Rome 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Fec papa
Remélem abban majd lehet commander unit nélkül is tolni custom battlet...

Az alvástól kajás leszek, a kajától álmos.... az élet szép -_-

Köszi, gondoltam is mert úgy tûnne logikusnak😊...és tényleg sok nagyon hasonló van.
A játékbeli enciklopédia helyenként tényleg kényelmetlen, elnagyolt, pl. az épületek ezáltal az egységek listázánál, sokszor olyan érzés lapozgatni mintha valami b kategóriás gagyihoz készült volna.

Itt az offline verziója link , ennél legalább már mûködik a az egérgomb vissza funkciója és a görgetése sem olyan darabos.
Ezzel akarták Rejtõ Jenõi magasságokba emelni a játék színvonalát. "A láthatatlan légió" nekem nála tetszett, de talán nem ide való 😊
GaBika6
Jól emlékszel... <#nevetes1>

"A balszerencse mutatja meg a hadvezér zsenialitását; a jószerencse ezt még elrejtheti!"

PrasCo
Ugyanezt teszi, ha jól emlékszem, a Ctrl+G. A szimpla 'G' csak kijelölési csoportot hoz létre, nem formációt.
Köszi!

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

beállítod õket abba formációba, amit szeretnél, csoportosítod õket, majd alul van egy lenyíló ikon (ahol csoportosítani, vagy csoportbontani is lehet), ami valami ilyesmi hogy "lock group formation", vagy hasonló. Azt benyomod és már nem esik szét a formáció, ha mozgatod õket.

Battlegroup42 mod! Próbáld ki, megéri!

A textúra villódzásnak semmi köze nincsen ahoz, hogy a játék bolti-e. Mondom, több fórumon is volt nem egy ilyen topik.

A vezérhez kapcsolódnak, ha pl új tábornokot nevezel ki, nem maradnak nála. Hogy visszakerülnek-e a poolba, azt nem tudom (szerintem valszeg igen), mert marhasok egyforma kártya van 😊 ).
Ez most eredeti verzió vagy warez? Mert ha utóbbi, akkor én nem csodálkoznék a helyedben.

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Igen, ezekre.
Az épületeké alapvetõen jó (bár ott is maradtak bennem megválaszolatlan kérdések elsõ pillantásra, de arra tényleg nem szántam túl sok idõt.)
Ja, az egy kicsit vicces. Amennyire én néztem, ugye 3 féle szintlépés lehet, és attól függõen, hogy melyik sikerült vagy a meglévõ skilleket tudod feljebb vinni, a kártya leírja mit ad a következõ vagy pedig újabb 1es szintû skillt tudsz adni a képességekhez.

Van ott középen is egy 4 slotos cucc (nem tudom pontosan mi a neve, nem vagyok az otthoni gép elõtt), no, ott is lehet klikkelni és akkor felugrik az a sok kártya amiket kiír a körök elején, hogy x emberrel bõvül a háztartásod és ezt vagy azt hozza magával. No, akkor onnan is lehet szemezni, egy idõ után rengeteg van, amik különféle bonusokat adnak a seregnek. Azt nem néztem, hogy ez general vagy seregfüggõ-e, tehát ha elpatkol a vezér, akkor ezek a kártyák is visszakerülnek-e a poolba.

No, ilyesmi kártyák vannak az ügynököknél is. Az meg, hogy mikor milyen dolog jön föl, az ügynökfüggõ is, bár van sok hasonló...egy teljes lista tényleg nem lenne rossz. Mondjuk valszeg ott van valahol amúgy csak még nem sikerült kibányászni😊.
Kedvet kaptam pá custom battle-hez, de nevetséges, inkább hagyom.

Bármit állítok be a map-nál, pl az idõjárást, mindig havazik az összes térképen. A realistic battles nincs is bepipálva, mégis úgy kell játszani. A legidegesítõbb viszont amit tegnap írt valaki, meg twcenteren is olvastam, hogy az ellenséges egységek egyszerûen eltûnnek a térképrõl. Erdõs mapokon is ha melléjük érek akkor ugye látni õket ha hideoltak, most viszont full sík terepen eltûnnek, és még támadás közben sem látni õket, csak annyit hogy valamivel harcolnak az egységeim és szépen fogyatkoznak. <#zavart2>

Fejlõdési fa alatt mire gondolsz a tábornok, ügynökökére (ezt tényleg átláthatatlan és rejtély, hogy ha x irányba mész mik fognak felnyílni)?

