Rome 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Molnibalage
A zones of control az, ami tetszik.

A tegnapi elsõ játékomat meg elbuktam very hardon, mert rájöttem, hogy elfelejtettem egy apróságot. Azt, hogy kurva drágák a zsoldosok arra, hogy sokáig használd õket. Egyszerûn minden pénzt elvittek és nem koncentráltam az erõket, ezért leverték az egyik sereget a másik meg kicsi.

A vezéreknél meg azt nem vágom, hogy van trait (?) és tradition. Mi a difi a kettõ között...? Mi dönti el, hogy melyik képességnél lépsz szintet?

Nekem eddig tetszik a játék komplexitásának a szintje, csak talán lehetne kicsit informatívabb a felület.

A játék fõmenüjének zenéje meg egyenesen fanasztikus. Tegnap 10 percig szándékosan nem léptem, csak szörfölgettem, hogy halgathassam.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Pluskast
Illetve még azt is hozzá tenném, hogy ha van hadi kikötõd akkor pluszba még kapsz hajókat is védekezés képen.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Pluskast
A város szintje ahhoz kell, hogy több épületet legyél képes lerakni. A kaja mennyiséget bal alul látod (asszem a kis térkép alatt most így nem tudom fejbõl). A lényeg, hogy ha ez a készlet mennyiség mínuszba megy akkor a katonáid elkezdenek dezertálni. Szóval ügyelj rá, hogy mindig pluszban legyen.A terület lakossága nem csökken ha hadsereget toborzol, hanem a körönkénti bevételed fog visszaesni.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Igen, azt jelenti, hogy annyival védekezik. Nincs hadvezére, a garrison létszám pedig csata után elkezd vissza töltõdni, azt nem tudom, mi alapján, de tuti nem max ember van csata után, legalábbis én így vettem észre.

A városokba mivel nem tudsz hadvezér nélküli sereget rakni, így nem tudod õket mozgatni. A garrison rendszernek épp ez a lényege, hogy nem kell minden városba külön drága fenntartású seregeket állomásoztatni.

Védekezni meg könnyen, stratégiailag fontos, pl határtelepülésekre érdemes rakni egy tábornokot a garrison mellé, aki támadás esetén tud pl zsoldosokat toborozni, de tábornok nélkül is meglepõen jól teljesítenek a garrisonok.

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

Molnibalage
És a város szintje (?) mit határoz meg pontosan? A kaja raktározódik vagy minden körben meg kell lennie a többletnek különben baj lesz?

Ha katonákat veszel fel, akkor csökken a terület lakossága? Egyáltalán mi határozza meg azt, hogy hány katonát vehetsz fel?

Próbálom a helpet használni, de mitha ilyen alap dolgokat sem írna le, vagy nem lenne gyors elérése...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Egy hülye kérdés. Miden városban van garrison. Ez azt jelenti, hogy ha betámadáják, akkor ennyivel védekezik a város, akkor is, ha nincs ott sereg? Ilyenkor van hadvezére? Ha csata után X ember meghal, akkor a következõben is max garrison létszám lesz? Ha nem, akkor hogyan nyeri vissza az erejét?

Ha jól látom katonák most már csak hadvezérrel tudnak mozogni. Akkor a városok között nem is tudok katonákat mozgatni? Ha jól látom, akkor toborozni is csak hadvezér tud.

Nem vágom, hogy hogyan lehet így védekezni, mert túl sok sereg mozoghat...

Köszi a válaszokat!
Nekem a városépítõs rész egyre jobban bejön. Egy idõ után eléggé agyalni kell, hogy mit hova, hogy ne fussál ki kajából, legyen azért elég képzõhely is és ne lázongjanak a népek.

