Rome 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A tegnapi elsõ játékomat meg elbuktam very hardon, mert rájöttem, hogy elfelejtettem egy apróságot. Azt, hogy kurva drágák a zsoldosok arra, hogy sokáig használd õket. Egyszerûn minden pénzt elvittek és nem koncentráltam az erõket, ezért leverték az egyik sereget a másik meg kicsi.
A vezéreknél meg azt nem vágom, hogy van trait (?) és tradition. Mi a difi a kettõ között...? Mi dönti el, hogy melyik képességnél lépsz szintet?
Nekem eddig tetszik a játék komplexitásának a szintje, csak talán lehetne kicsit informatívabb a felület.
A játék fõmenüjének zenéje meg egyenesen fanasztikus. Tegnap 10 percig szándékosan nem léptem, csak szörfölgettem, hogy halgathassam.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
A városokba mivel nem tudsz hadvezér nélküli sereget rakni, így nem tudod õket mozgatni. A garrison rendszernek épp ez a lényege, hogy nem kell minden városba külön drága fenntartású seregeket állomásoztatni.
Védekezni meg könnyen, stratégiailag fontos, pl határtelepülésekre érdemes rakni egy tábornokot a garrison mellé, aki támadás esetén tud pl zsoldosokat toborozni, de tábornok nélkül is meglepõen jól teljesítenek a garrisonok.
az amúgyot nem rövidítjük ám-nak
Ha katonákat veszel fel, akkor csökken a terület lakossága? Egyáltalán mi határozza meg azt, hogy hány katonát vehetsz fel?
Próbálom a helpet használni, de mitha ilyen alap dolgokat sem írna le, vagy nem lenne gyors elérése...
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Ha jól látom katonák most már csak hadvezérrel tudnak mozogni. Akkor a városok között nem is tudok katonákat mozgatni? Ha jól látom, akkor toborozni is csak hadvezér tud.
Nem vágom, hogy hogyan lehet így védekezni, mert túl sok sereg mozoghat...
Azt aláírom, hogy kis gyakorlás meg idõ kell neki, hogy jól átlássa az ember.
Ha területeket foglalsz, küldiket teljesítesz, akkor szépen nõl a csík. Amikor átlép egy másik harmadba, megugrik a lehetséges seregek/flották stb száma.
Elõször tán lehet 3 sereg, aztán 6, 9 és így tovább. Ugyanez vonatkozik az ügynökökre is.
Mitõl függ, mennyi Légiód lehet ?
Mennyi a max Légió ?
Köszi !
A fõtérkép átlátható és részletezett, több különbözõ megjelenítési lehetõséggel, nem tudom mi baj van vele. Attól hogy nem csicsás szerintem nem ronda. Az egységkártya korhû, antik világban játszódik a program ezért ilyen, a Shogun 2-ben is ugyan ez volt már. A kultúrákhoz igazították a kinézetet. Nekem tetszik nem unalmas és ad egy kis gondolkodás lehetõséget, hogy mi micsoda, amíg ki nem ismered.
A kis videók szerintem felesleges hely foglalások, Shogun 2-ben is csak az elsõ 4-5 alkalommal néztem meg õket, utána mindig elkatoltam mert mindet ismertem és unalmassá vált.
A csaták kicsit nehezebben kiszámíthatóbbak a többféle egység miatt, hál isten... Shogun 2-ben nem volt fele ekkora választék sem ilyen szempontból.
A technológia felépítése könnyen átlátható és hatékony ha nem is tökéletes és látványos. Az építkezés a leglogikusabb és leginkább használható az eddigi TW részekhez mérten.
Viszont a játékban még sok a javítani való, fõleg a grafika optimalizálása és a csata AI erõsítése, illetve kisebb-nagyobb bugok helyrehozatala. De összességében az eddigi legélvezetesebb TW játék lesz ebbõl pár hónapon belül.
Ami egyedül csalódás nekem, hogy béta verziót adtak ki, dolgozhattak volna még rajta 2-3 hónapot. <#miaz>#miaz>
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Ez megnyilvánulhat vers, rege formájában, amit a költõ / író / történész stb éppen ír. A mûvekben rejtett fogalmak vannak az állam ellen, szóval majdnem kommunizmus rendszert kell csinálj 😄 Ja és az adoptállásra is figyelj oda, mert általában gravitas vesztéssel járnak...
\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"
Don't need to be accurate, just shoot more bullets!
intel Core i3-3220@3,3 GHz, Asus P8B75-V, 8 GB DDR3, Radeon HD 4890 1 GB
Most latom a h ott van az is a nevuk mellett😛
Mi jelzi az ambiciozust?
lirikTENK |XMG Neo 17 (M21), RTX 3080(16GB), i7-11800H, 64GB ram
A tokom mar tele van h a fo hadvezerem mindig apolas alatt van mert ki akarjak nyirni!
Eleve ezt az egesz politikai reszt ugy ahogy van nem ertem,itt mi a lenyeg?!
A triarii (triarius): veterán katonák voltak, akiket csak extrém esetben vetettek be csatában. Amíg nem csatáztak, fél térdre ereszkedve pihentek. Inkább lándzsával voltak felszerelve, mint pilummal vagy gladiussal, phalanx alakzatban harcoltak, ez az ellenség kedvét szegte, melyeket a hastatik és a principes-ek üldözték.
Manipulusi- csatarendszer:
Felfejlõdés közben, a manipulus alrendszerei általában ”triplex acies” formációban voltak (hármas csata rendszer): 3 sorban álltak fel, a hastati az elsõ sorban (közel az ellenséghez), a principesek a második sorban és a veterán triarii a harmadik, utolsó sorban, vagy régebben ez volt a stratégiai tartalék. Amikor vereséget szenvedett a hastati-k és principes-ek, visszavonultak a triariik mellé és megpróbálták soraikat rendezni, majd ezt követõen megpróbáltak támadást visszaverni vagy még visszább vonultak. Mert amikor a triariik mellé visszavonultak, az egy eléggé kétségbeesett cselekedet volt. (Amikor valaki megemlítette, hogy „visszavonulni a triarii-khoz”, az azt jelentette, hogy az egy reménytelen szituáció.)
Értem, csak én mindig féltem õket, hogy szemtõl szemben olyan könnyen ledarálják õket 😄
Azért hívják õket elõcsatározó egységnek, mivel az a céljuk, hogy a a közelharci ütközet elõtt megritkítsák az ellenséget. Persze az után be lehet velük futni a gyalogság mögé, kikapcsolni a "fire-at-will" gombot, majd addig várni a míg az ellenség megfutamodik és akkor még egyszer meg lehet szórni õket. Vagy a oldalra fúrni velük és onnan szórni az ellent.
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
http://en.wikipedia.org/wiki/Roman_Empire#Taxation