Ha a birodalom fejlesztési fájára azt meg nem értem, mert ennél informatívabb már nem is lehet.

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Azt hogy lehet megoldani, hogy ha beállítom egy formációba a seregem, és elõrébb akarok mondjuk menni velük vagy valami, akkor formációban mozogjanak? Ha csak simán oda kattintok valahova hogy menjenek, akkor össze vissza fognak megállni, ha jobb egérgombbal húzom oda akkor meg egymás mellé állnak. Régen ezt space billentyûvel lehetett valahogy megoldani, de most nekem nem akar mûködni.

Legfelül van Attackers és Defenders, ott. Ez már a Shogunban is így volt.

Nem, nem bonyolult nekem, nem errõl beszélünk. Arról, hogy kényelmetlen.
Kettõs a dolog egyébként, mert alapvetõen nagyon jók a tooltipek, sok infot nagyon könnyen lehet elérni.
Azzal van gond, amit angry joe is fájlal, hogy ezzel szemben más információkat mint pl. a fejlõdési fa csak a nehézkes enciklopédiából bogarászható ki, ilyesmik.
A hangnemért egyébként sorry mindenkitõl (a címzettje kivételével), csak a hurráoptimista fanboy mentalitás néha kiakaszt 😊
Majd jön a Custom Battle AI Fix DLC...<#eplus2> Ha azt megveszed jó lesz...XD

Erre még ne mis gondoltam. De nagy sima csatáknál is így kell? És hol van erre a gomb?
Õket kell beáálítani támadó félnek és nem téged 😊
Mit lehet csinálni hogy custom battlenél végre szíveskedjen támadni az ellenfél? Még ha túlerõben is van akkor is csak áll ott mint a fxsz és SEMMIT sem csinál!

Gyalogolhatok hozzá, ami rohadt sokáig tart mert még idõgyorsítással is csak vánszorognak az ellenfelek. Ha lovasokkal megzargatom õket akkor kicsit megkeverednek ugyan de aztán szépen visszaállnak és megint nem csinálnak semmit.

Rohadt idegesítõ azt meg kell hagyni.

Viszont kampányban okosabban viselkednek. Támadnak, néha még taktikázni is próbálnak stb... Ezt miért nem lehetett a custom balettbe átvinni?
Eddig egy élvezetes csatát sem bírtam vívni customban, pedig pont ez lenne a lényeg nem? Hogy Itt ahol nicsnenek kötöttségek igazi élvezetes epikus csatákat vívjunk...
Azért az üdítõ újdonság, hogy nem két kör alatt rúgják fel a szövetségesek a meg nem támadási szerzõdéseket. Ez szerintem határozottan fejlõdés.

Én teszteltem a review verziót és semmi olyan AI bugot, amit Joe emlegetett nem láttam (20 órát toltam a review-val).

Nem masírozott körbe körbe az ellenfél, nem állt egy helyben ha egy egység volt körülötte. Nem süllyedtek a hajók a homokba és játszottak homokférgeset.

Tény: Az AI nem valami acélos, a csaták bitang gyorsak és még a harci animációk megcsodálására sincs idõ, Az AI a kampánytérképen viszonylag passzív, de azért ügyesen mozog.

Az elefántok erõsek, mert elefántok, viszont azt tényleg vicc, hogy egy egész sereget szétvernek 10-en.

Tény: szárazföldi hadseregek tengeren is brutálisan erõsek és gyakorlatilag feleslegessé teszik a hajóhad kialakítását jelenlegi állapotukban. A Ram gomb tény, hogy használhatatlan jelenleg.

A Low poly nálam gépcserekor oldódott meg, review verzióban nekem is még megvolt. Gépcsere után szuperül fut a játék, nincs lassulás, nincs akadás. Coopban körváltás (nyilván egyjátékos módban memory leakes lesz, mert ott is egyre lassabb lesz ahogy haladsz elõre ez is hiba) továbbra is tetû lassú ez is hiba.

