Rome 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Ballista, és amit a Boii törzzsel mûvelni bír.
Amirõl alant meséltem, nevezetesen, hogy vájpoutolták a légiómat, na - az ez a csata volt.
Equitesek az Alpok lábainál.
Etruszk hajó megcsáklyázása.
Ezen a képen tûnõdtem egy keveset, de végül "gyõzött". Alexandria falait hágják a srácok éppen.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Ballista, és amit a Boii törzzsel mûvelni bír.
Amirõl alant meséltem, nevezetesen, hogy vájpoutolták a légiómat, na - az ez a csata volt.
Equitesek az Alpok lábainál.
Etruszk hajó megcsáklyázása.
Ezen a képen tûnõdtem egy keveset, de végül "gyõzött". Alexandria falait hágják a srácok éppen.
Tovább folytatva a szelekciót egyfajta "Editor's choice" összeállítást készítettem, amit most kérlek, fogadjatok sok szeretettel! Ha már egyszer a játék legelsõ erénye, hogy tkp. jól néz ki... 15 képrõl van szó, ötös csoportokban, igyekszem mindegyiküket ellátni egy-egy megjegyzéssel.
az amúgyot nem rövidítjük ám-nak
Esélyem sem volt.
Ön szerint:
a.) Minden alkalom jó alkalom!
b.) Minden alkalom jó alkalom!

intel Core i3-3220@3,3 GHz, Asus P8B75-V, 8 GB DDR3, Radeon HD 4890 1 GB
Ha nem bugol be, akkor az ostrom/csata ai is csinál jó dolgokat, csak hát ugye ezek a bugok...
Láttam már én is tengerparti homokon keringõ hajót, mert a két ai hajó a maradék "dokkolóhelyre" nem tudott egymástól betalálni, és egyikük a tülekedés közben partra tolt üres hajó körül kezdett el keringeni - szépen a homokon, ahogy kell 😊
A sereg többi része pedig a térkép másik oldalán partra szállt, és malmozott. (Nem tipikus csata volt, három nagy flotta támadott, és az elsõ 1-2 hullám még egész jól ment, késõbb zavarodott csak bele 😊 ).
Nekem hasonlóképpen polgárháború. Eleve együtt mozgatja a seregeket. 2õt 3-at. Ha betámad, akkor ugye rögtön 2-3 sereggel kell harcolnom. Vissza is tölti õket.
No, szal ostrom, vidám 5.5k ostromló meg anekem a közel 2ks védõseregem. nekem azzal kezdte, hogy rögtön több helyen lukakat ütött a várfalba, majd elkezdte behozni az embereit, a lovasságával kergette az én ballistáimat meg a távolsági egységeimet, a légiósaimat 2 oldalról próbálta bekeríteni.
Nagy csatározások árán, sikerült visszavernem a támadó elsõ hullámot (az egyik támadó sereg szétverve), a második azonban még mindig a falak körül. Ekkor új taktikába fogott. Beküldött egy ilyen gerelyhajító egységet felderíteni, amikor észrevett vmi csapatomat, kaptam is a nyakamba a ballistákból az áldást.
Vicces volt mert el kellett bújtatnom a megmaradt csapatokat. Beküldött még így pár egységet, és amikor azokat szétkaptam, akkor megindult 2 oldalról.
Itt lett mákom, mert elég sok idõt elbaszott a kis egységek beküldözgetésével és a végén letelt az idõ és én nyertem. én vesztettem 1500 embert, a gép 3300at.
A 3 sereg ugye visszalép, és akkor betámad újabb 3 sereggel. No, azt már nem tudtam visszaverni. Ugyanebben a körben szintén bekerített egy másik fullos sereget is. ott még nem volt csata, de nem nagyon van hova mennem. Szal vagy én vagyok tök hülye, vagy néha vicceseket lép az AI 😄
Ja, és nekem kidobott 12 full stackes elég jól felszerelt sereget és azokat mozgatja és szépen terjeszkedik. Egyelõre örülök, ha sikerül lassítanom mire össze tudom szedni a maradék légiókat innen-onnan, hogy ne 1v3 as csatáim legyenek.
