom, majd mit ad Isten a Szaszanidák csicskásaival együtt hadat üzentek, még a nagy reccs előtt fel is adtam, két hadseregem volt, egy fél világ ellen, na mondjuk a kis népekkel eléggé elbaszták a kampányt, a nagyobb népekkel gondolom könnyebb, csak nem nagyon szeretek sok tartománnyal kezdeni.
Utoljára szerkesztette: Savaran, 2017.12.10. 17:54:19

Asus ROG Strix B350-F I AMD Ryzen 7 1700 I Asus ROG Strix GTX 1060 6Gb I Kingston 4x4GB DDR4 2666MHz HyperX Fury I HyperX Savage (SSD)

Tényleg jó. Így kellett volna kiadni. Végre a párt és karakter rendszer jól működik!

Savaran
Megvettem az új kiegészítőt! Brutálisan szép egységek vannak benne, nagyon kidolgozottak és a 10 játszható nép is eléggé eltér egymástól, kicsit nehezítettek a kampánytérképen, ajánlom mindenkinek.

Nem tudom a kettő között mi a különbség. Talán az, hogy ennél teljesen új a térkép is. Míg a Dividednél ahogy néztem nem az. Meglátjuk.

Végre! Új történelmi sandbox ( hmm ok inkább dlc...) jön ki jövőre !

Utoljára szerkesztette: Hunor1, 2017.11.15. 15:18:36

Savaran
Terület felégetés lesz?

PrasCo
Tulajdonképpen a legutóbbi mondatod az, ami miatt mégis bedobom neki a lóvét. Az Attilát, hiába a játékmechanikai továbbcsiszoltság, koncepcionálisan elcseszettnek éreztem, ami egy idő után megfeküdte a gyomrom.
Az viszont egyértelműen pozitív, hogy úgy néz ki, a politikai "overhault" mindenki FLC-ként megkapja. Bár ...mertek volna másképp tenni. 😊
Gyakorlatilag egy High Roman Empire campaign az Attilából átvett finomításokkal, meg olyan politikai rendszerrel, amit eredetileg is akartak volna. És ami még fontosabb - gondolom/remélem sokkal inkább sandbox jellegű lesz, mint az Attila ahol eléggé terelgetnek.

Ráadásul a Rome valahogy sokkal jobban bejött, mint az Attila furcsán balancolt egységei meg népvándorlós, egyenszürke világa.

http://www.kurfurst.org - Kurfürst - The Messerschmitt Bf 109 performance resource site MA970-UD3, AMD FX-8350, 16 GB DDR3, GB nvidia 960 4 GB

PrasCo
Szóóóvaaal... gyakorlatilag Attila Rome 2-re? Vagy mondhatnám, hogy ez a Rome 2 Barbarian Invasion-je? Eh...
Igaz, én is a probléma részét képezem, mert ettől még esélyesen megveszem pusztán azért, hogy legyen okom visszaülni az amúgy teljesen okés R2 elé, de ettől még csalódott vagyok ahhoz képest, amit vártam az - amúgy elég szűkös - bejelentések alapján.
hát nem tudom, semmi extra. ennyit egy jobb mod is tud(ingyen) . inkább tettek volna be családfát, JOBB AI-t .
Hoppá 😄
Empire Divided
Hivatalos DLC jön a Rome II-höz 😄 Hát ezen most nagyon meglepődtem 😄 Megjelenés november 30.
További info
Olyan mod ot keresnék ami növeli a felállítható hadsereg számát. Amit találtam az már túl régi, hogy működjön a játék mostani verziójával
Tud valaki esetleg valami mod ot a WOS hoz amivel Athén életképes spárta ellen? csak mert A Lakedamóniakkal játszom és sehogy sincs esélye, pedig hard fokozaton játszom.
DATA mappában kell felülírni.

Lehúztam a két file-t átmásoltam de nem az új verzió indult hanem a régi ez miért van?
köszi jónak igérkezik
A legfőbb-nagyon okos és agresszív az ai. A másik ugyanolyan fontos pedig, hogy meg lett csinálva a római nép felosztása. Patrícius, plebejus, proletári. Így nagyon nem mindegy hogy mennyit sorozol és miből-a később hozott területeken meg jó ideig nem is lehet sorozni, de még után pótolni is alig. Aztán ahogy szaporodik települ a nép, úgy lehet sorozni légióst. Persze helyit lehet, ha van olyan típusú lakosság. Ja, és van igazi utánpótlási rendszer is!