Tehát az AI-val nagyrészt egyetértek (bugos mozgást én nem láttam, lehet õ valami nagyon korai buildet kapott), a hajócsatákkal is, a rosszul futás és low poly-val nem (tisztán látszik egy új vason tényleg jól fut, személyes tapasztalat). Viszont a pozitívumokkal nagyon egyetértek. Az informatívság nagyon jó, a városok látványos fejlõdése és még a többi amit mondott.

Ja, hát eléggé benéztek pár dolgot. Vicces, hogy azt a következtetést sikerül levonnia a végén, hogy akkor innentõl majd minden játékot hosszas open beta fázis fog megelõzni, hogy kiküszöböljék az alapvetõ bakikat. Bár úgy érzi, hogy azzal együtt ez a dolog kissé idegen a TW játékoktól.

No, hát itt a baj. Ha csak a nagy felháborodási hullám után jut el arra egy vezetõ, hogy talán megfelelõ mennyiségû emberrel kéne tesztelni egy terméket...

Persze, gondolom attól tartanak, hogy majd az emberek jól kiopenbétázzák magukat, aztán basznak megvenni mire végre kijön. Én meg azt gondolom, hogy talán van köztes megoldás ami elõre is visz.

Én jól elvagyok a játékkal, leköt, élvezem is, de az igaz, hogy van sok dolog amit javítani kéne vagy újratervezni meg finomítani, változtatni, stb stb.

Érdekes, hogy az AI dolgok is néhány játékosnál elõjönnek, máshol nem. Nálam pl jól lépeget, kurva nagy seregeket hoz össze, máshol meg alig vmit. Bár mondják többen, hogy más néppel pl. nekik is mûködni látszik az AI és teljesen máshogy viselkedik. Nekem ebbõl az jön le, hogy vmit kissé benéztek a fejlesztõk és randomizálva van az AI. Talán ezt könnyû lesz javítani.

Körváltás. Nagyon hosszú. Elvileg jön peccs hamar ami javítja. legyen így!

Formációk, csaták hossza. Hát, ez is elég fontos. A TW játékok a csatákról szólnak. Igazából ez az egész lényege. A diplomácia, kereskedelem, stb stb soha nem lesz egy Europa Universalis vagy Crusader Kings szerû, pedig azzal is lehetne nagyot ütni.

Szóval van gond bõven, meg az is igaz, hogy néhány dolgot kicsit szokni kell és azokat is megértem akiknek vmelyik újítás nem jön be.
Most nem azért, de minden teljesen könnyen elérhetõ és áttekinthetõ. Nem tartom magam zseninek, de mégis minden gond nélkül sikerült átlátnom, hogy mi-mit ad, mire jó, mik, hogy jönnek egymás után, stb.

Ha neked ez túl bonyolult, akkor lehet veled van a gond. Azért ezen is érdemes volna elgondolkozni.
Hagyd már a faszba a nehézkes enciklopédia emlegetését. Ha nem fogod föl, hogy miért hiányzik az embereknek könnyen elérhetõ áttekinthetõ info shogun2 mintára, akkor ez van, de ne szajkózd már a fanboy hülyeséged.
Érdekesség képpen megnéztem a "Can you Run it" weboldalt és leteszteltem a gammát hogy hogyan is menne a konfigomon, ÉÉÉS elvileg minden okés a gépemmel. VISZONT ingame a battlefielden nagyon szaggatt a játék, hiába veszem le a felbontást illetve a grafikai tulajdonságokat. Nem akarom írni hogy milyen verzióm van mert mindenki lehurrogna, de hallottam hogy kijött az 1.5-ös patch amitõl legalább a kampány map FPS problémáit orvosolták. egyébként ilyen gépem van :
CPU : Intel Core i5-2380P CPU @ 3,10 GHZ 3,40GHZ
RAM : 8GB
GPU : GTX 560

Miért neked ennyire nem tetszik?
Lehet elfogult voltam de elkapott a játék hangulata:/
Optimalizálás persze ráférne a játékra
Ezek még kicsit régebbrõl(itt csak teszteltem) minden alap órajelen de holnap lesz tuning meg új Win.ami jó is.Konfig aláírásban