Azt, hogy azon a mapon túl messze rakja le az ostromgépeit, már megszoktam. Az új húzása az volt, hogy a légiósokkal felvonult felgyújtani a kaput, aztán - mivel lõtték a tornyok - átváltott teknõcbe, persze abból meg nem tudta támadni a kaput. Úgyhogy ott kuporogtak a nyomorultak pajzs alatt, amíg lassan el nem fogytak.
Ráadásul a többi csapatát is éppen még a kaputorony lõtávolságán belül tette le, szóval azok is szép lassan elfogytak, engedelmesen váltva egymást a vágóhídon 😊
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
http://www.kurfurst.org - Kurfürst - The Messerschmitt Bf 109 performance resource site MA970-UD3, AMD FX-8350, 16 GB DDR3, GB nvidia 960 4 GB
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
A 200. kör környékétõl kezdõdött és egyre rosszabb. Ezt kéne vhogy megoldaniuk és akkor nem lenne gáz.
Mindent megtalálsz, hogy mi kell valamibõl minimum, hogy egyáltalán elõ tudjad hozni.
A medve nem játék.
Az épületektõl ÉS a technikai fejlettségedtõl függ, hogy a garrisonhoz éppen ki tartozik. Idõvel változik, ahogy nõ a városod. Csata után visszatöltõdés van, az egység által elszenvedett veszteségtõl függõen 1-11 kör alatt. Nekem 11 felett 1x sem volt, az is fõleg amikor elsõ játékom játszottam.
"Ha jól látom katonák most már csak hadvezérrel tudnak mozogni. Akkor a városok között nem is tudok katonákat mozgatni? Ha jól látom, akkor toborozni is csak hadvezér tud.
Hadvezérrel mozoghatsz, de a ha a hadvezérrel megcsinálod a sereget, akkor a sereg IS külön fejlõdik és a hadvezért IS. Az egyik elpusztulhat (hadvezér), lecserélheted, míg a másik "örök", mint Róma. Mindkettõre rágyúrva nem kicsit növekszik majd meg a battletime, különösen ha belefutsz egy hozzád hasonlóan erõs, és masszív seregbe, hasonló statokkal és tábornokkal.
"Nem vágom, hogy hogyan lehet így védekezni, mert túl sok sereg mozoghat..."
Lehet. Idõvel és a technikai fejlõdéssel elég erõs csapataid lesznek majd a provinciák városaiban.
"És a város szintje (?) mit határoz meg pontosan? A kaja raktározódik vagy minden körben meg kell lennie a többletnek különben baj lesz?"
helyõrség összetétele, fejleszthetõ épületek, növekedés, kereskedés, bónuszok. Roppant sok dolog. Mivel nehéz ugrani, és elég idõigényes a tech fa még dupla research módosítókkal is, így a soron következõt érdemes elolvasni, és mire eléred a sokadik szintet, minden világos lesz.
"Ha katonákat veszel fel, akkor csökken a terület lakossága? Egyáltalán mi határozza meg azt, hogy hány katonát vehetsz fel? "
Nem. Nem vettem észre, hogy csökkenne. A felvétel számát a tech, a város szintje, az épületek szinje, az eddictek és a pénzed határozza meg.
"Próbálom a helpet használni, de mitha ilyen alap dolgokat sem írna le, vagy nem lenne gyors elérése..."
Ez most ilyen. A Shoguné is ilyen volt, ez is fog fejlõdni. Sajnos, ezt erõltetik. A magyar kiadás is katasztrofálisan gyenge volt, és még a DVDken SEM volt manual. Csak az ingame szar van. Egyelõre, meg EZ.
"A zones of control az, ami tetszik.
A tegnapi elsõ játékomat meg elbuktam very hardon, mert rájöttem, hogy elfelejtettem egy apróságot. Azt, hogy kurva drágák a zsoldosok arra, hogy sokáig használd õket. Egyszerûn minden pénzt elvittek és nem koncentráltam az erõket, ezért leverték az egyik sereget a másik meg kicsi."