Nagyon szeretem én is pár szóban leírnád miben változott?
Srácok az Új béta DEI módot mindenki próbálja meg. Olyan mint amilyennek kellett volna lenni ennek a játéknak. Ja, és nagyon nehéz. Nagyonnagyon<#vigyor> Egyenlőre nem steamos, csak ha vége a tesztnek.

<#alien>

Reményeink szerint hamarosan érkezik egy kicsivel komplettebb fordítás. Nekiugrottunk szinte az alapoktól , remélem ki is tart a lendület és lesz értékelhetően megosztható .pack fájl. Nem ígérek megjelenési időpontra semmit, éppen dolgozunk rajta. Kitartást 😊

www.totalwarmagyaritasok.webtelek.hu

Savaran
Mikor már nincs kivel harcolni 😊

Savaran
Most néztem hogy a pártus kampányhoz tartozó steames achievementet a rome2 játékosok mindössze 0,9%-a teljesítette XD (nem szeretik a pártusokat)

Savaran
Pártusok kipipálva! Az eleje a kampánynak nagyon izgalmas volt! Aztán rájöttem a csak lovas seregek nem kifizetődők, ugye az egyben a gyalogság semmit sem ért, itt azért ér valamit, Baktria volt komoly ellenfél a korai időszakban a hopliták miatt, na de utána jött spárta, a játékomban nagy birodalom lettek, és kénytelen voltam összecsapni velük, hát elég kínos hogy auto battlékat alig bírtam ellenük játszani, csak többszörös túlerő esetén szavazott meg a gép győztesnek! A spártai hopliták nagyon jónak látszanak, lehet a következő hadjáratom velük lesz nem a rómaiakkal, apropó rómaiak, szinte csak Itáliát uralták 😊

Savaran
A barbár népeknél igen elég nagy a káosz 😊 De megtanulható röpke 100-200 óra után 😊

Savaran
Az igazat megvallva, a túlélő bullshit miatt pártoltam én is majd 400 óra Attila után át a Rome 2 re, meg ez az egyetlen tw rész ami nem volt meg(mostanáig), a warhammert nem számolom, mert az nem történelmi.

PrasCo
Számomra az "amfóra-ikonok" mocskosul tetszetősek, Attilában ezzel szemben a "fotorealiszitkus" megjelenítéssel, hiába az a hagyományos, vannak problémáim, főleg pl. a hunoknál, ahol erős költői túlzással az összes egység kábé fekete és lovas. 😊 R2-ben az épületek már kevésbé szerencsések, de igazából ott sem a megjelenítésükkel vagy magával az UI elrendezésével és esztétikájával van a baj, hanem a tartalom elérhetőségével. Akármelyik barbár néppel kezdek, mivel nincs kimondott katonai infrastruktúra, mindig agyhalál kibogarászni, hogy egyáltalán milyen egységek vannak, azok milyen épületből érhetőek el, azokhoz milyen fejlesztések szükségesek stb.
A belpolitika szintén szégyenletes. Ezzel együtt is folyton azon kapom magam, hogy az Attila sötét, apokaliptikus "túlélőstratégia"-bullshitje egy idő után megfekszi a gyomrom és folyton visszatérek az R2-höz. Habár a teljes palettát felvásároltam, míg R2-ben nincs nép, amivel ne mentem volna legalább jópár kört, Attilában szerintem a feléhez még hozzá sem nyúltam kampány során.
Most is épp, hosszú-hosszú idő után újra egy római kampányt viszek. 😊

Savaran
Nemrégiben sikerült beszereznem a Rome2-t a nomád népekkel együtt, eddig TW Attilával játszottam csak, próbából nézegettem a kampányt, de ezek a fura ikonos képek nem igazán jönnek be, fingom sincs melyik épület mire való, jó nyilván a leírásból tudom, de rém idegesítő olvasgatni, az Attilában csak ránézek a képre és már tudom is mit hogyan kell.. Na de mindegy, majd megszokom.
Továbbá dilemma gyötör melyik néppel kezdjem, (Róma)-(Királyi Szkíta)-(Pártusok) között gondolkodom erősen, mind három közel áll hozzám, mindegy majd elválik 😊

nyirog
ezt szedd le: http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?730823
töltsd be a maygarítás 2 pack fájlát egyenként és állítsd át a típust relase-ről mod típusra aztán mentsd rá, ez után már magyar lesz. Ha esetleg még baszakszik a játék akkor szedd le a mod manager-t is, a fájl típus átállítás utána már látni fogja a mod manager a 2 fájlt.

PrasCo
Cserélhető.