Ha jol meggondolom, akkor annak is tetszhet a game, aki meg nem jatszott total war jatekkal.
Vagy troll vagy, vagy a Kiválasztott 😄

PrasCo
Amennyire észrevettem, a várfalak a provincia székhelyein adottak, a többi városban pedig nem és passz. :\
GaBika6
Mert lehet, hogy a domb mögött van és az egységed közül nem látja senki, így te sem láthatod.
Mi a configod? És a beállításaidról egy print screen-ek örülnénk...<#taps>

"A balszerencse mutatja meg a hadvezér zsenialitását; a jószerencse ezt még elrejtheti!"

Csak egy kérdés,miért tünik el néha az ellenség még támadás elött?Aztán kis idõ múlva látható lesz megint.Párszor már elõfordult ez.
Ha csata van akkor mindig látható
Brutál jó a játék.Hangok,zene,animációk és grafika is profi.Tartalom van bõven.Találtam egész jó kis beállítást High/Ultra körül,vsync on és pár pipa be,battlefield 40 fps nagy csatában is viszont campaign map lemegy 25 körül de folyamatos,nem gond.
Végre egy értelmes játék.Kicsit gyakorlok még és jövõhéten megveszem többjátékos mod miatt😊
Prince23
A várfalat mi adja (mert már volt olyan városom ami 4-es szintû volt és nem volt körbekerítve fallal)? vagy azt mi nem tudjuk megválasztani adott településnek hogy legyen várfal?

A várfal nélküli - nevezzük szimplán mezõgazdasági településnek - érdemes latifundiumokat, vagyis földmûvelést ûzni. Azon gondolkodom hogy a kulturális épületeket mindkettõ fajta város típusba érdemes telepíteni, vagy elég a nagyvárosba. és akkor a mezõgazdasági városban földmûveléssel és halászattal foglakozna a provinciám....

Montanosz
még egy pici OFF

Imperial Conquest 2-t ismered?
Melóban mindig ezt toltam ..kac,kac))
Nem volt rosz elképzelés...
ON

http://www.kompletta.hu/ http://yanet.hu/

a.carkey
Off:

Mindegyiket ismerem. A SnH sajnos nekem nincs meg, csak a virágboltival játszottam, de közelébe sem érhetett a Rome I-nek SEM. 😞

A Pax Romana meg van, és be is jött, csak én jóval késõbb nyomtam vele. Patchben leálltak a készítõk és még mindig sok hülyeség maradt benne, és nekem rövid volt. A fõ gond az volt vele, hogy akkoriban iszonyat sok idõt öltem az SWGbe, ami akkoriban volt a csúcson, és így sima játékokra, még nem maradt idõm, meg nem is hiányzott. 😊

A medve nem játék.

Montanosz
OFF

hátha nem ismered,azért vannak még ezen kivül amit felsoroltál,én toltam õket és elég jók

Pax Romana

Strenght and honour

itt csatákat is le lehetett tolni))

ON

http://www.kompletta.hu/ http://yanet.hu/

Ne érts félre, ha ezek tetszettek, hát oké, nekem is tetszettek, nem arról van szó.

De Medieval 2 ? Mint fejlõdés? Micsoda? Tudod mennyi volt benne a változás a Rome 1-hez képest? NULLA. Semmi. Oké, kicsit más a térkép, és más egységek, és van már város-vár. De amúgy semmi játékmenet beli ujjítás, semmi fejlõdés. Gyakorlatilag olyan volt, mint a Rome 1 középkor mod-dal...

Ettõl még jó volt de...

Milyen is volt a Medi2 -ben az AI? Lövöm õket ágyúval és egy métert se mennek arrébb. Addig lõhetem az ellenséget, amíg ki nem fogy a lõszer...és ez még a legutolsó verzióban is így volt!

A diplomácia használhatatlan volt...szövetséget kötök...egy kör múlva megtámad...anyád.

A pápa...kész vicc, engem támadnak meg, de engem átkoz ki...

És voltak más játékmenetbeli bugok is, nem emlékszem már mindenre, rég volt, hogy a Medi2 új játék volt, de annak idején zengett tõle a fórum...csak úgy tûnik erre te már nem emlékszel...