Azt aláírom, hogy kis gyakorlás meg idõ kell neki, hogy jól átlássa az ember.
Ha ráklikkelsz egy városra, feljön a kis ablak. Ott a bal felsõ sarokban van egy kis ikon. Növekedés vagy ilyesmi a neve. ott mutatja, hogy mennyivel növekszik és mi kell még hogy tovább nõjön.
A statisztika oldalon (amikor megnézheted a frakciód adatait) van egy szép kis csík középen. Az a csík 3-vagy 4 részre van osztva. Ismertség...vmi ilyesmi néven fut.

Ha területeket foglalsz, küldiket teljesítesz, akkor szépen nõl a csík. Amikor átlép egy másik harmadba, megugrik a lehetséges seregek/flották stb száma.

Elõször tán lehet 3 sereg, aztán 6, 9 és így tovább. Ugyanez vonatkozik az ügynökökre is.
Molnibalage
A városok populáció méretét hol lehet megnézni? Hol látszik az, hogy mikor tud terjeszkedni a város? Egyáltalán ez mit jelent pontosan? Ekkora lehet építeni/fejleszteni az elsõ épületet?

a.carkey
A Birodalmad méretétõl.

A medve nem játék.

Üdv!
Mitõl függ, mennyi Légiód lehet ?
Mennyi a max Légió ?
Köszi !
ozzz
Shogun 2-höz úgy 1 év kellett mire rendesen játszható lett... De igazán a darth modal lett jó.
A fõtérkép átlátható és részletezett, több különbözõ megjelenítési lehetõséggel, nem tudom mi baj van vele. Attól hogy nem csicsás szerintem nem ronda. Az egységkártya korhû, antik világban játszódik a program ezért ilyen, a Shogun 2-ben is ugyan ez volt már. A kultúrákhoz igazították a kinézetet. Nekem tetszik nem unalmas és ad egy kis gondolkodás lehetõséget, hogy mi micsoda, amíg ki nem ismered.
A kis videók szerintem felesleges hely foglalások, Shogun 2-ben is csak az elsõ 4-5 alkalommal néztem meg õket, utána mindig elkatoltam mert mindet ismertem és unalmassá vált.
A csaták kicsit nehezebben kiszámíthatóbbak a többféle egység miatt, hál isten... Shogun 2-ben nem volt fele ekkora választék sem ilyen szempontból.
A technológia felépítése könnyen átlátható és hatékony ha nem is tökéletes és látványos. Az építkezés a leglogikusabb és leginkább használható az eddigi TW részekhez mérten.

Viszont a játékban még sok a javítani való, fõleg a grafika optimalizálása és a csata AI erõsítése, illetve kisebb-nagyobb bugok helyrehozatala. De összességében az eddigi legélvezetesebb TW játék lesz ebbõl pár hónapon belül.
Ami egyedül csalódás nekem, hogy béta verziót adtak ki, dolgozhattak volna még rajta 2-3 hónapot. <#miaz>

ozzz
Nekem pont hogy nem volt eddig ilyen, az új beta patch óta látom elõször.

Srácok nekem baromi nagy csalódás ez játék a sógun után, egyszerûen ronda a fõtérkép,az egységek kártya grafikáin meg spóroltak, hihetetlen orgyilkosságnál semmi jó kis videó. És sógun egy kicsit csatában is átláthatóbb. Mintha az arányok jobbak lennének. Szóval összességében nagy csalódás 😞 Technológia és városépítés menü is borzadály egy kidogozatlan felület. Na mindegy!
Tikal
pár nappal ezelõtt jelezte egy kis számláló mennyi van még a technológia kutatásból vissza, most eltûnt... nektek volt ilyen?

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Prince23
Szerintem az Influence-tõl, gravitas mérõtõl. Tehát amit a szenatus vagy tanács, gerúzia küldetést ad, azt csináld meg. Meg az egyénekre figyelj oda az event messege-nél, és gyilkoltasd le az olyan tagokat, akik veszélyeztetik a politikát.
Ez megnyilvánulhat vers, rege formájában, amit a költõ / író / történész stb éppen ír. A mûvekben rejtett fogalmak vannak az állam ellen, szóval majdnem kommunizmus rendszert kell csinálj 😄 Ja és az adoptállásra is figyelj oda, mert általában gravitas vesztéssel járnak...