Van ez így. Majd belejössz.
"A vezéreknél meg azt nem vágom, hogy van trait (?) és tradition. Mi a difi a kettõ között...? Mi dönti el, hogy melyik képességnél lépsz szintet?"
Mindkettõt látod mi merre ha rákattintasz a seregedre, és elõhozod az info panelt. A tábornok mellett látod a sereg tulajdonságait, és a zöld csíkon belül az XPt, hogy mennyi hiányzik még a következõ szinthez.
"Nekem eddig tetszik a játék komplexitásának a szintje, csak talán lehetne kicsit informatívabb a felület."
Lsd. amit a Shogunról írtam. De itt van EZ is, ill. az ingame és nem ingame résznél a tutorial rovatban 30-40 másodperces kisfilmeket találsz kb. mindenrõl.
"A játék fõmenüjének zenéje meg egyenesen fanasztikus. Tegnap 10 percig szándékosan nem léptem, csak szörfölgettem, hogy halgathassam."
A szokásos TW minõség, bár a Shoguntól zenéitõl pl. sosem izgultam be ...
"További hülye kérdések. A világ végén levõ sereghez is egy kör alatt odaér a tábornok? A tábornokok segítõje ("családtag") is mindig egy kör alatt cserélõdik? "
A sereged mozgását variálhatod. Van alap, van taktikus és ezek változatai, ill. van olyan, amivel +100%al növelheted a hatósugatát, de akkor se nem lát, se nem ... Skillek felszedésébõl is tudsz még ezen változtatni, amit a sereg használatával megszerzett XPbõl tudsz variálni és kiválasztani. A családtag az nem felt. családtag, de minden körben jön valaki, ill. néha egy-egy valós történelmi szereplõ.
"A pool az közös, vagy minden tábornoknak saját "pool"-ja van a segítõnek? Tegnap álmosan ezt már nem csekkoltam le."
A pool az pool. Mindenkit odatesz, de mivel én nem nagyon váltogatom a tábornokokat, a dolog persze változhat idõvel, de ezt nem figyelem.
"A provinicáknál az edictumok kidása hogyan megy? Mintha azt kaptam volna üzenetben, hogy max. kettõ lehet, de én csak egyet tudtam kiadni. A provincia összes tartományára mindig ugyanaz hat? Én legalábbis nem tudtam tartományonként állítani."
Ha van két lehetõség, akkor kettõt tudsz felhasználni. (Ezek száma nõ, ahogy nõ a Birodalmad is.) Változtatni, más városhoz rakni úgy tudod, ha kiikszeled az egyik éppen használatban lévõt, és akkor be tudod tenni máshová, amit a következõ kör kezdetén már használhatsz is.
A medve nem játék.
Az ediktumok száma attól függ mekkora a birodalmad. Csak olyan provinciában tudsz kiadni ediktumot ahol az összes várost uralod (ergo a provincia fõvárosa plusz a többi kisebb). Az ediktum pedig egyformán hat minden városodra az adott provinciában. Õszintén szólva én csak ezt a "kenyeret és cirkuszt a népnek" ediktumot használom, mivel ez nagyban növeli a public ordert. A többi szerintem haszontalan, illetve ha mondjuk sok provinciád van akkor felesleges mert a bevételed úgy is sok.
A pool az közös, vagy minden tábornoknak saját "pool"-ja van a segítõnek? Tegnap álmosan ezt már nem csekkoltam le.
A provinicáknál az edictumok kidása hogyan megy? Mintha azt kaptam volna üzenetben, hogy max. kettõ lehet, de én csak egyet tudtam kiadni. A provincia összes tartományára mindig ugyanaz hat? Én legalábbis nem tudtam tartományonként állítani.
A medve nem játék.
Van egy olyan opció viszont az új sereg felállításánál, hogy vmelyik régi sereg tradícióját lehet feltámasztani. Ez akkor jó, ha egy tapasztalt sereget vernek 0ra.
A válaszokat meg köszi mindenkitõl.