Vagy az inkvizítor...az nem volt hülyeség, hogy a talpig keresztény hadvezéremet, egy olyan országban ahol orrba-szájba templomot emelek, a hadserege kellõs közepén megöli egy inkvizítor? Ezt mégis hogy? Milyen varázslat ez?

Shogun 2 igen itt volt pár fejlõdés az elõzõ részhez képest.
De nálam volt egy vissza-vissza térõ durva grafikai bug...
Az AI itt is teljesen rossz volt...
A diplomácia...az egy rossz vicc. Talán a legértelmetlenebb. Semmi okuk hogy hadat üzenjenek, de hadat üzen...a nálam 10-szer kisebb...értelmes.

Mégegyszer, kiemelem, nem voltak rosszak, jókk voltak, csak mi van? A hibákról elfeledkezünk? Nem olyan régiek ezek. Nem kéne elfeledkezni ám ezekrõl.

De az még tényleg vicc, hogy a Medieval 2 fejlõdés? Mi?

Az Empire fejlõdés volt, ,volt tengeri csata, átalakított városok, tech-fa, stb.

A Shogun pár apróságot hozott, fõleg a kiegészítõje, vasút, hadihajók lõhettek tengeri csatában...

A Rome 2 kicsit több új dolgot hozott azért. Ezt azért el kéne ismerni.

a.carkey
A Rome II más, de hogy szar lenne, azt nem mondanám. Csak el vagytok szólva a day one TW vásárlásoktól. Mondom, Paradoxéknál ez minden játéknál így van.

A medve nem játék.

a.carkey
Mert sírtok, és õk meg azokból élnek akik majd MEGVESZIK a játékot.

Én élvezem, te szenvedj. Ha megvetted, akkor szomorú, de vettem én is már olyat, amit megbántam, mégsem volt tragédia, mert ez csak egy játék, és az egy kezemen meg tudnám számolni hogy mennyi római kori játékot adtak ki az utóbbi években, ami tényleg ennyire komplex és nem városépítõs.

(Praetorians, Europa Universalis - Rome)

A medve nem játék.

a.carkey
Mert nem kell. Rákattintasz, és megjelenik az encyclopedia.

A Shogun IIben ugyanez volt. Láttál 3-5 darab kis icont, mindegyikhez volt egy vonal, és olvasnod kellett, odavíve a kurzort, hogy mit írt ki egy-egy tulajdonság ha építetted fel a herod/admirálisod/tábornokod az egyes vonalaknál KÜLÖN-KÜLÖN. Most mi van? Feljön egy kis icon, amire rákattintasz jobb gombbal, és kiírja, hogy L1-L2-L3-ban mit fogsz kapni, ha ezt a tulajdonságot választod.

Amúgy ált. nincs is nyilas egységem. Ami van kb. 40 rangenyi távolsággal szarabb, mint a legtöbb távolsági egység. Városi harcnál meg ha az a feladat, hogy 1 pontot kell elfoglalni, de van több serege, akkor gyorsan nekiesem a védõknek, majd bevédem a pontot míg el nem esik. De olyat, hogy õ passzívan áll, még sosem láttam. Mindig!!! reagál arra, hogy én mit lépek, és próbál épeszûen védekezni. Támad ha kell, és védekezik ha kell. Távolsági egységei a házak takarásában, és védi a pontokhoz vezetõ utakat. Ha a lovasságom támad távolsági egységeket, õ odaküldi a kõ papír olló elven mûködõ anti-cavalry egységeit, stb. Van, hogy nagy tömörülés keletkezik, és ált ott kell más irányból jönni, amire szintén reagál, bár minõségi fölényben vagyok, mert nem vagyok gép, és értelmesen van összerakva a seregem, és még erõs egységeket is vannak benne, fejlesztve, mégis, Hispániában, Görögországban és Africaból Egyiptomba menet korrekt kis csatákat lehet vívni a helyiekkel, mert már õk is elég fejlettek.

Hallottam Darth Modról, de leszarom, mert most lett egy hetes a progi. Korábban próbáltam, de ahogy kijött egy új patch, a megkezdett hadjáratok v. mûködtek, vagy nem.