A polgárháború kitörése mitõl függ?

\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"

JethroHUN
Bizony. Róma (és Karthágó) frakciója is 3 nagyobb politikai pártból áll. (Akárcsak Rome 1) Bármelyik házból kikölthetsz valakit tábornoknak, admirálisnak. Te fogod irányítani a seregét, meg a karaktert is (skill pontok választása pl) DE rivális párt képviselõjével (legfõképpen a vezetõjével) nem túl jó ötlet csatákat nyerni, hódítani. Mivel egyre nõni fog a gravitas értéke, minél nagyobb annál több szenátort tud megszerezni az a frakció az 500-ból. Minél befolyásosabb annál valószínûbb, hogy merényleteket fog az általad választott ház képviselõi ellen szervezni. Ami elég nagy szívás ha pl egy döntõ fontosságú csata elõtt fekteti ki a legjobb tábornokod.

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

Itt a Junius és Scipio tábornokokat is irányíthatod csatában.

intel Core i3-3220@3,3 GHz, Asus P8B75-V, 8 GB DDR3, Radeon HD 4890 1 GB

Molnibalage
Még nem játszottam gyak. semmit, de ezt a kommentet nem értem. A saját hadvezéred szervezkedik ellened?

De ugye ez úgy van, hogy ha a Juliusokkal vagyok, akkor csak más nemzetségbeli jelent gondot, ha az én emberem tör magasra, akkor enyém (a játékosé) lesz az irányítás.

Ooo,bocsi...
Most latom a h ott van az is a nevuk mellett😛

Koszi!
Mi jelzi az ambiciozust?

Terawatt
Minnél nagyobb a gravitassal rendelkezik valaki ambícióval párosulva annál nagyobb esély van rá, hogy a hátad mögött szervezkedni fog. Az ilyeneket érdemes félre állítani. Nekem is van egy ilyen emberem akire nagyon gyanakszom. Majd most beküldöm egy lovas egységgel vissza foglalni ""Osgiliath-t "". <#bdead>

lirikTENK |XMG Neo 17 (M21), RTX 3080(16GB), i7-11800H, 64GB ram

A szaporodo politikai merenyleteket hogyan lehet megelozni?
A tokom mar tele van h a fo hadvezerem mindig apolas alatt van mert ki akarjak nyirni!
Eleve ezt az egesz politikai reszt ugy ahogy van nem ertem,itt mi a lenyeg?!

triarii:

A triarii (triarius): veterán katonák voltak, akiket csak extrém esetben vetettek be csatában. Amíg nem csatáztak, fél térdre ereszkedve pihentek. Inkább lándzsával voltak felszerelve, mint pilummal vagy gladiussal, phalanx alakzatban harcoltak, ez az ellenség kedvét szegte, melyeket a hastatik és a principes-ek üldözték.

Manipulusi- csatarendszer:

Felfejlõdés közben, a manipulus alrendszerei általában ”triplex acies” formációban voltak (hármas csata rendszer): 3 sorban álltak fel, a hastati az elsõ sorban (közel az ellenséghez), a principesek a második sorban és a veterán triarii a harmadik, utolsó sorban, vagy régebben ez volt a stratégiai tartalék. Amikor vereséget szenvedett a hastati-k és principes-ek, visszavonultak a triariik mellé és megpróbálták soraikat rendezni, majd ezt követõen megpróbáltak támadást visszaverni vagy még visszább vonultak. Mert amikor a triariik mellé visszavonultak, az egy eléggé kétségbeesett cselekedet volt. (Amikor valaki megemlítette, hogy „visszavonulni a triarii-khoz”, az azt jelentette, hogy az egy reménytelen szituáció.)

a.carkey
Miért a Triarii volt hátul?