A medve nem játék.

GaBika6
Én nem akarok senkit megbántani személyeskedéssel, mert nem illik. Ha valakinek tetszik elfogadom. Hát nekem rohadtul nem tetszik, pedig nagyon vártam! Itt arról van szó, hogy nem ma kezdték, van tapasztalatuk nem kicsi ezeken a téren. Tehát okkal várhatta el a felhasználó, hogy ahogy megígérték valami eszméletlen nagyot alkotnak.
A Medieval2 és Shogun2 után ami szép jó játékok és látszott rajtuk a fejlõdés minden téren, jött a Roma2, ami szar! De rohadt jó alap az biztos.

Ja és még egy dolog, ha annyira rendben vam minden mint ahogy te látod akkor miért is van kint a hivatalos bocsánatkérés a játék bugos állapotáról a hivatalos oldalon: bocsánat kérés 1
5 napon belül másodszor pedig ebben kérnek elnézést itt:bocsika2

Vvalamint ígérik hogy a következõ patchban 100fix lesz az azutániban pedig ismét 100fix az általad teljesen rendben levõnek ítélt szarból hirtelen 200 dolgot kell javítaniuk és elárulom, a politikai részét sosem fogják kijavítani pedig az aztán megint csak visszalépés, ráadásul szar is.
Prince23
Nekem ezzel a mai új patchel, amit letöltött a steam Rome2hoz, fagyogat mint állat
Mit csinálnak ezek a CA-sok??

a.carkey
Csak írok egy példát.

Triarii
Fasza kis lándzsás egység, a túlerõs parittyásokon kívül kb. semmi sem árt nekik. Leállítod õket, és ha nekikmennek, akkor õk ott állnak, míg 160ról 25re nem fogynak, na kb. akkor megfutnak.

Aux. Infantry
Mint a fenti, kb. nekik is ua a szerepük. Ugyanannyian is vannak, kevésbé jó pár statjuk, de a feladatuk a Triariiéhoz hasonló LENNE. Leállítod õket, és ha nekikmennek, akkor õk kb. az elsõ pár másodpercben megfutnak ha kb. 150 alá esik a létszámuk. (Lehet õket tábornokkal fejleszeni, aux egység moráljára gyúrni a légiót, de még úgy sem lesz annyira kafa, mint az orig. Triarii. 😊
És a Triariit utána nem kapod meg ha kifejlesztesz egy techet, így nagyon sokáig ezekkel az Aux. Infantrykkal kell élned, mert nincs más a szerepkörükben.

A barbároknál ez fordítva van. Ott a brutál kemény morállal rendelkezõ egységek jönnek késõbb, a gyengébbek vannak elõbb, így ezért irreális néha a harc velük, mert egyszerûen nem fejlesztették ki még õket, majd nincs pénz a fenntartásukra. Szóval én globális szinten a morál helyett a bevételeket növelném meg/valami, és máris lehetne épületesebb legiokat állítani, értelmesebb egységgel. Ahogy észrevettem, a gép a népek közül kb. 70%ban barom egységösszeállításokat csinál, kivétel pár nép, ahol olcsóbbak a komolyabb egységek, mint a távolságiak, így egész korrekt csatákat lehet vívni, és nem nyomja tele hülye parittyásokkal a seregeit.

A medve nem játék.

Látom még azt sem érted hogy 2013-ban elvárható egy jó UI-tól hogy ne kelljen sokat kattintani és elérd az infot, ez igaz a weblapokra is ez már alap design követelés lett és a shogun 2-ben meg is valósult erre most õk csináltak egy szarabbat. Mondjuk ilyen 60+ órás szakértõknek mint te, látom ez nem probléma.
Ha 60+ órád van benne Vh-n és számodra a Battle AI pont megfelelõ akkor viszont nincs mirõl tovább vitáznunk, biztos élvezed a városi harcokat ahol halomra nyilazod a teljesen passzív védõket, majd elfoglalod a várost. Darth mod-ról meg még nem is hallottál. hát igen pontosan az ilyen felhasználók miatt haladunk visszafelé a játékfejlesztésben...