A medve nem játék.

Ókori római sereg felállása:

Oké, valahol mintha azt olvastam volna, de jobb is, hogy van, mert elég irreális lett volna, ha nincs...

Molnibalage
Lõjél bele a saját egységbe a katapulttal azt meglátjuk. 😊

JethroHUN
Biztos, hogy van FF. Legalábbis lennie kéne. Az már nagyon tré ha még az sincs... Ha nincs az akkora gamebreak hiba, hogy szó sincs rá...

De van. Ha megnézed a a csata utáni jelentést, teszem azt: ellenfél ölt 50 fõt, te vesztettél 53-at, a plusz három esett el a baráti tûztõl. Van benne.

Molnibalage
Az RTW elsõ részében pedig tudtommal of FF.

Nem, mivel a Rome 1-ben is simán átdobtak a társaik felett, ráadásul itt meg úgy olvasom nincs is friendly fire... ami mondjuk elég gáz, de hát ez van.

Értem, csak én mindig féltem õket, hogy szemtõl szemben olyan könnyen ledarálják õket 😄

JethroHUN
Elég nagy hülyeség... AZ nem jut eszedbe, hogy ha a gyalogság mögé állítod a nyilasokat akkor hátba fogják dobálni a saját egységeidet? logika 1-es <#lama>
Azért hívják õket elõcsatározó egységnek, mivel az a céljuk, hogy a a közelharci ütközet elõtt megritkítsák az ellenséget. Persze az után be lehet velük futni a gyalogság mögé, kikapcsolni a "fire-at-will" gombot, majd addig várni a míg az ellenség megfutamodik és akkor még egyszer meg lehet szórni õket. Vagy a oldalra fúrni velük és onnan szórni az ellent.

Mi a pláne abban, hogy a gép automatikus seregrendezésnél mindig elõre rakja a dárdás könnyûgyalogságot (velites), mögéjük a nehézgyalogságot (hastati). Én magam úgy okoskodnék, hogy elõre a hastati, azok összeütköznek az ellenséggel, mögöttük a velites, akik biztonságból dobálhatják így a dárdákat. Vagy ez így hülyeség, és a gép csinálja jól?

JethroHUN
Inkább a játékot hagyd a francba mert jelenleg csak a helyet foglalja, érdemben játszani nem lehet vele. Ezen meg a heti 1x20Mb-s patchek nem mostanában fognak változtatni.

Hagyd a francba a prológot, "élesben" is simán bele tanulsz. Az advisort be kell állítani hogy mindent magyarázzon, és hamar érthetõ.

Hát akkor nem segít más csak a restart.

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Molnibalage
8 éve nem toltam RTW-t, és más TW-t sem, ezért nem ismerem a rendszer. Vagy talán más lesz az irányítás a sima hadjárat alatt? Amikor még nem csinálta ezt a fagyást akkor is elég frucsa, az én szememben elég idióta volt az irányítás.

Mi a bánatnak szenvedsz a prologue-al?

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Molnibalage
A játék irányítása egy katasztrófa. Ostrom alá veszek egy várost a prológ hadjáratban és "kifagy" a játék. Nincs end, nem lehet semmit kiválaszani. Mi a frászt kell ilyenkor csinálni...?

Mi a stratégiátok Karthágóval?
uhh, szép képek! irigyellek a géped miatt...
a.carkey

A medve nem játék.

Itt vannak még érdekes dolgok errõl:

http://en.wikipedia.org/wiki/Roman_Empire#Taxation

Azért annyira hülye nem vagyok 😊 Külön megragadt, mert eddig én is csak a jobbágyokkal kapcsolatban emlékeztem a tizedre. De egyébként megkérdeztem, és nem, nem volt egységes, rengeteg mindentõl függött. Most már kíváncsi vagyok, mit olvastam félre azzal a tizeddel. Esküszöm megnézem hétfõn.